Vestel 43Q9900 50Q9900 55Q9900 65Q9900 Teknik Özellikler

S Çevrimdışı

SASABEY

Yeni Üye
27 Kas 2021
7
39
Fabrika ile görüştüm bu cihazların 4 5 gün test edildiğini falan söylediler, Kesinlikle kullanılıp iade edilmiş bir ürün değil her şekilde garanti konuştu kadın, kesinlikle öyle birşey yok dedi, Qled Modelleri 4 5 gün test edilip öyle paketleniyor falan dedi Artık bir şey diyemiyorum zaten ölü piksel falan da yok hayırlısı bu olsun daha ne diyelim işte baktığımız zaman 10.000 TL'ye bu cihazı almış olduk panelde LG geldi F fikoloji hocam Ben servis menüde LG yazısı görmedim ama tabi siz daha iyi bilirsiniz ??
Benim ki yatmış o zaman hocam ?Test etmeden paketleyip göndermişler ? Benimkinde lifetime girdiğim sure yani 5 dakkaydi

C Çevrimdışı

CanMurat 

Aktif Üye
26 Eki 2018
263
Hocam bu durum benim de başıma geldi bir üst mesajda bunu yazdım okuyabilirsiniz bu büyük ihtimal kullanılıp iade edilmiş bir cihaz daha önce Ben de 20 gündür 70U9600 Modeli ile başım beladaydı ölü pikselli hatalı pikselli kendi kendine açılıp kapanan ve En son 1001 özürle bana gönderdikleri cihazda 12 dakika lifetime vardı, vede panelinin yarısını siyah beyaz gösteriyordu renk yoktu, Arka vidaları bariz bir şekilde sökülüp takılmış gibiydi, Burası tamam vestel sevenlerin forumu cokta konuşup taşlanmak istemem ama anladığım kadarıyla vestel bu işi kasıtlı olarak bu şekilde sürdürüyor ve insanları mağdur ediyor, 20 günde evime dört tane televizyon geldi bakın sizde de aynı durum mevcut sizin cihaz baya kullanılmış, Bu nasıl iş ben anlamıyorum bu nasıl ticari ahlak, ben zaten şuan Gelecek cihazı bekliyorum Yine bir sıkıntı sorun yaşarsam tüm samimiyetimle söylüyorum o televizyonu arabaya koyup manisa'ya gidip video ile kafalarına atacağım, İnanın evde sırf bu televizyon yüzünden eşimle bile hır gür yaşıyorum nereden aldım nereden bulaştım VALLAHİ başıma dert aldım öyle diyorum kendime, temennim Sorunsuz gelmesini bekliyorum inşallah bana iş çıkarmaz başımı belaya sokmaz
'Burası tamam vestel sevenlerin forumu cokta konuşup taşlanmak istemem ama...' talıhsız bır yorum olmus. Burada yıllardır benım sahıt oldugum kadarıyla Vestel fanatızmı yapılmıyor. Yanı rahatlıkla Vestel'ı elestırebılırsınız. Burada Vestel'ın dıger markalara gore cok daha ön planda olmasının sebebı; Vestel urunlerıne uzman kısılerın burada bulunması; destek olması.
Yasadıklarınızdan yola cıkarsak; 70U9600'un sorunlu bır model oldugunu cıkarıyorum. Huysuzluk yapmayıp; talep ettıgınız urunu de gondermelerı olumlu bır durum olmus.
65q9900 kurulum surecının sorunsuz tamamlanmıs olması da, gergın surecın mutlu sonla bıtmesıne sebep olmus. Gecmıs olsun.
Yenı tv'nızın de hayrını uzun yıllar gorebılmenız dılegıyle...

M Çevrimdışı

maymunkral 

Aktif Üye
30 May 2018
358
42
'Burası tamam vestel sevenlerin forumu cokta konuşup taşlanmak istemem ama...' talıhsız bır yorum olmus. Burada yıllardır benım sahıt oldugum kadarıyla Vestel fanatızmı yapılmıyor. Yanı rahatlıkla Vestel'ı elestırebılırsınız. Burada Vestel'ın dıger markalara gore cok daha ön planda olmasının sebebı; Vestel urunlerıne uzman kısılerın burada bulunması; destek olması.
Yasadıklarınızdan yola cıkarsak; 70U9600'un sorunlu bır model oldugunu cıkarıyorum. Huysuzluk yapmayıp; talep ettıgınız urunu de gondermelerı olumlu bır durum olmus.
65q9900 kurulum surecının sorunsuz tamamlanmıs olması da, gergın surecın mutlu sonla bıtmesıne sebep olmus. Gecmıs olsun.
Yenı tv'nızın de hayrını uzun yıllar gorebılmenız dılegıyle..
LG 55uk6100 tv var. Ekranda yatay bir gölge var. Ama lg servisi "olur öyle" diyor. Bundan sonra eğer uygun fiyata tv alacak olursam vestel ve türevlerini tercih ederim. Bütçem uygun olursa sony olmazsa vestel.

E Çevrimdışı

erdo205 

Aktif Üye
2 Şub 2021
105
40
Yenı tv'nızın de hayrını uzun yıllar gorebılmenız dılegıyle...
Hocam yeni gelen cihazda birkaç yorumda bahsettim kutu içerikleri kullanılmış de sonradan açılıp yırtılıp tekrar bantlanmış bir de 7750 dakika kadar çalışmıştı, İki gündür de ufak çocuğum hasta pek de cihazı açıp bakmadım sadece bir ilk geldiği gün direk ölü piksel test yaptım baktım hiç yok ondan sonra zaten yakından ilgilenemedim, Dün akşam biraz film falan izliyim dedim Sağında solunda bir çok ışık sızması var aşırı bulutlanma var, Bir de üstüne ilk bahsettiğim şeyler olunca cihaza bir türlü ısınamadım bugün de para iade
mi istedim, zaten resimleri çekip servise attım servise direk manisa'ya 1 saat içinde sonuç geldi cihaz üretim hatalı dediler çözüm merkezindeki hanımefendi kendisi bile Sizin için bayağı zorlu bir süreç oldu çok vakit kaybı yaşadınız bir türlü de sonuca ulaşamadık ben bunu şirket politikası gereği tekrardan söylüyorum isterseniz yenisiyle değiştirebilirim ya da paranızı iade edebilirim dedi ben de Bu olan olaylardan dolayı markadan aşırı derece soğuduğumu paramı iade etmelerini istedim ve anlaştık, Cihazı benden alacaklar daha sonra da paramı tarafıma iade edecekler, İnsanlara fikir olması açısından da gelen Cihazın durumunu atıyorum resim olarak

737E9529-D76D-42B8-A73F-9E6FE3F82BC0.jpg
DB1EB5FB-06D7-4932-AE6A-764D0343FF02.jpg

E Çevrimdışı

erdo205 

Aktif Üye
2 Şub 2021
105
40
Arkadaşlar evdeki 65Q9900 ile SEG58SBU710 bir videoda renk ve kalitesini görmeniz acısından resim cektim, SOL MB230 CHOT VA PANEL / SAG MB180E LG PANEL

ECDC5105-49C9-4FDD-BB93-B22C8BD77001.jpg
C1810670-B1E4-4DA3-BA80-2B549DCAE928.jpg

A Çevrimdışı

Ahmet29

Yeni Üye
14 May 2017
28
Arkadaşlar evdeki 65Q9900 ile SEG58SBU710 bir videoda renk ve kalitesini görmeniz acısından resim cektim, SOL MB230 CHOT VA PANEL / SAG MB180E LG PANEL

ECDC5105-49C9-4FDD-BB93-B22C8BD77001.jpg
C1810670-B1E4-4DA3-BA80-2B549DCAE928.jpg
Hocam siyah / düz renk de karşılaştırma ile ilgili bir kaç resim alabilirmisiniz karanlıkta? Eğer mümkünse.

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

erdo205 

Aktif Üye
2 Şub 2021
105
40
Hocam siyah / düz renk de karşılaştırma ile ilgili bir kaç resim alabilirmisiniz karanlıkta? Eğer mümkünse.
Hocam ben mesajı attıktan 1 saat sonra falan gelip cihazı aldılar ve iade ettim, Ama size şunu söyleyebilirim siyah konusunda istedigi kadar Qled olsun, VA Paneldeki koyuluk derinlik ve dolgunluk yok, Ama lg panel olmasından dolayı, görüntü kalitesi hissedilir derecede daha pürüzsüz renk olarak daha dogal tabi herkesin gözü farklı ama daha konsantre daha böyle doğal renk var qled panelde ama siyah konusunda bariz va panel önde

M Çevrimdışı

Mehmet Mandaş

Aktif Üye
4 Nis 2022
58
43
Arkadaşlar 50Q9900 modelini kullanan var mı aranızda? Şu an n11de 8.000'e satılıyor.Genel anlamda keyif veriyor mu?Va panel olduğu için gündüzleri doğrudan güneş ışığı alan odada çok fazla yansıma yapar mı?Parlaklık nit değeri,kontrast seviyeleri tatmin edici bir seviyede mı?Bilgisi ya da tecrübesi olan arkadaşlar paylaşabilirseniz sevinirim.

cottet Çevrimdışı

cottet

Yeni Üye
4 Nis 2022
13
35
Herkese selamlar

Yeni üyeyim ve bir aydır kullandığım 55Q9900 hakkında düşüncelerimi yazmak istedim.

Öncelikle şunu belirmek istiyorum bundan önce uzun süredir smart olmayan ve modelini hatırlayamadığım LG plasma televizyon kullanıyordum. Aşağı yukarı iki haftalık araştırma sonucu Q9900 aldım ve genel anlamda çok memnunum.

İki haftalık süreç içerisinde mağaza çalışanlarını sorduğum sorularla epey yormuşumdur diye tahmin ediyorum gezmediğim mağaza ve bütçeme göre notlarımın arasına alıp denemediğim model kalmadı resmen. Forumdan ve Youtube’dan üstadların verdiği bilgiler ile doğru bir seçim yaptığımı düşünüyorum ve onlara teşekkür ediyorum.

Q9900 modeline gelecek olursak ilk olarak şunu belirteyim nit değerine araştırma yaparken de ulaşamamıştım hala daha bilmiyorum ama mağazada sorduğumda yardımcı olan arkadaş 350-400 nit arasında demişti bence bu yanlış bir bilgi çünkü listemde benzer nit değerlerine sahip olan diğer marka televizyonlardan bariz bir şekilde daha parlak daha canlı bir görüntüsü var belki de bunun sebebi qled olmasıdır bu konuda uzman arkadaşlar daha doğru bilgi verirler. Benim tahminim nit değeri 400’ün üzerinde gibi ve bu konuda gayet başarılı olduğunu düşünüyorum. Çoğu zaman gözleri kamaşıyor insanın.

Buraya yazdıklarım tamamen benim düşüncelerim ve benim göz zevkime göre yaptığım yorumlar, mağazada 65 inch ve VA yapıda olan model ile kıyaslama şansım olmuştu uzun uzun bakamadım tabi ama bence canlılık açısından IPS yapıdaki 55 inch daha başarılı bir panele sahip. Forumdan öğrendiğim kadarıyla 55 inch olan model zaten tek üretim IPS panel olduğu için tereddüt etmeden satın aldım.

Siyah performansı IPS panele göre bence çok başarılı. Yanlış anlaşılmaya fırsat vermemek adında tekrar ediyorum IPS panele göre çok başarılı ama izleme açıları daha önce tecrübe ettiğim IPS panellerden düşük eğer VA panel seviyorsanız ve sadece izleme açıları yüzünden IPS tercih etmeyi düşünüyorsanız bence gerek yok. Beyaz renkler ve aydınlık sahnelerdeki performansına aşık oldum resmen. Çok canlı insanı içine çeken keskin bir yapısı var.

Forumdaki bilgili arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla MB180E anakart var ve ciddi anlamda övülüyor, hızlı atik ve sorunsuz çalıştığı için bu yoruma kesinlikle katılıyorum hiç takılma donma gibi bir sorun yaşamadım ve gerçekten çok hızlı çalışıyor.

Gelelim olumsuz taraflara, yazılım olarak iyileştirme kesinlikle gerekiyor ve yeni bir model olduğu için zamanla gelecek güncellemeler ile daha kararlı bir yapıya kavuşacağına inanıyorum örnek olarak ses konusunu verebilirim.

JBL desteği ciddi anlamda bir kalite katmış ama sadece yazılımdaki eksiklikler yüzünden gece veya çok sessiz bir ortamda televizyon izlemek eziyet oluyor. Düşük seslerde subwoofer’dan gelen cızırtıya benzer bozuk bir ton var ses seviyesini yükselttikçe bozuk gibi gelen ton kayboluyor ayrıca ses ayarlarından smart olan modu kapalı yaparsanız subwoofer devre dışı kalıyor ve sorun düzeliyor ve size kendinize şu soruyu sormak kalıyor; kullanamadığım bir özellik için fazla heyecanlanmışım. Smart olan mod ses seviyesine göre sesi optimize etse çok daha iyi olur.

Yazılımda yapılacak iyileştirmeler ile çok rahat çözülebilecek bir konu olduğunu düşünüyorum. Düşük ses seviyelerinde subwoofer’ın devre dışı kalması gibi basit bir kod yazılabilir mesela. Bu konuyu uzman arkadaşlar daha iyi değerlendirir. Uzman olmadığım bir konu hakkında atıp tutmak istemiyorum.

Bir diğer beğenmediğim konu görüntü ayarlarındaki profiller. Netflix’de Dolby Vision bir film izlemek istediğinizde aşırı karanlık bir görüntü karşınıza çıkıyor görüntü profilini değiştirince Dolby için ayarlanan görüntü profilinin ne kadar kötü olduğunu fark ediyorsunuz. Aynı durum Amazon Prime’da da geçerli. Bunlar da yazılım güncellemeleri ile düzelecektir diye düşünüyorum çünkü çok basit konular.

Ses ve görüntü ayarlarını epey kurcalayıp deneye deneye kendime göre optimum ayarları bulduğum günden beri hiç pişmanlık yaşamadım ve genel anlamda çok başarılı olduğunu düşünüyorum.

Uzun uzun düşüncelerimi yazdım umarım kimsenin gözlerini gereksiz yere yormamışımdır ve teknik bir konuda bariz bir hata yapmamışımdır.

Almayı düşünen arkadaşlara şöyle bir not iletmek istiyorum bence kimseden tavsiye istemeyin. Yorumları okuyup özellikleri kıyasladığınızda geriye sadece mağazalarda tecrübe etmek kalıyor bunu da birkaç saat ayırarak yapabilirsiniz.

Hayırlı ramazanlar.

M Çevrimdışı

Mehmet Mandaş

Aktif Üye
4 Nis 2022
58
43
Siyah performansı IPS panele göre bence çok başarılı. Yanlış anlaşılmaya fırsat vermemek adında tekrar ediyorum IPS panele göre çok başarılı ama izleme açıları daha önce tecrübe ettiğim IPS panellerden düşük eğer VA panel seviyorsanız ve sadece izleme açıları yüzünden IPS tercih etmeyi düşünüyorsanız bence gerek yok.
Merhaba,öncelikle tvniz hayırlı olsun.Sağlıkla ve uzunca kullanırsınız inşallah.Bu kısımda siyah performansı,izleme açısı anlamında aynı Q9900 modelin Va panel ile ips panel versiyonu arasındaki kıyaslamayı yoksa kullandığınız 55 inç ips modelin diğer ips tvlere nazaran performansını mi ifade ettiniz öğrenebilir miyim?Ben de aslında göreceli olarak ips tercih eden biri olmama rağmen,oturma odasında kullanacağım için Q9900'ın 50 inç olan Va panelli modelini düşünüyorum lakin güneş ve oda ışıklarını daha fazla yansıtması,düşük izleme açısı gibi Va panelin ips'e göre olan dezavantajlarını bu modelde çok yaşar mıyım onu merak ediyorum.

cottet Çevrimdışı

cottet

Yeni Üye
4 Nis 2022
13
35
Merhaba,öncelikle tvniz hayırlı olsun.Sağlıkla ve uzunca kullanırsınız inşallah.Bu kısımda siyah performansı,izleme açısı anlamında aynı Q9900 modelin Va panel ile ips panel versiyonu arasındaki kıyaslamayı yoksa kullandığınız 55 inç ips modelin diğer ips tvlere nazaran performansını mi ifade ettiniz öğrenebilir miyim?Ben de aslında göreceli olarak ips tercih eden biri olmama rağmen,oturma odasında kullanacağım için Q9900'ın 50 inç olan Va panelli modelini düşünüyorum lakin güneş ve oda ışıklarını daha fazla yansıtması,düşük izleme açısı gibi Va panelin ips'e göre olan dezavantajlarını bu modelde çok yaşar mıyım onu merak ediyorum.
Merhaba,

Siyah performansını genel anlamda gördüğüm IPS paneller için söyledim aynı modelin VA ve IPS panellerini siyahlar konusunda karşılaştırma şansım çok olmadı ama izleme açıları için mağazada VA ve IPS yan yana duruyordu ki zaten bir aydır da kullandığım için rahatlıkla söyleyebilirim izleme açıları sadece bu sebepten tercih edilecek kadar iyi değil.

Hatta forumdaki bilgi yanlış veya eksik olabilir belki benim aldığım tv IPS panel değildir ihtimali yüzünden panel bilgi hattı konusuna da seri no bırakıp LG IPS panel olduğunu doğrulamıştım.

Yansıma konusu apayrı bir konu artık mat panel tv bulmak çok zor ben de yıllarca çok sıkıntı çektim plasma tv kullandım yıllarca gündüz perdeler açık tv izlemek mümkün değildi ama LG IPS panel bilgisinde yanlış hatırlamıyorsam %3 anti glare var diğer panellerde bu değer daha düşüktü diye hatırlıyorum ve qled'in getirdiği canlılık sayesinde de güneş ışığı direk vurmuyorsa sıkıntı hiç olmuyor. Direk gelen güneş ışığı için zaten mat panel şart diye düşünüyorum.

C Çevrimdışı

CanMurat 

Aktif Üye
26 Eki 2018
263
Herkese selamlar

Yeni üyeyim ve bir aydır kullandığım 55Q9900 hakkında düşüncelerimi yazmak istedim.

Öncelikle şunu belirmek istiyorum bundan önce uzun süredir smart olmayan ve modelini hatırlayamadığım LG plasma televizyon kullanıyordum. Aşağı yukarı iki haftalık araştırma sonucu Q9900 aldım ve genel anlamda çok memnunum.

İki haftalık süreç içerisinde mağaza çalışanlarını sorduğum sorularla epey yormuşumdur diye tahmin ediyorum gezmediğim mağaza ve bütçeme göre notlarımın arasına alıp denemediğim model kalmadı resmen. Forumdan ve Youtube’dan üstadların verdiği bilgiler ile doğru bir seçim yaptığımı düşünüyorum ve onlara teşekkür ediyorum.

Q9900 modeline gelecek olursak ilk olarak şunu belirteyim nit değerine araştırma yaparken de ulaşamamıştım hala daha bilmiyorum ama mağazada sorduğumda yardımcı olan arkadaş 350-400 nit arasında demişti bence bu yanlış bir bilgi çünkü listemde benzer nit değerlerine sahip olan diğer marka televizyonlardan bariz bir şekilde daha parlak daha canlı bir görüntüsü var belki de bunun sebebi qled olmasıdır bu konuda uzman arkadaşlar daha doğru bilgi verirler. Benim tahminim nit değeri 400’ün üzerinde gibi ve bu konuda gayet başarılı olduğunu düşünüyorum. Çoğu zaman gözleri kamaşıyor insanın.

Buraya yazdıklarım tamamen benim düşüncelerim ve benim göz zevkime göre yaptığım yorumlar, mağazada 65 inch ve VA yapıda olan model ile kıyaslama şansım olmuştu uzun uzun bakamadım tabi ama bence canlılık açısından IPS yapıdaki 55 inch daha başarılı bir panele sahip. Forumdan öğrendiğim kadarıyla 55 inch olan model zaten tek üretim IPS panel olduğu için tereddüt etmeden satın aldım.

Siyah performansı IPS panele göre bence çok başarılı. Yanlış anlaşılmaya fırsat vermemek adında tekrar ediyorum IPS panele göre çok başarılı ama izleme açıları daha önce tecrübe ettiğim IPS panellerden düşük eğer VA panel seviyorsanız ve sadece izleme açıları yüzünden IPS tercih etmeyi düşünüyorsanız bence gerek yok. Beyaz renkler ve aydınlık sahnelerdeki performansına aşık oldum resmen. Çok canlı insanı içine çeken keskin bir yapısı var.

Forumdaki bilgili arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla MB180E anakart var ve ciddi anlamda övülüyor, hızlı atik ve sorunsuz çalıştığı için bu yoruma kesinlikle katılıyorum hiç takılma donma gibi bir sorun yaşamadım ve gerçekten çok hızlı çalışıyor.

Gelelim olumsuz taraflara, yazılım olarak iyileştirme kesinlikle gerekiyor ve yeni bir model olduğu için zamanla gelecek güncellemeler ile daha kararlı bir yapıya kavuşacağına inanıyorum örnek olarak ses konusunu verebilirim.

JBL desteği ciddi anlamda bir kalite katmış ama sadece yazılımdaki eksiklikler yüzünden gece veya çok sessiz bir ortamda televizyon izlemek eziyet oluyor. Düşük seslerde subwoofer’dan gelen cızırtıya benzer bozuk bir ton var ses seviyesini yükselttikçe bozuk gibi gelen ton kayboluyor ayrıca ses ayarlarından smart olan modu kapalı yaparsanız subwoofer devre dışı kalıyor ve sorun düzeliyor ve size kendinize şu soruyu sormak kalıyor; kullanamadığım bir özellik için fazla heyecanlanmışım. Smart olan mod ses seviyesine göre sesi optimize etse çok daha iyi olur.

Yazılımda yapılacak iyileştirmeler ile çok rahat çözülebilecek bir konu olduğunu düşünüyorum. Düşük ses seviyelerinde subwoofer’ın devre dışı kalması gibi basit bir kod yazılabilir mesela. Bu konuyu uzman arkadaşlar daha iyi değerlendirir. Uzman olmadığım bir konu hakkında atıp tutmak istemiyorum.

Bir diğer beğenmediğim konu görüntü ayarlarındaki profiller. Netflix’de Dolby Vision bir film izlemek istediğinizde aşırı karanlık bir görüntü karşınıza çıkıyor görüntü profilini değiştirince Dolby için ayarlanan görüntü profilinin ne kadar kötü olduğunu fark ediyorsunuz. Aynı durum Amazon Prime’da da geçerli. Bunlar da yazılım güncellemeleri ile düzelecektir diye düşünüyorum çünkü çok basit konular.

Ses ve görüntü ayarlarını epey kurcalayıp deneye deneye kendime göre optimum ayarları bulduğum günden beri hiç pişmanlık yaşamadım ve genel anlamda çok başarılı olduğunu düşünüyorum.

Uzun uzun düşüncelerimi yazdım umarım kimsenin gözlerini gereksiz yere yormamışımdır ve teknik bir konuda bariz bir hata yapmamışımdır.

Almayı düşünen arkadaşlara şöyle bir not iletmek istiyorum bence kimseden tavsiye istemeyin. Yorumları okuyup özellikleri kıyasladığınızda geriye sadece mağazalarda tecrübe etmek kalıyor bunu da birkaç saat ayırarak yapabilirsiniz.

Hayırlı ramazanlar.
Öncelikle hayırlı, uğurlu olsun. Q9900 ailesine hoş geldin.
Kesinlikle kimsenin gözünü yorduğunu düşünmüyorum. Gayet verimli bir değerlendirme olmuş.
Ses sistemindeki memnuniyetsizliğine ben de katılıyorum: Boğuk bir ses var. Sanki stereo değil de mono ses veriyor gibi. Görüntüdeki canlılığı sese yansımıyor. Dolby destekli içerik izlemiyorsam Dolby'i kapalı tutuyorum. Bazen otomatiğe alarak deniyorum. Modlarda 'smart'ı değiştirerek diğerlerini (film-müzik) deniyorum. Ama istediğime henüz ulaşamadım.
Ses seviyesinin üst seviyesine daha ulaşamadım. 20 seviyesine bile geldiğinde tüm eve kendini dinletiyor. 50'ye çıkarınca bizle birlikte komşulara da tv yayını yapmış oluyoruz.
Siyah performansı konusunda hemfikir değiliz: Ortalama bir IPS'e göre daha iyi bir siyah bulamadım. Bilindik handikap; siyah görüntüdeki detaylarda kayıplar var. Ana ayarları çok kurcaladım ama detay ayarlara çok yoğunlaşamadım. Belki sen detayda doğru ayarları keşfettin ve iyi bir siyah yakalayabildin. O zaman bizimle de paylaşırsan sevinirim.
Açı performansı konusunda hemfikir değiliz: Çok farklı görüntülerde denedim; 160-170 derece sapmalarda bile renklerde bozulma gözlemlemedim. (Bu kadar sapmada tv izlenmez tabi ki de; test amaçlı gözlemledim.
Çok fazla detaylara sahip bir seri. Daha keşfedeceğimiz çok şey olduğunu düşünüyorum.
Hayırlı ramazanlar,

cottet Çevrimdışı

cottet

Yeni Üye
4 Nis 2022
13
35
Öncelikle hayırlı, uğurlu olsun. Q9900 ailesine hoş geldin.
Kesinlikle kimsenin gözünü yorduğunu düşünmüyorum. Gayet verimli bir değerlendirme olmuş.
Ses sistemindeki memnuniyetsizliğine ben de katılıyorum: Boğuk bir ses var. Sanki stereo değil de mono ses veriyor gibi. Görüntüdeki canlılığı sese yansımıyor. Dolby destekli içerik izlemiyorsam Dolby'i kapalı tutuyorum. Bazen otomatiğe alarak deniyorum. Modlarda 'smart'ı değiştirerek diğerlerini (film-müzik) deniyorum. Ama istediğime henüz ulaşamadım.
Ses seviyesinin üst seviyesine daha ulaşamadım. 20 seviyesine bile geldiğinde tüm eve kendini dinletiyor. 50'ye çıkarınca bizle birlikte komşulara da tv yayını yapmış oluyoruz.
Siyah performansı konusunda hemfikir değiliz: Ortalama bir IPS'e göre daha iyi bir siyah bulamadım. Bilindik handikap; siyah görüntüdeki detaylarda kayıplar var. Ana ayarları çok kurcaladım ama detay ayarlara çok yoğunlaşamadım. Belki sen detayda doğru ayarları keşfettin ve iyi bir siyah yakalayabildin. O zaman bizimle de paylaşırsan sevinirim.
Açı performansı konusunda hemfikir değiliz: Çok farklı görüntülerde denedim; 160-170 derece sapmalarda bile renklerde bozulma gözlemlemedim. (Bu kadar sapmada tv izlenmez tabi ki de; test amaçlı gözlemledim.
Çok fazla detaylara sahip bir seri. Daha keşfedeceğimiz çok şey olduğunu düşünüyorum.
Hayırlı ramazanlar,
Cevabınız beni çok mutlu etti özellikle ses konusundaki sıkıntıyı tam izah edemediğimi düşünüyordum beni anlıyor olmanıza çok sevindim.
Siyahlar ve açı mevzusu için üç adet fotoğraf yüklüyorum (Youtube'dan HDR bir video açtım) yanıldığım noktalar hakkında beni uyarmanız beni mutlu eder, bilgi sahibi olurum.

20220416_202557.jpg
20220416_202603.jpg
20220416_202610.jpg

Bendeki panel IPS olmasına rağmen sanki VA panel gibi az bir açı kaybında renklerde solma gözlemliyorum özellikle siyah ve siyaha yakın tonlarda, umarım eklediğim fotoğraflardan anlaşılıyordur ama direk karşıdan izlediğimde doyurucu ve keskin bir siyah alabiliyorum çok ilginç.

Ses ile ilgili şu notu ekleyebilirim; yazılımdaki ses optimizasyonu çok iyi olmadığından ses ile ilgili ayarların tamamını (atmos, mod, avl) kapalı konuma getirince biraz da olsa netlik elde edilebiliyor. Bu konuda bir güncelleme şart bence umarım mühendisler durumun farkındadır.

C Çevrimdışı

CanMurat 

Aktif Üye
26 Eki 2018
263
Cevabınız beni çok mutlu etti özellikle ses konusundaki sıkıntıyı tam izah edemediğimi düşünüyordum beni anlıyor olmanıza çok sevindim.
Siyahlar ve açı mevzusu için üç adet fotoğraf yüklüyorum (Youtube'dan HDR bir video açtım) yanıldığım noktalar hakkında beni uyarmanız beni mutlu eder, bilgi sahibi olurum.

20220416_202557.jpg
20220416_202603.jpg
20220416_202610.jpg

Bendeki panel IPS olmasına rağmen sanki VA panel gibi az bir açı kaybında renklerde solma gözlemliyorum özellikle siyah ve siyaha yakın tonlarda, umarım eklediğim fotoğraflardan anlaşılıyordur ama direk karşıdan izlediğimde doyurucu ve keskin bir siyah alabiliyorum çok ilginç.

Ses ile ilgili şu notu ekleyebilirim; yazılımdaki ses optimizasyonu çok iyi olmadığından ses ile ilgili ayarların tamamını (atmos, mod, avl) kapalı konuma getirince biraz da olsa netlik elde edilebiliyor. Bu konuda bir güncelleme şart bence umarım mühendisler durumun farkındadır.
Sesteki tüm ayarları kapadığın zaman standart bir tv hoparlörüne dönüşüyor ): Yani bu seri için en büyük kozlarından biri olan ses sisteminde bu tür eksikliklerin olması hoş olmamış.
Fotoğraflardan yorum yapmak çok yanıltıcı. Ben, paylaştığınız fotoğraflardaki renklerde kayıp göremiyorum. Ama siz ısrarla kayıptan bahsediyorsanız bir tespitiniz vardır. Fakat sizin çıplak gözle gördüğünüz görüntü bize ulaşana kadar iki aracı kaynaktan geçiyor: Sizin fotoğraf çektiğiniz ve benim görüntülediğim kaynak. Hal böyle olunca detaylar yeterince ulaşamıyor. Özellikle siyah ekranda daha önce bazı fotoğraflar paylaşacaktım: Benim gördüğüm ile çektiğim fotoğraf aynı sonucu vermeyince paylaşmaktan vazgeçmiştim.
Eğer açı sapmasından kaynaklı kayıptan kastın siyah renkler ise haklısınızdır. Ama ben yorumlarıma siyah renk performansını katmıyorum. Çünkü IPS'in en büyük zaafı olan siyah performansını bilerek ve kabul ederek tercih ettim. Siyah performansını arttıracak ayarlar keşfettiyseniz paylaşabilirsiniz: O şekilde de test edelim.

Geri
Üst Alt