M
mehmet6615
Yeni Üye
- 21 Şub 2022
- 4
- 23
Onunsa evetbu resim LC430EQQ-SMA3 panelinin. 6 cof a sahip diyebilirmiyiz
optik baglanti icin ses cikisi secenegini degistirin, tv olmayacak. Ismine bakamiyorum su an.Arkadaşlar TV ye soundbar takan var mı...? Ben hdmi arc ile bağladım iyi oldu, optik girişte var TV de ama nedense optik için ses geçişini bulamadım TV de... Ve ses alamadım HDMI 1 ile de aynı şekilde bağlantı yerleri var ama ses için geçiş seçeneği yok?? HDMI arc ile bağlandığında Dolby atmos fln kapanıyor oysa soundbar da Dolby özelliği var normal mi ? biraz fazla soru sordum kusura bakmayın ???
Bir sayfa önde belirttik 2.0USB portları hangi sürümleri destekliyor? Kullanım kılavuzu da dahil, hiçbir yerde bulamadım. Tahminim; 2.0. Eğer 3.0 olsaydı belirtirlerdi.
Hocam kusura bakmayın biraz teknoloji özürlüyüm. Eklediğiniz panel bilgileri gizli gözüküyor. Nasıl görebilirimpanel bilgileri eklendi
Bız de o paylastıgın tablo ekran alıntısının okunamadıgını belırtmıstık.Bir sayfa önde belirttik 2.0
Sizin Süreç çok farklı ve detaylı ilerledi o nedenle tek başına, modele özgü bir inceleme konusunu hak ediyor benceBen de 55Q9900 ile Q9900 Sevenler ve Yaşatanlar Derneğine üye olmuş bulunmaktayım. Uzun zamandır araştırmadaydım. F/P oranıyla verdiğiniz paranın karşılığının alınabileceği bir model olduğunu tespit etmiştim.
N11'deki Satıcı'dan (yetkili online bayi) 10k tl civarı bir fiyata aldım. Şükür ki; gerek sevk, gerek kurulum sürecinde bir problem yaşamadım. Satıcı ve sevk adresi aynı şehir olunca (İstanbul) ürünü, kurulumu yapacak servis getirdi ki, bu istediğim bir durum.
Kurulum ekibi bir an önce kurup çıkmak istiyor. Otur, bir şeyler ikram edeyim, soluklan...yok: Adamın kafa yoğun, stresli; kendine verilen yoğun programın altından kalkmaya çalışıyor. Şahsi olarak o da haklı. Ama ben de haklıyım. (Altta kalanın canı çıksın.) Kırmadan ikna ederek panel testi yaptık: Tamamdır. 2 haftadır yoğun olmasa da kullanıyorum. Ön izlenimlerimi paylaşayım:
* LG İPS panel var: İPS tipi panele uygun bir profil olduğum için bilerek aldım. Konumlandırdığım salondaki oturma düzeninde 30 derece açı sapmasına sebep olacak izleme yerleri var. Bu panel tipi ile bu açı sapmasından etkilenmiyorsunuz.
* En büyük handikap; şimdilik siyah performansı. Ama görüntü ayarları ile ilgilenmem lazım. Ne kadar iyileştirilebilir; uğraşmadan yorum yapmam doğru değil. Daha iyi bir performans almayı başarırsam bu yorumumu da güncellerim.
* Dahili receiver görüntü performansını beğendim. HD yayınların altından rahatlıkla kalkıyor. Altından kalkıyor derken; o seviyeye inip iyi bir performansla yansıtıyor. Sulu boya, kontrast patlaması...vs tarzında şikayetlerim yok.
* Dahili receiver kanal geçiş hızlarını beğenmedim. HD'den HD'ye 4 sn'de görüntü, 3 sn'de ses geliyor. Daha iyi olabilirdi. 2sn'nin üzerine çıkan süreler bana göre zayıf. Ama birçok dahili uydu alıcı hızları yorumlardan gördüğüm kadarıyla bu şekilde . (Yorumumu, 11 yıldır kullandığım Sunny uydu alıcısıyla kıyaslayarak yapıyorum.)
* Panel parlaması orta seviyelerde. Pencerenin karşısına konumlandırdığınızda ve pencere de güneş alıyorsa gündüz kullanımlarınızda şikayetleriniz olacaktır. Bundan daha kötüsüne; ayna gibi parlayanlara ya da daha iyisine; daha mat olanlarına da şahit oldum.
*Dahili JBL ses sistemi sizde çok fazla bir beklentiye sebep olmasın. Evet; standart bir tv'den çok daha iyi kalite ve derinlikte ses veriyor. Hayır; soundbar performansı beklemeyin. Ev ortamında kullandığım için benim ihtiyaçlarımı karşılıyor.
*HDMI portları seçenekleri; Devre Dışı, Düzenli (1.4), Gelişmiş (2.0 ve sonraki sürümler). UHD,4K,HDR içerikler için 2.0 ve üzeri sürümlerine ihtiyacımız var ki; 3 port da destekliyor.
*TV kurulduğu günü akşamı, performans yorumlayabilmem için referans olarak gördüklerimden biri; İnterstellar (Yıldızlararası) filmini izledim. İçerik 1080P olmasına rağmen benden geçer not aldı. Zaten dolu dolu 1080P formatında bir içerik de yabana atılır bir seviye değildir.
Özellikle çok fazla görüntü ve ses ayarı var. Bu ayarları öğrenmem lazım. Şuan tv'nin hakkını veremiyorum.
OLED ile kıyaslamak mantıksız olur. Siyahlar konusunda, aynı anda hem bunu, hem de 50Q9900 (VA) kıyaslayamadığım için yorum yapamıyorum. Önceki TV'm de IPS olduğu için gözüm buna aşina.
Olabildiğince değinilmemiş detaylardan bahsetmeye çalıştım.
Tekrar olsa alır mıyım? Alırım. Mevcut LCD teknolojisinin sunduklarından yola çıkarsak ben 5 üzerinden 4 veririm. 5 puan alacak TV'ler için 10k'dan 15k tl üzeri fiyat bandına çıkmak lazım. O fiyatlara da çıktınız mı; bu sefer OLED'lerin hava sahasına girmiş oluyorsunuz.
Bunun bir ayarı yoktur normalde de seri basmamasi lazım? en azından eski modeli ana kartlarda bu yoktu. Demekki bu modelde mevcutmuşMerhaba, 55q9900 tvde tv kanallarini gecerken kumandaya tek tek basarak degistirmek gerekiyor. Basili tutunca cogu zaman degismiyor, bazen degisiyor. Bunun bir ayari var mi, sizde durumlar nasil
Hocam bu durum benim de başıma geldi bir üst mesajda bunu yazdım okuyabilirsiniz bu büyük ihtimal kullanılıp iade edilmiş bir cihaz daha önce Ben de 20 gündür 70U9600 Modeli ile başım beladaydı ölü pikselli hatalı pikselli kendi kendine açılıp kapanan ve En son 1001 özürle bana gönderdikleri cihazda 12 dakika lifetime vardı, vede panelinin yarısını siyah beyaz gösteriyordu renk yoktu, Arka vidaları bariz bir şekilde sökülüp takılmış gibiydi, Burası tamam vestel sevenlerin forumu cokta konuşup taşlanmak istemem ama anladığım kadarıyla vestel bu işi kasıtlı olarak bu şekilde sürdürüyor ve insanları mağdur ediyor, 20 günde evime dört tane televizyon geldi bakın sizde de aynı durum mevcut sizin cihaz baya kullanılmış, Bu nasıl iş ben anlamıyorum bu nasıl ticari ahlak, ben zaten şuan Gelecek cihazı bekliyorum Yine bir sıkıntı sorun yaşarsam tüm samimiyetimle söylüyorum o televizyonu arabaya koyup manisa'ya gidip video ile kafalarına atacağım, İnanın evde sırf bu televizyon yüzünden eşimle bile hır gür yaşıyorum nereden aldım nereden bulaştım VALLAHİ başıma dert aldım öyle diyorum kendime, temennim Sorunsuz gelmesini bekliyorum inşallah bana iş çıkarmaz başımı belaya sokmaz
Herkese iyi akşamlar. Vestel 43Q9900 model televizyon satın aldım. Vestel servisi gelerek televizyonun kurulumu yaptı ve garantiyi başlattı. Servis gittikten hemen sonra menü+4725 tuşlarına bastığımda tv life time süresinin 518 dakika olduğunu gördüm. Halbuki Tv ilk kez kutudan çıkarılıp kuruyor. İçime şüphe düştü tv acaba teşhir ürünü mü yoksa iade ürün mü diye. Tvyi hepsiburadadan satın aldım. Yardımcı olur musunuz ?