Vestel 43Q9900 50Q9900 55Q9900 65Q9900 Teknik Özellikler

S Çevrimdışı

seyhanmf

Yeni Üye
20 Şub 2022
29
37
bende olmuyor, sizinle konusmustuk zaten yukarida. Ekolayzir ayarlariyla oynayinca sorunun gecmesi lazimdi. Tvnin yerini degistirin yumusak bir yere koyup oyle deneyin isterseniz, belki bulundugu yeri titrestiriyordur. Kolay begenmem ama ses kalitesi dogru ayarlarda gercekten tatmin edici,
Ya şöyle yüksek seste hiç bir sorun Yok çok ilginç yanı 10/15/30/50 ses çok net... Bende duvarda asılı TV ? ekolayzır ayarlarını nasıl ayarlarınız acaba tam ?

F Çevrimdışı

fufu06

Yeni Üye
9 Ocak 2022
39
38
Ya şöyle yüksek seste hiç bir sorun Yok çok ilginç yanı 10/15/30/50 ses çok net... Bende duvarda asılı TV ? ekolayzır ayarlarını nasıl ayarlarınız acaba tam ?
Yani duvardan indirip denemeniz lazim, gecmiyorsa da son care fabrika ayarlari. Ben filmde dolby atmos otomatik, mod smartta kullaniyorum, muzik dinlerken de yine ayni sekilde kullaniyorum ya da dts yi muzige getiriyorum.

20220316_231157.jpg
20220316_231135.jpg
20220316_231118.jpg

S Çevrimdışı

seyhanmf

Yeni Üye
20 Şub 2022
29
37
Yani duvardan indirip denemeniz lazim, gecmiyorsa da son care fabrika ayarlari. Ben filmde dolby atmos otomatik, mod smartta kullaniyorum, muzik dinlerken de yine ayni sekilde kullaniyorum ya da dts yi muzige getiriyorum.

20220316_231157.jpg
20220316_231135.jpg
20220316_231118.jpg
Valla deniyeyim yarın bakalım olmadı en son çare bitane soundbar alicam Grundig dsb 950 ... ? Media Markt ta 2000 TL şu anda çoğu yerde ise 3000 ...

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Düşük seste 3/5/7 net ses duyuyor musunuz peki ? Bende aynı TV var ama düşük seste böyle değişik bir baş sesi mı diyim dip ses mı diyim anlamadım.... Servis normal dedi ses sistemi ile alakalı dedi ??‍♂️??‍♂️??‍♂️??‍♂️

Parazit sesi duyuyorsanız, elektrik hattınızı da kontrol edin.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Özür dilerim ama anlamadığım için soruyorum bunu nasıl kontrol ederim ya da elektrikçi mı çağırmam gerek ?

Kendiniz elektrikten anlamıyorsanız en kolayı ilk önce başka bir odada denemek. Evdeki tüm cihazları fişten çekip, elektrik bağlantılarını kesip deneyin. Yine olursa başka binada deneyin. Ya da işten gerçekten anlayan biri bakacak ama bu masraflı olur hele ki tv arızalı ise, sistemde bir anormallik yoksa.

T Çevrimdışı

todokalai 

Yeni Üye
13 Ara 2020
17
45
Servis geldi baktı, sorunun videosu çekildi incelemeye gitti video fabrikaya. Teknisyen yorumu, panel arızalı veya şase arızası olarak kayıt tutuldu. Horoz Lojistik'in gelip bugün tv'yi almasını bekliyoruz. Gelirlerken arayacaklarmış. Sanırım artık bu noktadan sonra geri almamak için çabalamazlar. İade başlatmıştım zaten, bir tek servis arıza tespit evrağı eksikti. Şimdi o da tamamlandı.
Tv'yi toplam 3 saat kadar kullandım. Resim özelliklerini, modları hem tv hem tv'i 4k pc ye bağlamak ayrıca 4k oyun konsolun bağlamak suretiyle test etme imkanım oldu. Bana gelen tv ekonomik ayarların tamamı kapalı iken oyun, film, doğal vs modlarda eski Sharp tv me göre bariz karanlıktı. Bu konuda bir arkadaş arka ışık patlıyor sanki arkadaki panel ışığı bariz belli oluyor demişti. Bende tam tersi. Contrast zaten her modda anlamadığım şekilde %100 başlıyor. Enerji kısıtlamaları kalkmış vaziyette dahi eski tvnin contrastına yaklaşamadı diyebilirim. Sanırım bu panel ciddi arızalı geldi bana. Pc üzerinde hdr aktif ettiğimde zaten görüntü direk bozuluyordu, kapayınca netleşiyordu.
Hadi tüm bunlarda eski 60 inç Sharp tv'yi geçtim evde 4 aylık Toshiba 43UA3A63DT android tv var. Bu tv 65Q9900'e göre tüm resim modlarında açık ara daha aydınlık ve sorunsuz görüntü işliyordu. Hayırlısıyla geri vereyim istiyorum. QLED falan dedim alınır dedim ama soğudum cidden. O kadar tv arasından arızalı olanı bulmak bana nasipmiş. Esasen Vestel kullanmaktan asla çekinmem. Evde çoğu beyaz eşyam Vestel. Benim bu tv'yi tekrar satın alabilmem için sağlam olanını çıplak gözle görmem lazım. F fikoloji hocam 70U9600 modeli 5 gün öce yayınlasaydı belki de onu almış kullanıyordum ?

Bu arada arkadaşlar, hep dert yandım mesajlarda ama Q9900 model tv Jbl ses sistemi konusunda bende sorunsuz çalışıyordu ve benden iyi not aldı. Keyifli yani. Bir tv için doyurucu bir ses donanımı var hakkını yememek lazım. Geometrisi düzgün bir odada ve oturma konumunda bu tv'deki ses donanımı piyasadaki çoğu pahalı tv'den iyidir. Bunun üstüne bir soundbar ile çıkabilirsiniz tabi ki ama adamların hakkını yemeyeyim. Donanımın reklamını yapmışlar ve hava civa değil, doyurucu. Eşit blok stereo ampli, dolby donanımlı avrler ve lambalı ampliler ile 20-25 yıldır haşır neşir olan ve ses konusunda hasta biri olarak bunu belirtmek istedim.

IMG_20220314_184608.jpg

Arkadaşlar servis geldi buna normal dedi.Bence diğer yerler normal olabilir ama bu işaretli yer bence normal değil sizlerde de böyle durum varmi.Edit:Bende iade talebi oluşturdum simportan aradılar iade kabul etmiyoruz ürün falan filan dedi kapatti ben çok kıl kaptım.

Bende aynı şekilde aynı yerden edindim tv'yi. Aynı şeyleri söylediler fakat bendeki durum başkaydı. Konuda var arıza. Sizin tv'deki durum bende yok mesela :) Tv kullanıldı 2. ele düştü, tv'yi geri almayız dedi bana aynı firma. Sizin durum da hatalı tv bence. Fotodaki görüntüyü çıplak gözle de görüyorsanız üretim hatalıdır. Artık QLED tv'de bu olmamalı.

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

CanMurat 

Aktif Üye
26 Eki 2018
263
Her Q serisinde bu sound by JBL yazısı var mı ???? bende 55q9900 da Yok altta bu yazı şimdi farkettim...
Çerçevenin sağ alt kısmında yazar. Yazılı olmaması, olmadığı anlamına gelmesin hemen: Çerçeve üzerine etiket yapıştırılmamış da olabilir. Ses ayarlarından 'müzik' konumuna getirip müzik kanallarından birini açın. Anlaşılır o zaman

IMG_20220314_184608.jpg

Arkadaşlar servis geldi buna normal dedi.Bence diğer yerler normal olabilir ama bu işaretli yer bence normal değil sizlerde de böyle durum varmi.Edit:Bende iade talebi oluşturdum simportan aradılar iade kabul etmiyoruz ürün falan filan dedi kapatti ben çok kıl kaptım.
Fotoğraf, gerçek kusuru yansıtamayabiliyor. Ben bir sürü panel test fotoğrafları çektim: Çıplak gözle bir kusur gözükmez iken fotoğrafta özellikle siyah ve beyaz ekranlar içler acısı gözüküyor. Merak edenlere fikir vermesi açısından paylaşacaktım fakat gerçeği yansıtmadığı için vazgeçtim.
İşaretlediğiniz kısımda ışık sızması var. Ayrıca panelde de bulutlanmalar var. Ama fotoğrafa göre yorum yapıyorum. Sizin gördüklerinizle fotoğrafta gözüken görüntü birbirini tutuyor mu?
Simport, bu sıralar Vestel'in en uygun fiyata ürünlerini satan yetkili online bayilerinden biri. Ben de oradan aldım. Şanslıydım ki sıkıntı yaşamadım. Fakat Simport iyi gün dostudur: Ürün size ulaşana kadar herşey iyi. Ama sıkıntı yaşarsanız geçmiş olsun. Bu tür firmaların profil puanları nasıl bu kadar yüksek oluyor; onu da anlayabilmiş değilim. Tamam; ben yüksek puan verdim ama siparişimde problem yaşamadım. Ama problem yaşayanlar da az değil.
(Bir yakınım zamanında oradan aldığı buzdolabının kapağında ezik çıktı. Neler yaşadığına ben şahit oldum.)
Ben bu firma adına yorumlarımı yazdım ama belki bütün YOB'ler bu kafada çalışıyordur. Bilgim yok. Muhatap olarak direk Vestel'i ve servisi almanız daha uygun olur.

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

Ferrhat

Yeni Üye
10 Mar 2022
4
34
Çerçevenin sağ alt kısmında yazar. Yazılı olmaması, olmadığı anlamına gelmesin hemen: Çerçeve üzerine etiket yapıştırılmamış da olabilir. Ses ayarlarından 'müzik' konumuna getirip müzik kanallarından birini açın. Anlaşılır o zaman

Fotoğraf, gerçek kusuru yansıtamayabiliyor. Ben bir sürü panel test fotoğrafları çektim: Çıplak gözle bir kusur gözükmez iken fotoğrafta özellikle siyah ve beyaz ekranlar içler acısı gözüküyor. Merak edenlere fikir vermesi açısından paylaşacaktım fakat gerçeği yansıtmadığı için vazgeçtim.
İşaretlediğiniz kısımda ışık sızması var. Ayrıca panelde de bulutlanmalar var. Ama fotoğrafa göre yorum yapıyorum. Sizin gördüklerinizle fotoğrafta gözüken görüntü birbirini tutuyor mu?
Simport, bu sıralar Vestel'in en uygun fiyata ürünlerini satan yetkili online bayilerinden biri. Ben de oradan aldım. Şanslıydım ki sıkıntı yaşamadım. Fakat Simport iyi gün dostudur: Ürün size ulaşana kadar herşey iyi. Ama sıkıntı yaşarsanız geçmiş olsun. Bu tür firmaların profil puanları nasıl bu kadar yüksek oluyor; onu da anlayabilmiş değilim. Tamam; ben yüksek puan verdim ama siparişimde problem yaşamadım. Ama problem yaşayanlar da az değil.
(Bir yakınım zamanında oradan aldığı buzdolabının kapağında ezik çıktı. Neler yaşadığına ben şahit oldum.)
Ben bu firma adına yorumlarımı yazdım ama belki bütün YOB'ler bu kafada çalışıyordur. Bilgim yok. Muhatap olarak direk Vestel'i ve servisi almanız daha uygun olur.
Gözle Bulutlanmalar fazla belli olmuyor da işaretli yer belli oluyor ne yapmam lazım iade etmek istiyorum kabul etmiyorlar

Geri
Üst Alt