Vestel 43Q9900 50Q9900 55Q9900 65Q9900 Teknik Özellikler

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
BIP-Image-2022-04-07-at-13.22.28.jpg

Herkese iyi akşamlar. Vestel 43Q9900 model televizyon satın aldım. Vestel servisi gelerek televizyonun kurulumu yaptı ve garantiyi başlattı. Servis gittikten hemen sonra menü+4725 tuşlarına bastığımda tv life time süresinin 518 dakika olduğunu gördüm. Halbuki Tv ilk kez kutudan çıkarılıp kuruyor. İçime şüphe düştü tv acaba teşhir ürünü mü yoksa iade ürün mü diye. Tvyi hepsiburadadan satın aldım. Yardımcı olur musunuz ?
Panelinizdeki bantlar duruyor bu söküldü mü hiç böyle nizami yapisiyor.
TV iade olan ürünler sıfır olarak kanuni olarak satamaz bu riske giremezler.
Teşhir olması TV bantları sökülmesi paketlenirken 2. Ye bant yapıştırılması gerekir
Saat olarak hemen hemen 8-9 saate denk geliyor kimse 8 saate teşhir tutcagini sanmam.
Bazı model ana kartlara test yapılabiliyor. Veya o anda ana kartta eksiklik varsa yazılım değiştirilebiliyor.
Gibi ihtimaller mevcut.

F Çevrimdışı

faruk2727

Yeni Üye
10 Nis 2022
3
30
Hocam bu durum benim de başıma geldi bir üst mesajda bunu yazdım okuyabilirsiniz bu büyük ihtimal kullanılıp iade edilmiş bir cihaz daha önce Ben de 20 gündür 70U9600 Modeli ile başım beladaydı ölü pikselli hatalı pikselli kendi kendine açılıp kapanan ve En son 1001 özürle bana gönderdikleri cihazda 12 dakika lifetime vardı, vede panelinin yarısını siyah beyaz gösteriyordu renk yoktu, Arka vidaları bariz bir şekilde sökülüp takılmış gibiydi, Burası tamam vestel sevenlerin forumu cokta konuşup taşlanmak istemem ama anladığım kadarıyla vestel bu işi kasıtlı olarak bu şekilde sürdürüyor ve insanları mağdur ediyor, 20 günde evime dört tane televizyon geldi bakın sizde de aynı durum mevcut sizin cihaz baya kullanılmış, Bu nasıl iş ben anlamıyorum bu nasıl ticari ahlak, ben zaten şuan Gelecek cihazı bekliyorum Yine bir sıkıntı sorun yaşarsam tüm samimiyetimle söylüyorum o televizyonu arabaya koyup manisa'ya gidip video ile kafalarına atacağım, İnanın evde sırf bu televizyon yüzünden eşimle bile hır gür yaşıyorum nereden aldım nereden bulaştım VALLAHİ başıma dert aldım öyle diyorum kendime, temennim Sorunsuz gelmesini bekliyorum inşallah bana iş çıkarmaz başımı belaya sokmaz
Hocam sakin olmakta fayda var. Haklıyken haksız duruma düşmeyin. Bende dediğiniz sorunlardan yok çok şükür. Sadece tv life time süresi kafamı karıştırdı.

Panelinizdeki bantlar duruyor bu söküldü mü hiç böyle nizami yapisiyor.
TV iade olan ürünler sıfır olarak kanuni olarak satamaz bu riske giremezler.
Teşhir olması TV bantları sökülmesi paketlenirken 2. Ye bant yapıştırılması gerekir
Saat olarak hemen hemen 8-9 saate denk geliyor kimse 8 saate teşhir tutcagini sanmam.
Bazı model ana kartlara test yapılabiliyor. Veya o anda ana kartta eksiklik varsa yazılım değiştirilebiliyor.
Gibi ihtimaller mevcut.
Bantları sökülmedi. Kutudan çıktığı gibi o şekilde bantlar. Dün akşam Vestel müşteri hizmetleri whatsapp hattına sorunumu yazdım. Bana sıfır ürün gönderildiğini ancak süreler hakkında net bir bilgi veremediklerini söylediler. Dediğiniz gibi ürün fabrikada test edilmiş olabilir mi ? Bu süre oradan geliyor olabilir mi ?

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Hocam sakin olmakta fayda var. Haklıyken haksız duruma düşmeyin. Bende dediğiniz sorunlardan yok çok şükür. Sadece tv life time süresi kafamı karıştırdı.

Bantları sökülmedi. Kutudan çıktığı gibi o şekilde bantlar. Dün akşam Vestel müşteri hizmetleri whatsapp hattına sorunumu yazdım. Bana sıfır ürün gönderildiğini ancak süreler hakkında net bir bilgi veremediklerini söylediler. Dediğiniz gibi ürün fabrikada test edilmiş olabilir mi ? Bu süre oradan geliyor olabilir mi ?
Olabilir bunu bilmek anlamak zor yukarıda ihtimalleri dile getirdim. İsterseniz deneyiniz o bantları çıkarın tekrar takmayı deneyin öyle nizami olmuyor. Hemde yapışık kalmasın zamanla ısı kaynaklı iz kalabilir.

F Çevrimdışı

faruk2727

Yeni Üye
10 Nis 2022
3
30
Olabilir bunu bilmek anlamak zor yukarıda ihtimalleri dile getirdim. İsterseniz deneyiniz o bantları çıkarın tekrar takmayı deneyin öyle nizami olmuyor. Hemde yapışık kalmasın zamanla ısı kaynaklı iz kalabilir.
Hocam yapışık kalmasının amacı yeni eve geçeceğim inşallah. Tv'yi aldıktan sonra 6 ay içerisinde kurulumunu yaptırmak gerekiyormuş. Benimde 6 ay dolmasına birkaç gün kalmıştı. Servis gelerek kurulumunu yaptı. Geri kutuya koyacağım icin bantları üzerinde bıraktım. Yeni evde çıkaracağım bantları. Hocam anladığım kadarıyla bantların nizami durmasından dolayı teşhir veya iade ürün olmadığını şeklinde anladım. Doğru mu anladım

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Hocam yapışık kalmasının amacı yeni eve geçeceğim inşallah. Tv'yi aldıktan sonra 6 ay içerisinde kurulumunu yaptırmak gerekiyormuş. Benimde 6 ay dolmasına birkaç gün kalmıştı. Servis gelerek kurulumunu yaptı. Geri kutuya koyacağım icin bantları üzerinde bıraktım. Yeni evde çıkaracağım bantları. Hocam anladığım kadarıyla bantların nizami durmasından dolayı teşhir veya iade ürün olmadığını şeklinde anladım. Doğru mu anladım
Ben öyle bir yol izledim ?

E Çevrimdışı

erdo205 

Aktif Üye
2 Şub 2021
105
40
BA378A93-7ED7-4F2E-AE9C-0E0EC7357F36.jpg

Vestel şaşırtmadı 7750 dakika calısmıs cihaz gonderdi ?? vallahi cinnet geciricem mübarek ay

E Çevrimdışı

erdo205 

Aktif Üye
2 Şub 2021
105
40
LG panel iyi 180e ana kart
Sıkıbti yoksa kalsın ?
Seri numarasını ve kutu üstündeki bant resimlerini de ekler misin

görüntüsü baya iyi cihaz baya hızlı gözle görülür bir piksel hatası filan görmedim yok zaten ellemiycem kalsın, sesi falan gercekten güzel F fikoloji hocam lg panel kesinmi panel hattınada yazdım resmide ekledim
838CA5CC-CE5A-4BB4-8C7B-AB524F33AB51.jpg

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
BA378A93-7ED7-4F2E-AE9C-0E0EC7357F36.jpg

Vestel şaşırtmadı 7750 dakika calısmıs cihaz gonderdi ?? vallahi cinnet geciricem mübarek ay
Çok çalışmamış 7750 dakika 5-6 gün yapar 24 saat üzerinden hesaplarsak büyütülecek birşey yok bence..

Panel de LG daha ne olsun ..?

E Çevrimdışı

erdo205 

Aktif Üye
2 Şub 2021
105
40
Fabrika ile görüştüm bu cihazların 4 5 gün test edildiğini falan söylediler, Kesinlikle kullanılıp iade edilmiş bir ürün değil her şekilde garanti konuştu kadın, kesinlikle öyle birşey yok dedi, Qled Modelleri 4 5 gün test edilip öyle paketleniyor falan dedi Artık bir şey diyemiyorum zaten ölü piksel falan da yok hayırlısı bu olsun daha ne diyelim işte baktığımız zaman 10.000 TL'ye bu cihazı almış olduk panelde LG geldi F fikoloji hocam Ben servis menüde LG yazısı görmedim ama tabi siz daha iyi bilirsiniz ??

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Fabrika ile görüştüm bu cihazların 4 5 gün test edildiğini falan söylediler, Kesinlikle kullanılıp iade edilmiş bir ürün değil her şekilde garanti konuştu kadın, kesinlikle öyle birşey yok dedi, Qled Modelleri 4 5 gün test edilip öyle paketleniyor falan dedi Artık bir şey diyemiyorum zaten ölü piksel falan da yok hayırlısı bu olsun daha ne diyelim işte baktığımız zaman 10.000 TL'ye bu cihazı almış olduk panelde LG geldi F fikoloji hocam Ben servis menüde LG yazısı görmedim ama tabi siz daha iyi bilirsiniz ??
Ses olsun, görüntü olsun, görüşlerin olsun görseller olsun bı güzel yorum bekliyoruz artık ?

E Çevrimdışı

erdo205 

Aktif Üye
2 Şub 2021
105
40
Öncelikle herkese tekrardan merhaba, Ben bu cihazı neden aldım sürecini detaylı bir şekilde diğer konuda okumamış arkadaşlar varsa bilmesini isterim, Vestel camiasına SEG 58SBU710 ile 2021 Ekim ayında katıldım MB230 Anakart ve Chot VA Panel ile 6 7 aydır sorunsuz bir şekilde kullanıyordum, Sonra evdeki oda değişikliği sebebiyle 70U9600 aldım tabi aldık bir türlü kullanamak nasip olmadı hep kıl tüy sebeplerden dolayı cihazları iade ettim tabi bu süreçte git geller de hep bu televizyonları bu şekilde kullandım, ve en son gelenin de paneli bozuktu Para iadesi istedim bana ürün teklif ettiler ben de bu 65Q9900 MB180E ve LG panel olmak şartıyla uygunsa alırım dedim, Vestel çözüm merkezi bunun garantisini verdi ve ürünü bana gönderdi, dünde kurulumu yapıldı, Dün akşam İnceleme fırsatı buldum kumandası tuşları hassasiyeti çok güzel ayrıca bir de kumandasında bir aydınlatma var orta tuşta, Görüntü olarak son iki televizyonum VA panel Olduğu için 65q9900'ün gelir gelmez parlaklık düzeyi ve renklerdeki doygunsuzlugu direk gözüme çarpan kısım oldu, Ama tabi bu ayarla düzeldi çünkü eski va panel cihazlarımın renk ayarı hep 50 55 gibi kullanıyordum bu cihazıda öyle ayarladım ve soluk geldi ilk gözüme sonra 65q9900de rengi 65 70 75 yapınca roket gibi cam gibi oluyor renkler. Tabi Chot panelde Şundanda şikayetçiydim Doğal modda Renk 50 seviyesinde kullanıyordum çünkü 60 ve 70 yapıldığı zaman insanların suratı domates gibi kızarık oluyordu birde renk sıcaklıgı normal bile olsa sogukmuş gibi hissettiren bir tonu vardı, Bilhassa Fox TV dizilerinde gökyüzü falan böyle bir tuhaf geliyordu gözüme surat tenleri yani sanki renklerde gerçekçilik yok yapay gibiydi, 65q9900da böyle bir durum yok Suratlar falan böyle buğday tenli gibi sanki gerçek karşımdaymış gibi hissettirdi, en dikkat ettigim MEMC konusu bunuda bariz fark ettim chot panel ve 180e anakart olmasına rağmen 70U9600 Hareketli sahnelerde görüntüde bozulmalar direk göze çarpıyordu, Mb230 chot cihazımı zaten sormayın tam can pazarı, eşim bile televizyondan anlamaz açar kapar okadar o bile mb230 chot seg ile izlerken biri galiba kablotv kablosuna biri bastı falan diyordu ???? öyle dagılıyordu görüntü. 65q9900de hissedilmeyecek derecede düzgün bir şekilde görüntüyu bozulmadan izleyebiliyorum ve renkler gerçeğe çok yakın ve naturel bir ton mevcut, bütün cihazlarımda parlaklık 50 sabit olur 70u9600de'de parlaklık hep 50de kullanıyorum enerji tasarrufu kapalı konuma getirdiğim zaman televizyona bakamıyorudum öyle ekranda ışık oluyordu. ama 65Q9900'da Durum böyle değil kapalı konumda bile diger chot panellerime göre düşük oldugunu fark ettim, ama gayet yeterli çünkü va panelde enerji tasarrufu kapalı iken aşırı rahatsız eden bir parlaklık mevcuttu Tabi bir çok insan bunu zaten o parlaklıkta kullanmaz diye düşünüyorum evde çünkü bakamıyorsun ekrana, Ama değeri yüksek mi yüksek onu da inkar edemem. 65q9900 cihazda tam kararında bence, siyah tona gelecek olursa tonda hissedilir derecede doygunluk durumu VA modele göre bariz zayıf buda ips panel ommasından kaynaklı, Mesela bu cihazda Renk ayarım 65 70 Civarı yüzlerde kızarıklık olmadan çok güzel bir renk verebiliyor. Ses olarak iki cihazda da subwoofer mevcutdu, Ama 65Q9900'ün ses tonu cok güzel ve bass'ı daha derin daha hissedilir 70U9600e göre. 70u9600de ses 25 30 seviyelerinde bass sert bir sekilde gürültü yapıyorcasına calıyordu. Anlık güç tüketim miktarlarında güç tasarruf modu özel arka ışık 0 durumunda 55 watt bir tüketimi mevcut, hdr yada dolby vision izlerken güç tasarrufu kapalı iken 150 watt bir tüketimi var anlık, 70u9600 185 190watt anlık tüketiyordu, diger arka ısık kapalı durumunda 65 watt anlık tüketiyordu, Ben Bilgisayar bağlayıp kullandığımda 70U9600e göre input lag biraz daha fazla 65q9900'de onuda belirtiyim, Genel anlamda şu an söyleyeceklerim bu kadar ama denememi istediğiniz kafasında soru işareti Olan arkadaşlar yazsın ne istiyorlarsa dener gösteririm

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt