Öncelikle herkese tekrardan merhaba, Ben bu cihazı neden aldım sürecini detaylı bir şekilde diğer konuda okumamış arkadaşlar varsa bilmesini isterim, Vestel camiasına SEG 58SBU710 ile 2021 Ekim ayında katıldım MB230 Anakart ve Chot VA Panel ile 6 7 aydır sorunsuz bir şekilde kullanıyordum, Sonra evdeki oda değişikliği sebebiyle 70U9600 aldım tabi aldık bir türlü kullanamak nasip olmadı hep kıl tüy sebeplerden dolayı cihazları iade ettim tabi bu süreçte git geller de hep bu televizyonları bu şekilde kullandım, ve en son gelenin de paneli bozuktu Para iadesi istedim bana ürün teklif ettiler ben de bu 65Q9900 MB180E ve LG panel olmak şartıyla uygunsa alırım dedim, Vestel çözüm merkezi bunun garantisini verdi ve ürünü bana gönderdi, dünde kurulumu yapıldı, Dün akşam İnceleme fırsatı buldum kumandası tuşları hassasiyeti çok güzel ayrıca bir de kumandasında bir aydınlatma var orta tuşta, Görüntü olarak son iki televizyonum VA panel Olduğu için 65q9900'ün gelir gelmez parlaklık düzeyi ve renklerdeki doygunsuzlugu direk gözüme çarpan kısım oldu, Ama tabi bu ayarla düzeldi çünkü eski va panel cihazlarımın renk ayarı hep 50 55 gibi kullanıyordum bu cihazıda öyle ayarladım ve soluk geldi ilk gözüme sonra 65q9900de rengi 65 70 75 yapınca roket gibi cam gibi oluyor renkler. Tabi Chot panelde Şundanda şikayetçiydim Doğal modda Renk 50 seviyesinde kullanıyordum çünkü 60 ve 70 yapıldığı zaman insanların suratı domates gibi kızarık oluyordu birde renk sıcaklıgı normal bile olsa sogukmuş gibi hissettiren bir tonu vardı, Bilhassa Fox TV dizilerinde gökyüzü falan böyle bir tuhaf geliyordu gözüme surat tenleri yani sanki renklerde gerçekçilik yok yapay gibiydi, 65q9900da böyle bir durum yok Suratlar falan böyle buğday tenli gibi sanki gerçek karşımdaymış gibi hissettirdi, en dikkat ettigim MEMC konusu bunuda bariz fark ettim chot panel ve 180e anakart olmasına rağmen 70U9600 Hareketli sahnelerde görüntüde bozulmalar direk göze çarpıyordu, Mb230 chot cihazımı zaten sormayın tam can pazarı, eşim bile televizyondan anlamaz açar kapar okadar o bile mb230 chot seg ile izlerken biri galiba kablotv kablosuna biri bastı falan diyordu ???? öyle dagılıyordu görüntü. 65q9900de hissedilmeyecek derecede düzgün bir şekilde görüntüyu bozulmadan izleyebiliyorum ve renkler gerçeğe çok yakın ve naturel bir ton mevcut, bütün cihazlarımda parlaklık 50 sabit olur 70u9600de'de parlaklık hep 50de kullanıyorum enerji tasarrufu kapalı konuma getirdiğim zaman televizyona bakamıyorudum öyle ekranda ışık oluyordu. ama 65Q9900'da Durum böyle değil kapalı konumda bile diger chot panellerime göre düşük oldugunu fark ettim, ama gayet yeterli çünkü va panelde enerji tasarrufu kapalı iken aşırı rahatsız eden bir parlaklık mevcuttu Tabi bir çok insan bunu zaten o parlaklıkta kullanmaz diye düşünüyorum evde çünkü bakamıyorsun ekrana, Ama değeri yüksek mi yüksek onu da inkar edemem. 65q9900 cihazda tam kararında bence, siyah tona gelecek olursa tonda hissedilir derecede doygunluk durumu VA modele göre bariz zayıf buda ips panel ommasından kaynaklı, Mesela bu cihazda Renk ayarım 65 70 Civarı yüzlerde kızarıklık olmadan çok güzel bir renk verebiliyor. Ses olarak iki cihazda da subwoofer mevcutdu, Ama 65Q9900'ün ses tonu cok güzel ve bass'ı daha derin daha hissedilir 70U9600e göre. 70u9600de ses 25 30 seviyelerinde bass sert bir sekilde gürültü yapıyorcasına calıyordu. Anlık güç tüketim miktarlarında güç tasarruf modu özel arka ışık 0 durumunda 55 watt bir tüketimi mevcut, hdr yada dolby vision izlerken güç tasarrufu kapalı iken 150 watt bir tüketimi var anlık, 70u9600 185 190watt anlık tüketiyordu, diger arka ısık kapalı durumunda 65 watt anlık tüketiyordu, Ben Bilgisayar bağlayıp kullandığımda 70U9600e göre input lag biraz daha fazla 65q9900'de onuda belirtiyim, Genel anlamda şu an söyleyeceklerim bu kadar ama denememi istediğiniz kafasında soru işareti Olan arkadaşlar yazsın ne istiyorlarsa dener gösteririm