Ucuz klima kötü müdür?

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
meebbe meebbe
Anlatmak istediğim başka bir şeydi, neyse... Ayrıca, uzmanlar yıllardır her şeyi söylüyor, mevzu söylemek değil, ortaya bir şeyler koyabilmek...

Saatlerce herkes her konuda her şeyi söylüyor bu ülkede ama halimiz de ortada.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
bu kadar hijyen olmakta iyi değil insanlar binlerce yıldır bağışıklık sistemeleri sayesinde yaşamışlar.eğer 2 elden virüs bulaşacak kadar paranoyak olursak bu dünyada sonumuz gelmiş demektir.

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
769
Sokağımda yüzlerce klima var %95 i kötü ötesi.
Sesli, ısıtmıyor, ayarlanan derecede çalışmaz, sensör sorunlu, flap laçka, çatır çutur sesler çıkarır vs vs uzak durun desekte alınacak. ?
Birde iyi olanı alsak 'da 30 TL 'ye bakımcı arıyoruz. ?
Eve alınacak her neyse bütçeyi zorlayarak en iyisi alınmalı.
Amma erkekler kadının kullanacağı şeyse en rezili.
Kendi kullanacağı şeyse en iyiyi alma psikolojik sorunu yaşıyorlar.
İstisnalar kaideyi bozmaz.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Virüs noktasında tam olarak katılmasam da garanti noktasında sonuna kadar katılıyorum :)
meebbe meebbe
Anlatmak istediğim başka bir şeydi, neyse... Ayrıca, uzmanlar yıllardır her şeyi söylüyor, mevzu söylemek değil, ortaya bir şeyler koyabilmek...

Saatlerce herkes her konuda her şeyi söylüyor bu ülkede ama halimiz de ortada.
neydi ki acaba ben mi yanlış anladım????

İnanmaktan başka çaremiz de yok ki.Adamlar diyorsa bir bildiği vardır yani tek kişi değil neticede.

Son düzenleme:
meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
bu kadar hijyen olmakta iyi değil insanlar binlerce yıldır bağışıklık sistemeleri sayesinde yaşamışlar.eğer 2 elden virüs bulaşacak kadar paranoyak olursak bu dünyada sonumuz gelmiş demektir.
sorun da bu işte yıllar önce dünya bu kadar kirli değildi.Ayrıca bu kadar yerleşik ve yakın yaşamıyorduk.Şimdi düşünün apartmanda bir kişi korono oldu mı komple bina karantina altına alınıyor.Mevzu 2. elden ille de virüs bulaşacak değil siz 2 aylık evladınızın giysilerini başkasının çamaşırları yıkanmış, içi kir bağlamış makine de yıkatır mısınız?Yada başkasının buzdolabı, bulaşık makinesi?

Hijyen olayının abartılmasına bende karşıyım özellikle şu antibakteriyel sabunlar ,detarjanlar vs.Ama konu hijyenden öte bir konu.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Sokağımda yüzlerce klima var %95 i kötü ötesi.
Sesli, ısıtmıyor, ayarlanan derecede çalışmaz, sensör sorunlu, flap laçka, çatır çutur sesler çıkarır vs vs uzak durun desekte alınacak. ?
Birde iyi olanı alsak 'da 30 TL 'ye bakımcı arıyoruz. ?
Eve alınacak her neyse bütçeyi zorlayarak en iyisi alınmalı.
Amma erkekler kadının kullanacağı şeyse en rezili.
Kendi kullanacağı şeyse en iyiyi alma psikolojik sorunu yaşıyorlar.
İstisnalar kaideyi bozmaz.

valla karşı binada Demirdöküm sesi gelmiyor, zaten inverter olunca üç aşağı beş yukarı hepsi sessiz ve belirli performansta oluyorlar.Ama yan komşu gitmiş internet cafe çıkması 24.000 btu beko on off almış.Üstelik 26 m2 salona yani.Salona büyük geldiği için 5 dk çalışıp 5 dk duruyor gibi.Takarken çıkma olduğu için haliyle takoz takmamışlar benim ev zıngırdıyordu çalışmaya başladığında sonra iyilikte anlattım da gidip alıp taktı kendisi.Ama iç ünite yi gördüm sararmış leş kasa esnemiş salmış kendini bedava verseler takmam yani.Anlatmak istediğim bu arkadaşlar beyaz eşyalar kişisel eşyalardır 2. elden uzak durunuz.

valla senin sokaktakileri bilmem de yeni alınan ortalama bir markadan beklenen performans çoğu zaman üzmez.Standartlar gereği hepsi belirli şartları taşımak zorunda.

Bu kadar yazdım isteyen gitsin 3000 liraya çıkma Toshiba , daikin, Mitsubishi alsın.?

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
769
valla karşı binada Demirdöküm sesi gelmiyor, zaten inverter olunca üç aşağı beş yukarı hepsi sessiz ve belirli performansta oluyorlar.Ama yan komşu gitmiş internet cafe çıkması 24.000 btu beko on off almış.Üstelik 26 m2 salona yani.Salona büyük geldiği için 5 dk çalışıp 5 dk duruyor gibi.Takarken çıkma olduğu için haliyle takoz takmamışlar benim ev zıngırdıyordu çalışmaya başladığında sonra iyilikte anlattım da gidip alıp taktı kendisi.Ama iç ünite yi gördüm sararmış leş kasa esnemiş salmış kendini bedava verseler takmam yani.Anlatmak istediğim bu arkadaşlar beyaz eşyalar kişisel eşyalardır 2. elden uzak durunuz.

valla senin sokaktakileri bilmem de yeni alınan ortalama bir markadan beklenen performans çoğu zaman üzmez.Standartlar gereği hepsi belirli şartları taşımak zorunda.

Bu kadar yazdım isteyen gitsin 3000 liraya çıkma Toshiba , daikin, Mitsubishi alsın.?
O sessiz dediğiniz Demirdöküm ya Midea dır, yada LG.
100.000 klimanın 5.000 tanesi kaliteli markaya yaptırılıp sonrası Çin merdiven altı.
Bunuda millet hep yiyor, afiyet olsun.
Ucuz ürün arayanları zerre anlamıyorum çünkü fakirlik, yoksulluk denilen şeye inanmıyorum.
Fakirlik kader değil bilinçli bir tercihtir.
Anlayana.
Erkek milleti kendi özel alanına giren ürüne krediler çekip alır.
Evine nerde hurda haş döküntü onu alır. 3 istisna kaideyi bozmaz.
Adam param yok diyor içki, sigara içiyor. Altılı oynuyor, 3 - 5 çocuk yapıyor.
Kahveden çıkmıyor sonra forumlara gelip ucuz ürün soruyor.
Birde burada saçma sapan kendini teselli ediyor.
Hepsi inverter aynı performansı verir.
Milletin içtiği, sıçtığı kendini ilgilendirir diyenler var. ???
Ben Allahın dağından, yoksul aileden gelip 30 küsur yıl gece gündüz çalışıp.
Ailemin hatalarından ders alıp 7 çocuk yapmadıysam.
Önceliğim içip, altılı oynamak olmadıysa.
Her gün kendimi geliştirip 57 yaşında üniversite bitirdiysem hâlâ çabalayıp kazanıyorsam.
Dünyadaki çoğunluğu anlamam mümkün değil.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
O sessiz dediğiniz Demirdöküm ya Midea dır, yada LG.
100.000 klimanın 5.000 tanesi kaliteli markaya yaptırılıp sonrası Çin merdiven altı.
Bunuda millet hep yiyor, afiyet olsun.
Ucuz ürün arayanları zerre anlamıyorum çünkü fakirlik, yoksulluk denilen şeye inanmıyorum.
Anlayana.
Erkek milleti kendi özel alanına giren ürüne krediler çekip alır.
Evine nerde hurda haş döküntü onu alır. 3 istisna kaideyi bozmaz.
Adam param yok diyor içki, sigara içiyor. Altılı oynuyor, 3 - 5 çocuk yapıyor.
Kahveden çıkmıyor sonra forumlara gelip ucuz ürün soruyor.
Hepsi inverter aynı performansı verir.
Milletin içtiği, sıçtığı kendini ilgilendirir diyenler var. ???
Ben Allahın dağından, yoksul aileden gelip 30 küsur yıl gece gündüz çalışıp.
Ailemin hatalarından ders alıp 7 çocuk yapmadıysam.
Önceliğim içip, altılı oynamak olmadıysa.
Her gün kendimi geliştirip 57 yaşında üniversite bitirdiysem hâlâ çabalayıp kazanıyorsam.
Dünyadaki çoğunluğu anlamam mümkün değil.
Hayat sizin sandığınız kadar herkese aynı şartları sunmuyor hocam.Belli ki iyi maaş alıyorsun ama unutma ben dahil ülkenin büyük çoğunluğu asgari ücretle geçinmeye çalışıyor.Üniversite bitermek marifet olmayı çoktan geçti bitti hocam.

"fakirlik, yoksulluk denilen şeye inanmıyorum." Yaşın 57 yi geçmiş ama bencil bir hayat sürmüşsün belli ki etradında olup bitenin farkında olmadan yaşamışsın.Git bak pazar yerlerine akşam üzeri çöpleri toplayan insanları görür azıcık utanırsın belki kendinden.

"
Hepsi inverter aynı performansı verir." ayıp yahu ne teselli edicem kendimi ben zaten Mitsubishi ile bir tutmuyorum , diyorum ki ev için fazlasıyla yeterli.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
birde öyle bir yazmışsın ki sanarsın fakir olan herkes 10 çocuk yapıyor,altılı oynayıp kahvede takılıyor insan utanır bunları yazarken be.Bu kadar bencil olmayın kardeşim, fakirlik denilen kavram değişeli çok oldu, zaten memleketin yarısından çoğu dar gelirli oldu malum hükümet sayesinde orta kesim kalmadı. Bunun kademeleri var kimisi ekmek alacak para bulamazken kimisi de dar gelirli olmasına rağmen sırf bebeği eşi için orta yollu da olsa klima almak istiyor .Onu da dediğinz gibi kredi kartına taksit ile alıyor.Şimdi bu vatandaş gidecek 8 ,10 bin lira verip Mitsubishi alacak he bravo size??????

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
769
Hayat sizin sandığınız kadar herkese aynı şartları sunmuyor hocam.Belli ki iyi maaş alıyorsun ama unutma ben dahil ülkenin büyük çoğunluğu asgari ücretle geçinmeye çalışıyor.Üniversite bitermek marifet olmayı çoktan geçti bitti hocam.

"fakirlik, yoksulluk denilen şeye inanmıyorum." Yaşın 57 yi geçmiş ama bencil bir hayat sürmüşsün belli ki etradında olup bitenin farkında olmadan yaşamışsın.Git bak pazar yerlerine akşam üzeri çöpleri toplayan insanları görür azıcık utanırsın belki kendinden.

"
Hepsi inverter aynı performansı verir." ayıp yahu ne teselli edicem kendimi ben zaten Mitsubishi ile bir tutmuyorum , diyorum ki ev için fazlasıyla yeterli.
Bakamayacağım çocuğu yapma.
Altından kalkamayacağım yükün altına girme.
Fakir ailede doğdum çalışarak köşe oldum.
Çalışmak, okumak zor geliyor sanırım.
Eşim üniversiteyi bitirdiği gün önüne binbir kapı açıldı.
Sergi açamadığı yerler buyrun demeye başladı.
Kahve köşelerinde, doya boya saçma sapan programlarda vakit kaybetme çalış.
Bir insan 30 yıl asgari ücret alıyorsa sorun sistemde değil onda.
1980 li yıllarda millet pişpirik oynarken ben gece tifdruk, flekso öğrenmeye gidiyorum.
Sende çalış, yap maaşın 35.000 TL olsun.
Kim engelliyor.
Bırakın artık bu arabesk lafları.
Fakir ama 8 çocuklu. ???
Bunu 6 ay düşünmekten yanıtla.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
1980 li yıllarda millet pişpirik oynarken ben gece tifdruk, flekso öğrenmeye gidiyorum.
Kim engelliyor.
Fakir ama 8 çocuklu. ???

yahu anlatamadım heralde üniversite de bitirip asgari ücretle çalışan milyonlar var.Üstelik birçoğunun çeşitli sertifikaları var , öğrendikleri işler var.

Siz belli ki birileri tarafından farkedilmişsiniz, elinizden tutan olmuş.

Ya farkedilmeyenler ne olacak?

Ayrıca sanarsanız her asgari ücretli çalışanın , 8 çocuğu var.Tamam bu devirde fazla çocuk yapıpta istikballeri ile oynayan duyarsız anne babalara bende kızıyorum.8 çocuğun olacağına bir tane olsun adam gibi okut adam gibi gelecek hazırla onun için.

Kısaca öyle okudum ,diplomam var çok para kazanıcam olayı bitti artık ama belki ki yaşınızdan ötürü de olsa gerek sizin kafanız 1980 lerde kalmış.?

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,965
Kim engelliyor.
Fakir ama 8 çocuklu. ???

Sene 1980 değil. Vereceğim tek cevap bu. :haha1

Geri
Üst Alt