Avrupa, ABD öyle aman aman bir krizde değil. Konuyu değiştirmeyin şimdi. Dışarıda enflasyon var, ondan bizde de ekonomi böyle kötü dediniz açık açık. 20 yıldır aynı parti yönetiyor. Para zamanında gayet boldu. Kimse kimseyi kandırmasın. Operasyon falan yok yani.
enflasyon yükseliyor, döviz kurları yükseliyor, işsizlik yükseliyor, bir oto bir ev alma umudu tükendi. size göre "makro ve mikro ekonomik verilerle" bu kriz değil mi? aklamaya çalıştıkça batıyorsunuz, işin garibi farkında bile değilsiniz. sınırınız nedir sizin?Siz yanlış anladınız durumu...
Bir yer de enflasyonun yükselmesi kriz anlamına gelmez.. ona göre tedbirler alınır, sade vatandaş (Avrupalı, Amerikalı) bu hissetmez bile.
Dışarda sıkılaşan para politikasının bize etkisinin olmadığını düşünmek, tüm bu olanlar da mevcut iktidarın suçu olmadığını düşünmekle aynı şey, kusura bakmayın. Biraz araştırıp bakış açınızı genişletmenizi tavsiye ederim, emin olun muhalifliğiniz azalmayacak.
20 yıl içinde değişen makro ve mikro ekonomik durumları bir inceleyebilirsiniz. Biz bir ABD veya sıradan bir Avrupa ülkesi bile kadar güçlü bir ekonomiye sahip hiç olmadık. Bunun da tek suçlusu, 20 yıldır başta oldukları için mevcut iktidardır...
evet abi yetişemiyorum ?Bende diyorum "bu çocuk neden kilitlendi" demek sebebi Adem Helvacı
Hımm,elçiler partiyi ziyarete gelmiş ama,misafir yani."Gelme" deseler ,olmaz diye düşünüyorum
enflasyon yükseliyor, döviz kurları yükseliyor, işsizlik yükseliyor, bir oto bir ev alma umudu tükendi. size göre "makro ve mikro ekonomik verilerle" bu kriz değil mi? aklamaya çalıştıkça batıyorsunuz, işin garibi farkında bile değilsiniz. sınırınız nedir sizin?
unutmuşum, hazine eksi 35 milyar amerikan doları. dış borç devasa. iç borçlar sürekli artıyor. vb. daha veri lazım mı?
Paramın değer kaybettiğini bile bile TL hiç vazgeçmedim...Çok net bir soru; hükümet ve politikaları iyi diyenlerden cevap bekliyorum.sabit aylık maaş karşılığı çalışan birikim için kenarda biraz parası olup da özellikle ben lirada tutuyorum paramı diyen var mı aranızda?
Acaba kaç bürokrat, kaç milletvekili bugünkü durumu sanal olarak değerlendiriyor ve parasını lirada tuttu.gercekten merak ediyorum.
Eyyy vatanseverler haydi kaldırın ellerinizi,biliyorum çoksunuz ses verin...
Ya da artık susun yoksa kulaklarını çinlattiklarimdan payınıza düşeni aldınız mı?
Hayatımın hiç bir döneminde dolar alıp satmadım. Döviz ile iş yapmadım. Yapsam hakkımda açılmış yüzlerce icra dosyası olmazdı.Paramın değer kaybettiğini bile bile TL hiç vazgeçmedim...
Aynı şekilde, ben de. Ortaya bir şey koymadan, üretmeden, hizmet sunmadan para kazanılmasına karşıyım, inancım gereği helal görmüyorum. Maalesef bu döviz kurları nedeniyle yine birileri servetine servet katarken milyonlarca insan ise daha da fakirleşti.Paramın değer kaybettiğini bile bile TL hiç vazgeçmedim...
Alıp satıp yapanlardır sanıyorum “kazanç” dediğiniz ama arkadaşın sorusu sabit maaş alıpta kenara para koyabilen varsa bunu TL mi yapıyor yoksa döviz yada değerli metal mi alıyor. Problem şurada; sabit maaşlı çalışanlarız, belki 80-90% mizin kenara para atmak yerine ayı çevirme derdi var. Kimle konuşsam “kredi kartımın maaşı yattı” esprisi yapıyor. Gülüyoruz bazen ağlanacak halimize.Aynı şekilde, ben de. Ortaya bir şey koymadan, üretmeden, hizmet sunmadan para kazanılmasına karşıyım, inancım gereği helal görmüyorum. Maalesef bu döviz kurları nedeniyle yine birileri servetine servet katarken milyonlarca insan ise daha da fakirleşti.