Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Diğer konuda size bir cevap yazdım lütfen okuyunuzAdem hocam çok teşekkür ederim. Forum ve youtube kanalınızla ne kadar büyük bir destek verdiğinizi söylesem azdır. Allah razı olsun
Diğer konuda size bir cevap yazdım lütfen okuyunuzAdem hocam çok teşekkür ederim. Forum ve youtube kanalınızla ne kadar büyük bir destek verdiğinizi söylesem azdır. Allah razı olsun
Yani thh verin birşey kaybetmez siniz.İyi günler, benim de bir konuda yardımınıza, görüşlerinize ihtiyacım var: Prizlerde patlamalar oldu. Bütün adaptörler, akım korumalı prizler bozuldu. Klimadan dumanlar çıktı. Priz ve adaptörleri bir şekilde hallettim. Çoğu garanti kapsamında değişti. Bazılarını satın aldım vs.. Klima için servis çağırdım... 2 adet parçası yanmış. Onları değiştirdiler. 944 tl tuttu. Sebebini sorduğumda elektrik voltajından kaynaklandığını söylediler ve raporlarına da yazdılar. TEDAŞ ' a tazmin için dilekçe yazdım. Doğal olarak ödeme yapmayı reddettiler. Grekçelerinde patlama olayının olduğu günlerin voltaj değerlerinin normal olduğunu başka dairelerden şikayet gelmediğini belirtmişler. Şimdi ben Tüketici Hakem Heyetine başvursam şansım nedir ? Kaybedersem masrafım ne kadar olur...Teşekkür ederim...
Avukatlık ücreti yok tüketici hakem heyetinde. Kayberseniz bakanlık masraflarınızı karşılıyor. Kazanırsanız masraf ve tebligat gibi ücretler şirkete kalıyor.Kaybedersek davayı avukat ücreti masraflar falan ne kadar tutar...
kaybetme durumunda ücret ödenmiyor ama THH,ye sizin lehinize karar verdi karşı taraf itiraz etti karar bozulduİyi günler, benim de bir konuda yardımınıza, görüşlerinize ihtiyacım var: Prizlerde patlamalar oldu. Bütün adaptörler, akım korumalı prizler bozuldu. Klimadan dumanlar çıktı. Priz ve adaptörleri bir şekilde hallettim. Çoğu garanti kapsamında değişti. Bazılarını satın aldım vs.. Klima için servis çağırdım... 2 adet parçası yanmış. Onları değiştirdiler. 944 tl tuttu. Sebebini sorduğumda elektrik voltajından kaynaklandığını söylediler ve raporlarına da yazdılar. TEDAŞ ' a tazmin için dilekçe yazdım. Doğal olarak ödeme yapmayı reddettiler. Grekçelerinde patlama olayının olduğu günlerin voltaj değerlerinin normal olduğunu başka dairelerden şikayet gelmediğini belirtmişler. Şimdi ben Tüketici Hakem Heyetine başvursam şansım nedir ? Kaybedersem masrafım ne kadar olur...Teşekkür ederim...
Bilirkişi eve geliyor, masrafını eğer siz haksız bulunursanız devlet karşılıyor, üretici haksız bulunursa üreticiye fatura ediliyor, hakem heyeti kararını mahkemeye taşırsanız ve kaybederseniz bilirkişi masrafını da siz ödüyorsunuz.Adem Helvacı Hocam benim bir sepet paslanma durumu vardı. Konu şurada 7 mayısda servis gelip sepetleri değiştirmişti ama makineye uyumsuzdu, aradan geçen bayramdan sonra eski paslı sepetleri geriye takmıştı. Büyük ihtimal 20 iş günü olan süre dolması yakın olduğundan böyle bir şey yaptılar diye dusunuyorum. Paslı sepetleri geriye taktığında açıklamayada kullanıcı iptal etti şeklinde yazmışlardı ve benim bundan haberimde yok. E devlet üzerinden THH ye başvuru yapıcam ancak şuan üretici kayıtlarında ben iptal ettim şeklinde gozukuyor benim nasıl bir yol izlemem lazım? Elimde kanıt vs yok bilirkişi kontrolü nasıl yapıyor eve mi geliyor ben makineyi mi götüreceğim? Beni aydınlatabilirseniz.
Aynı zamanda söz altında bir hayat felsefesi barındırıyor. İnsan özünde temizdir, suçla bu özü kirlettiğini düşünüyorsan bunu ispat etmen gerekir. "Kişinin suçsuzluğu asıldır" yani. Yanılmıyorsam ellili yıllara kadar hukuk fakültelerimizde okutulan mecellenin maddelerinden bunlar.Müddei isnadını ispatla mükelleftir.
Çok seviyorum bu sözü
Hocam şimdi ben altusu mu şikayet ediyorum arçeliği mi? Altusun ne adresi var ne bir şeyi. İlgili yerlere ne yazacağım?Bilirkişi eve geliyor, masrafını eğer siz haksız bulunursanız devlet karşılıyor, üretici haksız bulunursa üreticiye fatura ediliyor, hakem heyeti kararını mahkemeye taşırsanız ve kaybederseniz bilirkişi masrafını da siz ödüyorsunuz.
Sizin iptal ettiğinize dair sizin imzanız olan belge yok ise iptal bilgisinin geçerliliği de olmaz zira sistem karşı tarafın elinde sizin değil
Siz iptal ettiniz ise ispat etsinler ;)
Müddei isnadını ispatla mükelleftir.
Çok seviyorum bu sözü
arçelik şikayet et arçelik üretimi x markası diye devam et sorununu atlatan kısa ve öz şikayetini talebini yazHocam şimdi ben altusu mu şikayet ediyorum arçeliği mi? Altusun ne adresi var ne bir şeyi. İlgili yerlere ne yazacağım?
k.kılavuzu Arçelik yazıyorHocam şimdi ben altusu mu şikayet ediyorum arçeliği mi? Altusun ne adresi var ne bir şeyi. İlgili yerlere ne yazacağım?