tost makinası tavsiyesi

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
48
Bizde 90 lı yılların modası grill markadan var ama ızgara namına birşey yok dümdüz incecik saçtan ibaret.Böyle tırtıklı olmuyor.Bu makine den alacağım en yakın zamanda ?
Bende kenwood marka var fena yapmıyor ama çocukluktan beri hayalim tüplü tost makinesi, bu onlara çok benziyor sanırım ben de almaya çalışacağım bunu ?

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,473
33
Bende kenwood marka var fena yapmıyor ama çocukluktan beri hayalim tüplü tost makinesi, bu onlara çok benziyor sanırım ben de almaya çalışacağım bunu ?
Valla epey yorum var ayaklarının nazikliği dışında pek şikayette yok yani.Atababa ile birkaç marka daha var böyle gerçek döküm.
Şimdiki çoğu büfeci de bunlardan kullanıyor hocam tüplü masraflı oluyor diye.Tost yapmazken en kısığa alıyorlar , yapacakları zaman açıyorlar sonra.

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Tost makinesi bence ihtiyaca ve zevke göre tercih edilmeli. Eğer ekmek ısınsın kalın tost severim ya da sandviç olması benim için sorun değil ve ben suyun altında bol sabunla foşur foşur yıkamadan kullanamam, hemde zaten yerim yok kaldırıp kuruyorum derseniz granit, teflon gibi gibi çıkartılıp yıkanabilir ve hafif ürünler tercih edin. Ama çok ucuzuna kaçarsanız benim gibi (gerçi hediye gelmişti) yeterli ısı vermez termostatı söküp yerine elektrikli süpürge anahtarı takmak zorunda kalabilirsiniz (açık unutmayın yakarsınız :) ) .

Ama benim için tost önemli incecik gevrek olmazsa ben ona tost demem, öyle tost olsun varsın iyi temizlenmesin sorun olmaz, yerimde müsait kaldırmama gerek yok derseniz o zaman arkadaşların dediği gibi dökümden şaşmayın. Tostun tadı dökümle çıkar :)

Birde ekmek kapasitesine dikkat edin 5 kişilik ailede sabah kahvaltısında yarım somun ekmek tost yemek için kuyruk oluşmasın :)

T Çevrimdışı

trkkrsy 

Süper Üye
26 Ara 2017
915
43
Yıllardır (10 vardır) kullandığımız Arzum Prego artık emekliliğe adım atmaya hazırlanıyor. Büfelerde yapılan tostu bu makinayla yapacağım diye bi üzerine oturmadığım kalmıştı ilk aldığımızda. Güya baskıyı arttırınca ekmek kağıt gibi olacak hey yavrum !

Büktüm makinayı, o zaman bu zaman o şekilde kullandım, kullanıyorum. ?

Ama o büfelerdeki gazlı makinalardan makinam olsa derdim hep. Çıkardığı ince hatlı kıyır kıyır ekmeğinden dolayı.

Paylaşılan cihaz bu işi görebilecek türde. Temizlemesi kolay ise alınabilir. Takipteyim.

F Çevrimdışı

firok33715

Aktif Üye
19 Şub 2020
231
Bizde de Bluehouse BH459SP Granitost Tost Makinesi Granit 1800W tost makinesi var ve gayet iyi iş görüyor.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Bu tip ürünler nasip kısmet işi, markanın çok önemi yok ortalama bir marka yıllarca kullanılabiliyor da, iki ayda da bozulabiliyor... 10 yıl önce Raks marka tost makinası almıştım, üç ay içinde arızalandı ve müşteri hizmetlerini aradım, adresi alarak garanti kapsamında gönderdim... Bir kaç hafta geçmeden bana yeni tost makinası gönderdiler, şaşırdım ve memnun kaldım doğrusu, aradan üç dört hafta daha zaman geçti geçmedi bir gün kargo görevlisi olduğun söyleyen bir arkadaş aradı, "abi adına kargo var o tarafa servisimiz yok, gelip alır mısın" diye... Uyduruk kaydırık bi kargoydu, hatırlamıyorum, benim adrese de mesafe git gel 60-70 km vardı bu kargo ile... İçinde ne var biliyor musun? dedim, "tost makinesi" dedi.

Anladım ki, hem garantiye gönderdiğim makine tamir olup gelmiş, hem de sıfır makine göndermişlerdi... Kargocu arkadaşa senin evinde tost makinesi var mı dedim, hayır abi dedi, al güle güle kullan senin olsun o tost makinesi dedim, teşekkür etti.

Raks marka tost makinesini 10 yıldır her gün olmak kaydıyla kullanıyoruz, tavsiye ederim.
12 yıl sonunda makinenin açma kapama düğmesi cortladı, uğraşsam yapılabilirdi ama Almanya dan hediye gelen tost makinesini kullanmaya başladık... Türkiye'deki muadillerine göre fazlasıyla kaliteli.

IMG_20200531_201647.jpg
IMG_20200531_201700.jpg

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,473
33
Tost makinesi bence ihtiyaca ve zevke göre tercih edilmeli. Eğer ekmek ısınsın kalın tost severim ya da sandviç olması benim için sorun değil ve ben suyun altında bol sabunla foşur foşur yıkamadan kullanamam, hemde zaten yerim yok kaldırıp kuruyorum derseniz granit, teflon gibi gibi çıkartılıp yıkanabilir ve hafif ürünler tercih edin. Ama çok ucuzuna kaçarsanız benim gibi (gerçi hediye gelmişti) yeterli ısı vermez termostatı söküp yerine elektrikli süpürge anahtarı takmak zorunda kalabilirsiniz (açık unutmayın yakarsınız :) ) .

Ama benim için tost önemli incecik gevrek olmazsa ben ona tost demem, öyle tost olsun varsın iyi temizlenmesin sorun olmaz, yerimde müsait kaldırmama gerek yok derseniz o zaman arkadaşların dediği gibi dökümden şaşmayın. Tostun tadı dökümle çıkar :)

Birde ekmek kapasitesine dikkat edin 5 kişilik ailede sabah kahvaltısında yarım somun ekmek tost yemek için kuyruk oluşmasın :)
Bu attığım portatifte aslında , temizlemesi kolay ama firma aslında tel fırça önermiyor bazı satıcılar tel fırça gönderiyor hediye olarak.

Valla çok doğru yazmışsın ancak hazır büfe tostları gibi olsun diyen varsa bu makine gibi bir makine tercih edebilir.?

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,473
33
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben aldım Sanayi tost makinesi standart tost makineleri unutun sanayi tipi mükemmel
atababa mı aldınız memnun musunuz?

Gerçekten ayakları çokmu kötü kırılıyor diyorlar? Bunun dışında başka kötü iyi yanlarından bahsedip birkaç gerçek resim koyabilir misin rica etsem hocam?

Taunus Çevrimdışı

Taunus 

Aktif Üye
7 Ara 2018
113
51
atababa mı aldınız memnun musunuz?

Gerçekten ayakları çokmu kötü kırılıyor diyorlar? Bunun dışında başka kötü iyi yanlarından bahsedip birkaç gerçek resim koyabilir misin rica etsem hocam?
Evet linkini verdiğim ürünü aldım üretici yedek ayak ile gönderiyor çok memnuum benimkisinin ayaklar sağlam herhangi deforme söz konusu değil

Geri
Üst Alt