Toshiba 50" 50U5863DAT Smart Sat Uhd Led Tv 7 Haziran A101

juxbox Çevrimdışı

juxbox 

Aktif Üye
9 Tem 2018
162
42
Arkadaşlar yazdıklarınızı okudum. Üst sürümü beğenmeyenler full yükleyerek eski sürüme dönebilir yalnız benim bu yaz temposunda full yazılım desteği sunabilmem mümkün görünmüyor.

ürünlerinizin çalışmasına engel bir durum yok, görüntü bozukluğu veya performans düşüklüğü de yok, sadece sizin görsel zevkinize hitap etmeme konusu var doğru mu?

Eğer öyle ise biraz beklerseniz seve seve yardımcı olabilirim ancak Eylül ayına kadar benim destek olabilmem zor :ok

Adem Helvacı Ado ben yazılımı yüklemedim şuanki sürümden gayet memnunum tv ye gelecek olursak spor modunda renkler daha doğal parlaklıgı 2 tık yükselttim dinamik kontrastı yüksek yaptım dinamik moddan daha iyi geldi bana.

bu fiyata alınabilecek en uygun tv olarak düşünüyorum tek eksiği yan açı performansı birde arada ayarlarda gezerken kısa takılmalar yapıyor kanal taşıma işlemleri biraz daha iyi yapılabilir diye düşünüyorum toplu taşıma vs işlemleri yapamıyorsun orda bir kolaylık ve akıcılık sağlanmamış bir kere uğraştım zaten onuda dert etmiyorum kanal listesi yanındaki kanal logoları çok harika gerçekten çok begendim ses performansıda çok iyi.

umarım uzun süre kullanmak nasip olur bana.

beni görüşüm vestel firması yazılımları bence jvc nin aytı toshibanın ayrı ayrı vermesi gerekir diye düşünüyorum eminim jvc yazılımını toshibaya yükleyenler sorun yaşıyacaktır cünkü paneller farklı sanırım birde anakart mb130s diye geçiyor diye biliyorum

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado ben yazılımı yüklemedim şuanki sürümden gayet memnunum tv ye gelecek olursak spor modunda renkler daha doğal parlaklıgı 2 tık yükselttim dinamik kontrastı yüksek yaptım dinamik moddan daha iyi geldi bana.

bu fiyata alınabilecek en uygun tv olarak düşünüyorum tek eksiği yan açı performansı birde arada ayarlarda gezerken kısa takılmalar yapıyor kanal taşıma işlemleri biraz daha iyi yapılabilir diye düşünüyorum toplu taşıma vs işlemleri yapamıyorsun orda bir kolaylık ve akıcılık sağlanmamış bir kere uğraştım zaten onuda dert etmiyorum kanal listesi yanındaki kanal logoları çok harika gerçekten çok begendim ses performansıda çok iyi.

umarım uzun süre kullanmak nasip olur bana.

beni görüşüm vestel firması yazılımları bence jvc nin aytı toshibanın ayrı ayrı vermesi gerekir diye düşünüyorum eminim jvc yazılımını toshibaya yükleyenler sorun yaşıyacaktır cünkü paneller farklı sanırım birde anakart mb130s diye geçiyor diye biliyorum

Azizim çekirdek yazılımlarda marka ayırımı olmaz, JVC VESTEL REGAL TOSHİBA SEG TELEFUNKEN HILEVEL TVİSİON ve aklıma gelmeyen bütün markalarda çekirdek yazılımlar anakart bazında çalışır. KÖK yazılım ile ÇEKİRDEK yazılım birbirinden farklı uygulamalardır bu nedenle marka ayırımı yoktur. Sizin yazışmalarınızı okudum ve ''Buna uyumsuz'' denildiğini de dün görmüştüm lakin böyle bir durum yok bilginiz olsun.

KÖK yazılımda ise durum tam sizin dediğiniz gibi, bırakın markayı, aynı markanın aynı ekranının aynı modelinde dahi farklılık gösterir.

JVC ve TOSHİBA tv lerin menüsü rakuten mendürü ve bunu da sanal alemde ilk ben duyurdum ve hatta TEMMUZ ayı itibari ile bütün VESTEL üretimlerinde bu menünün kullanılacağını da belirtmiştim

https://tavsiyeforumu.com/konu/rakuten-tv-nedir-toshiba-43l2863dat.1582/

:ok

H Çevrimdışı

Hasandagi

Yeni Üye
24 Tem 2018
21
41
Adem Helvacı Ado, hocam tv yi acip kapatinca renkleri degisiyor buna çare bulabilirsek ben eylule kadar full sürümü beklerim sorun değil. Diğer ayarlarda şimdilik bir sıkıntı yok gibi.

juxbox Çevrimdışı

juxbox 

Aktif Üye
9 Tem 2018
162
42
Azizim çekirdek yazılımlarda marka ayırımı olmaz, JVC VESTEL REGAL TOSHİBA SEG TELEFUNKEN HILEVEL TVİSİON ve aklıma gelmeyen bütün markalarda çekirdek yazılımlar anakart bazında çalışır. KÖK yazılım ile ÇEKİRDEK yazılım birbirinden farklı uygulamalardır bu nedenle marka ayırımı yoktur. Sizin yazışmalarınızı okudum ve ''Buna uyumsuz'' denildiğini de dün görmüştüm lakin böyle bir durum yok bilginiz olsun.

KÖK yazılımda ise durum tam sizin dediğiniz gibi, bırakın markayı, aynı markanın aynı ekranının aynı modelinde dahi farklılık gösterir.

JVC ve TOSHİBA tv lerin menüsü rakuten mendürü ve bunu da sanal alemde ilk ben duyurdum ve hatta TEMMUZ ayı itibari ile bütün VESTEL üretimlerinde bu menünün kullanılacağını da belirtmiştim

https://tavsiyeforumu.com/konu/rakuten-tv-nedir-toshiba-43l2863dat.1582/

:ok
Adem Helvacı Ado sizin kadar bilgimiz yok tabikide ben sadece mantık yürüttüm anakart aynı ama ekranlar farklı olduğunundan yüklemek pek mantıklı gelmedi yazılım işleri ile baya ilgiliyim gercekten arkadaşımız H Hasandagi ya yardımcı olmak istedim resimlerde görüldüğü gibi sorun yaşıyor arkadaşımız yazılımda bi terslik var gibi geldi bana sadece

bence toshibanın menusu göze daha hoş sade bir menü bence başarılı

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado sizin kadar bilgimiz yok tabikide ben sadece mantık yürüttüm anakart aynı ama ekranlar farklı olduğunundan yüklemek pek mantıklı gelmedi yazılım işleri ile baya ilgiliyim gercekten arkadaşımız H Hasandagi ya yardımcı olmak istedim resimlerde görüldüğü gibi sorun yaşıyor arkadaşımız yazılımda bi terslik var gibi geldi bana sadece

bence toshibanın menusu göze daha hoş sade bir menü bence başarılı

Selamlar, Yazdıklarım 'Ben daha bilgiyilim'' şeklinde algılanmasın lütfen burada ego kasmıyoruz sonuçta, sadece yanlış bilinenlerin doğrusunu yazmayı tercih ediyorum ki insanların da aklında yer etmesin bu düşünceler.

Yazılım konusunu çok kere açıklamıştım kısaca burada da yazayım.

KÖK yazılımlar çoklu atış yapar, yani PANEL ID den tutun da SPI FLASH NAND FLASH vs bir çok noktaya (Yanlış hatırlamıyorsam 11 nokta idi) atış yapar. Bu da doğal olarak sizin de belirttiğiniz üzere o uyazlımın o panele MUTLAK uyumlu olmasını gerektiren zorunluluk içerir.

Çekirdek yazılımlar ise performans ve özellik bölgelerine atış yapar. Yani görsel değişir, menü fonksiyonları değişir, belli başlı özellikler değişir, ancak panel ıd vs gibi hayati noktalara atış yapmadığı için buralarda değişen bir şey olmaz.

Yani sonuç olarak ÇEKİRDEK yazılımlar, anakartları uyumlu olduğu sürece her marka her modele atılabilir, sakınca yoktur.

KÖK yazılımlar ise mutlaka iş emri mantığına uyumlu olmak zorundadır :ok

Buna paralel, çekirdek yazılım konu başlığının ilk mesajında da ısrarla belirttiğim üzere yazılım işleri risk içerir. Aynı zamanda kimseye ''Bunu yüklemek zorundasınız'' demiyoruz zira öyle bir mecburiyet yok, ben yazılımları paylaşırım, dileyen yükler, dilemeyen yüklemez, ancak bilinmeli ki yayınladığımız hiç bir yazılımın içeriği kullanıcıların ürünlerine zararlı içerik bulundurmaz zira başından beri belirttiğim üzere ben orijinalciyim, modlanmış yazılım yayınlamam.

Yayınlanan yazılımları beğenenler kullanmaya devam eder, beğenmeyenler eski sürüme döner lakin burada da FULL YAZILIM konu başlığında bu kök yazılımların zamansal anlamda her zaman destek veremediğim bir durum olduğunu da belirtmiştim.

15 seneye yakın zamandır her yaz olduğu gibi bu yaz da yine izinsiz ve yine yüksek mesaili çalıştığımızdan dolayı foruma yazmaya dahi çok vakit bulamazken kök (full) yazılımları paylaşabilmem ise neredeyse imkansız oluyor :ok

Fırsat bulmuşken bunu da açıklayayım dedim. :ok

M Çevrimdışı

maxi_lopez

Yeni Üye
10 Ağu 2018
19
37
televizyonu cumartesi günü servis tarafından kuruldu yanlız alacak olan arkadaşlar askı aparatı alırken dikkat etsinler benım aldığım next üniversal askı aparatı olmadı servis sağolsun matkapla delik açarak sorunu çözdüler.

tv nin 4k performansını çok begendim,diğer hd kanallarım görüntü kaliteside iyi ama kanaldan kanala fark ediyor tv açı duyarlı alacak olan arkadaşlar dikkat etsinler ses kalitesi çok iyi seviyede bana göre.

yanlız yazılımsal olduğunu sanmıyorum ama menüde ayarlar kısmıda arada takılma yapıyor umarım yazılımsaldır ürürün kumadasını çok beğendim

Hocam merhaba, siz bu tv’yi bir süredir kullanıyorsunuz. Yorumunuzu zaten belirtmişsiniz ama birkaç sorum olacaktı.

Kendi dahili uydu alıcısı ile kanal geçişleri yaklaşık kaç saniye sürüyor?
Normal uydu yayınlarında görüntü kalitesi sizce nasıl. Bulanıklık, fluluk oluyor mu yoksa cam gibi net bir görüntü diyebilir misiniz?
Size göre olumsuz hoşunuza gitmeyen bir yanı var mıdır?

Yardımcı olabilirseniz eğer çok memnun olurum.

juxbox Çevrimdışı

juxbox 

Aktif Üye
9 Tem 2018
162
42
Hocam merhaba, siz bu tv’yi bir süredir kullanıyorsunuz. Yorumunuzu zaten belirtmişsiniz ama birkaç sorum olacaktı.

Kendi dahili uydu alıcısı ile kanal geçişleri yaklaşık kaç saniye sürüyor?
Normal uydu yayınlarında görüntü kalitesi sizce nasıl. Bulanıklık, fluluk oluyor mu yoksa cam gibi net bir görüntü diyebilir misiniz?
Size göre olumsuz hoşunuza gitmeyen bir yanı var mıdır?

Yardımcı olabilirseniz eğer çok memnun olurum.

-kanal geçişleri gayet iyi
-görüntü kalitesi bence tv nin fiyatına göre çok iyi
-kanaldan kanala görüntü kalitesi değişiyor ama 4k performansı çok iyi
-netflixten izlediğim filimlerin görüntü kalitesi muazzam

bana göre alınabilir bir tv karar genede sizin

M Çevrimdışı

maxi_lopez

Yeni Üye
10 Ağu 2018
19
37
-kanal geçişleri gayet iyi
-görüntü kalitesi bence tv nin fiyatına göre çok iyi
-kanaldan kanala görüntü kalitesi değişiyor ama 4k performansı çok iyi
-netflixten izlediğim filimlerin görüntü kalitesi muazzam

bana göre alınabilir bir tv karar genede sizin

Çok teşekkürler yorumlarınız için.

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
Adem Helvacı Ado hocam sence 2500 liraya toshiba 50" uhd mi, yoksa 2400 liraya jvc 55" uhd mi ?

malzeme kalitesi panel yazılım genel özellikleri vs... hatta fiyattan bağımsız olarak sorayım belkide 2300 liraya gelecek haber verecekler ama parasında değilim artık, jvcnin ayakları çok çirkin görünüyordu toshiba görüntü olarak daha premium bir tv gibi duruyor. sonuçta ikiside vestel üretimi fakat illaki farklar vardır. senin önerin düşüncen nedir hocam ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado hocam sence 2500 liraya toshiba 50" uhd mi, yoksa 2400 liraya jvc 55" uhd mi ?

malzeme kalitesi panel yazılım genel özellikleri vs... hatta fiyattan bağımsız olarak sorayım belkide 2300 liraya gelecek haber verecekler ama parasında değilim artık, jvcnin ayakları çok çirkin görünüyordu toshiba görüntü olarak daha premium bir tv gibi duruyor. sonuçta ikiside vestel üretimi fakat illaki farklar vardır. senin önerin düşüncen nedir hocam ?

Şöyle yazayım o halde, Cİddi Ciddi TOSHİBA 50U5863 ü evime almayı düşündüm :ok

Geri
Üst Alt