Toshiba 50" 50U5863DAT Smart Sat Uhd Led Tv 7 Haziran A101

osidimenia Çevrimdışı

osidimenia

Yeni Üye
19 Haz 2018
30
42
Arkadaşlar toshiba 50u5863dat tv hdr on nasıl açıcaz bir ayarımı var yoksa otomatik olarak hd yada uhd yayınlarındamı aktif oluyor..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado dün akşam bu tvyi satın aldım tv incelemeni ziçin çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilere göre tv çok iyi olduğu bariz ortada fakat dün a101 çalışanı kutuyu açmak ve cihazda herhangi bir hasar varmı diye bakmamız gerek deddi açıp baktılar ben servisi çağırıp kurdurduğumda garanti ile ilgili sorun yaşarmıyım ? servis ücretsiz denmiş birde yetkili servis askı aparatını duvarara montaj edermi ?

İyi yapmış arkadaşımız azizim, Mağaza görevlisinin açtığını beyan ederseniz sorun olmaz bu gün benim montaja gitttiğim evde de ürün mağaza personeli tarafından açılmıştı. İyi niyetli hiçbir girişimden zarar gelmez :ok

Askı aparatını temin ederseniz duvara montaj da ücretsiz montaj hizmetine dahildir :ok

osidimenia Çevrimdışı

osidimenia

Yeni Üye
19 Haz 2018
30
42
Adem bey banada bir cevap verseniz beklemedeyim bir zahmet bu tvyi aldım 10117327 kodu ne paneldir nasıldır tvde hdr nasıl aktif olyor yani uhd veya hd yayınlarda kendisimi otomatik oluyor adem bey televizyon içinde gelen yazılım versiyonunu yükseltmem gereklimidir.teşekkür ederim şimdiden.

osidimenia Çevrimdışı

osidimenia

Yeni Üye
19 Haz 2018
30
42
Arkadaşlar sorunu çözdüm. İnternette araştırırken öğrendim ki HDR tvler genelde HDR özelliği kapalı geliyormuş. Resmen gizlemiş adamlar menüde :) HDMI ayarını gelişmiş yapmak gerekiyormuş.
Kardeşim hdr nasıl aktif ediyorsun bende pc bağlı değil normal yayında kullanıyorum...

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem bey banada bir cevap verseniz beklemedeyim bir zahmet bu tvyi aldım 10117327 kodu ne paneldir nasıldır tvde hdr nasıl aktif olyor yani uhd veya hd yayınlarda kendisimi otomatik oluyor adem bey televizyon içinde gelen yazılım versiyonunu yükseltmem gereklimidir.teşekkür ederim şimdiden.
Diğer konuda cevap yazdım

tahir40 Çevrimdışı

tahir40 

Aktif Üye
7 Haz 2018
96
41
Kardeşim hdr nasıl aktif ediyorsun bende pc bağlı değil normal yayında kullanıyorum...
Normal yayında HDR aktif etmek diye bişi yok, zaten HDR yayın yapan bi kanalımız da yok. HDR bi filmi USB'den takıp oynatırsan TV HDR olarak oynatır. Sadece bi PC ya da konsol bağlamışsan HDMI'dan HDR'ı "MENU>Sistem>Ayarlar>Kaynaklar>HDMI>gelişmiş yap"arak aktif etmelisin.

P Çevrimdışı

pccopath

Yeni Üye
21 Tem 2018
14
Toshiba 50" 50U5863DAT Smart Sat Uhd Led Tv ile arasında kaldım. Ekran hariç diğer özelliklerdeki farklılıklar nelerdir?
Adem Helvacı Ado
Arkadaşlar Merhaba;

Ürünümüz TOSHİBA
Modelimiz 50U5863DAT
Ürünün Satış noktası A101

Bu konu başlığımızda sizlere 50U5863DAT model tv nin teknik özelliklerini ve +/- durumlarını paylaşacağız.

Arkadaşlar hemen belirtmek isterim ki, eğer CMO panelli olan JVC alıp beğenmeyen arkadaşlarımızdansanız bu tv den uzak durunuz. Tavsiye konularına zaten normalde mesafeliyim ancak gelen talepler doğrultusunda belli aralıklarla ürün öneriyorum, Ürünün satın alındığı fiyat unutularak enteresan bazı yorumlar yapılıyor bu durum bir noktadan sonra üzücü oluyor o nedenle aşırı yüksek beklentisi olan arkadaşlarımızın bu tarz market ürünleri almaması gerektiği yönde bir hatırlatmada bulunmak istedim. Beklentileriniz yüksek ise POS9002 alınız market ürünlerine bakmayınız :ok

Üreticimiz VESTEL
Anakartımız MB130S (Bunu da belirteyim S ibaresi servis menüde yazmaz)
Panelimiz CMO

Ürünün en başta belirtilmesi gereken avantajı HDR10 ile birlikte DV desteğinin olmasıdır.

Yani işin aslı, sadece HDR li olan CMO panelli JVC yerine, HDR10+DV destekli ve yine CMO panelli TOSHİBA almış olacaksınız.

Dikkat edilmesi gereken hususların başında Bluetooth geliyor arkadaşlar zira ürünün A101 tanıtımında BT görünüyor olsa da ben bu üründe BT yok olarak görüyorum. Bunu ben yetkililere ilettim inceleyecekler, Belki de daha önceki bildirimlerimize istinaden iptal edilen BİM satışı JVC gibi bunu da erteleyebilirler belli olmaz.

Ürün 3 Yıl garantilidir ve ücretsiz montaj desteği mevcuttur.

Diğer teknik özellikleri aşağıya aktarıyorum.

DVB HD DVB-T2/C/S2(HEVC)
SCART Via RCA
HDMI IN 3
USB 2
CEC_ARC VAR
SPDIF OPTIC OUT
PVR READY YOK
USB CONTROLLER VAR
USB DIVX SUPPORT YOK
USB CLONNING VAR
MEDIA PLAYER ADVANCED
ETHERNET VAR
PC IN(VGA) VAR
PIXELLENCE YOK
100Hz YOK
HDR HDR10+DOLBY VISION
PANEL TYPE D-LED NB
CI+ VAR
POWER SAVE MODE VAR+ERP
CONNECTIVITY VAR
DLNA/AVS VAR(AVS)
NERO MEDIA HOME YOK
PORTAL QUI
OPEN BROWSER VAR
NETFLIX VAR
AMAZON ALEXA READY YOK
HBBTV VAR
WI FI VAR(INTERNAL)
BLUETOOTH YOK
WIRELESS_DISPLAY VAR
SOUND DTS TruSurround+DTS HD
SPEAKER BOX VAR
SPEAKER PARTNER ONKYO
SES CIKIS GUCU 2x10W RMS(%10 THD)
INTERNAL SUBWOOFER YOK
AYAK RENGI CHROME-BLACK
DUVARA ASMA APARATI YOK

Toshiba 50" 50U5863DAT Smart Sat Uhd Led Tv ile arasında kaldım. Ekran hariç diğer özelliklerdeki farklılıklar nelerdir?
Şuan A101'lerde 2.299 TL ile 2.799 TL fiyat ile reyonda bekliyor...

Tabii bir de şunu yeniden beklemeli miyim?
JVC 55'' 4K UHD LT-55VU73T

selamlar... (kullanım amacım digitürkplay satın alıp maç izlemek. 4K, 3D vs. işim yok. Akıcı olsun, bir de evde çocuk var sağlam panel olsun :))
Adem Helvacı Ado

Son düzenleme:
juxbox Çevrimdışı

juxbox 

Aktif Üye
9 Tem 2018
162
42
İyi yapmış arkadaşımız azizim, Mağaza görevlisinin açtığını beyan ederseniz sorun olmaz bu gün benim montaja gitttiğim evde de ürün mağaza personeli tarafından açılmıştı. İyi niyetli hiçbir girişimden zarar gelmez :ok

Askı aparatını temin ederseniz duvara montaj da ücretsiz montaj hizmetine dahildir :ok

televizyonu cumartesi günü servis tarafından kuruldu yanlız alacak olan arkadaşlar askı aparatı alırken dikkat etsinler benım aldığım next üniversal askı aparatı olmadı servis sağolsun matkapla delik açarak sorunu çözdüler.

tv nin 4k performansını çok begendim,diğer hd kanallarım görüntü kaliteside iyi ama kanaldan kanala fark ediyor tv açı duyarlı alacak olan arkadaşlar dikkat etsinler ses kalitesi çok iyi seviyede bana göre.

yanlız yazılımsal olduğunu sanmıyorum ama menüde ayarlar kısmıda arada takılma yapıyor umarım yazılımsaldır ürürün kumadasını çok beğendim

tahir40 Çevrimdışı

tahir40 

Aktif Üye
7 Haz 2018
96
41
televizyonu cumartesi günü servis tarafından kuruldu yanlız alacak olan arkadaşlar askı aparatı alırken dikkat etsinler benım aldığım next üniversal askı aparatı olmadı servis sağolsun matkapla delik açarak sorunu çözdüler.

tv nin 4k performansını çok begendim,diğer hd kanallarım görüntü kaliteside iyi ama kanaldan kanala fark ediyor tv açı duyarlı alacak olan arkadaşlar dikkat etsinler ses kalitesi çok iyi seviyede bana göre.

yanlız yazılımsal olduğunu sanmıyorum ama menüde ayarlar kısmıda arada takılma yapıyor umarım yazılımsaldır ürürün kumadasını çok beğendim

Sana gelen servis iyiymiş. Benim vaktiyle kendim aldığım kaliteli, hareketli bi askı aparatı var, duvarda asılı eski vestel tvde kullanıyordum. Gelen vestel servisi "bu JVClerin kendi askı aparatı varsa ücretsiz monte ederiz yoksa 20 lira alıyoruz" deyince. Sen garantisini başlat yeter, zaten duvarda monteli askı aparatı, altı üstü 4 civata söküp takarım ben dedim, nitekim 5 dakikamı almadı...

juxbox Çevrimdışı

juxbox 

Aktif Üye
9 Tem 2018
162
42
Sana gelen servis iyiymiş. Benim vaktiyle kendim aldığım kaliteli, hareketli bi askı aparatı var, duvarda asılı eski vestel tvde kullanıyordum. Gelen vestel servisi "bu JVClerin kendi askı aparatı varsa ücretsiz monte ederiz yoksa 20 lira alıyoruz" deyince. Sen garantisini başlat yeter, zaten duvarda monteli askı aparatı, altı üstü 4 civata söküp takarım ben dedim, nitekim 5 dakikamı almadı...

tahir40 tahir40 valaha servis vestel grubunun askı aparatlarının farklı olduğunu söyledi rica ettim matkapla demiri delelim diye kırmadılar teksinyenin yanındaki asistan çocuk daha iyi ve sıcak davrandı açıkcası Adem Helvacı Ado hocam bu tvnin güncel yazılımlarını nerden temin edebilirim ? hiç bir yerde bulamadım

tahir40 Çevrimdışı

tahir40 

Aktif Üye
7 Haz 2018
96
41
tahir40 tahir40 valaha servis vestel grubunun askı aparatlarının farklı olduğunu söyledi rica ettim matkapla demiri delelim diye kırmadılar teksinyenin yanındaki asistan çocuk daha iyi ve sıcak davrandı açıkcası Adem Helvacı Ado hocam bu tvnin güncel yazılımlarını nerden temin edebilirim ? hiç bir yerde bulamadım

Güncel yazılımı bu: https://tavsiyeforumu.com/konu/jvc-50vu73t-kullanicilarina-ozel-3-62-13-0-surum-mb130-yazilim.1739/
istersen bi kaç gün kullan mevcut haliyle, zira herkes memnun kalmamış yeni yazılımla gelen ekran renk ayarlarından.

H Çevrimdışı

Hasandagi

Yeni Üye
24 Tem 2018
21
41
Hocam ben gunceledim ama memnun kalmadim eski arayuz daha guzeldi nasil geri donebilirim bi yardim edin .

H Çevrimdışı

Hasandagi

Yeni Üye
24 Tem 2018
21
41
Arkadaslar telvizyonum toshiba 50u5863dat gaza gelip yazılımını jvc yazilim ile guncelledim. Ama arayüz hosuma gitmedi görüntü kaliteside düştü nasil geri donebilirim lutfen yardim edin

Geri
Üst Alt