Selamlar, herhangi bir güncelleme görünmüyor, halen 3.16.12.0
tercihinize gelince,
MB110S anakartlı ve LG IPS panelli gayet güzel televizyondur.
Bilindiği üzere IPS panel olması nedeniyle futbol maçlarında (Merakınız var ise) vertical banding negatif görseli ile karşılaşabilirsiniz, bunun dışında yan açı performansı ve renk algoritması ile gayet doğru bir tercih olmuş
Asıl önemli olan sizin görüşünüz.
Siz nasıl buldunuz TV yi ?
İyi günler, sanırım yarın Hitachi 49ht1800ud televizyonum teslim edilir.
Daha önce de Vestel servis ile sorun yaşadığımı yazmıştım. Televizyonumu alalı 10 yıl oldu ve değişim zamanı da gelmişti. TV uyku modunda ve açılmıyordu. Önce kendi kendine uyku moduna geçiyordu.
Servisi çağırdım. Servis gelerek nesi var dedi ve anlattım. TV servise gitmesi gerek dedi. Yeni bir televizyon alacağım, görüntü kalitesi olarak tavsiye edeceğiniz bir model var mı diye sordum.
Aman Allah'ım, dediğime pişman oldum. Tenezzül ederek yarım ağız mağazalarda var benzeri bir cevap verdi ve TV alıp gittiler.
3-5 gün sonra yaptık anakart değişimi oldu ücret olarak toplam 400 TL civarında ücret diye getirdiler.
TV yine açtılar. Görüntü TV ekranına oturmuyor.
Görüntü titriyor.
Zamanla düzelir dediler.
Anakart değişimi yaptık dediler. Teslim fişini imzalayın dediler. Teslim fişlerine gördüğüm hataları yazdım ürünü teslim almayacağımı söyledim.
TV yine alıp geri götürdüler. Bir hafta sonra getirip teslim ettiler.
Yine görüntü tam oturmuyor haber izlerken uydu alıcısı kullandığım için kanal bilgisi ekranın sol alt yanında yarısı görünür ve haber vb izlerken geçen alt yazılar görünmüyordu.
Neyse uydu alıcısı ayarlarından uğraşarak ekran görüntü ayarlarından ekranı oturtmayı başardık.
Bu sefer de yine televizyon yine açılmamaya başladı. Açıldığı zaman uyku moduna bir süre sonra geçiyor.
Ekran da renkler bir birine karışıyor ve pikseller belli olmaya başladı. Bir süre sonra ekran düzeliyor. Kapatıp TV yi yine açınca yine aynı sorunlar başlıyor.
Yine servisi çağırdık.
Servis geldi. TV artık eski olduğu böyle hatalar olacağını, parçasının bulunamayacağını, anakart dan kaynaklanmadığını başka yerlerinde çıkan arıza olduğunu söylediler.
Ekran da renkler bir birine girmiş iken pikseller görünürken TV altında Vestel yazan yere hafifçe vurarak görüntü yine eski haline geldi.
Yani TV'ye görüntü güzel olsun diye yumruk atıyoruz.
Açılırken uyku modundan çıkması için uğraşıyoruz, TV izlerken birden uyku moduna yine geçiyor.
Anakart dan kaynaklanıyor ve anakart değişti ise bu arızalar neden oluyor? Parça garantisi kapsamında yine anakart değişimi istenmeli miyim?
Hitachi kurulumu için yine aynı servisi çağıracağım.
Televizyon kurulumu sırasında yapması gereken kontroller, ortaya çıkacak arıza eksiklik ile iade değişim gerekecek durumlar nelerdir?
Servisten, yeni aldığım TV nin değişim tamir vb durumu olursa bu süre içinde kullanacağım bir TV isteme hakkına sahip olmalımıyım?
Bu konularda bilgi rica ediyorum. Çünkü; burada ki servis de ciddiyet görmüyorum. İnsanlar umarsız davranıyorlar.
Eşim yanımdaydı tüm bunlar olurken.
Görmüş olduğumuz ekmeğine çalışan insanlara karşı saygı empati ile bunun yanında terbiye ve eğitim gereği bir erkek yanında kadını varsa kedi gibi olmalı. Tartışma kavga sürecine girmemesi gerekir.
Vestel'e de yazacağım. Daha önce yazdım. Kısacası biz de hata yok dediler.
inşallah eşim yanımda olmaz da içim de kalan sinirimi boşaltırım.