Burada bir noktaya değinmek istiyorum, bahsettiğiniz MB35 anakartlarda Philips video işlemcisi vardı sanırım. Benim anneannemde de Vestel Pixellence mevcut, onda da bu anakarttan vardı. Tabi revizyon vs. onu hatırlamıyorum ama o dönemler bu işi yaptırmak için CPU'ya yüklenmek yerine ayrı bir işlemci kullanmıştı Vestel. Şimdilerde bu kadar işi tek işlemciye yaptırmak zorunda kalmaları buna sebep olmuş olabilir.
MB130'larda video işlemcisi var mı bilmiyorum ama, işlemciye bu kadar işi yaptırmak isteyince bunu böyle geçiştirmiş olabilirler.
Bir de şöyle bir durum olabilir, TV'deki dahili uygulamalar hangi modda çalışıyor o da önemli.
Çözünürlüğü değiştiriyoruz OK ama, çözünürlük dışında tazeleme hızı kaç mesela? Bunu bilmiyoruz.
Yazılım o tarafta nasıl kurgulandı bilmiyoruz.
Vestel bu OLED serilerini kalıcı olmak adına çıkartmadığı için, üzerindeki mühendislikte de çok durmamış muhtemelen.
Yani geçmişteki LCD serilerindeki yazılımı OLED'e uyarlayıp atmış olabilir gibi bir düşünce geldi aklıma.

Firmayı karalamak değil tabi ki amacım ama konuya dair elimizde bir veri olmadığı için böyle konuşuyoruz mecburen.
48 Hertz meselesinde benim de aklıma panel veya modül konusu geldi.
Bir panel 100 Hertz'de çalışıyor olabilir ama 48 Hertz'de onu çalıştırabilecek bir altyapı yoksa o iş olmaz.
Bu TV'lerdeki modül nasıldır bilmiyoruz, LCD'lerdeki gibi mi yoksa oldukça gelişmiş midir bilemeyiz. (COF sayısı muhabbeti.)