işleyememesinin nedeni donanım yetersizliği ise ?
İlk sayfada yaptığım test 10+ yıllık giriş/orta seviye 32pf6011 tv'de yapıldı. Yetersizlikle bir ilgisi yok. Kaldı ki işleyecek birşey de yok EXcomZkko'nun dediği gibi tam tersi işlemeyecek şey var. MB90 service manual'de mstar işlemcinin özellikleri yazıyor bırakın 24hz'de çalışmayı, kendisine daha önceden 3:2 tekrarlama yapılmış sinyal geldiğinde onu algılayıp tersine bile çevirebiliyor.
Bir ihtimal panel yetersiz, 24hz'de çalışmıyordur diyebilirsiniz ama 50 hz'de çalışabilen panel 24hz de çalışmasa bile 48hz'de çalıştırılır yine tekrarsız oynatma yeteneğine sahip olması için yeterli olacaktır.
Vakit olunca panelin de datasheet'ini arayıp bulacağım buna bakmak için.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Acaba bunun sebebi görüntü iyileştirme olabilir mi ?
Örnek veriyorum pixelence açıksa, görüntü iyileştirme devreye giriyor, aynı şekilde memc gibi özelliklerde...
Hani sen bu işlerde bilgi sahibisin modlama ile bu özellikleri kapatip denesen ?
Çok kapsamlı olarak bütün seçenekleri denemesem de MB90'ı test ederken yukarıda fotoğraf olarak gönderdiklerimin haricinde oyun modunu sinema modunu açıp vs. açıp kapatarak farklı seçeneklerle de deneme yaptım değişen birşey olmadı.
Dediğiniz şey şöyle geçerli olabilir, MB90 service manualini inceledim oradaki anakart diyagramında işlemci ile panel arasında pixellence ve memc için ayrı çipler gördüm. Bunlar her anakartta var mı, varsa yazılımdan kapatınca çipler de bypass mı ediliyor bilmiyorum. Diyagramdan sonraki kısmı anlamaya elektronik bilgim yetmiyor ?
Belki ne olur ne olmaz deyip çipli modellere de uyumlu olsun diye işlemciden her durumda 2:3 pulldown yapılmış sinyal gönderiliyordur?
Son düzenleme: