Televizyonda Fps (Frame Per Second) Saniyedeki görüntü kare sayısı testi

C Çevrimdışı

chaos knight

Aktif Üye
26 Şub 2019
141
Konunun buraya taşınmasından dolayı teşekkür ederim. Ben yazılım kaynaklı olduğunu düşünüyorum sorunun. Apple çok düşük donanımla yazılım üzerinden harika işler çıkarabiliyor. Bundan dolayı ben vestel yazılım bölümünün yetersiz kaldığını düşünüyorum. Film algılayıcı (motion interpolation) artefact bozulma vs den arınmadığı için derde derman değil. Yazılım kare saniye değerlerini düzgün algılayıp 100 hz lik oled panele gerektiği gibi iş yaptıramıyorsa IFA da boy göstermenin bana göre anlamı kalmıyor.

M Çevrimdışı

metagu

Aktif Üye
26 Şub 2021
136
Yeni başlık oluşturup yazışmaları taşıdım başlıkta ve yazışmalarda sorun varsa bilgi paylaşımı yapın düzenlemeye çalışırım.
Çok teşekkürler ustam

Bu mesaj nasıl gözümden kaçmış benim. :hmm

Vallahi bu Vestel çok enteresan, çok garip bir firma. Ya bu olay taa HDMI çıkışlı, SD çözünürlüklü DVD player zamanlarında çözülmüş bir durumdu. TV'de modlama işlemi yaptınız mı? Ben profil dosyasında overscan diye bir seçenek olduğunu ve aktifleştirdiğimi hatırlıyorum ama...

Yok hocam iki tvde de modlama yok orjinal halinde çalışıyorlar.

Sorun hdmi üzerinden frame switch’in çalışmaması
Olay HDMI'a üzerine dönecek gibi o zaman

Bu konuda öyle düşünmüyorum. Bilgisayar HDMI'a 24hz sinyal veriyor bu konuda sıkıntı yok. Televizyon da 24hz sinyali alıp doğru şekilde algılıyor olmalı çünkü info ekranında 24hz diye özellikle belirtiyor.

Buradaki yapıya hakim değilim ama anladığım kadarıyla aklıma iki ihtimal geliyor. Ya anakart bir sebeple işgüzarlık yapıyor hdmi'dan gelen 24hz olarak aldığı sinyali panele 60hz'e çevirip veriyor. Ya da panelin kendisi 24hz desteklemediği için mecburen 2:3 pulldown yapıp panele gönderiyor.

Bu noktada panellerin, anakartların ve işlemcilerin datasheetlerine hakim olan ustalarımızın yardımına başvuruyorum ?

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
MB130v5 anakart'ta dahili oynatıcı da 24fps'de 3:2 indirme yapıyor. Youtube zaten yapıyordu. HDMI da yapacaktır diye tahmin ediyorum. Bu olmamalı.

Hadi biz 50Hz orta-alt seviye bir TV aldık. Ama adam OLED tv sahibi, o da aynı durumdan muzdarip.

Farklı yazılım sürümlerinde denemeler yapmak lazım.

C Çevrimdışı

chaos knight

Aktif Üye
26 Şub 2019
141
Televizyonun 2 ana görevi var. Birincisi renkleri düzgün göstermek ikincisi hareketleri düzgün oynatmak. Geri kalanı pazarlama taktikleri. Bu ikisini düzgün yapamayan televizyon ancak çöpe atılan paradır maalesef. Umarım bu sorunu çözerler, panel oled panel her türlü yazılıma açık ama anakartı kodlayamıyorlar. Sırf bu hareketleri düzgün vermemesinden dolayı panelden soğudum yoksa oled panel gayet güzel. Umarım vestel yazılım bölümünden buraları okuyanlar vardır.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Bu olayı daha basit şekilde test etmek isteyen arkadaşlar, linkte bıraktığım test videolarıyla deneme yapabilirler. 23.976, 24, 25 fps'lerde kayan çubuklarda anlık takılmalar varsa TV'niz 3:2 pulldown yapıyor demektir. Bu da kesinlikle istenmeyen bir şeydir.

P Çevrimdışı

prince78 

Yeni Üye
27 Ara 2020
27
47
Bu olayı daha basit şekilde test etmek isteyen arkadaşlar, linkte bıraktığım test videolarıyla deneme yapabilirler. 23.976, 24, 25 fps'lerde kayan çubuklarda anlık takılmalar varsa TV'niz 3:2 pulldown yapıyor demektir. Bu da kesinlikle istenmeyen bir şeydir.

Evvvet benim muzdarip oldugum ve vestel e videolarını cekip gosterdigim 3 kez degisim olan tv 43 ua 9800 modelinde bu sorun var ama vestel kesinlikle videoları gormesine ragmen sorunu kabul etmedi ama nedense tv 3 kez degişim oldu tv paneli 50 hz pu panel 50 fps videolarda süper ama gel gelelim 24 fps 30 fps 60 fps de o kadar kötü gosteriyorki inanın tv seyretmekten mideniz bulanır kusarsınız bu sorun usb bellege attıgım videolarda 60 fps de sorun yok digerlerini denemedim bu sorun yazılımsalmı ornek vereyim canlı tv de masumlar apartmanında bir sahnede agır cekim kullanıyorlar kamera saga sola donerken acayip frame kayıpları oluyorki atlaya atlaya gidiyor

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Dediğiniz olay Variable Refresh Rate gibi bir şey sanırım.
Vestel TV'lerde 24 Hz desteği mevcut fakat değişken tazeleme hızını getirmedi Vestel.

M Çevrimdışı

metagu

Aktif Üye
26 Şub 2021
136
Dediğiniz olay Variable Refresh Rate gibi bir şey sanırım.
Vestel TV'lerde 24 Hz desteği mevcut fakat değişken tazeleme hızını getirmedi Vestel.

Yok vrr değil normal 24hz desteğinden bahsediyoruz. Biz de 24hz destekleniyor sanıyorduk ama testleri yapınca gördük ki kaynaktan 24hz gelse bile 3:2 frame tekrarlama uygulanıp panel yine 60hz olarak çalıştırılıyor bu da titreme denilen olguya neden oluyor. Info ekranında görünen 24hz bilgisi yanıltıcı.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
5.7.1.0 full sürümden başladım, atlata atlaya son sürüme kadar geldim. Bellekten oynatılan videolarda 24p kesin olarak çalışmıyor. MB100-120 ve MB230 sahibi arkadaşlar da denemeler yapabilirse güzel olur.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Acaba bunun sebebi görüntü iyileştirme olabilir mi ?
Örnek veriyorum pixelence açıksa, görüntü iyileştirme devreye giriyor, aynı şekilde memc gibi özelliklerde...

Hani sen bu işlerde bilgi sahibisin modlama ile bu özellikleri kapatip denesen ?

S Çevrimdışı

Swift 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
439
24p sinyal kabul etmek ile 24hz ile oynatmak aynı şey değil. Bu cihaz 24p kabul edip sonra bir takım işlemler yapıyor besbelli.

2013 model LG47LA660S 100Hz cihazım kendi uygulamalarında kaç fps olursa olsun süper akıcı oynatıyor, stutter yok. HDMI ile bağlı Mi Box S cihazımda ise otomatik uyum sağlama yok maalesef. İzleyeceğim videoya göre elle seçiyorum. Netflix 24p sorunsuz oynuyor. Hatta memc devrede olduğundan son derece akıcı oluyor.

Fırsat olursa 40UD8400 cihazım ile deneme yapacağım.

Geri
Üst Alt