Televizyonda Fps (Frame Per Second) Saniyedeki görüntü kare sayısı testi

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
iphone da bir türlü beceremedim. iso yu ayarlayamadım. Bir kaç foto çektim olmadı. Bu arada dahili amazon prime uygulaması 60 hz ve hdr desteği yok. Netflix de 60 hz de çalışıyor ama hdr var. Apple tv netflix ve amazon hem hdr destekli hemde frame switch var. Ama apple tv 4k youtube uygulaması maalesef 60 hz de çalışıyor. O yüzden bunları kullanarak alacağım fotoların hiç birisi faydalı olmayacak. Bilgi olması açısından paylaşmak istedim.

Aslında burada öğrenmeye çalıştığımız TV'nin hiçbir türlü desteklemediği mi, yoksa HDMI veya AppleTV ile bir tür uyumsuzluk içerisinde olup olmadığı mıydı. Belki sorunu çözmede bir noktada yardımcı olabilir.

M metagu

İlginç detaylar hocam. Kodi'de kendi mi 24Hz'e çekti, siz mi manuel ayarladınız? (Bir fark olur mu bilemiyorum gerçi) Ama bilgisayarda 3:2 puldown yapmayıp box'ta ısrarla yapmasının sebebi ne acaba?

M Çevrimdışı

metagu

Aktif Üye
26 Şub 2021
136
İlginç detaylar hocam. Kodi'de kendi mi 24Hz'e çekti, siz mi manuel ayarladınız? (Bir fark olur mu bilemiyorum gerçi) Ama bilgisayarda 3:2 puldown yapmayıp box'ta ısrarla yapmasının sebebi ne acaba?

Yukarıdaki çalışan örnekteki televizyon eski MB35 televizyondu.

Orada çalışan aynı konfigürasyonu (bilgisayar + aynı HDMI kablosu + intel kontrol panelinden 24hz ayarlama) MB90'a bağladım sonuç 3:2 yapıyor:

20210314_004205.jpg

İntel denetim masasından özel çözünürlük modu ile 48hz eklersem yine aynı sonucu veriyor:

48hz-pc.jpg

Eğer 50hz seçersem 3:2 pulldown yapmıyor. Yine tam homojen değil farklı bir çeşit tekrarlama oluyor ama biraz daha iyi:

50hz-pc.jpg

Dinamik mod sinema modu film modu aç kapa çeşitli varyasyonlar denedim sonuçlar değişmedi.

Yani sonuç olarak 10 senelik televizyonda 24hz düzgün çalışıyor ama daha yeni modellerde arkadaşın dediği gibi bir sıkıntı var çok enteresan.

Ekran 24hz/48hz'e ayarlıyken 3:2 tekrarlama yapması ama 50hz'de iken yapmaması 24'ün katları sinyalin algılanıp bilerek pulldown yapıldığını gösteriyor.

Bir sonraki denemede çıkışı 23.976hz'e ayarlayıp film modunu da açıp bu yapılandırmada da pulldown yapıp yapmadığını inceleyeceğim. Belki ona da bir özel durum getirip tekrarsız gösteriyordur.

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

chaos knight

Aktif Üye
26 Şub 2019
141
Aslında burada öğrenmeye çalıştığımız TV'nin hiçbir türlü desteklemediği mi, yoksa HDMI veya AppleTV ile bir tür uyumsuzluk içerisinde olup olmadığı mıydı. Belki sorunu çözmede bir noktada yardımcı olabilir.

M metagu

Orada çalışan aynı konfigürasyonu (bilgisayar + aynı HDMI kablosu + intel kontrol panelinden 24hz ayarlama) MB90'a bağladım sonuç 3:2 yapıyor:

20210314_004205.jpg

İntel denetim masasından özel çözünürlük modu ile 48hz eklersem yine aynı sonucu veriyor:

48hz-pc.jpg

Eğer 50hz seçersem 3:2 pulldown yapmıyor. Yine tam homojen değil farklı bir çeşit tekrarlama oluyor ama biraz daha iyi:

50hz-pc.jpg

Dinamik mod sinema modu film modu aç kapa çeşitli varyasyonlar denedim sonuçlar değişmedi.

Yani sonuç olarak 10 senelik televizyonda 24hz düzgün çalışıyor ama daha yeni modellerde arkadaşın dediği gibi bir sıkıntı var çok enteresan.

Ekran 24hz/48hz'e ayarlıyken 3:2 tekrarlama yapması ama 50hz'de iken yapmaması 24'ün katları sinyalin algılanıp bilerek pulldown yapıldığını gösteriyor.

Bir sonraki denemede çıkışı 23.976hz'e ayarlayıp film modunu da açıp bu yapılandırmada da pulldown yapıp yapmadığını inceleyeceğim. Belki ona da bir özel durum getirip tekrarsız gösteriyordur.
Konu bence harika bir yere gidiyor. Sorun atv4k veya başka box’lar ile tvnin uyumsuzluğu değil. Sorun hdmi üzerinden frame switch’in çalışmaması. Hdmi a bağlı fire tv stick te amazon prime video uygulamasında match frame açabiliyorsunuz. Bu durumda cihaz aynı şekilde davranıyor. Tv nin info tuşu 24 hz i gösterirken içerikteki akış stutter (tabii çok belirgin bir atlama düşünülmesin) aynen devam ediyor yani tv 60 hz de çalışır gibi davranıyor. Hem atv4k hem fire tv stick 4k hem yüklü olan kodi de durum aynı. Bu bir Hdmi yazlımı sorunu gibi görünüyor. Bu durumu düzeltmek için film modu nun en ufak bir katkısı yok. Film algılayıcı motion interpolation zaten, bir sürü artifact sorununa sebep oluyor. Bundan dolayı kendisini kullanmıyorum ? Tv motion interpolation yapmadan frame switch ile film modu açık iken vaadettiğini maalesef yapmıyor kağıt üzerinde olmasına rağmen.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
donanım ne veriyorsa, onu izlersiniz. donanım zorlanıyorsa, yazılımlarda mutlaka koruma parçası olur. kaldırmadığı çözüm yerine daha düşüğünü devreye almaya dair. kısaca ne ka köfte o ka ekmek. kişisel görüşümdür. hatalı olabilir.

M Çevrimdışı

metagu

Aktif Üye
26 Şub 2021
136
Sevgili fikoloji, ilk mesajımda konu yanlış yerde ise lütfen taşıyın demiştim (ben kusurlu olabilirim). O yüzden affola ?

Ben de dün moderatörü etiketlemiştim ama sanıyorum onun da gözünden kaçmış. Siz yeni bir konu açıp sonra da taşımasını rica ederseniz belki bu sefer olur. Hem buradaki konu bütünlüğü dağılmamış olur hem de buradaki mesajları kopyala yapıştır yapmamıza gerek kalmaz

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Ben de dün moderatörü etiketlemiştim ama sanıyorum onun da gözünden kaçmış. Siz yeni bir konu açıp sonra da taşımasını rica ederseniz belki bu sefer olur. Hem buradaki konu bütünlüğü dağılmamış olur hem de buradaki mesajları kopyala yapıştır yapmamıza gerek kalmaz
Aynen ?

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Olay HDMI'a üzerine dönecek gibi o zaman. Konu taşınsın bakalım da, şimdi işgalci gibi yazılım konusunun içindeyken konstantre olamıyorum. :kiskis :sirit

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,797
Ben konuya pek dahil olmadım. Hangi mesajdan itibaren hangi konuya yaşınacaksa taşıyım yada yeni başlık altında toplanacaksa hangi mesajdan itibaren ve konu başlığı ne olsun.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,797
Yeni başlık oluşturup yazışmaları taşıdım başlıkta ve yazışmalarda sorun varsa bilgi paylaşımı yapın düzenlemeye çalışırım.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109

20210314_004205.jpg

48hz-pc.jpg

50hz-pc.jpg

Bu mesaj nasıl gözümden kaçmış benim. :hmm

Vallahi bu Vestel çok enteresan, çok garip bir firma. Ya bu olay taa HDMI çıkışlı, SD çözünürlüklü DVD player zamanlarında çözülmüş bir durumdu. TV'de modlama işlemi yaptınız mı? Ben profil dosyasında overscan diye bir seçenek olduğunu ve aktifleştirdiğimi hatırlıyorum ama...

Geri
Üst Alt