Lg nin panel yapısı IPS midir acaba 65 inç te ışık sızması gibi sorunlar olur mu ? TCL 65P755 nasıldır 30 bin bandında Toshibadan daha iyi bir seçenek olur mu sizce ?
LG 2 senedir. 65 inç lerine va panel kullanıyor.panel üretimini yapmıyor artık. Çoğu modeli va panel ips panelde kullaniyor . Sabit bir tutarlılığı yok panel kullanımında. Ips çıkar ama modellerinde sabit olsun. Müşteri ne aldığını tcl yada samsung gibi bilsin.
Neyse bu model va panel olarak avm lerde gördüm. Sizde gidip bakarsınız.
Tcl p serisi yerel firmalardan bir farkı olmaz. Tcl olsun vestel grubu arcelik grubu fiyatı ucuz olmadığı sürece almaya değmez.
Nedeni ise
Renk doğruluğu kötü
Satır işlemesi kötü
Donanım yazılım desteği kötü
Görüntü işlemesi kotu
Vs. Vs.
Satmasını tek nedeni fiyatta uygun olmak zorunda.

Hocam iyi akşamlar Teknosa'da LG 55NANO846QA.APEZ modeli indirime girmiş 29 binden satılıyor. Birde LG nin 55UA8500 modeli var o da aşağı yukarı aynı fiyat indirime girdiği zaman. Aralarında ne gibi fark vardır görüntü açısından.

Hocam iyi akşamlar Teknosa'da LG 55NANO846QA.APEZ modeli indirime girmiş 29 binden satılıyor. Birde LG nin 55UA8500 modeli var o da aşağı yukarı aynı fiyat indirime girdiği zaman. Aralarında ne gibi fark vardır görüntü açısından.
Q ile bitiyor bu 2022 model olduğunu söyler. Bu model ne maksatla lg nin getirdiğini bilmiyorum.
Gerçi lcd de bunun önemi yok yıllarca kalite fazla değişmez.
LG de
U....giriş model direkt led daha ucuz islemci
Nano.....direkt led yada edge led, üstteki segmentte 1,5 ram ise bunda 2 ram kullanır. Lcd katmanına yeşil kuantum filtre koyarak renk alanını biraz artırır.
Qned....bunlarda da 60 veya 120 panel ve yerel karartma kullanır. Işlemci daha iyi olur. Ram 3 vs. Kuantum filtresi yeşil ile kırmızı olur. Yerel karartma sayesinde bölgesel olarak 1500 nit parlaklığı ulaşır. Vb.

Q ile bitiyor bu 2022 model olduğunu söyler. Bu model ne maksatla lg nin getirdiğini bilmiyorum.
Gerçi lcd de bunun önemi yok yıllarca kalite fazla değişmez.
LG de
U....giriş model direkt led daha ucuz islemci
Nano.....direkt led yada edge led, üstteki segmentte 1,5 ram ise bunda 2 ram kullanır. Lcd katmanına yeşil kuantum filtre koyarak renk alanını biraz artırır.
Qned....bunlarda da 60 veya 120 panel ve yerel karartma kullanır. Işlemci daha iyi olur. Ram 3 vs. Kuantum filtresi yeşil ile kırmızı olur. Yerel karartma sayesinde bölgesel olarak 1500 nit parlaklığı ulaşır. Vb.
Anladım hocam çok teşekkür ederim 🙏

Merhabalar,

Soldan güneş alan ışışı dağıtan güneşlik takılı olan izleme mesafesi 2.90 olan salon için televizyon araştırıyorum.
Resimde görülecek olan alanın içine yada önüne hareketli tv askı aparatı montajı yaparak kullanmak istiyorum. Askının asılacağı alan ytongtur.

Soldan gelen güneş nedeniyle şuan kullandığım tv'den memnun değilim. Bu nedenle resimdeki alanın önüne hareketli askıyla kullanacak şekilde TCL 55C7K Samsung 55S90F ve alanın içine asılacak şekilde 48S90F konu tavsiye ve yardımlarınızı rica ederim.

1000103990.jpg

Merhabalar,

Soldan güneş alan ışışı dağıtan güneşlik takılı olan izleme mesafesi 2.90 olan salon için televizyon araştırıyorum.
Resimde görülecek olan alanın içine yada önüne hareketli tv askı aparatı montajı yaparak kullanmak istiyorum. Askının asılacağı alan ytongtur.

Soldan gelen güneş nedeniyle şuan kullandığım tv'den memnun değilim. Bu nedenle resimdeki alanın önüne hareketli askıyla kullanacak şekilde TCL 55C7K Samsung 55S90F ve alanın içine asılacak şekilde 48S90F konu tavsiye ve yardımlarınızı rica ederim.

1000103990.jpg
Şu an kullandığınız model nedir. Bu 3 modelden birini mi seçeceksiniz

Şu an kullandığınız model nedir. Bu 3 modelden birini mi seçeceksiniz
Merhabalar,

Şuan LG 43UH650 model televizyon kullanıyorum.Evet bu üç modelden birini seçmek istiyorum. Salonun soldan güneş alması sıkıntı yaratıyor. Işık yansımaları ve güneşten dolayı karanlık sahneler çok kötü şuan.

Merhabalar,

Şuan LG 43UH650 model televizyon kullanıyorum.Evet bu üç modelden birini seçmek istiyorum. Salonun soldan güneş alması sıkıntı yaratıyor. Işık yansımaları ve güneşten dolayı karanlık sahneler çok kötü şuan.
Karanlık sahnelerde tüm tv ler kötü gosterir ışığın bol olduğu yerde.
Zaten mevcut tv niz ips panel , siyahı kötü gosterir.
tv bir ışıktır. Ortam ışığı bu ışıktan fazla olursa izleme sorunları yaşatır. Herzaman ortam ışığını kontrol altına almanız gerekir. Perde vb şeylerle.

Baktığınız modeller iyi bir sorun çekeceğinizi sanmiyorum

Yansıma önleme katmanı, parlak bu modellerin. Işık soldan geldiği için bu tip katmanı etkilemez.
Parlak yansıma önleyici filtre, ışık kaynağı karşıda olursa etki yapar.

Herzaman tv izlerken ortam ışığı kontrolu sizde olsun. Yüksek parlaklikta tv izlemek hem gözünüze, hemde tv nin ömrünü kısaltır. Tv lerde aşırı ısıya neden olur. Bu led ömrünü ve goruntu katmanlara verdiği zararı artırır.

Herzaman tv izlerken ortam ışığı kontrolu sizde olsun. Yüksek parlaklikta tv izlemek hem gözünüze, hemde tv nin ömrünü kısaltır. Tv lerde aşırı ısıya neden olur. Bu led ömrünü ve goruntu katmanlara verdiği zararı artırır.
Merhaba,

Yorumlarınız için teşekkür ederim. 2.90 cm izleme medafesinde 48 inç yeterli mi 55 inç mi düşünmeliyim Fazla parlak olmaması adına Oled tavsiye ediyorsunuz galiba?

Merhaba,

Yorumlarınız için teşekkür ederim. 2.90 cm izleme medafesinde 48 inç yeterli mi 55 inç mi düşünmeliyim Fazla parlak olmaması adına Oled tavsiye ediyorsunuz galiba?
55 inç daha iyi olur o mesafe için. Evet oled daha iyi karanlık sahnelerde siyahı ve parlaklığı daha iyi algilarsiniz.
Parlaklık açısından C7k sadece tam ekran aydınlık çerçevede daha iyi. Sadece bu kadar

diğer artıları C7K dan,
Çok çok üstün S90f yada C5 lg. Kıyaslama bile olmaz.
Kontrast
Siyah
Satır işleme
Renk doğruluğu
İzleme açısı
Tepki süresi vs vs

55 inç daha iyi olur o mesafe için. Evet oled daha iyi karanlık sahnelerde siyahı ve parlaklığı daha iyi algilarsiniz.
Parlaklık açısından C7k sadece tam ekran aydınlık çerçevede daha iyi. Sadece bu kadar

diğer artıları C7K dan,
Çok çok üstün S90f yada C5 lg. Kıyaslama bile olmaz.
Kontrast
Siyah
Satır işleme
Renk doğruluğu
İzleme açısı
Tepki süresi vs vs
Tesekkür ederim. 55S90F iöin Kasım indirimlerini takip edeceğiz.

Şuan 80.000 TL gibi bakalım ne kadar uyguna gelecek.

Geri
Üst Alt