W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,418
Hangi avantajı barındırıyor yazılım mi donanım mi panel mi acaba
Diğer iki markaya göre avantajları
Daha ebat olarak ufak olması. Görüntü kusurlarının algılamayi en az indirir
Full hd olması, fazla yükseltme yapmaması demektir. Yükseltmeden kaynaklanan goruntu sorunlari olmayacak.
50 inç lere 4 alanlı va panel koyarlar. Yani ebat büyümesine rağmen 43 inç lerdeki döşeme şeklini kullanırlar. Bu da izleme açısı vb şeyleri performansını düşürür bir miktar.
Diğer iki firma üretici değil. Çin fabrikalarından fason alır. Türkiye gedirip satarlar.
Yerli firmalardan herzaman vestel yada grundig den alın. Üretici firmalar. Turkiyede üretirler. Servisi çoğu markadan daha iyi. Kaliteli mi değil, ama bir üretim şekli yedek parçaları servisleri mevcut. Vestel firması fabrikalarında sadece büyük firmalara montaj yapmıyor. Çoğu firmanın giriş seviyesi modellerini bizzat kendi onlara üretiyor. Ornegin Panasonic in giriş modellerini vestel çıkarır onun adına.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,418
Bazı yerlerde satılıyor.
65nano846QA diye. 2025 yazmışlar, saticilarda soru cevaplardan müşterilere 2025 diyor,
Model 2022 model.
Örnek
65nano846(Q)A
...Q......2022
...R......2023
...T......2024
...A.....2025
Bu modelin Q nün yanında yazan A harfi 2025 olduğunu temsil etmez.
Yılı temsil eden harften sonra gelen harf A onun temel model olduğu vb. Örnek
A....temel model ayak ortada
B....ayak beyaz
C... cift ayaklı
Böyle kodlar.
Yani ortadaki A bu yılı temsil etmiyor

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,418
Nano nün anlamı ise. Geniş renk gamlı var bu modelde.
Katalog bilgisinde lg (yada diğer markalar) nano teknolojisi söyle yapar, Böyle güzelleştirir. Doğal renk vb. Bir sürü şey söyler markalar. Bunlar sadece pazarlama taktigidir.
Geniş renk aralığın. Zaten özelliği bu. Tv nelkadar çok renk üretirse, renkler o kadar doğal gözükür. Tabi, yayınında desteklemesi lazım veri olarak. Yoksa göstermez.

C Çevrimdışı

Code16

Yeni Üye
23 May 2018
29
39
Selamlar,max 25 bin bütçem var 65 inç tv bakıyorum Toshiba 65QV2363DT modeli nasıldır ? Başka önerilerebileceğiniz model var mıdır ?

C Çevrimdışı

Code16

Yeni Üye
23 May 2018
29
39
Bütçeniz sınırlı ise olur.
Ama 36 bine satılan lg nin 65nano80a modeli sdr kalitede daha iyi bir seçenek. Kullanım olarakta
Lg nin panel yapısı IPS midir acaba 65 inç te ışık sızması gibi sorunlar olur mu ? TCL 65P755 nasıldır 30 bin bandında Toshibadan daha iyi bir seçenek olur mu sizce ?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,418
Lg nin panel yapısı IPS midir acaba 65 inç te ışık sızması gibi sorunlar olur mu ? TCL 65P755 nasıldır 30 bin bandında Toshibadan daha iyi bir seçenek olur mu sizce ?
LG 2 senedir. 65 inç lerine va panel kullanıyor.panel üretimini yapmıyor artık. Çoğu modeli va panel ips panelde kullaniyor . Sabit bir tutarlılığı yok panel kullanımında. Ips çıkar ama modellerinde sabit olsun. Müşteri ne aldığını tcl yada samsung gibi bilsin.
Neyse bu model va panel olarak avm lerde gördüm. Sizde gidip bakarsınız.
Tcl p serisi yerel firmalardan bir farkı olmaz. Tcl olsun vestel grubu arcelik grubu fiyatı ucuz olmadığı sürece almaya değmez.
Nedeni ise
Renk doğruluğu kötü
Satır işlemesi kötü
Donanım yazılım desteği kötü
Görüntü işlemesi kotu
Vs. Vs.
Satmasını tek nedeni fiyatta uygun olmak zorunda.

A Çevrimdışı

alperyldz

Yeni Üye
21 Ağu 2025
9
27
Hocam iyi akşamlar Teknosa'da LG 55NANO846QA.APEZ modeli indirime girmiş 29 binden satılıyor. Birde LG nin 55UA8500 modeli var o da aşağı yukarı aynı fiyat indirime girdiği zaman. Aralarında ne gibi fark vardır görüntü açısından.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,418
Hocam iyi akşamlar Teknosa'da LG 55NANO846QA.APEZ modeli indirime girmiş 29 binden satılıyor. Birde LG nin 55UA8500 modeli var o da aşağı yukarı aynı fiyat indirime girdiği zaman. Aralarında ne gibi fark vardır görüntü açısından.
Q ile bitiyor bu 2022 model olduğunu söyler. Bu model ne maksatla lg nin getirdiğini bilmiyorum.
Gerçi lcd de bunun önemi yok yıllarca kalite fazla değişmez.
LG de
U....giriş model direkt led daha ucuz islemci
Nano.....direkt led yada edge led, üstteki segmentte 1,5 ram ise bunda 2 ram kullanır. Lcd katmanına yeşil kuantum filtre koyarak renk alanını biraz artırır.
Qned....bunlarda da 60 veya 120 panel ve yerel karartma kullanır. Işlemci daha iyi olur. Ram 3 vs. Kuantum filtresi yeşil ile kırmızı olur. Yerel karartma sayesinde bölgesel olarak 1500 nit parlaklığı ulaşır. Vb.

A Çevrimdışı

alperyldz

Yeni Üye
21 Ağu 2025
9
27
Q ile bitiyor bu 2022 model olduğunu söyler. Bu model ne maksatla lg nin getirdiğini bilmiyorum.
Gerçi lcd de bunun önemi yok yıllarca kalite fazla değişmez.
LG de
U....giriş model direkt led daha ucuz islemci
Nano.....direkt led yada edge led, üstteki segmentte 1,5 ram ise bunda 2 ram kullanır. Lcd katmanına yeşil kuantum filtre koyarak renk alanını biraz artırır.
Qned....bunlarda da 60 veya 120 panel ve yerel karartma kullanır. Işlemci daha iyi olur. Ram 3 vs. Kuantum filtresi yeşil ile kırmızı olur. Yerel karartma sayesinde bölgesel olarak 1500 nit parlaklığı ulaşır. Vb.
Anladım hocam çok teşekkür ederim 🙏

I Çevrimdışı

ilkere

Aktif Üye
15 Ağu 2023
52
45
Merhabalar,

Soldan güneş alan ışışı dağıtan güneşlik takılı olan izleme mesafesi 2.90 olan salon için televizyon araştırıyorum.
Resimde görülecek olan alanın içine yada önüne hareketli tv askı aparatı montajı yaparak kullanmak istiyorum. Askının asılacağı alan ytongtur.

Soldan gelen güneş nedeniyle şuan kullandığım tv'den memnun değilim. Bu nedenle resimdeki alanın önüne hareketli askıyla kullanacak şekilde TCL 55C7K Samsung 55S90F ve alanın içine asılacak şekilde 48S90F konu tavsiye ve yardımlarınızı rica ederim.

1000103990.jpg

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,418
Merhabalar,

Soldan güneş alan ışışı dağıtan güneşlik takılı olan izleme mesafesi 2.90 olan salon için televizyon araştırıyorum.
Resimde görülecek olan alanın içine yada önüne hareketli tv askı aparatı montajı yaparak kullanmak istiyorum. Askının asılacağı alan ytongtur.

Soldan gelen güneş nedeniyle şuan kullandığım tv'den memnun değilim. Bu nedenle resimdeki alanın önüne hareketli askıyla kullanacak şekilde TCL 55C7K Samsung 55S90F ve alanın içine asılacak şekilde 48S90F konu tavsiye ve yardımlarınızı rica ederim.

1000103990.jpg
Şu an kullandığınız model nedir. Bu 3 modelden birini mi seçeceksiniz

I Çevrimdışı

ilkere

Aktif Üye
15 Ağu 2023
52
45
Şu an kullandığınız model nedir. Bu 3 modelden birini mi seçeceksiniz
Merhabalar,

Şuan LG 43UH650 model televizyon kullanıyorum.Evet bu üç modelden birini seçmek istiyorum. Salonun soldan güneş alması sıkıntı yaratıyor. Işık yansımaları ve güneşten dolayı karanlık sahneler çok kötü şuan.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,418
Merhabalar,

Şuan LG 43UH650 model televizyon kullanıyorum.Evet bu üç modelden birini seçmek istiyorum. Salonun soldan güneş alması sıkıntı yaratıyor. Işık yansımaları ve güneşten dolayı karanlık sahneler çok kötü şuan.
Karanlık sahnelerde tüm tv ler kötü gosterir ışığın bol olduğu yerde.
Zaten mevcut tv niz ips panel , siyahı kötü gosterir.
tv bir ışıktır. Ortam ışığı bu ışıktan fazla olursa izleme sorunları yaşatır. Herzaman ortam ışığını kontrol altına almanız gerekir. Perde vb şeylerle.

Geri
Üst Alt