W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,431
Doğru mu acaba çünkü Samsung 85F ve LG C5 arasında kaldım ve internette araştırmalarıma göre Panelinden kaynaklı Samsung daha canlı renkler veriyor diyor ancak Youtube üzerinden izlediğim Videolar da bana C5 Daha renkli geldi aklım karıştı
W Winston
85F oled galiba demek istediniz.
LG nin oled ile samsung oledleri iyi , aralarında ufak farklar vardır. Samsung daki oled qd-oled yani kuantum filtresi kullanır. Buda hdr yayın olduğunda daha renk canlılığı olur.
LG sdr yayınlarda ondan daha iyi sonuç verir.
Kısaca LG ve samsung oled çeşitleri,bazı görüntü de birbirine üstünleri her ikisininde var. Aynı zamanda ufukta olsa her iki panelin eksileride var. Ornegin Samsung aydınlık ortamda siyah seviyesi yükselir. Lg renk bantlamasi vs.
Bunlar ufak.
Burada YouTube yayınları yapanların olaya nereden baktığı, birinin artılarını çıkarır birini eksilerini gösterirse olmaz.
Bir diğeri ise 85f ile C5 kıyaslanamaz.
S90F ile C5 kiyaslanir. Aynı segmentteki rakiplerin modelleri.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,431
geçen gün lc c5 paneli 10000 saat sonra parlaklıkta %20 kayıp oluşuyor diye bir bilgi edindim ne kadar doğru yanlış bilmiyorum eğer öyleyse 416 gün boyunca tv açık kalınca parlaklık %20 düşüyor bence bu kabul edilemez
10000 saat için uzun. 24 saat olarak hesaplama. Günde bir insan ortalama kaç saat izler.
Hiçbir cihaz 24 saat çalışamaz.
Bu konu hep konuşulur
Mini lcd lerde de var. Ledlerin ömrü belli bir saatten sonra azalması. Artı lcd katmanlarin çevreye göre nem vb. Ledlerin çıkardığı sıcaklıkta katmanlar zamanla bozulur. Bu da ekran homojenligini bozar.
Tv için söyleyim. Sorunsuz tv olmaz

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,431
Ulusal kanallar 5-6 saat izleniyor geri kalan zamanlarda netflix falan oled tv almak sorun yaratır mı lg c5 düşünüyorum sizce kaliteden şaşmayıp c5 almak mı yoksa tcl c7k mı 2 model arasında kaldım tavsiyeniz ne olur
Statik görüntü cok maruz birakmadigin sürece oledlerde sorun olmaz.
Tv nin kontrolü sende değil. Çocuklarda ise yada evin fertlerinde ise. Gündüz.
Lcd al.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,431
G5 ve S95F hariç. Çünkü pahalı
55 inç te en iyi model 55C5 dır.
65 inç te yukarıdaki pahalı model dışında
En iyi 65S90F samsung ve 65C5 lg dır.
Lg nin daha ucuz B5 oled i iyi. Ama bu sene çıkan samsung S85F modelleri B5 den biraz daha iyidir

C Çevrimdışı

cancan1135

Yeni Üye
14 Eki 2025
4
32
10000 saat için uzun. 24 saat olarak hesaplama. Günde bir insan ortalama kaç saat izler.
Hiçbir cihaz 24 saat çalışamaz.
Bu konu hep konuşulur
Mini lcd lerde de var. Ledlerin ömrü belli bir saatten sonra azalması. Artı lcd katmanlarin çevreye göre nem vb. Ledlerin çıkardığı sıcaklıkta katmanlar zamanla bozulur. Bu da ekran homojenligini bozar.
Tv için söyleyim. Sorunsuz tv olmaz
Hocam şöyle söyliyim bizim evde hanım tvyi sabah 8 de açar gece 1-2 ye kadar açık kalır yani günlük 16 saat izleme süremiz var izlenmese dahi açık kalır 10000/16 saat yapınca 625 gün sonra panelde parlaklık kaybı yaşamış oluyorum yanlış mı hesapladım ?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,431
Hocam şöyle söyliyim bizim evde hanım tvyi sabah 8 de açar gece 1-2 ye kadar açık kalır yani günlük 16 saat izleme süremiz var izlenmese dahi açık kalır 10000/16 saat yapınca 625 gün sonra panelde parlaklık kaybı yaşamış oluyorum yanlış mı hesapladım ?
Doğru çok açık kalıyor sizin bayamis. Oled yanık yasar. Lcd size daha uygun.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,431
Oled düşünürseniz. Mutlaka iki tv niz olmalı. Günlük kullanım için lcd. İkinci tv oled olabilir.

Hakande9 Çevrimdışı

Hakande9 

Aktif Üye
28 Eyl 2020
229
32
samsung crystal du7200 50 inch tizen , Tcl 55vb6 google tv , philips 50 pus7009 titanos , görüntü kalitesi olarak hangisini tercih etmeliyim , tcl 50 google tv olduğu için cazip geliyor ama sizce hangisi

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,431
50 inc lersamsung crystal du7200 50 inch tizen , Tcl 55vb6 google tv , philips 50 pus7009 titanos , görüntü kalitesi olarak hangisini tercih etmeliyim , tcl 50 google tv olduğu için cazip geliyor ama sizce hangisi
50 inç ler va panelle, kontrast ve siyah avantajı var, izleme açısı dar olur.
Tcl 55v6 seriside va panel google tv. Ama şu var 50 inc deki 4 alanlı va yi 55 inc te koyar. Birde realtek islemci var. Bu da ağır bir islemci. Görüntüyü de bu işlemcideki gpu işler. Bu smart ve görüntü islemede takılmalar yapabilir. Başka modellere bakın.7200 samsung modelinde ağır bir işlemciye sahip.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,431
Tavsiye edeceğiniz 50_55 inc TV'lerden hangisi var marka model olarak
Tcl p ve v serileri. Kalite bakımından renk doğruluğu vb. Vestelden farkı olmaz. Vestelin 50 inc lik google tv leri var. Uygun bir modelini fiyat olarak tercih edin. Model fark etmez. Servis bakımından da en iyisi. Kalan butcen olursa. Kendinize Apple tv box alın. Yıllarca akıcı, hızlı bir smartiniz olur. Hiçbir sorun Yıllarca smart kullanımında bir sıkıntı çekmesiniz..
Vestel grubu Toshiba da dahil. Bakiniz

Geri
Üst Alt