Bildiğim kadar soyleyim. Polonya daki tcl fabrikalarında üretiliyor. Zaten eskiden tcl bünyesine geçmişti. Şimdi Avrupa nin büyük pazarlama firmasında, istediği kurumlara verir satılması için.Fiyatlar baya yüksek thomson tvler nasıldır avrupa markası sanırım onlarda
Peki panel olarak kalite anlamında güzel cihazlar mıdırBildiğim kadar soyleyim. Polonya daki tcl fabrikalarında üretiliyor. Zaten eskiden tcl bünyesine geçmişti. Şimdi Avrupa nin büyük pazarlama firmasında, istediği kurumlara verir satılması için.
Bu tv ler tcl modelleriyle benzede bilirsiniz.
Panelleri va panel , giriş modelleri 60 hz v panel ile başlar ve realtek islemci, tcl nin modelleriyle aynı.Peki panel olarak kalite anlamında güzel cihazlar mıdır
Panel özelliklerine bakabilcegimiz bi adres varmi ustam teşekkürlerPanelleri va panel , giriş modelleri 60 hz v panel ile başlar ve realtek islemci, tcl nin modelleriyle aynı.
![]()
Panel özelliklerine bakabilcegimiz bi adres varmi ustam teşekkürler
Youtubede bazı yayıncılar var ne kadar işe yaramaz webos veya dandik işletim sistemli tvleri övüyorlar özellikle maçlarda ekrani titremeyen bi tv arıyoruz kime güvenelimKasım ayı geldi artık. Tv lerde kampanya adında indirimler sunarlar. Dikkatlice takip ediniz. Çoğu sahte indirim olur. Şimdi fiyatları çıkarmaya başladılar.
Birde youtube ve sitelerde birçoğu yerde, hatta forumlarda sızarlar. Tv ler hakkında yayınlar yapar inceleme vb. Bunların hemen hemen hepsi satış için olur.
Kısaca alımının şu şekilde yapılmalı.
..durumunuz varsa ilk tercih oled olsun
..lcd alacaksanız. Şu kadar bölge bu kadar parlak , çoğu hatalı bilgi ve bölgeler o kadar iyi çalışmaz. Bu yerel karartma çoğunda sorundur. Özellikle tcl de . Yerel bölgelerde dalgalama ve titreme olur .
Fiyatti uygunluğuna bakın.
Günlük kullanım içerik izliyorsunuz. Hepsi yeterli. Hdr iceriklerde faydası olur.
Görüntü işleme konusunda da o kadar abartılacak firmalar arasında yok. Ne kadar kaliteli yayın verirseniz tv o kadar kaliteli gosterir. Kötü kaynaktan hiçbir tv güzel iş çıkaramaz.
Bu yüzden bende olsam, kimseye güvenip körü körüne inanıp tv almayın.
Hocam merhaba geçenlerde tv tavsiyesi istemiştim LG 65nano80A modelini tavsiye etmiştiniz bende bu modeli aldım, size sormak istediğim mi boxdan tod uygulamasıyla maç izlerken top çok net değil ve izli birşekilde hareket ediyor bir önceki tvim JVC 50VU73T kullanıyordum ve aynı yayın kaynağı ile çok daha net görüntü alıyordum herşey güzeldi, LG de bir çok şey denedim keskinliği kapattım,Truemotion kapattım,yapay görüntü ekleyip bozulma yapılabiliyormuş,gürültü filitreli kapattım vs ama aynı görüntü netliğini bir türlü alamadım,izleme mesafem 2.5 metre yakın bir mesafemidir daha uzağa mı konumlandırılmalı,bir tavsiyeniz olur mu ?LG nin. Giriş seviyesi modelleri lcd modelleri
Nano ve qned kodlu modelleri, Samsung un giriş seviyesi lcd lerden daha iyi performansı var.
65nano80A
65qned70A
Direkt led aydınlatma olanlar. Ve fiyat olarak şuan satışta, fiyatlarını daha iyi Samsung modellerinden
Evet. İki tv de va panel. 50 inç ten 65 inç e geçtin. Panel kusurlarını görürsünüz.Hocam merhaba geçenlerde tv tavsiyesi istemiştim LG 65nano80A modelini tavsiye etmiştiniz bende bu modeli aldım, size sormak istediğim mi boxdan tod uygulamasıyla maç izlerken top çok net değil ve izli birşekilde hareket ediyor bir önceki tvim JVC 50VU73T kullanıyordum ve aynı yayın kaynağı ile çok daha net görüntü alıyordum herşey güzeldi, LG de bir çok şey denedim keskinliği kapattım,Truemotion kapattım,yapay görüntü ekleyip bozulma yapılabiliyormuş,gürültü filitreli kapattım vs ama aynı görüntü netliğini bir türlü alamadım,izleme mesafem 2.5 metre yakın bir mesafemidir daha uzağa mı konumlandırılmalı,bir tavsiyeniz olur mu ?
Anladım hocam teşekkürler.Evet. İki tv de va panel. 50 inç ten 65 inç e geçtin. Panel kusurlarını görürsünüz.
Qn85f ile ilgili inceleme nerdeyse yok hiç bir yerde. Qn85d ve Qn85F aynı özelliklere mi sahip? Qn85F modelde sadece parlaklık ve yerel karartma mı yükseldi özellik olarak, başka bir farkı var mı? Bilgi verebilir misin abiSamsung
QN85D....2024 model
QN85F....2025 model
Bu model geçen seneye göre. Yerel karartma ve parlaklikta 2 katına yakın yükselme oldu.
Evet. Bu sene parlaklık ve bölge artışı var. Geçen senenin qn85d modeli bu senenin qn80f modeline yakın.Qn85f ile ilgili inceleme nerdeyse yok hiç bir yerde. Qn85d ve Qn85F aynı özelliklere mi sahip? Qn85F modelde sadece parlaklık ve yerel karartma mı yükseldi özellik olarak, başka bir farkı var mı? Bilgi verebilir misin abi
Cevap için teşekkür ederim. 55QN85F almayı düşünüyorum. Uzun süre bana sorun çıkarmayacak işlemci panel teknolojisi vs. Bu tvi tavsiye eder misin?Evet. Bu sene parlaklık ve bölge artışı var. Geçen senenin qn85d modeli bu senenin qn80f modeline yakın.