A Çevrimdışı

ali06

Yeni Üye
26 Eyl 2024
10

"FRC'nin yarattığı göz yoran bir flicker problemi var.OLED televizyonlar gerçek 10 bit panel olduğu ve PWM kullanmadığı için bu problemler yok."

bunu yazan sensin şampiyon. cehaletine veriyorum... normalde cevap vermeyecektim ama başkası okursa verdiğin bilginin yanlış olduğunu bilsin diye yazdım. OLED ekranlarda VRR flickering problemi vardır ve çözümü yoktur, bunu bilerek alın.

ilk oled ekranım olduğu için bu sorunu aldıktan hemen sonra farkettim. araştırınca bu sorunun uzun yıllardır olduğunu ve maalesef çözümü olmadığını anladım. yani yazılımla düzelecek bir şey değil. tam olarak ne olduğunu anlamayanlar için video koyuyorum...

FRC ve PWM yok demişim ve sen VRR flicker yok olarak anlamışsın,okuduğunu anlamaktan aciz biri olduğunu kanıtladığın için teşekkürler.

A Çevrimdışı

alperyldz

Yeni Üye
21 Ağu 2025
2
26
Merhaba iyi günler. Yeni gördüğüm bir marka Thomson Media Markt ta satılıyor. Markanın 65 inç olan modelleri nasıldır. Bilgisi olan var mıdır acaba. Tavsiye edermisiniz?
65UG4S14
65QG5C14
65QG7C14

O Çevrimdışı

outis

Yeni Üye
2 Şub 2020
16
26
Merhaba Samsung QN85F modelini almayı düşünüyorum. Ancak almadan önce model hakkında olumlu olumsuz yorumları merak ettim model hakkında bilgisi olan var mıdır? Ayrıca alternatif önerilere de açığım. 55-65 inch max 70k-75k bütçe.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,306
Merhaba iyi günler. Yeni gördüğüm bir marka Thomson Media Markt ta satılıyor. Markanın 65 inç olan modelleri nasıldır. Bilgisi olan var mıdır acaba. Tavsiye edermisiniz?
65UG4S14
65QG5C14
65QG7C14
Google TV Va panel ile gelir. Q olanlar kuantum katmanlı LCD leridir. 7 serisi 100hz. Diğerleri 50 Hz dir. Tcl in modelleri ile benzerdir.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,306
Merhaba Samsung QN85F modelini almayı düşünüyorum. Ancak almadan önce model hakkında olumlu olumsuz yorumları merak ettim model hakkında bilgisi olan var mıdır? Ayrıca alternatif önerilere de açığım. 55-65 inch max 70k-75k bütçe.
Bu fiyatlarda qn85 yerine oled modellere bakın. LG ve Samsung

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,306
Önerdiğiniz bir model var mı? Oled alırken daha dikkatli olmak gerekiyor diye düşünüyorum, alacağım cihazın uzun ömürlü olması benim için önemli
Gunboyu açık değilse. Akşamları kullanıyorsan. Oled bir sorun çıkarmaz.
LG nin C serisi
Samsung un S90 serisi.
Yıl farketmez
Samsung
D.....2024 F.....2025
LG
4.....2024 5.....2025

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,306
65LS03F Samsung Frame pro
VA panel,
mini LED kenar aydınlatmalı yerel karartma, 24 dikey
100/120Hz panel
Ekran Kaplaması: Mat
One Connect kutusu
Kenar aydınlatma yerel karartmanin hdr iceriklerde bir artısı yok. SDR yayınlar için bir model. Alttaki LEDlerin kısılması belki LED ömrünü biraz artırır. Samsung kenar ledlerde ısı kaynaklı sorunlari azaltabilir. Ama fiyat farkına değecek bir gelişme değil pro adını verdiği model. Geçen sene LS03D modelininden bir farkı yok. Fiyat farkına kesinlikle değmez

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,306
65pus9000 Philips
IPS panel
NovaTek NT2676 SoC
Üç taraflı Ambilight
Dört HDMI 2.1
Tüm HDR formatlarını destekler. Ama iyi sonuç veremez. SDR kullanımına daha uygun
Arka aydınlatmalı uzaktan kumanda
100 Hz

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt