R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
887
51
Geçende (dün ya da eveli gün) sokak arası festel bayisinde vitrine bir 70'lik koymuşlar, ha bire klasik showroom kliplerini loop edip duruyorlardı. Kliplerin birinde uçuşan capon fenerleri vardı. Çok da hızlı uçuşmuyorlardı hani yani. Ekrandaki boyutu aşağı yukarı 5x10 cm olan fenerlerin altında 1cm'ye yakın ghosting... Normalde sallamam ama acayip rahatsız etti beni. Evdeki zıttirik 32" regalde yok böyle saçmalık.

Büdü: Birazdan tükana gidecem çekime. Yolumun üstünde meret. Modeline bakar, döndüğümde yazarım. 3 tane 70'lik görünüyor festel sitesinde (gerçi üçü de stok dışı) Bakalım hangisiymiş.

Edi: 70ut9740 imiş. Sanrım pek işe yarayası bir şey değil. Vitrinde az biraz daha seyrettim ve beğenmedim☹️

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

secomnia

Yeni Üye
18 Eki 2018
5
35
Merhaba,
Bütçem 20.000 TL civarında. 55 inç bir televizyon almak istiyorum. Standart kullanım amaçlı olacak; çoğunlukla TV izleme, Netflix, YouTube vb. platformlar için kullanacağım. Görüntü kalitesi ve kullanım kolaylığı öncelikli.
Bu bütçe ve ölçüde hangi modeli önerirsiniz?

Teşekkürler.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,282
Merhaba,
Bütçem 20.000 TL civarında. 55 inç bir televizyon almak istiyorum. Standart kullanım amaçlı olacak; çoğunlukla TV izleme, Netflix, YouTube vb. platformlar için kullanacağım. Görüntü kalitesi ve kullanım kolaylığı öncelikli.
Bu bütçe ve ölçüde hangi modeli önerirsiniz?

Teşekkürler.
Selam.
Bu fiyat aralığında Vestel yada Grundig grubundan alırsınız. Nedeni burada üretim iyi servis. Normal yayınlari izlemek için son derece yeterlidir. Bu tip ucuz modellerde Dünya markası bile olsa tcl gibi yerli Çin'de yaptırıp yerli diyenler vb. Markalarda. En önemli şey servisi. Çünkü bu tip modellerde herşeyin en ucuzu kullanılır. Sorunlu bir ürün olursa değişim yada parça değişimini en iyi Vestel ve Arçelik grubu yapar.
Yani vestelde 18-19 bine satılan 55ug9750 modelini düşünebilirsiniz. Günlük kullanım için yeterli

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,282

Bu tv hakkında bilgi sahibi olan üstadlardan değerli fikirlerini almak isterim. İyi fiyat gibi geldi. D-led. Biraz kurcaladım ama fazla bilgi edinemedim.
Bir satışı surdur siteden bir yanlışlık var gibi geldi bana. Sitede bilerek yada bilmeyerek hata yaparlar. Birde doğrudan LED demişsin. Link i atarmisin.

A Çevrimdışı

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
29
50
Bir satışı surdur siteden bir yanlışlık var gibi geldi bana. Sitede bilerek yada bilmeyerek hata yaparlar. Birde doğrudan LED demişsin. Link i atarmisin.
ürünün teknik özellikleri kısmında yazıyor hocam

Bir de satışı “durdurayım mı” anlayamadım. Bir satışı surdur yazmışsınız ama sehven oldu galiba. Klavye azizliği sanırım:)

IMG_4289.png

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

Tahsin38

Yeni Üye
25 Mar 2020
24
49
Hocam selamlar,
Aşağıdaki televizyon nasıldır acaba, yorumunuz nedir. İndirim kuponu ile 17.999'TL ye geliyormuş.

Next YE-65GFSG8-QLED 65" 165 Ekran UHD 4K Google TV [Enerji Sınıfı G]​

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,282
Hocam selamlar,
Aşağıdaki televizyon nasıldır acaba, yorumunuz nedir. İndirim kuponu ile 17.999'TL ye geliyormuş.

Next YE-65GFSG8-QLED 65" 165 Ekran UHD 4K Google TV [Enerji Sınıfı G]​

Fİyat olarak çok iyi. Marka fasoncu firma Çin den getirip satan firmalardan. Servis ağı da iyi olmaz. Burada tek artı satan firma Amazon. İadesi kolay.
Sen bilirsin begenmezsen iade edersiniz. Kutunun ve içinin hiçbir malzemesini atmayın. Geldiği gibi koyar gönderirsiniz

T Çevrimdışı

Tahsin38

Yeni Üye
25 Mar 2020
24
49
Fİyat olarak çok iyi. Marka fasoncu firma Çin den getirip satan firmalardan. Servis ağı da iyi olmaz. Burada tek artı satan firma Amazon. İadesi kolay.
Sen bilirsin begenmezsen iade edersiniz. Kutunun ve içinin hiçbir malzemesini atmayın. Geldiği gibi koyar gönderirsiniz
"Servis ağı iyi olmaz" dediğiniz yetkili servis sıkıntılı mı diyorsunuz. Aslında NEXT eski firma değil mi? Onvo dan falan iyi midir ki, aslında ben Grundig düşünüyorum, bizimkiler gerek yok alma diyor bilemedim ki

Aslında bu model ara ara indirime giriyor heralde, belki ilerde inceleme şansınız olur ise bize net bilgi olur.

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

mister

Aktif Üye
14 Haz 2022
75
34
evet arkadaşlar... TV alacaklara çok önemli bilgiler vereceğim!

Oled almayı düşünenler BİRKAÇ KEZ DAHA düşünsün!

burn-in mi? hayır! flickering! evet, aklında yanık oluşma riski yüzünden bir türlü oled tv alamayan varsa "flicker" sorunundan sonra çok daha fazla düşünecek! bunu size söylemiyorlar! oled tvlerde burn-in çok büyük bir sorunken bir de flickering sorunu çıktı. bu sorunun kaynağı VRR teknolojisi. oled ekranda VRR aktifken görüntüde titremeler oluyor. göz sağlığınız için büyük problem! youtube'da "oled vrr flickering" yazıp inceleyebilirsiniz. bence burn-in den çok daha büyük bir sorun çünkü çözümü yok!

burn-in riskini alarak LG B5 Oled almıştım. asıl sorunun flickering olduğu gördüm! LG oled B5 ile ilgili düşüncelerimi de özetle aktarayım;

ALMAYIN! nedenlerini sıralayayım;

-işlemcisi çok yavaş, menüler takılıyor, geçişler çok yavaş, regal tv çok daha hızlı...

-işletim sistemi berbat ötesi! TV'yi kullanmak işkence! ilk kez kullanmakta zorlandığım bir TV!

-kaynağı tek tuşla değiştiremiyorsunuz! menüye girecen de HDMI bulup seçecen de...

-tekrar TV kanallarına döneyim derken yine eziyet! menüye girecen de TV bulup seçecen de... menünün açılması da kaç saniye sürüyor...

-kumandada numaralar yok, TV izlemekte bu kadar zorlandığım bir TV daha önce hiç olmadı! Vestel'den daha kötü yapmayı nasıl başardılar, inanılmaz!

-TV için HDMI kablo bulmak eziyet. ülkedeki tüm HDMI kablolarından aldım, sadece 1 tanesiyle düzgün çalıştı! yine de Dolby Vision aktifken görüntüde kopmalar oluyor! ekran gidip geliyor!

-ses kalitesi fiyatına göre hiç tatmin edici değil.

-siyah kalitesi için de şunu söyleyebilirim; plazma gibi mürekkep siyahlar yok! bunu dip siyah için söylüyorum. siyah derinliği çok iyi fakat dediğim gibi zifiri siyah tam değil gibi. arkadan yine çok hafif bir beyaz ışık var gibi. piyasada daha iyisi var mı? yok.

özetle; Oled anlatıldığı gibi waw wow bir TV asla değil! buna LG'nin vasat işlemcisi ve yazılımı eklenince ortaya verdiğiniz paranın karşılığını alamama duygusu çıkıyor!

önerilerim;

-sadece TV izleyecekseniz, netflix vs bence Oled almayın!

-VRR kullanacaksanız Oled almayın!

ben keyif yapacam, bluray falan izlediğimde keyif versin parası batsın diyorsanız tam size göre!

sormak istediğiniz varsa, sorabilirsiniz.

A Çevrimdışı

ali06

Yeni Üye
26 Eyl 2024
10

burn-in mi? hayır! flickering! evet, aklında yanık oluşma riski yüzünden bir türlü oled tv alamayan varsa "flicker" sorunundan sonra çok daha fazla düşünecek! bunu size söylemiyorlar! oled tvlerde burn-in çok büyük bir sorunken bir de flickering sorunu çıktı. bu sorunun kaynağı VRR teknolojisi. oled ekranda VRR aktifken görüntüde titremeler oluyor. göz sağlığınız için büyük problem! youtube'da "oled vrr flickering" yazıp inceleyebilirsiniz. bence burn-in den çok daha büyük bir sorun çünkü çözümü yok!

burn-in riskini alarak LG B5 Oled almıştım. asıl sorunun flickering olduğu gördüm! LG oled B5 ile ilgili düşüncelerimi de özetle aktarayım;

-işlemcisi çok yavaş, menüler takılıyor, geçişler çok yavaş, regal tv çok daha hızlı...

-işletim sistemi berbat ötesi! TV'yi kullanmak işkence! ilk kez kullanmakta zorlandığım bir TV!

-kaynağı tek tuşla değiştiremiyorsunuz! menüye girecen de HDMI bulup seçecen de...

-tekrar TV kanallarına döneyim derken yine eziyet! menüye girecen de TV bulup seçecen de... menünün açılması da kaç saniye sürüyor...

-kumandada numaralar yok, TV izlemekte bu kadar zorlandığım bir TV daha önce hiç olmadı! Vestel'den daha kötü yapmayı nasıl başardılar, inanılmaz!

-TV için HDMI kablo bulmak eziyet. ülkedeki tüm HDMI kablolarından aldım, sadece 1 tanesiyle düzgün çalıştı! yine de Dolby Vision aktifken görüntüde kopmalar oluyor! ekran gidip geliyor!

-siyah kalitesi için de şunu söyleyebilirim; plazma gibi mürekkep siyahlar yok! bunu dip siyah için söylüyorum. siyah derinliği çok iyi fakat dediğim gibi zifiri siyah tam değil gibi. arkadan yine çok hafif bir beyaz ışık var gibi. piyasada daha iyisi var mı? yok.

özetle; Oled anlatıldığı gibi waw wow bir TV asla değil! buna LG'nin vasat işlemcisi ve yazılımı eklenince ortaya verdiğiniz paranın karşılığını alamama duygusu çıkıyor!

önerilerim;

ben keyif yapacam, bluray falan izlediğimde keyif versin parası batsın diyorsanız tam size göre!

sormak istediğiniz varsa, sorabilirsiniz

önerilerim;

sormak istediğiniz varsa, sorabilirsiniz.
Çoğu LCD televizyonda PWM flicker sorunu var ve bu VRR flicker gibi sadece oyun oynarken ortaya çıkan bir sorun değil,VRR gibi kapatılamıyor.Üstelik çoğu LCD tv gerçek 10 bit panel olmadığından 8bit+FRC kullandığı için bir de FRC'nin yarattığı göz yoran bir flicker problemi var.OLED televizyonlar gerçek 10 bit panel olduğu ve PWM kullanmadığı için bu problemler yok.OLED televizyonlar göz sağlığı açısından çoğu LCD televizyona göre daha iyi.

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

mister

Aktif Üye
14 Haz 2022
75
34
Çoğu LCD televizyonda PWM flicker sorunu var ve bu VRR flicker gibi sadece oyun oynarken ortaya çıkan bir sorun değil,VRR gibi kapatılamıyor.Üstelik çoğu LCD tv gerçek 10 bit panel olmadığından 8bit+FRC kullandığı için bir de FRC'nin yarattığı göz yoran bir flicker problemi var.OLED televizyonlar gerçek 10 bit panel olduğu ve PWM kullanmadığı için bu problemler yok.OLED televizyonlar göz sağlığı açısından çoğu LCD televizyona göre daha iyi.
firma çalışanı falan mısınız? OLED TV kullanıyor musunuz ya da kullandınız mı? çünkü sallamasyon konuşuyorsunuz. LG OLED B5 kullanıyorum ve rahatsız edici FLICKERING sorunu var!! OK?

LCD ve LEDlerde flickering belli olmuyor ama OLED ekranda çok net görebiliyorsunuz!

bunu izle...

A Çevrimdışı

ali06

Yeni Üye
26 Eyl 2024
10
firma çalışanı falan mısınız? OLED TV kullanıyor musunuz ya da kullandınız mı? çünkü sallamasyon konuşuyorsunuz. LG OLED B5 kullanıyorum ve rahatsız edici FLICKERING sorunu var!! OK?

LCD ve LEDlerde flickering belli olmuyor ama OLED ekranda çok net görebiliyorsunuz!

bunu izle...

Hem LCD hem Oled TV kullanıyorum.VRR flicker zaten var yok mu demişim okuduğunu anlamayan adam önce okudugunu anla sonra cevap ver başka birşeyden bahsediyorum

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,282
M mister, A ali06,
İkimizde haklısınız. Ve bilgilisiniz.
Tüm modellerde vrr modda sorunlar var hala cozemediler. Oledlerde sorun daha çok olur. Daha iyi siyahindan dolayı. Ama bu sorunu çözerler. Bir yazılımla giderirler gibi geliyor bana

M Çevrimdışı

mister

Aktif Üye
14 Haz 2022
75
34
Hem LCD hem Oled TV kullanıyorum.VRR flicker zaten var yok mu demişim okuduğunu anlamayan adam önce okudugunu anla sonra cevap ver başka birşeyden bahsediyorum
"FRC'nin yarattığı göz yoran bir flicker problemi var.OLED televizyonlar gerçek 10 bit panel olduğu ve PWM kullanmadığı için bu problemler yok."

bunu yazan sensin şampiyon. cehaletine veriyorum... normalde cevap vermeyecektim ama başkası okursa verdiğin bilginin yanlış olduğunu bilsin diye yazdım. OLED ekranlarda VRR flickering problemi vardır ve çözümü yoktur, bunu bilerek alın.

M mister, A ali06,
İkimizde haklısınız. Ve bilgilisiniz.
Tüm modellerde vrr modda sorunlar var hala cozemediler. Oledlerde sorun daha çok olur. Daha iyi siyahindan dolayı. Ama bu sorunu çözerler. Bir yazılımla giderirler gibi geliyor bana
ilk oled ekranım olduğu için bu sorunu aldıktan hemen sonra farkettim. araştırınca bu sorunun uzun yıllardır olduğunu ve maalesef çözümü olmadığını anladım. yani yazılımla düzelecek bir şey değil. tam olarak ne olduğunu anlamayanlar için video koyuyorum...

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt