evet arkadaşlar... TV alacaklara çok önemli bilgiler vereceğim!
Oled almayı düşünenler BİRKAÇ KEZ DAHA düşünsün!
burn-in mi? hayır! flickering! evet, aklında yanık oluşma riski yüzünden bir türlü oled tv alamayan varsa "flicker" sorunundan sonra çok daha fazla düşünecek! bunu size söylemiyorlar! oled tvlerde burn-in çok büyük bir sorunken bir de flickering sorunu çıktı. bu sorunun kaynağı VRR teknolojisi. oled ekranda VRR aktifken görüntüde titremeler oluyor. göz sağlığınız için büyük problem! youtube'da "oled vrr flickering" yazıp inceleyebilirsiniz. bence burn-in den çok daha büyük bir sorun çünkü çözümü yok!
burn-in riskini alarak LG B5 Oled almıştım. asıl sorunun flickering olduğu gördüm! LG oled B5 ile ilgili düşüncelerimi de özetle aktarayım;
ALMAYIN! nedenlerini sıralayayım;
-işlemcisi çok yavaş, menüler takılıyor, geçişler çok yavaş, regal tv çok daha hızlı...
-işletim sistemi berbat ötesi! TV'yi kullanmak işkence! ilk kez kullanmakta zorlandığım bir TV!
-kaynağı tek tuşla değiştiremiyorsunuz! menüye girecen de HDMI bulup seçecen de...
-tekrar TV kanallarına döneyim derken yine eziyet! menüye girecen de TV bulup seçecen de... menünün açılması da kaç saniye sürüyor...
-kumandada numaralar yok, TV izlemekte bu kadar zorlandığım bir TV daha önce hiç olmadı! Vestel'den daha kötü yapmayı nasıl başardılar, inanılmaz!
-TV için HDMI kablo bulmak eziyet. ülkedeki tüm HDMI kablolarından aldım, sadece 1 tanesiyle düzgün çalıştı! yine de Dolby Vision aktifken görüntüde kopmalar oluyor! ekran gidip geliyor!
-ses kalitesi fiyatına göre hiç tatmin edici değil.
-siyah kalitesi için de şunu söyleyebilirim; plazma gibi mürekkep siyahlar yok! bunu dip siyah için söylüyorum. siyah derinliği çok iyi fakat dediğim gibi zifiri siyah tam değil gibi. arkadan yine çok hafif bir beyaz ışık var gibi. piyasada daha iyisi var mı? yok.
özetle; Oled anlatıldığı gibi waw wow bir TV asla değil! buna LG'nin vasat işlemcisi ve yazılımı eklenince ortaya verdiğiniz paranın karşılığını alamama duygusu çıkıyor!
önerilerim;
-sadece TV izleyecekseniz, netflix vs bence Oled almayın!
-VRR kullanacaksanız Oled almayın!
ben keyif yapacam, bluray falan izlediğimde keyif versin parası batsın diyorsanız tam size göre!
sormak istediğiniz varsa, sorabilirsiniz.