Parlaklık incelemeleri hdr bir modda %10 bir bölge için ölçüm yaparlar. Hdr modda parlaklık veri olarak gönderilir. Evet hdr modda daha iyi parlaklık etki yapar. Kaynak o bölgeye kaç nit veri gönderir.ben de B serisine karar kılmıştım fakat incelemeler hep geri adım arttırıyor parlaklık konusunda... sanki led tvlerin arka ışığını 0 yapmışsın gibi incelemeler var. bu kadar düşük olabilir mi parlaklık? yani kar görüntüsü beyaz değil de gri gibi sanki parlaklığı ya da kontrastı düşürmüşsün gibi. güneş parlamaları gibi detaylar da yok gibi görünüyor. siyahlar için alalım derken bu sefer beyazlar sıkıntı. C serisiyle arasında parlaklık adına uçurum var. ratings sitesinde incelemenin yayınlanmasını bekliyorum B5 için ama youtubedaki diğer incelemeler B4 ile birebir aynı görünüyor. C serisi tam alınabilir model ama geçen senenin C4 fiyatları bile hiç düşmüyor ki alalım...
Şu da var hdr mod parlaklığa SDR olduğu gibi müdahale etmezsin. Kaynak parlaklık değeri veri olarak gönderir. SDR parlaklığı manuel olarak artirirsin. Burada da SDR yani gerçekçi parlaklık önemli. SDR parlaklık hani gündüz ortamda ışığın çok olduğu ortamda fayda sağlar. Ama gerçekçi bir görüntü olmaz. Zaten çok aydınlık bir ortamda kontrast ve detay vb. Algılamak çok zor.
Gün ışığının yoğun olduğu yerde hdr film bile izleseniz. Gerçekten karanlık gelir. Çünkü veri sahnenin objeleri için 0 -1000 nit objelere göre kodlar.
C4 pahalı ise B4 almak bence mantıklıdır. Birde paneller aynı. Sadece modeller arasi rekabet olmasın diye , B4 de parlaklığı düşürürler. Bu da B4 bir avantaj sağlar. Diğer oled serilerinden (C,G). Panel ömrünu daha uzun yapar. Tabiki kullanma şekli önemlidir oledlerde. Ben aynı alışkanlıkla bu 3 model izlense. B4 sorunu en son çeker daha uzun gider.