L Çevrimdışı

Legend_84

Yeni Üye
14 Haz 2019
22
Andorid tvlerin kullandıkça ağırlığı, donması, kasması, kangrenlik kanal geçişleri ve biraz iyi modellerin fahiş fiyatlarından dolayı farklı işletim sistemlerine yöneldim, başka ülkelerde özelliklede Hisense ve Toshiba tarafından bayadır kullanılan fakat ülkemizde yeni gördüğümüz VIDAA işletim sistemli Vestel 55UV9750 modelini Hepsiburada dan kampanya ile uygun fiyata (16.758 tl + 3 taksit) satın aldım, Kullanılan panel hakkında net bir bilgi bulamadım, Vatan Bilgisayar'a yazdım panelin'in IPS olduğunu söylediler, cihaz geldiğinde seri nosunu paylaşırım.
Araştırdığım kadarıyla bu işletim sistemi Linux tabanlı ve sürekli güncelleme ile geliştiriliyor, kullananlar biraz uygulama marketi hariç genellikle memnunlar, halihazırda elimde Dreamstar Nova olduğu için bu pek bir sorun oluşturmayacak, genelde uydu yayınları, Y.tube, Netf, Amzn, Iptv vs. için kullanılacak standart kullanıcılar için yeterli olacağını düşünüyorum, umarım görüntü kalitesi ve genel itibarıyla beklentilerimizi karşılar.

20300374_r2_1000_1000.jpg

O Çevrimdışı

ozgurguclu 

Aktif Üye
8 Ocak 2020
52
37
Merhaba dostlar.
55 ve 65 inç olarak
Vestel grubu ağırlıklı
Panel ve anakart bilgisi iyi olan
Google TV duruma göre Android TV (APK yüklenebilen)
4K ekran görüntüsü
55 inçde 22 23bine max25bin
65 inçde 25 26bine kadar Max 27bin
Fiyat performans TV tavsiyesine ihtiyacım var.

Epeyden öyle bi baktım 23binlerden başlıyor sanırım fiyatlar.

Şimdiden herkese teşekkürler.

T Çevrimdışı

Tahsin38

Yeni Üye
25 Mar 2020
24
50
Samsung 55qnx1 modeline bakarsınız. Karışık kullanım için HDR içerik içinde yeterli
Hocam merhaba selamlar,

Kapalı kutu GRUNDIG 65 GHU 8500A model bir televizyon buldum, bu model genel olarak nasıldır. 18 Haziran da Media Marketten aldım diyor.Fiyat olarak 23000 e bırakıyor, alınabilirliği var mı?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,497
Hocam merhaba selamlar,

Kapalı kutu GRUNDIG 65 GHU 8500A model bir televizyon buldum, bu model genel olarak nasıldır. 18 Haziran da Media Marketten aldım diyor.Fiyat olarak 23000 e bırakıyor, alınabilirliği var mı?
Büyük ekran IPS panel. Işık sızması olasılığı çok. Bence girme bu işe

T Çevrimdışı

Tahsin38

Yeni Üye
25 Mar 2020
24
50
Hocam,

Önereceğiniz fiyat performansı iyi hangi model olur uygun fiyatlı (20-25 civarı), acelesi de yok fiyatta takip edebilirim.

İşin aslı bu modeli şunun için sordum, internette hepsiburada yada trendyolda 33-35 bin fiyatlara satılırken bu 23 bin olunca (dediği gibi gerçekten kapalı kutu ise) mantıklı olur mu dedim

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,497
Hocam,

Önereceğiniz fiyat performansı iyi hangi model olur uygun fiyatlı (20-25 civarı), acelesi de yok fiyatta takip edebilirim.

İşin aslı bu modeli şunun için sordum, internette hepsiburada yada trendyolda 33-35 bin fiyatlara satılırken bu 23 bin olunca (dediği gibi gerçekten kapalı kutu ise) mantıklı olur mu dedim
Ne zaman almış. Garanti nekadar kalmış.. birde 3 de 1 ne satsa bakarsın. Ama 23 bine satıyor.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,497
Hocam bu B serileri 65-70 bin yanlış görmediysem.

Şöyle 20-25-27 bin belki 30 bin civarında ney önerebilirsin
Evet. Oledler 65 inç ler bu fiyatlarda. Bende para biriktirip buna gitmeni istedim.
Butcen 30 altı ise bu boylarda Vestel ve Grundig modellerini düşüneceksin. Bunların ürünleri marketing ürünleridir. En ucuz işlemci donanım işçilik. Bu iki markanın tek avantajı Türkiye de üretim yaparlar ve servis konusunda iyi olurlar. Cihazlarında sorun oluşursa değişim yaparlar. SDR yayınlarda yeterlidir. Model fark etmez. Bu boylarda genelde IPS panelle gelir.
Va panel düşünürsen tcl in modelleri Va panel olur. Bunda da C655 serileri var onlara bakarsınız. Servis konusunda kötü bir firma cihazda sorun çıkarsa insanı biktirir.

M Çevrimdışı

mister

Aktif Üye
14 Haz 2022
76
35
Paranı biriktir. Bir oled al. LG nin b serisi bile olur.

ben de B serisine karar kılmıştım fakat incelemeler hep geri adım arttırıyor parlaklık konusunda... sanki led tvlerin arka ışığını 0 yapmışsın gibi incelemeler var. bu kadar düşük olabilir mi parlaklık? yani kar görüntüsü beyaz değil de gri gibi sanki parlaklığı ya da kontrastı düşürmüşsün gibi. güneş parlamaları gibi detaylar da yok gibi görünüyor. siyahlar için alalım derken bu sefer beyazlar sıkıntı. C serisiyle arasında parlaklık adına uçurum var. ratings sitesinde incelemenin yayınlanmasını bekliyorum B5 için ama youtubedaki diğer incelemeler B4 ile birebir aynı görünüyor. C serisi tam alınabilir model ama geçen senenin C4 fiyatları bile hiç düşmüyor ki alalım...

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,497
ben de B serisine karar kılmıştım fakat incelemeler hep geri adım arttırıyor parlaklık konusunda... sanki led tvlerin arka ışığını 0 yapmışsın gibi incelemeler var. bu kadar düşük olabilir mi parlaklık? yani kar görüntüsü beyaz değil de gri gibi sanki parlaklığı ya da kontrastı düşürmüşsün gibi. güneş parlamaları gibi detaylar da yok gibi görünüyor. siyahlar için alalım derken bu sefer beyazlar sıkıntı. C serisiyle arasında parlaklık adına uçurum var. ratings sitesinde incelemenin yayınlanmasını bekliyorum B5 için ama youtubedaki diğer incelemeler B4 ile birebir aynı görünüyor. C serisi tam alınabilir model ama geçen senenin C4 fiyatları bile hiç düşmüyor ki alalım...
Parlaklık incelemeleri hdr bir modda %10 bir bölge için ölçüm yaparlar. Hdr modda parlaklık veri olarak gönderilir. Evet hdr modda daha iyi parlaklık etki yapar. Kaynak o bölgeye kaç nit veri gönderir.
Şu da var hdr mod parlaklığa SDR olduğu gibi müdahale etmezsin. Kaynak parlaklık değeri veri olarak gönderir. SDR parlaklığı manuel olarak artirirsin. Burada da SDR yani gerçekçi parlaklık önemli. SDR parlaklık hani gündüz ortamda ışığın çok olduğu ortamda fayda sağlar. Ama gerçekçi bir görüntü olmaz. Zaten çok aydınlık bir ortamda kontrast ve detay vb. Algılamak çok zor.
Gün ışığının yoğun olduğu yerde hdr film bile izleseniz. Gerçekten karanlık gelir. Çünkü veri sahnenin objeleri için 0 -1000 nit objelere göre kodlar.
C4 pahalı ise B4 almak bence mantıklıdır. Birde paneller aynı. Sadece modeller arasi rekabet olmasın diye , B4 de parlaklığı düşürürler. Bu da B4 bir avantaj sağlar. Diğer oled serilerinden (C,G). Panel ömrünu daha uzun yapar. Tabiki kullanma şekli önemlidir oledlerde. Ben aynı alışkanlıkla bu 3 model izlense. B4 sorunu en son çeker daha uzun gider.

Geri
Üst Alt