W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,294
Teşekkür ederim cevap için kendimi bir tık zorlasam alabileceğim en f/p Oled tv öneriniz ne olurdu?
LG Samsung Philips i şimdilik elemek lazım. Çünkü ne yaptıkları belli değil TR de.
LG de önce C serisi
Samsung da S90 serisi
Bunların hdr da parlaklığı iyi
Butceni aşıyorsa
LG B ve Samsung S85F serisi

R Çevrimdışı

RedRaven

Yeni Üye
14 Tem 2025
6
37
Merhaba,

W Winston Bey aşağıda seçmiş olduğum 2025 modellerden hangisini önerirsiniz ? OLED modeller bütçemi zorladığından MiniLED modeller seçtim.

Samsung 55QN80F
LG 55QNED86A
TCL 55C6K

İyi forumlar...

A Çevrimdışı

ademati

Yeni Üye
19 Tem 2025
16
27
Merhabalar, evdeki televizyonunda bozmam üzerine yeni televizyon arayışına geçtim. Evdekiler arada dünyadaki haberlerden haberdar olsun, kardeşim arada çizgi film izleyebilsin diye basit bir vestel tv arıyorum. 40 50 inç arası bir uzunluğa sahip olmalı. Bütçem 15 20 k arası. Tavsiye verebilir misiniz ?

A Çevrimdışı

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
29
50
W Winston, hocam merhaba,
Philips oled 809 kararı vermiştim,
Dün son bir kez daha denemek ve görmek için MM’te;
Lg B5’i,
Samsung S85’i,
Philips 809’u,
Tcl 755’i,
Thomson Qg7C’yi,
Grundig gho 9900’ü,
ve adını unuttuğum bir mini led tv’yi inceleme ve deneme fırsatım oldu. Tüm tv’lerde aynı videoyu youtube dan açtım. (GS’nin 2025-25 sezonu tüm golleri, bein sportstan) Açıkçası benim için mevcut kullandığım tv’den sonra (panasonic plazma-2012) tam bir hayal kırıklığı oldu. Ya da tv’lerin ince ayarlarında farklılık var dı. Onu bilemiyorum. Hareketli nesneleri çok kötü gösteriyor. Top da oyuncular da net değildi. Dağınık ve bulanıktı. Eve geldim, kendi tv’mde aynı videoyu açtım, görüntü yağ gibi akıyor, hiçbir bulanıklık ve dağınık görüntü yoktu. Bütün tv’lerden buz gibi soğudum. İşin erbabı olarak bu konuda siz neler dersiniz?
Teşekkürler…

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,294
Merhabalar, evdeki televizyonunda bozmam üzerine yeni televizyon arayışına geçtim. Evdekiler arada dünyadaki haberlerden haberdar olsun, kardeşim arada çizgi film izleyebilsin diye basit bir vestel tv arıyorum. 40 50 inç arası bir uzunluğa sahip olmalı. Bütçem 15 20 k arası. Tavsiye verebilir misiniz ?
Vestel uygun fiyatlı modellerinden biri olabilir. Örneğin 50ug9750 gibi. İstediğiniz fiyat aralığında.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,294
W Winston, hocam merhaba,
Philips oled 809 kararı vermiştim,
Dün son bir kez daha denemek ve görmek için MM’te;
Lg B5’i,
Samsung S85’i,
Philips 809’u,
Tcl 755’i,
Thomson Qg7C’yi,
Grundig gho 9900’ü,
ve adını unuttuğum bir mini led tv’yi inceleme ve deneme fırsatım oldu. Tüm tv’lerde aynı videoyu youtube dan açtım. (GS’nin 2025-25 sezonu tüm golleri, bein sportstan) Açıkçası benim için mevcut kullandığım tv’den sonra (panasonic plazma-2012) tam bir hayal kırıklığı oldu. Ya da tv’lerin ince ayarlarında farklılık var dı. Onu bilemiyorum. Hareketli nesneleri çok kötü gösteriyor. Top da oyuncular da net değildi. Dağınık ve bulanıktı. Bütün tv’lerden buz gibi soğudum. İşin erbabı olarak bu konuda siz neler dersiniz?
Teşekkürler…
YouTube açmak zaten sorunları getirir. Kaç kare veriyor.. vb. Bu deneme de bence yanlış yapmışsınız. Plasmalar calisma prensipleri ayrı. Yeni teknolji görüntüyü örnekler ve tut şeklinde işliyor takılmalar kare yogunluguna göre değişir artık yeni nesil ekranlarda özellikle oledlerde nerdeyse sıfır tepkime süresi var bu da titreme yapar hareketli sahnelerde kare sayısından kaynaklanır. Oledlerin plasmalara göre avantajı çok artık HDR gibi
Daha az tepkime süresi tam tersine bulanıklığı azaltır. Daha yavaş tepkime. Bulanıklığı artırır ve takılmayı azaltır.
Plasmalar dan sonra alacağın en iyi TV oledlerdir. Teknoloji ibresi artık HDR olarak görüntü olarak ilerliyor. Onun için bir oled almanızı tavsiye ederim. Avantajı çok sıfır tepkime süresi ve örnekle tut.ekran olduğu için kare sayısı az olursa kekemelik bir dezavantaj olur. Her teknolojinin böyle olumsuz yanı oluyor. Ama avantajı çok daha fazla oledlerin görüntü de en iyisi.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,294
Yazdığınız modellerde 809 olabilir. Bu model LG nin C serisine, Samsung un S90 serisiyle aynı segment te

A Çevrimdışı

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
29
50
YouTube açmak zaten sorunları getirir. Kaç kare veriyor.. vb. Bu deneme de bence yanlış yapmışsınız. Plasmalar calisma prensipleri ayrı. Yeni teknolji görüntüyü örnekler ve tut şeklinde işliyor takılmalar kare yogunluguna göre değişir artık yeni nesil ekranlarda özellikle oledlerde nerdeyse sıfır tepkime süresi var bu da titreme yapar hareketli sahnelerde kare sayısından kaynaklanır. Oledlerin plasmalara göre avantajı çok artık HDR gibi
Daha az tepkime süresi tam tersine bulanıklığı azaltır. Daha yavaş tepkime. Bulanıklığı artırır ve takılmayı azaltır.
Plasmalar dan sonra alacağın en iyi TV oledlerdir. Teknoloji ibresi artık HDR olarak görüntü olarak ilerliyor. Onun için bir oled almanızı tavsiye ederim. Avantajı çok sıfır tepkime süresi ve örnekle tut.ekran olduğu için kare sayısı az olursa kekemelik bir dezavantaj olur. Her teknolojinin böyle olumsuz yanı oluyor. Ama avantajı çok daha fazla oledlerin görüntü de en iyisi.
Teşekkürler,
Anladım üstadım, o halde Philips 809 ya da 810’da karar kılmıştım. Vazgeçmeyelim…

Geri
Üst Alt