D Çevrimdışı

DenizG101

Yeni Üye
17 Ağu 2021
10
26
Öncelikle, C755 1.200 yazılmış olsa bile o kadar parlaklığa çıkamıyor. Anlık olarak HDR modda tepe parlaklığı 700 nit civarında.

Parlaklıklar zirve ve sürekli olarak iki gruba ayrılıyor. Yani kısa süreliğine çıkabildiği maksimum parlaklık ve sürekli olarak verebildiği maksimum parlaklık şeklinde. Ve bunlarda kendi aralarında tam ekran, 50% ekran, %25, %10 gibi daha küçük gruplara ayrılıyor.

Yani bir tv'nin tam ekrana verdiği parlaklık ile ekranın %10'luk kısmına verdiği parlaklık değeri arasında fark var. Mesela bir gece sahnesi düşünün, meşalelerin olduğu bir sahne olsun. Bu resimde ekranın büyük alanı karanlık olacak fakat meşalenin yandığı kısımlar parlak olacak. Veya gökyüzü sahnesinde ay yada yıldızların parlaklığını düşünün.

Yani bu tür sahnelerde detayların parlak ve canlı görünüp gölgelerin yanında ön plana çıkması gerekiyor. Böyle sahnelerde size lazım olan peak ve sustainable %10 window. C755 600 nit civarı veriyor. Bir önceki mesajımda video paylaşmıştım, o videoda ölçümler var.
C755_HDR_parlaklik.png

Bu parlaklıklar size daha çok HDR içeriklerde lazım, yoksa SDR içeriklerde 1.200 nit'i bırakın gece 500 nit'e bile bakamazsınız. Yani parlaklık olayını M7 monitördeki gibi düşünmeyin. Yoksa ben de kendi monitörümü gece 120 nit civarında kullanıyorum.

HDR modundayken parlaklığı düşükte kullanabilirsiniz ancak ideal olanı parlaklık ayarının maksimumda olmasıdır. Merak etmeyin, HDR moddaki parlaklık SDR gibi gözlerinizi rahatsız etmeyecek çünkü resmin parlaklığını sahne sahne tv kendisi ayarlıyor + ön plana çıkması gereken parlak bölgelere daha fazla vurgu yapmak için diğer alanları normalden daha karanlık gösteriyor. Yani siz HDR içerik izlerken parlaklığı en sona alsanız bile bu sizi rahatsız etmeyecek. Sadece çok aydınlık bir gündüz sahnesi gelirse o zaman geçici olarak rahatsız eder. Veya kendi göz konforunuza göre kısarsınız.

HDR10+, Dolby Vision'a rakip olarak çıkarıldı diyebiliyorum, genellikle Samsung cihazlar kullanıyor. Bu biraz ayrıntılı bir konu. Görüntünün güzel olması için içeriğin de yüksek parlaklıkta çekilmiş olması gerekiyor. Yani Dolby Vision veya HDR10+ formatında hazırlanan film veya dizilerin hepsi aynı parlaklığı vermiyor; bazıları diğerlerinden daha parlak ve canlı çekilmiş oluyor. HDR10+'nın normal HDR'den farkı statik veri yerine dinamik veri işliyor olması yani sahne bazında birbirinden bağımsız renk tonlaması yapıyor.

C755 ve 655 konusunda ben kararı size bırakıyorum, o konuda bir şey diyemem.

Bir de dediğim gibi, sizin televizyonunuz ne kadar üst düzey olursa olsun eğer film karanlık çekilmişse görüntü karanlık olur. Yani izlediğiniz içerik de önemli. HDR destekleyen oyunları tv'niz otomatik olarak HDR modda oynatır yani geriye uyumlu olarak çalışır. C755 neredeyse bütün HDR formatlarını destekler; HDR10, HDR10+, Dolby Vision. İzlediğiniz içerik hangi modda çekildiyse tv otomatik olarak o moda geçer.
Vallahi on numara açıklarını, teşekkür ederim tekrardan. Ben C755'i alayım geçeyim en iyisi yoksa bu gidişle gereksiz borca girip oled alacağız xD. Umarım tatmin eder C755.

T Çevrimdışı

tonyalmeida

Yeni Üye
14 Kas 2020
33
41
Merhaba Uydu kanaları ve İptv üzerinden spor müsabakaları izliyorum. Android tabanlı 55-65 inç arası 50K ya kadar ( Yada üzeri fiyat önerisi olursa dikkat ederim) cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
en uygun fiyat burada sanırım. 2024 üretimi galiba, bir de 30 bine bu mu yoksa
Üretim yılını bilmiyorum, TCL 2023 yılından kalan C745 cihazları ismini değiştirerek satıyor da olabilir çünkü bu tv C745'in aynısı. Fakat bu onu kötü yapmıyor. Full Array Local Dimming olduğu için PUS8909'dan teknik olarak daha iyi bir cihaz.

C Çevrimdışı

Camokai

Yeni Üye
13 Nis 2025
1
47
Evet karşılayabilir, mid-range denilen orta sınıf bir tv C755. Fakat daha önce Mini Led ekran kullanmadıysanız size üst sınıf gibi gelecektir görüntüsü. Gönül rahatlığıyla önerebileceğim bir tv ama bütçenizi çok aşıyor.

Buradan incelemesine bakarsınız,

Merhaba,
Tcl televizyonları takip ediyorum ve c755 ürününü almayı düşünüyorum. Tek çekincem var o da şu; inceleme videosundaki 55C755 cihazda görünen hoparlörün Türkiye'de satılan cihazlarda olup olmadığı. Bu konuda bir bilginiz var mı?
Herkese sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
Merhaba,
Tcl televizyonları takip ediyorum ve c755 ürününü almayı düşünüyorum. Tek çekincem var o da şu; inceleme videosundaki 55C755 cihazda görünen hoparlörün Türkiye'de satılan cihazlarda olup olmadığı. Bu konuda bir bilginiz var mı?
Herkese sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.
Bilgim yok, aynı hoparlör vardır büyük ihtimalle. Websitesinde Onkyo 2.1 kanal hoparlör olduğu yazıyor fakat altında küçük yazıyla da TCL'in haber vermeksizin ses sisteminde değişiklik yapabileceği de yazıyor.

Diğer yandan hoparlör nedeniyle tv seçmek çok mantıklı olmaz, bence görüntü kalitesine önem vermelisiniz.

T Çevrimdışı

thorn

Yeni Üye
9 Kas 2024
16
34
Herkese tekrar merhaba iyi akşamlar

Birkaç kez buraya televizyon tavsiyesi için yazmıştım. Son aşamalara geldim gibi duruyor şimdilik. Son bir kez sizlere danışmak istiyorum; ondan sonra kısmetse televizyonu alacağım.

1. 55 Inch Neo QLED 4K QN90D Tizen OS Smart TV (2024)
  2. 55 Inch Neo QLED 4K QN85D Tizen OS Smart TV (2024)
  3. Neo QLED 4K QNX1D Tizen OS Smart TV (2024)
  4. 55" QLED 4K Q80D Tizen OS Smart TV (2024)
  5. 55" QLED 4K Q70D Tizen OS Smart TV (2024)
Hepsini mutlaka biliyorsunuzdur Samsung marka model. Bunların içinden öncelik fiyatına bakmadan önereceğiniz hangisi olur? İşin içine fiyat girince bütçe maksimum 50k bir de ona göre hangisini önerirsiniz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İyi forumlar.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
Herkese tekrar merhaba iyi akşamlar

Birkaç kez buraya televizyon tavsiyesi için yazmıştım. Son aşamalara geldim gibi duruyor şimdilik. Son bir kez sizlere danışmak istiyorum; ondan sonra kısmetse televizyonu alacağım.

1. 55 Inch Neo QLED 4K QN90D Tizen OS Smart TV (2024)
  2. 55 Inch Neo QLED 4K QN85D Tizen OS Smart TV (2024)
  3. Neo QLED 4K QNX1D Tizen OS Smart TV (2024)
  4. 55" QLED 4K Q80D Tizen OS Smart TV (2024)
  5. 55" QLED 4K Q70D Tizen OS Smart TV (2024)
Hepsini mutlaka biliyorsunuzdur Samsung marka model. Bunların içinden öncelik fiyatına bakmadan önereceğiniz hangisi olur? İşin içine fiyat girince bütçe maksimum 50k bir de ona göre hangisini önerirsiniz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İyi forumlar.
Zaten kaliteye göre sıralama yapmışsınız, en iyi görüntüyü QN90D verir. Bundan daha iyisi de OLED olur.

QNX1D ile QN85D aynı cihaz olması lazım, sadece kozmetik farklar olabilir, ayak yapısı, çerçeve rengi vb. Alternatif olarak TCL C855 ve C755 gelir. Tekrar sıralama yaparsak,

1. QN90D veya OLED (LG B4)
2. TCL C855
3. QN85D
4. Q80D
5. TCL C755

Q70D'yi listeden çıkarabilirsiniz.

Başka arkadaşların da görüşlerini alın.

A Çevrimdışı

Asabiefe

Yeni Üye
14 Şub 2025
29
51
Zaten kaliteye göre sıralama yapmışsınız, en iyi görüntüyü QN90D verir. Bundan daha iyisi de OLED olur.

QNX1D ile QN85D aynı cihaz olması lazım, sadece kozmetik farklar olabilir, ayak yapısı, çerçeve rengi vb. Alternatif olarak TCL C855 ve C755 gelir. Tekrar sıralama yaparsak,

2. TCL C855
3. QN85D
4. Q80D
5. TCL C755

Evet, dediğiniz gibi QNX1D ile QN85D aynı cihazlar.
IMG_3655.jpg

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
yeni aldım ama satıp daha büyük olan tv almayı düşünüyorum yanlış mı yaparım yardımcı olursanız sevinirim.
Aralarında anlamlı farklılıklar yok, ikisi de BOE ve HKC marka karma panel ile üretiliyor. QA9701 modelinin tek artısı QLED olması ancak yerli üretim cihazlar olduğu için QLED olması pek bir şeyi değiştirmez. Yani ne QA9701 almadım diye çok şey kaybedersiniz ne de UT9740 aldım diye çok şey kazanırsınız.

T Çevrimdışı

thorn

Yeni Üye
9 Kas 2024
16
34

2. TCL C855
3. QN85D
4. Q80D
5. TCL C755

Hocam çok teşekkür ederim emeğinize sağlık bu hafta içinde kısmetse bir tanesinde karar verip bütçemizi de düşünerek almaya çalışacağız. İyi akşamlar.

Geri
Üst Alt