Samurai
Moderatör
- 3 Ağu 2021
- 2,928
- 41
735 ile 645 arasında çok fazla fark yok, ben olsam boyutu 65'e düşürüp 755 modelini almaya çalışırdım. Aldığınız modeller zaten görüntü kalitesi olarak vasat, bir de buna büyük ekran eklenince sorunlar daha da büyüyor.c645 zaten oyun modeunda sanırım 2k 120hz yapıyor, bu p735'te yok sanırım, arada laptop bağlayıp bir iki oyun atmak için güzel olabilirdi.
en psikolojik limit 40bin tl idi bende, tam o limitte ürün çıkınca düşündürdü.
yani faizsiz 9 taksit 34bin tl'ye 75p735 eve geldi kapalı kutu duruyor, bunun iadesiyle uğraşıp 3taksit 40bin tl 75c645 almaya gerçekten değer diyorsanız yapayım...
dediğim gibi ne alırsam alayım, saf orjinal kontrast ayarında izleyeceğim mümkünse hdr bile kapalı şekilde ne dinamik kontrast ne siyah ayarı ne varsa kapayan biriyim.
Saf orijinal kontrast ayarı diye bir şey yok, televizyonda istenen şey kontrastın mümkün olduğu kadar yüksek olmasıdır. Görüntüyü güzelleştiren yüksek kontrasttır. HDR açık olsa bile ki zaten kapalı olma şansı yok mecburen açık olacak, 735 gibi televizyonlar HDR'nin sadece sinyalini alır, hakkını vererek gösteremez.
Bu arada HDR'yi kapatma gibi bir seçeneğiniz yok, HDR içerik açtığınızda tv kendisi otomatik olarak HDR'ye geçer. Bunu ancak servis menüye girerek yani tv'yi bir bakıma hackleyerek kapatabilirsiniz. (TV'nin kendi dahili uygulamalarını kullanarak içerik izleyeceğinizi farz ederek yazıyorum yoksa Apple TV kutu takıp izlerseniz Apple TV üzerinden HDR kapatabilirsiniz tabi ki.)
755 almayacaksanız iade ile uğraşmanıza gerek yok, 735 ile 645 benzer görüntü verir. Bizimki sadece bir öneri, son karar size ait.