?Merhaba değerli üyeler
bir televizyon alacağım ama hangisi olsun emin değilim
8500-9500 tl bütçem var
%50 oyun oynayacağım %30 dizi-film %20 maç izleyeceğim benim için en önemlisi oyun performansı
koltuk ile tvyi koyacağım yer arasında 2,5m-3m mesafe var. televizyonu karşıdan izleyeceğim
ütünü kullanacağım yer güneş ışığı alıyor fakat perde kullanacağım o yüzden önemli değil ve o bölge biraz da tozlanıyor ama çok değil
android tv olsa iyi olur ama olmasa da olur
tavsiyelerinizi bekliyorum![]()
65” belki mesafe belki bütçe olarak yüksek olacaktır.
43-55 inç arası ama sıfır alıcam eklemeyi unutmuşum65” belki mesafe belki bütçe olarak yüksek olacaktır.
55” olarak da o bütçelerde ikinci el düşünür müsünüz acaba?
Çok özür dilerim abarttım ama FA olarak yazmışlar.![]()
İşaretli yerden bakabilirsin
Merhaba değerli üyeler
bir televizyon alacağım ama hangisi olsun emin değilim
8500-9500 tl bütçem var
%50 oyun oynayacağım %30 dizi-film %20 maç izleyeceğim benim için en önemlisi oyun performansı
koltuk ile tvyi koyacağım yer arasında 2,5m-3m mesafe var. televizyonu karşıdan izleyeceğim 43-50-55 inç düşünüyorum.
ütünü kullanacağım yer güneş ışığı alıyor fakat perde kullanacağım o yüzden önemli değil ve o bölge biraz da tozlanıyor ama çok değil
android tv olsa iyi olur ama olmasa da olur
tavsiyelerinizi bekliyorum![]()
Cevap verilmediği için kızmış olabilirsiniz ancak şöyle bir sorun var, televizyondan beklentiniz ile bütçeniz arasında çok fark var. Bu şartlarda size öneri yapmak çok zor.
60hz oyun için yeterli olmaz mı mesafeyi azaltabilirim 1,5mye düşürebilirim vestel 43q9900 düşünmüştüm ama uygun olur mu bilmiyorumCevap verilmediği için kızmış olabilirsiniz ancak şöyle bir sorun var, televizyondan beklentiniz ile bütçeniz arasında çok fark var. Bu şartlarda size öneri yapmak çok zor.
Oyun oynanacak televizyonun tercihen 120 hz, düşük giriş gecikmesine sahip olması, VRR, FreeSync gibi özellikleri desteklemesi gerekir. 2,5 - 3m mesafe için tv boyutu en az 55'' olmalı. Oyun oynarken sizi üzmeyecek 55'' bir tv için en az 20.000-25.000 TL bütçe gerekir.
Aklıma gelen en ucuz cihaz TCL 55C635 ama onun da 16-17 kağıt fiyatı var. Fazla beklentiye girmeden Vestel, Toshiba gibi ürünlere bakabilirsiniz.
Açıkçası oynayacağınız oyunun türüne göre değişse bile bir FPS oyununu gerçekten detaylarıyla o büyüklükte bir ekranda oynamak için (55") 120 Hz taramaya sahip bir panel daha mantıklı olur. Tabii ki kişisel tercihiniz olarak mümkün olabilir, o zaman da oyunlarda yüksek performans düşüncesine çok fazla uymaz.60hz oyun için yeterli olmaz mı mesafeyi azaltabilirim 1,5mye düşürebilirim vestel 43q9900 düşünmüştüm ama uygun olur mu bilmiyorum