Daha önce de yazmıştım,bazı üreticiler vardır her bir şeyi üretiyorlar,"ihtisas" konusu diyeceğimiz bir şeyi yok
ne varsa üretiyorlar;daha doğrusu ÇİN mallarını topluyorlar,yani toplamacılık yapıyorlar veya Vestel/Arçelik
grubu bunu biraz daha ileri götürüp kendisi de bir şeyler üretiyor v.s ama olay bizim için toplamadır
ama bana göre zaten böyle olması da çok normaldir,zira her bir parçayı biz ülke olarak belki tek tek
üretebilecek beceride olsak bile yine de ithal ara mallar olmadan bu iş zor onun için bunun yerine parçaları
oradan buradan toplayıp ortaya karışık yapıyoruz ama konu "TV" olunca bu işte bence kötüyüz hala!
Sony de aynı boku yapıyor Samsung da böyle artık her şey harbi ÇİN malı ve alıp topluyorsun bu kadar basit
hattta Sony/Samy artık toplamıyor bile her şey Çin de yapılıyor!
Vestel şunu ayırt edemiyor,fason malları var(marka bazlı)kendi markası var v.s v.s
ama bir tane üst kalite ve üst kesime hitap eden TV si de hala yok!
yaw kırık Çin li bile QLED takıyor artık,millet hala bunu "Samsung" sanıyor
NANO-IPS var bunu da takmıyor,yüksek baclit+CR değerli paneller var bunuda takmıyor!
gidip ucuz yollu panelleri veya stok larda duran AUO/CMO/CHOT/BOE v.s ne varsa toplayıp
bunları takıyor sonra SAMSUNG panel var lafı ortalığa salınıyor be,ülen ne Samsung u,onlar
bile gidip "Topkapı" dan topluyorlar panelleri desem aynen yeridir,insanlar SAMSUNG panel var diyor hala!
Vestel normal TV leri fiyat olarak güzel ama bana göre bunlar bile hala çok pahalı ancak DÖVİZ le geldiği
için haliyle fiyatlar bunlarda bile pahalı düşüyor
Arçelik kısmen daha iyi veya arada çok iyi seriler çıkarabiliyor ama Vestel bana göre hikaye hala
halbuki bunu daha iyi becerecek seviyede Vestel ama bişr türlü en azından günümüz paneli olan
QLED leri al tak yaw,pahalıysa pahalı kardeşim az üret zaten bunlar şak diye satılacaktır!
LGD git NANOCell al tak buda hemen satılır nasılsa,KAR marjınıda düşük tutarsın şakır şakır
bu mallar satılır,150 tane seri/model çıkarmışsın ülen hemen hepsi sorunlu kardeşim
BIM/A101 de malmı satılır yaw,kaliteyi de düşürdüler,Mağazaya gidiyorsun eşşek yükü para
o zaman consept Display mağazaları aç,ama patron duymasın bunları yani Ahmet beye ters işler bunlar yaw
Türkiye pazarı aslında TV işinde çok büyüktür,örneğin Fransa/Italya veya Almanya dan bile büyüktür(adet
bazlı cirolarda)çünkü ciddi bir çevre ülkelere hem ihracat şeklinde hem de yolcu-beraberi çıkışlı olarak
ciddi satışlar yapabiliyoruz!
yapın kardeşim HiEnd TV ler,zaten bizim millet o zaman markete filan gitmez bunları almak için
adam gibi mağazadan görerek deneyerek v.s alır pahalıda olsa bunlar daha rahat satılır!