sardemir
Aktif Üye
- 13 Şub 2021
- 83
- 37
İyi günler herkese. 10k ya kadar televizyon düşünüyorum. Lg Oled55bx ile Samsung 55q80t arasında kaldım. Görüntü kalitesi olarak tabiki oled çok daha iyi ama normal bir kullanımda oled yanar mı yanmaz mı çok kestiremedim. Akşamdan akşama dizi , film izlenecek sadece. Ps almayıda düşünüyorum ama yine aynı şekilde çok uzun süreli oynamayı düşünmüyorum. Hangisi iyi bir tercih olur.
Bende geçen ay LG OLED 65 BX aldım... çok memnunum , şuana kadar bir sorun cıkmadı çok şükür. Bende sizin gibi kafamda deli sorular vardı tedirgindim... Fikir olması açısından size forumdonanımdan bir arkadaşın yazdığı tavsiyeye paylaşıyorum. Aynı bu ayarlarda kullanıyorum bende. Korkmayın hocam oledden. OLED bambaşka dünya... Normal led tv lere bakınca keyfim kaçıyor
ALINTI AŞAĞIDADIR
"
Selamlar,
Bende de 55CX var; hem netflix, hem IPTV hem Turkcell TV hem de diğer video uygulamalarını kullanıyorum. Özellikle sabit logolu TV kanallarını izlerken içiniz rahat olması adına takip edebileceğiniz birkaç yol var. Öncelikle saatlerce aynı kanalı izlemiyorsanız sorun olmayacaktır. Özellikle logosu parlak ve kırmızı, turuncu gibi canlı renklerden oluşan kanalları çok uzun süre açık tutmamakta fayda var.
- Örneğin reklam aralarında farklı kanala geçmeniz buna bir çözü olabilir.
- Ayrıca bazı kanalların logoları dinamik olabiliyor; zaman zaman kendi içinde rengi şekli değişebiliyor bu da iyi bir şey.
- Uzun süreli sabit bir kanal izledikten sonra daha dinamik bir görüntü açıp ekrandaki piksellerin farklı renkte ışıklar vermesini sağlayabilirsiniz.
- Bunun bile yetmeyeceğini düşündüğünüz yerlerde tv nin zoom (ekran yakınlaştırma) özelliğini kullanarak sabit logoyu görüntünün dışında kalacak şekilde yakınlaştırma yapabilirsiniz (içinizin rahat etmesi açısından ).
- Her şeyden önce otomatik piksel düzeltme ve ekran kaydırma ayarınız açık olacak ve logo parlaklık ayar kontrolünüz yüksekte olacak
Her şey bir kenara bu TV yi seyretmek çok büyük bir zevk; hiç dert etmeden alabilir ve keyifle kullanabilirsiniz. TV de belli aralıklarla manuel piksel temizleme işlemi yapma şansınız da var ki bu kalıcı gibi gözüken ekran izlerini yok edebiliyor. Ki 2018 ve sonrası çıkan LG OLED TV ler eski serileri kadar logo yanmasına duyarlı değil; yeni eklenen koruma fonksiyonları sayesinde bu konuda daha başarılılar. "