Hocam önceki tv im 55Q60R idi. Şimdiki ise 55UN7400. Sorun olduğu için iade ettim. Güzel tv idi.Aslinda
Adem Helvacı üstadın dedikleri çıkıyor. Burada mesele tv kullanım amacımız. Ayda kaç kez film izliyorsun? Pc ye kaç kez bağlıyorsun? Netflix,uydu kanalları ne kadar izliyorsun? gibi sorulara cevap bulunca seçimde kolaylaşıyor.
Samsung tv ler daha yapay renklere sahipti.Daha canlı görünüyordu. Lg daha pastel renklere sahip. Lg nin kumandasını çok sevdim. Gerçekten güzel bir kumanda ve çok işlevsel tıpkı mouse gibi. Hocam philips in 8505 i ızledim gerçekten güzeldi ama philips i eledim. Çünkü philips in yedek parça sorunu var. Mesela tv i aldık ve çokta güzel ama 2 yıl sonra sıkıntı olursa ortada kalırız çünkü yedek parça yok.
55TU8000 ve 8500 ü teknosada gördüm hoşuma gitmedi. Sarımsı görünüyordu. Samsung Ru serisi güzel ama fiyat uçmuştu. Sony görüntü kalitesi çok iyi diyorlar ama o kadar para vermek yerine 5-6 bin tl arası tv almak istediğim için ondan da vazgeçtim. Yerli urunlerden toshiba ,vestel vs var ama nornalde 3700 tl olan tv leri 5200 tl ye satıyorlar. Ondan da vazgeçtim.Lg ler ips panele sahip. Nanacell olan 55nano796 ile 55UN serisi hemen hemen aynı fiyataydı. Albanez üstat demişti ki ips alıyorsanız direct led olsun. Hem 796 için çok fazla eleştiri vardı. Ben de UN7400 u seçtim memnunum tv den. Film moduna alınca hem ses hem görüntü değişiyor. Smart bölümü de güzel. Tabii siyahları Sony gibi değil o kadar beklemeyin. Bu kadar hocam