Adem Bey, öncelikle gerek tüketici bilinçlendirilmesi gerek yardımlarınız iççin yazdıklarınızdan videolarınızdan çok sey öğrendim çok teşekkür ediyorum.
Ben 65 ya da tercihen 75" bir tv almak istiyorum. Yeni evlenmek üzereyim tabi evime ara sıra ailem de geldiği için 4-5 kişi olarak izlenebilecek, hem karşıdan hem yan açılardan da izlenebilecek olması iyi olur diye düşünüyorum.
Futbol maçı-spor izleyicisi değilim. Oyun konsolum yok ve yüksek grafik gerektiren oyunlarla oynayacak zamanım da maalesef pek olmuyor. Belki ileri de tek tük bir kaç oyuna sararsam o da tv vasıtasıyla olabilir ama genel olarak bir gamer değilim.
Belgesel izlerim tabii ama esasen Sinema filmlerini büyük keyifle izlemeyi seviyoruz. Alacağımız tv netflix-amazon-disney gibi platformlarda bizi tatmin etsin en büyük isteğimiz bu. Bir de tabii mümkün mertebe 10-15 yıl sıkıntı çıkarmasın
Obsesif kompulsif değiliz
ama gerek menü geçiş hızları ve yazılımsal tarafına alışık olduğumdan gerek sizin ve çevremin yorumlarından dolayı bir samsung isteği içimde var. Browser kullanan biriyim. Hatta işim gereği (radyoloji hekimliği) sık sık uzak masa üstü bağlantısı yapabiliyorum. Bu durumlarda kendi bilgisayarımı tvye bağlanayıp veya direk tvden hastaneye bağlanma imkanım olursa bunu yapabilirim. Zaman zaman telefonumdan hastaneye bağlanıp telefon görüntüsünü bilgisayara aktarıyorum. Bu görüntüler, oyun gibi çok yüksek çözünürlük ya da maç gibi harekete çok duyarlı olmasını gerektiren görüntüler değil ama browser hızı açısından önem teşkil ediyor diye yazdım. Çünkü teletıp sistemi dediğimiz sistem browser içinden çalışan bir sistem.
Arada ailem geliyor 1-2 ay kalıyor. Onlar uydu yayınından başka bir şey izlemiyorlar zaten (Fox dizi falan filan). Büyük bir ekranda düşük bir çözünürlükle karşı karşıya kalmasınlar bana yeter.
Bütçe olarak 6000-10000 arasını gözden çıkarabilirim (sizin değerlendirmelerinize göre). Fakat nihayetinde 100 hz panelin (sizce) gereksiz düşündüğünüz yerde bu panele de para vermek istemem.
Şu ana kadar yazdıklarınızdan ve anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla benim gibi bir profil için 100 Hz bir panele gerek olmayacağı 50 Hz in yeterli olacağını, IPS teknolojisini tercih etmem gerekeceğini yazacağınızı tahmin ediyorum.
Sinema-film izleme keyfinden dolayı 20watt az mı gelir bilemiyorum ama subwoofer olması sanırım sinema-ses keyfi açısından daha iyi oluyor ?
Ekstra ses sistemi almamak da önemli bir avantaj olabilir diye düşünüyorum.
Samsung 75TU7100 75" - 9894 TL -
Samsung70TU7100 70" - 8596 TL
Samsung TU serilerini çok önermemişsiniz ama gene de sormuş olayım
kumandaları tuşlu (akıllı değil) benim için kötü ama babamlar için falan güzel
karar veremedim.
Samsung 75TU8000 75" - 12740 TL değer mi bilemedim.
Samsung 70RU7100 70" - 9075 TL (bu model sanırım 2019yılı)
Samsung 65TU7000 - 6900 TL -Tuşlu kumanda
Samsung 65TU8000 - 7600 TL
Samsung 65TU8500 - 7955 TL - Bunun ayaklığı tv üniteme uygun
Samsung 65RU7400 - 8000 TL - 2019 Model - Ayaklığı tv üniteme uygun
Samsung 65Q60T - 8710 TL
Bu yukardikelerin maalesef hiçbirinin subwooferı yok ve 20W.Bunlar haricinde
Samsung 65Q70R (2019 model) 11.300 TL - amka 100 Hz ve 40w Sbwf var ama enerji sınıfı B (Bir düşük Enerji sınıfı çok tüketimi kayda değer değiştirir mi bilemedim).
Samsung 65LS03T - 12.200 TL Bunun enerji sınıfı A ve Sbw var 40w ve 100Hz
65NU8000 maalesef artık stoklarda yok.
Tavsiyelerinizi bekliyor şimdiden çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.