Adem abi tekrar benTU7000 kesinlikle ama kesinlikle tv diye alınacak bir model değil.
TU8000 İdare eder, iyidir, maçı götürür modeldir
TU8500 içiniz rahat alabileceğiniz tv dir
RU7100 ise eğer TU8500 almayacaksanız almanız gereken modeldir.
Yani bana TU8000 mi yoksa RU7100 mü deseniz 7100 tercih ederim.
Maalesef mağazalarda durum böyle ancak bir konuda haklılar. Android tv almaya hiç gerek yok, en kralı bile bir süre sonra kasma donma yapıyor. Netflix kullanıyorsan tek kumanda ile erişim kolaylığı bakımından güzel ancak dediğim gibi hiç gerek yok. Bunun yerine xiaomi mi stick tarzı bir şey alman yeterli olur. Normal tv ile android arasında ise 1000-1500 tl civarı fark olur genelde. Bu fiyat farkına değecek tv bence yok. Tv tavsiyesine gelince bütçen oldukça iyi, hepsiburada'da baktığımda Samsung'undan LG'sine bütün iyi markalarda bu fiyata tv mevcut. Hangi marka senin için daha iyi ise ondan al geç derim. Bütçene uygun android olanları da var üstelik. Tv seçiminde kolay gelsin, umarım sorunsuz bir ürün bulursun.forum kullanmayı pek bilmediğimden aşağıda tekrar yazacaklarımı yanlış başlık altında yazdığım için silinmiş. sağlık olsun.
55-58 inch 6-7.000 tl civarında tv bakıyordum. forumu da bu vesile ile buldum. iyi ki de bulmuşum çünkü teknosada yaşadığım absürd olay iyiden iyiye bu tür mağazalardan beni soğuttu. 58pus8505 tv yi gözüme kestirmiştim. dedim mağazadan görmeden almayayım. mağazaya gidip tv ye görmek istediğimde satış temsilcileri öyle kötülediler ki inanamadım. ambilght ledlerin zamanla yammasından tutunda android nedeniyle tv nin aşırı yavaş olduğuna kadar tonla şey anlattılar. ben de android almak istiyordum halbu ki. ayrıca ve en önemlisi tv nin görüntüsü mat cansız ve donuktu.
bir kaç gün sonra tekrar mağazaya gittim. yine bakayım dedim. bu sefer başka bir satış temsilcisi ilkinin aksine inanılmaz derecede övdü tv yi. kulaklarıma inanamadım. bu durumu da kendisine anlattım. kem kümden başka bişey diyemedi. önceki satıcı sanırım bana grundig satmak istemişti. fazla da bilgim olmadığını anlamış ki bana yutturmaya çalıştı. ikinci satıcıya sen hangi markayla ilgileniosun dedim genel dedi. ama bence o da philipsin satıcısıydı.
lafın özü mağazalarda satış temsilcilerine kesinlikle inanmayın. hatta gördüğünüze bile inanmayın. çünkü bence görüntüyle de oynuyorlar. bozuyorlar. ikinci gittiğimde kötü görüntü yoktu. adeta tüm tvler aynı gibiydi. tabi ki oled tvlerin canlılığı parlaklığı yoktu.
şu an hala kararsızım. 55 inch (58 de olabilir) 6-7000 bandında en makul tv yi bulmaya çalışıyorum. tavsiyelere açığım. şimdiden herkese teşekkür ederim.
Önceden, en azından 3 sene kadar önce smart olan ve olmayan Tv diye bir kavram vardı. Vestel'in smart olmayan versiyonunu 50 ekran olarak ciddi bir farkla almıştım fiyat olarak. Şimdi böyle bir ayrım yok. Android veya kendi yazılımı ile smart, ikisi fiyat olarak neredeyse aynı kapıya çıkıyor. Şu an 55 ekran smart dahil hiçbir özelliği olmayan sadece ultra HD 4k diye adı geçen bir tv olsa ve fiyatı smart olanların altında olsa düşünmeden alırdım ama yok. Tabii bu da pazarlama oyunu... Dediğiniz gibi zaten bi stick bi box ziyadesiyle yetiyor artıyor bile. Biri ip tv yükler biri yüklemez, birinde digi olur birinde olmaz, saçmalık ötesi... Uzar da gider bu konu!Maalesef mağazalarda durum böyle ancak bir konuda haklılar. Android tv almaya hiç gerek yok, en kralı bile bir süre sonra kasma donma yapıyor. Netflix kullanıyorsan tek kumanda ile erişim kolaylığı bakımından güzel ancak dediğim gibi hiç gerek yok. Bunun yerine xiaomi mi stick tarzı bir şey alman yeterli olur. Normal tv ile android arasında ise 1000-1500 tl civarı fark olur genelde. Bu fiyat farkına değecek tv bence yok. Tv tavsiyesine gelince bütçen oldukça iyi, hepsiburada'da baktığımda Samsung'undan LG'sine bütün iyi markalarda bu fiyata tv mevcut. Hangi marka senin için daha iyi ise ondan al geç derim. Bütçene uygun android olanları da var üstelik. Tv seçiminde kolay gelsin, umarım sorunsuz bir ürün bulursun.
Doğru, eskisi kadar fark kalmadı ancak şu detay var: Android yazan her tv maalesef full android değil, milleti kandırmak için android yazıp geçiyorlar. Misal ben de Toshiba aldım smart mı değil mi hiç önemsemeden, tv android ama tarayıcıda bir şey açmak zulüm. Kasmalar, donmalar. Mi box s aldım kafam rahat şimdi. Tavsiye isteyen arkadaş illa android istediği için kendimce uyarayım dedim. En önemlisi paneli ve görüntü kalitesi.Önceden, en azından 3 sene kadar önce smart olan ve olmayan Tv diye bir kavram vardı. Vestel'in smart olmayan versiyonunu 50 ekran olarak ciddi bir farkla almıştım fiyat olarak. Şimdi böyle bir ayrım yok. Android veya kendi yazılımı ile smart, ikisi fiyat olarak neredeyse aynı kapıya çıkıyor. Şu an 55 ekran smart dahil hiçbir özelliği olmayan sadece ultra HD 4k diye adı geçen bir tv olsa ve fiyatı smart olanların altında olsa düşünmeden alırdım ama yok. Tabii bu da pazarlama oyunu... Dediğiniz gibi zaten bi stick bi box ziyadesiyle yetiyor artıyor bile. Biri ip tv yükler biri yüklemez, birinde digi olur birinde olmaz, saçmalık ötesi... Uzar da gider bu konu!
Çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için peki siyah ekranda film izlerken siyahı tam verememe gibi bi özelliği vardı sanırım ips panel olduğu için rica etsem onu da aktarır mısınız teşekkür ederimHocam merhabalar TV hakkında bilgi istemiştiniz;
Açıkçası güzel cihaz. Slim kasa olması hoş. YanlızAdem Helvacı beyin dediği gibi edge LED mevzusunu cihazda hissediyorsunuz. Yani siyah ekranda ortada bir görüntü nesne belirdiğinde alttan yukarı doğru bir aydınlanma yapıyor. Bu mause imleciylede beraber hareket eden bir ışık yansıması yapıyor. Cihazın alt tarafı özellikle ayak kısmına doğru ısınmalar mevcut. Görüntü 100hz panel için akıcı ve kesintisiz. İnternetten 4k (YouTube) üzerinden bir video açtım benim internet hızımın 16 MBS olmasına rağmen ilk 3 dk sorunsuz ondan sonra geç yüklemeler başladı. Ama video devam ediyor aynı kalitede. 1080p de sorunsuz devam ediyor videolar. PS3 kullanıcısıyım. Oyunlarda sorun görmedim. Sesi bayağı iyi derecede... Cihazda anladığım kadarıyla 3gb rom bulunuyor bunun 2,5 GB size ait. Eğer fazla uygulama yüklemeden kullanırsanız internet önbelleğinde de sorun yaşamazsınız kanaatindeyim...
7 tane renk modu 6 ya yakın ses modu var.
Benim tek takıldığım şu ana kadar üsttede dediğim gibi edge ledlerin sorunu olan yansıma oldu. Cihaz açılırken ışık sızması denilen olay bu cihazda olmuyor.... Hakkımızda hayırlısı ?
Teknosa kurumsal magazadir, faturanız var da genel merkezi arayın yada Vestel çözüm var WhatsApp hattına yazınızArkadaşlar merhaba Teknosa satıcısından Vestel marka 50u9500 model bir tv aldım kurulum yapıldı ancak garanti süresi sisteme 2 yıl olarak girilmiş 3 yıl olması gerekmez miydi?Vestel yetkili servisi kurulum kaydını kendiniz açtığınız için 2 yıl garantili diyor.3 yıl garantili olarak güncellenmesi için nasıl bir yol izleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim
LG 43 un7400 tavsiye ederim eğer pahallı gelirse Philips 43 pus7505.43'' Android 4KUHD tv önerebilir misiniz? Hem karşıdan hem yan açı ile izlenecek. Gündelik kullanım için çok aşırı yüksek performans beklemiyorum.
Vestel Whatsapp üzerinden yazdım seri no ve faturada ekledim ama Vestel Avantajlı Hizmet Belgesi verilmediyse 2 yıl garantili cevabı aldımTeknosa kurumsal magazadir, faturanız var da genel merkezi arayın yada Vestel çözüm var WhatsApp hattına yazınız
Fiyatı düşer mi derken, 4000'in altına insin alırım derken tüm indirimler kalktı... Hem de tüm sitelerde aynı andaBen Grundig sahibiyim, açıkçası bu televizyonu aldığım için gayet mutluyum, Panel istediğim gibi IPS, ses açıkçası kalite ve netlik bakımından istediğim gibi,smart alındaktan sonra yapılan güncelleme ile gayet hızlı ve yeterli, fiyatıda gayet uygun. Bu televizyonu arada sırada kontrol edin, fiyat 4000 in aşağısına inince kaçırmayın, ben 11 kasımda n11 den çekler ve kredi kartı puanı ile 3250 ye mal etmiştim ve o zaman daha yeni piyasaya sürülen bir üründü.
ben akşam hepsi buradada 10 parça ürün sepete attım sabah kalktım ödeme yapacağım 30 tl fark gelmiş zamlanmış ürünler burası türkiye ...... dolu.Fiyatı düşer mi derken, 4000'in altına insin alırım derken tüm indirimler kalktı... Hem de tüm sitelerde aynı anda![]()