Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam merhaba, LG OLED 65"BX televizyonum için ve sadece tv'den başka cihaz takılmayacak şekilde, F/P bir interaktif regülatör ürünü önerir misiniz rica etsem ? hiç anlamıyorum interaktif regülatör işinden... Sadece TV ile kullanılacak.
Plazma olmasının avantajı düşük güç tüketimidir.
Aynı zamanda demeraj akımı durumu da olmaması ikinci avantajdır.

Dolayısı ile bana göre 350watt bir güç kaynağı yeterli olur düşüncesindeyim.

Kendim için 1000va bakıyordum zaten yakın zamanda toplayacağım sistem için, aynısının 650VA olanını bir inceleyin isterseniz.

Sizin tv nin tüketimi 200watt dolayları ve hatta daha düşük olması lazım. Online ups, interaktif ups, interaktif regülatör hepsi olur.

Örnek olarak Powerfull veya Tunçmatikten 650 lik cihazlara bakabilirsiniz. (Modellerin 650 1000vs olması sizi watt olarak yanıltmasın, modeli 650 olanın watt değeri 360dır.)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhabalar , Adem Helvacı Adem Helvacı abimin youtube videolarından sonra hayatımda ilk defa bir foruma üye oldum. 65 inç tv arayışındayım, samsung Q80T almak istiyorum ama fiyat çok yüksek, gerçi zorlasam alırım ama birkaç sene sonra bu kadar para verip aldığım bir tv nin sorun çıkarmasını istemiyorum. O yüzden bu kadar para vermeyip RU7400 serisini yönlensemmi ? Ya da başka tavsiyeleriniz olur mu? Ağırlıklı olarak digitürk ve netfflix kullanıcısıyım bazen de youtube, dediğim gibi ilk kez böyle bir forumda yazdığım için bir hatam olduysa kusura bakmayın lütfen,
Q80 candır ama parayı duyunca kalbim heyecandır :kiskis

7400 7440 oldukça stabil modellerdir. Eğer rakam aralıkları yakınsa TU serisinden sadece 8500 de incelenebilir. Her ne kadar 8500 de dual led - cyrstal panel zavazingoları olsa da öncelikli tercihim yine de stabiliteden yana olduğu için 7400 olur.

Hoşgeldn bu arada ? ? ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
55XH8096 ile 55XH8196 arasında ciddi farklar var mı? İnternette bu konuda bilgi bulamadım maalesef.
Kontrast oranları ile cdm2 ye düşen lümen oranları farklı. cgo soc vs hep aynı.

Adem Helvacı süslü püslü teknik terimleri geç dersen eğer işin Türkçesi ; Kasa Kozmetik değiştirip birisini diğerinden daha parlak ışıklı yapmışlar (Göööya) o kadar.

Birbirine yakın olan modellerde her üretici aynı taktiği kullanır.

Ayağın yönünü değiştir, çerçeve rengini değiştir, teknik olarak birisinin ledlerine 79volt verirken diğerine 81 volt ver. Al sana fark işte..

sardemir Çevrimdışı

sardemir 

Aktif Üye
13 Şub 2021
83
37
Plazma olmasının avantajı düşük güç tüketimidir.
Aynı zamanda demeraj akımı durumu da olmaması ikinci avantajdır.

Dolayısı ile bana göre 350watt bir güç kaynağı yeterli olur düşüncesindeyim.

Kendim için 1000va bakıyordum zaten yakın zamanda toplayacağım sistem için, aynısının 650VA olanını bir inceleyin isterseniz.

Sizin tv nin tüketimi 200watt dolayları ve hatta daha düşük olması lazım. Online ups, interaktif ups, interaktif regülatör hepsi olur.

Örnek olarak Powerfull veya Tunçmatikten 650 lik cihazlara bakabilirsiniz. (Modellerin 650 1000vs olması sizi watt olarak yanıltmasın, modeli 650 olanın watt değeri 360dır.)

Bu linkteki iş görür mü hocam ? Bu arada plazma mı oluyor benim televizyon ? " LG OLEDBX6LB "

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim usta iki aydır araştırıyorum aldığımdan değil fikir amaçlı sordum başda ilk tercih lg32lm 6300
Toshiba 32 LA3B63DT
Philips 32PFS5803 VE 6805
Bunlar benim kağıt üzerinden tercihlerim alacağım tv de smart olmasada olur ama FULL HD IPS panel öncelik anakartıda tabiki bu konularda sen Adem Helvacı Adem Helvacı usta bana uygun 32 inç televizyon tavsiyeni bekliyorum ilk defa zor bela bir Led tv alacağım nasip olursa iyi bişey olsun sorunsuz uzun vade götürsün istiyorum keyfi her zaman televizyon değiştirme imkanım yok usta
Phılıps markasına bakış açım bilinir. Yine de inceleyelim mi bu markayı? :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Bu linkteki iş görür mü hocam ? Bu arada plazma mı oluyor benim televizyon ? " LG OLEDBX6LB "

Bakma sen plazma yazdığıma o benim hatam. OLED ler plazma tabanlı teknoloji olduğu için benim yaşlı kafam oralara gidiyor hep :kiskis

Linkteki olur. Yine de tavsiyem, her zaman ihtiyaç olanın bir üstünü alın rakamsal olarak sizi zorlamayacak ise :)

(Linktekini ucuz görünce coştum) :kop

sardemir Çevrimdışı

sardemir 

Aktif Üye
13 Şub 2021
83
37
Bakma sen plazma yazdığıma o benim hatam. OLED ler plazma tabanlı teknoloji olduğu için benim yaşlı kafam oralara gidiyor hep :kiskis

Linkteki olur. Yine de tavsiyem, her zaman ihtiyaç olanın bir üstünü alın rakamsal olarak sizi zorlamayacak ise :)

(Linktekini ucuz görünce coştum) :kop
Est hocam ne demek :) verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Başka bir cihaz bağlanmayacağı için ve sadece TV ' yi voltaj dalgalarından korumak için bu fiyat çok çok uygun geldi banada. O yüzden sizde 360 watt yeterli dediğiniz için üstünü almak istemiyorum :) Zira oled tv bütçemin içinden geçti :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Kıymetli bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim abi. Aslında vestel ilgimi çekmiyor değil zira dediğim gibi benim için en önemli konu dayanıklılık ve ömür. Sanırım vestel servis ve teknik destek konularında yetersiz kalıyor samsunga nazaran. Bu konu da arada uçurum farklar var mı abi?
Satış sonrası hizmet kalitesinde benim favorim iki marka var
İthal olanı Samsung
Yerli olanı ise Vesteldir

Vestel markası ssh anlamında yakladığı başarıyı mühendislik alanında da yakalasa ithal üreticilerin işi zor aslında.

Panel üretmiyor olmaları ellerini zayıflatıyor her zaman.

Düşünün ki bir taraf hem panel hem tv üretiyor, diğer taraf tv üretiyor ama paneli rakibi olan tv ve panel üreticisinden alıyor. Şartlar böyle olunca rakamsal olarak ithal markalar ile rekabet edebilmek adına diğer kısımlardan feragat ediyor (Kasa kozmetik ve blu) bu da bu konularda yine vestelin elini zayıflatıyor.

Bu durumlar tüketici olarak bizim suçumuz olmadığına göre burada devreye hassasiyet giriyor.

Yani hassasiyet seviyesi yüksek olanlar bu nedenle ithal ürünleri tercih etmeli derim her zaman.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Est hocam ne demek :) verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Başka bir cihaz bağlanmayacağı için ve sadece TV ' yi voltaj dalgalarından korumak için bu fiyat çok çok uygun geldi banada. O yüzden sizde 360 watt yeterli dediğiniz için üstünü almak istemiyorum :) Zira oled tv bütçemin içinden geçti :)
Siz alın, sorun yaşarsanız ben sizden alırım içiniz rahat olsun :ok

T Çevrimdışı

tahayasinaslan

Yeni Üye
27 Kas 2020
6
28
Kontrast oranları ile cdm2 ye düşen lümen oranları farklı. cgo soc vs hep aynı.

Adem Helvacı süslü püslü teknik terimleri geç dersen eğer işin Türkçesi ; Kasa Kozmetik değiştirip birisini diğerinden daha parlak ışıklı yapmışlar (Göööya) o kadar.

Birbirine yakın olan modellerde her üretici aynı taktiği kullanır.

Ayağın yönünü değiştir, çerçeve rengini değiştir, teknik olarak birisinin ledlerine 79volt verirken diğerine 81 volt ver. Al sana fark işte..
Cevap için teşekkür ederim Adem bey.
Son olarak; genel olarak piyasadaki çoğu televizyonun bir takım hatalarını, sıkıntılarını bildiğinizden marka ve modelleri pek birbirinden ayırmıyorsunuz ama seçecek olsanız hangi tvyi daha çok önerirdiniz ?

Samsung 55TU8500
LG 55NANO796
Sony KD-55XH8196

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Merhabalar , Adem Helvacı Adem Helvacı abimin youtube videolarından sonra hayatımda ilk defa bir foruma üye oldum. 65 inç tv arayışındayım, samsung Q80T almak istiyorum ama fiyat çok yüksek, gerçi zorlasam alırım ama birkaç sene sonra bu kadar para verip aldığım bir tv nin sorun çıkarmasını istemiyorum. O yüzden bu kadar para vermeyip RU7400 serisini yönlensemmi ? Ya da başka tavsiyeleriniz olur mu? Ağırlıklı olarak digitürk ve netfflix kullanıcısıyım bazen de youtube, dediğim gibi ilk kez böyle bir forumda yazdığım için bir hatam olduysa kusura bakmayın lütfen,
Ru 7400 ok ?

S Çevrimdışı

sempotech

Yeni Üye
24 Şub 2021
10
42
Satış sonrası hizmet kalitesinde benim favorim iki marka var
İthal olanı Samsung
Yerli olanı ise Vesteldir

Vestel markası ssh anlamında yakladığı başarıyı mühendislik alanında da yakalasa ithal üreticilerin işi zor aslında.

Panel üretmiyor olmaları ellerini zayıflatıyor her zaman.

Düşünün ki bir taraf hem panel hem tv üretiyor, diğer taraf tv üretiyor ama paneli rakibi olan tv ve panel üreticisinden alıyor. Şartlar böyle olunca rakamsal olarak ithal markalar ile rekabet edebilmek adına diğer kısımlardan feragat ediyor (Kasa kozmetik ve blu) bu da bu konularda yine vestelin elini zayıflatıyor.

Bu durumlar tüketici olarak bizim suçumuz olmadığına göre burada devreye hassasiyet giriyor.

Yani hassasiyet seviyesi yüksek olanlar bu nedenle ithal ürünleri tercih etmeli derim her zaman.

Gerçekten çok teşekkür ederim faydalı bilgileriniz için.
Son olarak videolarınızda TU serisine olan bakışaçınız dikkatimi çekmişti. RU7100 - TU7000 - TU8000 - TU8500 bu 4 model arasından birini alacağım sanırım. Aralarında önemli farklar var mı? Yani her modelin bir sonraki ile arasında aşağı yukarı 300-400tl farklar var. Bu farkları ödemeye değecek ürün farklılıkları var mı? ve siz hangisi için "ben olsam şunu almak daha mantıklı gelirdi" dersiniz?
Saygılarımla.

H Çevrimdışı

hancı68

Aktif Üye
6 Şub 2021
62
49

Siz alın, sorun yaşarsanız ben sizden alırım içiniz rahat olsun :ok

Usta dediğim gibi benim tercih olarak yazdığım marka model sadece kağıt üzerinden gördüklerim kısaca ben hiçbir şey bilmiyorum 32 inç full HD IPS panel sağlam bir televizyon almak istiyorum onun için de sizden bana böyle bir tv onermenizi istiyorum

Geri
Üst Alt