F Çevrimdışı

FerhatSoylu

Yeni Üye
13 Şub 2021
10
41
Hocam ışık sızması derken, karanlık ve köyü fonlalarda altyazı veya daha parlak cisim ekrana geldiğinde yukarıdan aşağıya doğru yaşanan parlamadan mi bahsediyorsunuz? Eğer kastettiğiniz bu durum ise, LG nin edge led ips panellerinde yaşanmakta bu sorun. 50un81006 direct led VA panele sahip olduğu için bu durum yaşanmaz.

Ben LG nin gerek görüntü işleme ve gerekse diğer teknik özelliklerini çok beğeniyorum. Ancak 50 inç panellerdeki performansları 43, 49 ve 55 gibi olamıyor ne yazıkki. Tabii bu benim görüşüm. Ben 50 inç modeller yerine bütçe imkanınız varsa 49 inç modellere yönelmenizi tavsiye ederim VA paneller üzerinde.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekran boyutu büyüdükçe, panel kalitesi daha da mühim hale geliyor. Bence o boyutta bir tv ye bu bütçeler harcadığında mutlaka 100 hz panel alınması gerekir.

Eğer alt yazılı film dizi vb. Içerik kullanmıyorsanız edge led ips paneller size fazla sorun yaratmayacaktır. Izleme açısı konusunda daha geniş bir perspektifiniz olacaktır ancak kontrast kaybı yaşayacaksınız; yani karanlık sahnelerde detaylar kaybolacak.

Günümüzdeki VA paneller izleme açısı kaybına yönelik geliştirmeler yaptılar. Tabii ki halen o konuda ips kadar başarılı degiller ve yapisi geregi olamazlar. Ancak ben şahsen, diger artılariyla VA panellerin daha tercih edilesi oldugunu düşünüyorum.
Sonyde 100hz pahalı geliyor. Bir tv daha alırsın aradaki fiyatla.
Lg 75un85006la diye bi model buldum. Fena durmuyor. bulursam gidip inceleyeceğim. 75xh80 ile farkları belli. Lg daha iyi gözüküyor fiyatı tam arada. Yorumu olan varsa iletirse memnun olurum.
Selamlar

E Çevrimdışı

Efrasiyab

Aktif Üye
20 Şub 2018
98
Sonyde 100hz pahalı geliyor. Bir tv daha alırsın aradaki fiyatla.
Lg 75un85006la diye bi model buldum. Fena durmuyor. bulursam gidip inceleyeceğim. 75xh80 ile farkları belli. Lg daha iyi gözüküyor fiyatı tam arada. Yorumu olan varsa iletirse memnun olurum.
Selamlar
75un85006la modeli direct led ips panele sahip. Yani dikey parlama sorunu bu modelde yaşanmaz ancak kontrastı ve parlaklığı düşük olacaktır. Bununla birlikte izleme acılarında kayıp yaşanmayacaktır.

Inceleme yaparken size tavsiye olarak VA panel olan tv leri de yan acilardan bir sure izleyerek meydana gelen renk kayıplarını ve ips paneller ile arasındaki parlaklık farklarına ayrı bir dikkat göstermenizi öneririm.

S Çevrimdışı

stosun28

Yeni Üye
21 Şub 2021
9
39
Merhabalar,
Aranıza yeni katıldım.
Toshiba 50UL2A63DTA alınır mı?
Teknik özellikleri nedir?
Ya da 50UL3A63DT, Philips 50PUS7505, Vestel 49UD9390 mı tercih edelim?
Ayrıca Toshiba TV de DT ve DTA arasındaki fark nedir?
Bunların dışında önereceğiniz model var mı?
Salı günü nasipse almayı planlıyoruz.
Teşekkürler.

F Çevrimdışı

FerhatSoylu

Yeni Üye
13 Şub 2021
10
41
Merhaba
Şimdi dikkatimi çeken bir konuyu size de sormak isterim. Benim salon oldukça aydınlık, 65tu8500 Hatırladığım kadarıyla yansıtma yapmıyordu, sonra aynı yere 75xh8096 yerleştirdiğimde ilk dikkatimi çeken odadaki objeleri tv üstünden yansıtması oldu. İkiside VA panel olmasına rağmen neden böyle bir fark var. Sanki samsung daha mat idi. En az güneş yansıması yapan tvler hangileri? Bu detay alırken gözden kaçıyor genelde. Teşekkürler

sardemir Çevrimdışı

sardemir 

Aktif Üye
13 Şub 2021
83
37
Merhaba
Şimdi dikkatimi çeken bir konuyu size de sormak isterim. Benim salon oldukça aydınlık, 65tu8500 Hatırladığım kadarıyla yansıtma yapmıyordu, sonra aynı yere 75xh8096 yerleştirdiğimde ilk dikkatimi çeken odadaki objeleri tv üstünden yansıtması oldu. İkiside VA panel olmasına rağmen neden böyle bir fark var. Sanki samsung daha mat idi. En az güneş yansıması yapan tvler hangileri? Bu detay alırken gözden kaçıyor genelde. Teşekkürler

ikiside VA panel olmasına rağmen aynı olacak diye bir şart yok hocam.. Smasung ekranlarında bir katman kullanıyor, filtre gibi düşünün. O katmanın sayesinde ekranın parlamasını bi nebze daha engellemiş oluyor...

W Çevrimdışı

wonderer

Yeni Üye
21 Şub 2021
1
39
İyiakşamlar kullanım amacı daha çok ps 4 pro, netflix ve ip tv olacak. Küçük oda için şu 2 tv arasında kaldım.
Toshiba 43ua3a63dt
Philips 43pus7805
Panel, ana kart çok anladığım konular değil, philipste eksikliğini hissedeceğim Bluetooth bağlantısı olur. Toshiba için fazla kullanıcı yorumu bulamadım. Tecrübeli arkadaşlardan Bu 2 tv arasında hangisini tercih ederdiniz veya hangisi daha az kronik sorunludur.

sardemir Çevrimdışı

sardemir 

Aktif Üye
13 Şub 2021
83
37
İyiakşamlar kullanım amacı daha çok ps 4 pro, netflix ve ip tv olacak. Küçük oda için şu 2 tv arasında kaldım.
Toshiba 43ua3a63dt
Philips 43pus7805
Panel, ana kart çok anladığım konular değil, philipste eksikliğini hissedeceğim Bluetooth bağlantısı olur. Toshiba için fazla kullanıcı yorumu bulamadım. Tecrübeli arkadaşlardan Bu 2 tv arasında hangisini tercih ederdiniz veya hangisi daha az kronik sorunludur.

Kronik sorunları bilmem ama philipsi tercih ederdim...

S Çevrimdışı

stosun28

Yeni Üye
21 Şub 2021
9
39
Merhabalar,
Aranıza yeni katıldım.
Toshiba 50UL2A63DTA alınır mı?
Teknik özellikleri nedir?
Ya da 50UL3A63DT, Philips 50PUS7505, Vestel 49UD9390 mı tercih edelim?
Ayrıca Toshiba TV de DT ve DTA arasındaki fark nedir?
Bunların dışında önereceğiniz model var mı?
Salı günü nasipse almayı planlıyoruz.
Teşekkürler.
Bakabildiniz mi arkadaşlar?
Konu acil. Salı günü nasipse alacağız.

E Çevrimdışı

Erdem Ekiz

Yeni Üye
19 Şub 2021
13
41
Hayırlı olsun hocam, nanocell benim nazarımda 866 dan itibaren başlar.. Tek dezavantajı edge led olması, bazılarında alttan bazılarında üstten, bazılarında dual her iki tarafdan oluyor, 866 'nın ki nasıl bilmiyorum ama teknosada gördüğüm kadarıyla görüntüsü güzeldi... Bende philips 70pus8505 siparişimi iptal edip, LG aldım.. pazartesi kurulum için bekliyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

anladım hocam, aynen dediğiniz gibi yapacağım mecburen..
Sizede hayırlı olsun hocam. Hangi modelini aldınız?
Açıkçası Adem Helvacı Adem Helvacı edge LED diyince bir korktum açıkçası. Hayırlısı olsun diyelim. Adem abi bu arada bir mail attım. Kıymetli yorumunu bekliyorum ??

K Çevrimdışı

Kumandan

Yeni Üye
22 Şub 2021
3
46
Eline Saglik Clearidas
TV Tavsiyesini Tek Baslikta Toplamak
Tavsiye Bekleyen Tum Uyeler Icin
Bulunmaz Kaynak Haline Gelicektir ?

Ana Konumuz Hayırlı Olsun.
Hocam selamlar forumda yeniyim nerden soracağımı bilemedim o yüzden burdan yazıyorum. Grundig 40 gef 6950b televizyonunda hangi marka panel var? Panel kalitesi ve tv iyi mi önerir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim size

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

mertcan78

Yeni Üye
12 Ara 2020
32
32
tcl 55p8m televizyonumu iade ettim şimdi 5500 tl bütçe ile

Vestel 65UD9400 mu yoksa TCL 55C715 mi acaba ? 65 inç önceliğim var

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt