F
FerhatSoylu
Yeni Üye
- 13 Şub 2021
- 10
- 41
Sonyde 100hz pahalı geliyor. Bir tv daha alırsın aradaki fiyatla.Hocam ışık sızması derken, karanlık ve köyü fonlalarda altyazı veya daha parlak cisim ekrana geldiğinde yukarıdan aşağıya doğru yaşanan parlamadan mi bahsediyorsunuz? Eğer kastettiğiniz bu durum ise, LG nin edge led ips panellerinde yaşanmakta bu sorun. 50un81006 direct led VA panele sahip olduğu için bu durum yaşanmaz.
Ben LG nin gerek görüntü işleme ve gerekse diğer teknik özelliklerini çok beğeniyorum. Ancak 50 inç panellerdeki performansları 43, 49 ve 55 gibi olamıyor ne yazıkki. Tabii bu benim görüşüm. Ben 50 inç modeller yerine bütçe imkanınız varsa 49 inç modellere yönelmenizi tavsiye ederim VA paneller üzerinde.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Ekran boyutu büyüdükçe, panel kalitesi daha da mühim hale geliyor. Bence o boyutta bir tv ye bu bütçeler harcadığında mutlaka 100 hz panel alınması gerekir.
Eğer alt yazılı film dizi vb. Içerik kullanmıyorsanız edge led ips paneller size fazla sorun yaratmayacaktır. Izleme açısı konusunda daha geniş bir perspektifiniz olacaktır ancak kontrast kaybı yaşayacaksınız; yani karanlık sahnelerde detaylar kaybolacak.
Günümüzdeki VA paneller izleme açısı kaybına yönelik geliştirmeler yaptılar. Tabii ki halen o konuda ips kadar başarılı degiller ve yapisi geregi olamazlar. Ancak ben şahsen, diger artılariyla VA panellerin daha tercih edilesi oldugunu düşünüyorum.
Lg 75un85006la diye bi model buldum. Fena durmuyor. bulursam gidip inceleyeceğim. 75xh80 ile farkları belli. Lg daha iyi gözüküyor fiyatı tam arada. Yorumu olan varsa iletirse memnun olurum.
Selamlar