E Çevrimdışı

Erdem Ekiz

Yeni Üye
19 Şub 2021
13
41
Merhabalar arkadaşlar forumu yeni keşfettim ve televizyon arayışı içerisindeyim. Bütçem 4500 ile 5000 bandında. 5 bini biraz zorlayabilir. Bugün birkaç mağazayı gezdim ve birkaç model hakkında fikir almak istiyorum siz ne söylersiniz?

50nano796
49xg7096
tcl 55p8m
lg 50un81006
50tu7000
50tu8000
50tu8500

açıkçası gönlüm 50nano796 ve 50un81006 dan yana. güzel bir görüntü keyfi aldım fakat siz fiyat performans açısından ne söylersiniz?
Nano serisine nazaran 8100 serisi daha aydınlık geldi bana.?

S Çevrimdışı

soulless 

Yeni Üye
6 Ocak 2021
47
47
Ben de D Dark44 gibi Android tv. yerine güzel görüntü kalitesi olan uygun fiyatlı bir tv. alıp Android box kullanmayı düşünüyorum. Ne dersiniz? Bu boxlar hakkında bilgim de yok, tv ile uyumluluk konusunda sorun yaşar mıyım? 'Android box' konusunda da bir forum açılsa da tavsiyelerden faydalansak ne güzel olur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tavsiyeniz için teşekkür ederim, biraz daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz? Android box kullanmayı düşünüyorum ama tv. ile uyum problemi yaşar mıyım hiç bilmiyorum.Sizin bir kullanıcı olarak tecrübeniz herkes için yararlı olacaktır.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim, biraz daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz? Android box kullanmayı düşünüyorum ama tv. ile uyum problemi yaşar mıyım hiç bilmiyorum.Sizin bir kullanıcı olarak tecrübeniz herkes için yararlı olacaktır.
Şu an smart olmayan tv var mı? Ben de smart olmasın, zaten media player kullanıyorum diyordum ve 55 bir tv arayışı içindeydim ama smart olmayan bir tv göremedim. 3500 TL bütçe ile Onvo alacağım yüksek ihtimalle.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Merhabalar.
6 senedir kullandığım Arçelik 102 ekran smart tv artık merceklerinin kayması sonucu gözümden düştü. Yeni bir şey almayı planlıyorum.
Kullanım amacım: Netflix ve bilgisayarı da bağlayıp oyun oynamak.
Bütçe: 3000-3800 arası
Boyut: 43"-50" arası
Olmazsa olmazım: HDR ve smart

Bu mihvalde tv arıyorum. Daha düne kadar bir kaç arkadaşımın da kullanıp çok memnun kaldığı vestel 50U9500e bileniyordum ancak bu forumda gömüldüğünü görünce tedirgin oldum açıkcası. Marka takıntım yok.
Bana ne tavsiye edersiniz?
Saygılarımla.
Ümit KOÇ
50PUS8505 derim ben

A Çevrimdışı

altayak

Yeni Üye
5 Kas 2020
21
24
Merhabalar arkadaşlar. Bu haftaya yeni tv alacağım da. 2000-3000 arası tv arayışındayım 43 inç. Vestel 43u9500 düşünüyorum. Panel bilgisi görüntüsü nasıldır. Televizyona dik karşıdan bakacağım. Daha ucuz yollu Fullhd tvler de öneri alabilirim. Öneriniz neşededir. Acil yardım lazım. Bu model pek önerilmiyor. Full hd daha kaliteli varsa bu fiyatta önerilere açığım.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

abcd321

Yeni Üye
19 Şub 2021
24
34
hocam başka forumda nano796 kullanıcısı ile görüştüm ve üründen memnun olduğunu söyledi 81006 için siz neden öyle dediniz detaylandırabilir misiniz?

ayrıca arkadaşlar internetten ürünü almaya korkuyorum. kargo hasarlı ise servis çağırdığımda bu durumu anladığımızda mağdur olur muyum? yani kargo hasarı kutusundan bakıldığında belli olmayıp servis gelip açtığında hasarlı olduğunu görürsek suçu bana yöneltirlerse ne gibi haklarım var kargo suçlu olması durumunda?

tu8000 için öneride bulunan olmuştu başka forumda. bu konuda ne dersiniz. nanocell ürünlerinde neredeyse hepsinde ışık sızması olduğu söyleniyor ve lg nin ilgisiz davranması. biraz bu konuda gözüm korktu aslında.

E Erdem Ekiz,

F Çevrimdışı

FerhatSoylu

Yeni Üye
13 Şub 2021
10
41
Öncelikle şunu belirtmek isterim elimde 3 seçenek varsa, yani şöyle ki;

1- LG Oled = 10 bin TL
2- Samsung 55q70t (Qled) = 8 bin TL
3- Sony 55xh8077 ( Direct led ips) = 8 bin TL

Bu seçenekler içinde 2 bin TL farkı ve logo yanmasını falan düşünmeden oled alırım onu peşinen söyleyeyim.

Sony gerek görüntü ölçeklemede gerekse motion konusunda çok başarılıdır. Ayrıca android işletim sistemi de bir artı sayılır. 3. Seçenekteki modelin paneli her ne kadar düşük kontrastlı ips panel olsa da direct led olması, ışık sızması olarak adlandırılan dikey parlamanın meydana gelmesine neden olmayacaktır ki bu olumlu bir özellik. Ancak 50 hz bir panele ve bu düşük kontrast oranına 8 bin TL oldukça yüksek bir fiyat gibi geliyor bana.

2. Seçenekteki samsung yüksek kontrast 100 hz panel sunuyor. Edge led olması bir dezavantaj gibi gözükse de VA panel kullanması üzerine yerel karartma özelliği by-pass edilse dahi dikey parlama olmadan yüksek kontrast elde etmeye devam edebilirsiniz.

Ben kendi görüşüme göre önerimi bu sekilde yaptım, ancak doğaldır ki herkesin kendi beğeni ölçüteri vardır.
55’ için durum öyle 2bin tl alınabilir bir risk gibi duruyor.
benim ihtiyacım 65’ ve üzeri. Burada rakamlar değişiyor.
65TU8500 aldım hem bozuk çıktı, birazda küçük geldi. LG lere baktım nano866 100hz ve Q70 11bin skalasında idi. Alt versiyonlarına baktığımda ya sony ile aynı yada bir tık aşağıda fiyatı vardı. Sony 100hz bir tv 13bin üstündeydi.
Sonra 65’ q70 ile teşhirde olan xh80 i kıyasladım sony hoşuma gitti. Öyle olunca da günün koşullarında q70e göre bin tl farkla 75’ xh80 almış oldum ama onda da panel hatası çıktı. Servisten değişim evrakı şimdi geldi, şimdi güncel fiyatlarda bir karar vereceğim, media markt ve teknosa yolu gözüktü.
Yine değerlendirme kriterlerimden bir olan açılı seyretme olayını daha önce söylemeyi atladım. Salonun oturma düzeninde doğrudan seyretme açısı yanında sağ ve sol taraflardan yaklaşık 45-50 derecelik açıyla 2,5 metre mesafeden tvyi seyretme ihtimalide var. Sanırım bu tip durumlar için ips panel tavsiye ediliyor. Farklı bir yorum varsa iletirseniz memnun olurum. Selamlar..

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

Erdem Ekiz

Yeni Üye
19 Şub 2021
13
41
hocam başka forumda nano796 kullanıcısı ile görüştüm ve üründen memnun olduğunu söyledi 81006 için siz neden öyle dediniz detaylandırabilir misiniz?

ayrıca arkadaşlar internetten ürünü almaya korkuyorum. kargo hasarlı ise servis çağırdığımda bu durumu anladığımızda mağdur olur muyum? yani kargo hasarı kutusundan bakıldığında belli olmayıp servis gelip açtığında hasarlı olduğunu görürsek suçu bana yöneltirlerse ne gibi haklarım var kargo suçlu olması durumunda?

tu8000 için öneride bulunan olmuştu başka forumda. bu konuda ne dersiniz. nanocell ürünlerinde neredeyse hepsinde ışık sızması olduğu söyleniyor ve lg nin ilgisiz davranması. biraz bu konuda gözüm korktu aslında.

E Erdem Ekiz,
Hocam kendi kanaatim.Nano serisi daha canlı renkler veriyor ama 8000 serisinde daha parlak görüntü var.Sadece parlak renkleri bastıran bir parlaklık Tekno.. daki eleman nit değerinin yüksek olduğunu Nano serilerine o kadar para verilmesinin gereksiz olduğunu söylese de ben 866da karar kılmıştım zaten. Hepsine mediama.. te başında 10 ar dakka TV yi izleyerek sonuçlandırdım. Bende Nano 866 serisi aldım. Kargoda... Borusan lojis.. getiriyor. Bana gelen mesajda eğer kargo kutusu hasarlı veya deforme olmuş şekilde gelirse teslim almayın yazıyordu. Hatta müşteri hizmetleri ni aradım. Eğer teslim alırsanız artık servis ile sizin aranızda durum olur dediler ..yani hasar veya başka bir durumda servis değişim verecekmiş. Tabiki de kutu dışında delik, ezilme, çift bantlama, sürtülme bazında hasar varsa zaten almam.. Eğer biraz daha maddi imkanınız göre 866 bakabilirsiniz hem 100 Hz bir cihaz hemde görüntü parlaklık renk ve görüş açısından sizi daha iyi tatmin edecektir.. bu cihazda LED aydınlatma edge LED dedikleri alttan aydınlatma. Tek sorunu karanlık ekranda kanal kısmı alttan yukarı doğru bir aydınlanma yapıyor diyorlar. Bakalım gelip kurulunca göreceğiz.

Hocam kendi kanaatim.Nano serisi daha canlı renkler veriyor ama 8000 serisinde daha parlak görüntü var.Sadece parlak renkleri bastıran bir parlaklık Tekno.. daki eleman nit değerinin yüksek olduğunu Nano serilerine o kadar para verilmesinin gereksiz olduğunu söylese de ben 866da karar kılmıştım zaten. Hepsine mediama.. te başında 10 ar dakka TV yi izleyerek sonuçlandırdım. Bende Nano 866 serisi aldım. Kargoda... Borusan lojis.. getiriyor. Bana gelen mesajda eğer kargo kutusu hasarlı veya deforme olmuş şekilde gelirse teslim almayın yazıyordu. Hatta müşteri hizmetleri ni aradım. Eğer teslim alırsanız artık servis ile sizin aranızda durum olur dediler ..yani hasar veya başka bir durumda servis değişim verecekmiş. Tabiki de kutu dışında delik, ezilme, çift bantlama, sürtülme bazında hasar varsa zaten almam.. Eğer biraz daha maddi imkanınız göre 866 bakabilirsiniz hem 100 Hz bir cihaz hemde görüntü parlaklık renk ve görüş açısından sizi daha iyi tatmin edecektir.. bu cihazda LED aydınlatma edge LED dedikleri alttan aydınlatma. Tek sorunu karanlık ekranda kanal kısmı alttan yukarı doğru bir aydınlanma yapıyor diyorlar. Bakalım gelip kurulunca göreceğiz.
Kanal yazısının olduğu yerden bahsettim. Cümle düşük olmuş. Siyah ekranda sadece kanal ableminin olduğu yer alttan yukarı doğru bir aydınlanma yapıyormuş.

sardemir Çevrimdışı

sardemir 

Aktif Üye
13 Şub 2021
83
37
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir vatan bilgisayardan 31 ocakta satın aldığım Philips 70pus8505 televizyonumun kargolanmasını bekerken artık bu şirketin yalanlarından gına geldi diyerek siparişimi bugün müşteri temsilcisini arayarak iptal ettim, sakın göndermeyin artık dedim... Ancak az evvel mailime fatura kesilmiş ve gönderilmiş.... Asla istemiyorum. Gidip OLED TV alacağım. dolayısıyla şimdi bunlar philipsi gönderirseler, ve ben kargoyu teslim almaz isem iade sorunsuz olur mu ? ben onlara bugün asla göndermeyin dedim. şuan için gönderilmedi ama fatura geldi mail. Ve lojistik firmasına teslim etmişler bana gönderilmek üzere.

burada yapabileceğim ne var arkadaşlar ?

U Çevrimdışı

Uqurckr

Yeni Üye
25 Ocak 2021
14
28
Cümleten SelâmınAleyküm...
Hayırlı kandiller...
Adem beyin güzel yorumlamalarına YouTube de denk geldim ve formunuza üye oldum.
Sizlerden biraz daha detaylı teknik bilgi paylaşılmasını rica ederim.

LG 49 Nano 866 serisini aldım. Daha gelmedi hala kargo sürecinde. Sizce cihaz nasıldır? İyi mi yaptım yoksa kötümü?
Elektromarketlerde baktığım kadarıyla renk konusunda tatmin eden bir cihaz.
Kullanan varmıdır?
Eski tv Samsung 40C750 idi ve panel arızası yapılamadı... Bununda bir tamiri varsa ileriki zamanlarda düşünebilirim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
Bende nano866 almak istiyorum 100 hz olması hdmi 2.1 olması akıllı kumandası birçok artısı var bir de ince slim metal kasa dolby atmos ses sistemi birde hdr özelliği var bildiğim kadarıyla bir de üretiminde çalışıyorum lg nin kaliteli bi televizyon pişman olacağınızı sanmıyorum açıkçası bir de tv geldikten sonra deneyimlerinizi aktarırmısınız rica etsem

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir vatan bilgisayardan 31 ocakta satın aldığım Philips 70pus8505 televizyonumun kargolanmasını bekerken artık bu şirketin yalanlarından gına geldi diyerek siparişimi bugün müşteri temsilcisini arayarak iptal ettim, sakın göndermeyin artık dedim... Ancak az evvel mailime fatura kesilmiş ve gönderilmiş.... Asla istemiyorum. Gidip OLED TV alacağım. dolayısıyla şimdi bunlar philipsi gönderirseler, ve ben kargoyu teslim almaz isem iade sorunsuz olur mu ? ben onlara bugün asla göndermeyin dedim. şuan için gönderilmedi ama fatura geldi mail. Ve lojistik firmasına teslim etmişler bana gönderilmek üzere.

burada yapabileceğim ne var arkadaşlar ?
Yapacak birşeyiniz yok iade süreci için malesef o televizyonun geri gitmesini bekleyecek sonra bu müşteri memnuniyetini dikkate almayan firmanın keyfinin gelipte parayı bankanıza iade etmesini bekleyeceksiniz malesef. Sizi zaten lojistik firması arar. Gelmeyin iade dersiniz götürürler.

A Çevrimdışı

abcd321

Yeni Üye
19 Şub 2021
24
34
Arkadaşlar daha detaylı incelemelerim sonucu alacağım ürünü samsungun 50tu8500 ve lg nin 50un81006 arasında kaldım. Açıkçası lg nin nano serisinde çok ışık sızması sıkıntısı gördüm ve biraz bu endişemden lg ye yaklaşamıyorum. sizce 81006 da böyle bir durum olabilir mi? ayrıca ışık sızması olayı neredeyse tüm televizyonlarda var gibi şikayetler de gördüm fakat lg de bu oran daha yüksek diyorlar. bu konuda fikir verebilir misiniz?

son olarak lg nin 50nano796 ürününe sıcak bakan pek yok gibi başka forumda da soruşturdum ama pek olumlu bakılmadı 81006 ile kıyaslarsak nano ürününe yaklaşmayayım mı? teşekkür ederim

E Erdem Ekiz,

çok teşekkür ederim hocam kıymetli yorumlarınız için. ne yazık ki 866 alacak kadar para çıkaramıyorum yoksa o modelin çok övüldüğünü okudum birkaç yerde. şunu sorayım ayrıca size ben tv yi izlerken karanlık ortam tercih ettiğim zaman daha çok olabiliyor böyle bir durumda 50tu8500 nasıl olur sizce veya lg bu konuda yetersiz mi kalır?

E Çevrimdışı

Efrasiyab

Aktif Üye
20 Şub 2018
98
Arkadaşlar daha detaylı incelemelerim sonucu alacağım ürünü samsungun 50tu8500 ve lg nin 50un81006 arasında kaldım. Açıkçası lg nin nano serisinde çok ışık sızması sıkıntısı gördüm ve biraz bu endişemden lg ye yaklaşamıyorum. sizce 81006 da böyle bir durum olabilir mi? ayrıca ışık sızması olayı neredeyse tüm televizyonlarda var gibi şikayetler de gördüm fakat lg de bu oran daha yüksek diyorlar. bu konuda fikir verebilir misiniz?

son olarak lg nin 50nano796 ürününe sıcak bakan pek yok gibi başka forumda da soruşturdum ama pek olumlu bakılmadı 81006 ile kıyaslarsak nano ürününe yaklaşmayayım mı? teşekkür ederim

E Erdem Ekiz,

çok teşekkür ederim hocam kıymetli yorumlarınız için. ne yazık ki 866 alacak kadar para çıkaramıyorum yoksa o modelin çok övüldüğünü okudum birkaç yerde. şunu sorayım ayrıca size ben tv yi izlerken karanlık ortam tercih ettiğim zaman daha çok olabiliyor böyle bir durumda 50tu8500 nasıl olur sizce veya lg bu konuda yetersiz mi kalır?
Hocam ışık sızması derken, karanlık ve köyü fonlalarda altyazı veya daha parlak cisim ekrana geldiğinde yukarıdan aşağıya doğru yaşanan parlamadan mi bahsediyorsunuz? Eğer kastettiğiniz bu durum ise, LG nin edge led ips panellerinde yaşanmakta bu sorun. 50un81006 direct led VA panele sahip olduğu için bu durum yaşanmaz.

Ben LG nin gerek görüntü işleme ve gerekse diğer teknik özelliklerini çok beğeniyorum. Ancak 50 inç panellerdeki performansları 43, 49 ve 55 gibi olamıyor ne yazıkki. Tabii bu benim görüşüm. Ben 50 inç modeller yerine bütçe imkanınız varsa 49 inç modellere yönelmenizi tavsiye ederim VA paneller üzerinde.

55’ için durum öyle 2bin tl alınabilir bir risk gibi duruyor.
benim ihtiyacım 65’ ve üzeri. Burada rakamlar değişiyor.
65TU8500 aldım hem bozuk çıktı, birazda küçük geldi. LG lere baktım nano866 100hz ve Q70 11bin skalasında idi. Alt versiyonlarına baktığımda ya sony ile aynı yada bir tık aşağıda fiyatı vardı. Sony 100hz bir tv 13bin üstündeydi.
Sonra 65’ q70 ile teşhirde olan xh80 i kıyasladım sony hoşuma gitti. Öyle olunca da günün koşullarında q70e göre bin tl farkla 75’ xh80 almış oldum ama onda da panel hatası çıktı. Servisten değişim evrakı şimdi geldi, şimdi güncel fiyatlarda bir karar vereceğim, media markt ve teknosa yolu gözüktü.
Yine değerlendirme kriterlerimden bir olan açılı seyretme olayını daha önce söylemeyi atladım. Salonun oturma düzeninde doğrudan seyretme açısı yanında sağ ve sol taraflardan yaklaşık 45-50 derecelik açıyla 2,5 metre mesafeden tvyi seyretme ihtimalide var. Sanırım bu tip durumlar için ips panel tavsiye ediliyor. Farklı bir yorum varsa iletirseniz memnun olurum. Selamlar..
Ekran boyutu büyüdükçe, panel kalitesi daha da mühim hale geliyor. Bence o boyutta bir tv ye bu bütçeler harcadığında mutlaka 100 hz panel alınması gerekir.

Eğer alt yazılı film dizi vb. Içerik kullanmıyorsanız edge led ips paneller size fazla sorun yaratmayacaktır. Izleme açısı konusunda daha geniş bir perspektifiniz olacaktır ancak kontrast kaybı yaşayacaksınız; yani karanlık sahnelerde detaylar kaybolacak.

Günümüzdeki VA paneller izleme açısı kaybına yönelik geliştirmeler yaptılar. Tabii ki halen o konuda ips kadar başarılı degiller ve yapisi geregi olamazlar. Ancak ben şahsen, diger artılariyla VA panellerin daha tercih edilesi oldugunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

Erdem Ekiz

Yeni Üye
19 Şub 2021
13
41
Bende nano866 almak istiyorum 100 hz olması hdmi 2.1 olması akıllı kumandası birçok artısı var bir de ince slim metal kasa dolby atmos ses sistemi birde hdr özelliği var bildiğim kadarıyla bir de üretiminde çalışıyorum lg nin kaliteli bi televizyon pişman olacağınızı sanmıyorum açıkçası bir de tv geldikten sonra deneyimlerinizi aktarırmısınız rica etsem
Tabiki. TV geldi daha montajı yapılmadı. Servis bekliyorum?

E Erdem Ekiz,

Valla hocam ne yalan söyleyeyim ilk televizyonum Samsung tu. 10 sene sonra bozuldu. Panel arızası yapılamadı. Kime sorarsam sorayım LG diyince Samsung u direk sildim kafadan ama gerçekten güzel cihazları var... Gönlüm kaymadı değil ...

Dediğim sorun heralde Edge ledden kaynaklanan bir problem. Cihaz daha yeni geldi... Servis bekliyorum kurulması için. Aslında bende 3500 4500 arası bakıyordum. Ne ara o rakamlara çıktım bilmiyorum... İnşallah bi 10 senede bu götürür....

Bence kafanızda birkaç model belirleyin ve elektro marketlerde direk o cihazlara bakın. Teknik bilgi açısından kağıt üzerinde kalıyor herşey...
Bazı tvlere baktım hangisiydi hatırlamıyorum USB çıkışlarının hepsi arkada, 3 hdmı girişi var ikisi sağda biri arkada gibi saçma sapan konumlandırılmış. En mantıklısı yerinde içinize sinerek almış olmanız.

Son düzenleme:
sardemir Çevrimdışı

sardemir 

Aktif Üye
13 Şub 2021
83
37
Tabiki. TV geldi daha montajı yapılmadı. Servis bekliyorum?

Hayırlı olsun hocam, nanocell benim nazarımda 866 dan itibaren başlar.. Tek dezavantajı edge led olması, bazılarında alttan bazılarında üstten, bazılarında dual her iki tarafdan oluyor, 866 'nın ki nasıl bilmiyorum ama teknosada gördüğüm kadarıyla görüntüsü güzeldi... Bende philips 70pus8505 siparişimi iptal edip, LG aldım.. pazartesi kurulum için bekliyorum

Yapacak birşeyiniz yok iade süreci için malesef o televizyonun geri gitmesini bekleyecek sonra bu müşteri memnuniyetini dikkate almayan firmanın keyfinin gelipte parayı bankanıza iade etmesini bekleyeceksiniz malesef. Sizi zaten lojistik firması arar. Gelmeyin iade dersiniz götürürler.
anladım hocam, aynen dediğiniz gibi yapacağım mecburen..

Geri
Üst Alt