M Çevrimdışı

mybest

Yeni Üye
24 Nis 2020
18
45
65 inch 100 hz paneller 11-12 bin tl den başlıyor ve led panel oluyor. Ben linux tabanlı bir philips kullanıyorum, ayrıca 25 usd maliyetli bir tv box ile sistemimi tamamladım içerik konusunda sorun yaşamıyorum.
Burda altını çizmek istediğim konu tv seçerken panel ve görüntü kalitesinin en önemli kriter olarak göz önüne alınması. Yaklaşık 500 tl bir harcamayla lisanslı androide sabip bir mi vox alabilrisiniz. Ancak sadece android işletim sistemi var diye 1000-1500 tl fazla verilmesini ben tavsiye etmem. Ayrıca android sistemi anakartı şişirecek ve yavaşlatacaktır onu da goz onune almak gerekir.
temelde aslında bende böyle düşünüyorum iyi panel tv+mibox. 55 inçte bu şekilde kullanabileceğim aklınızda görüntüyü iyi verecek bir panel tv varsa ki yine düzgün bir marka olsa güzel olur önerirseniz sevinirim. Teşekkürler.

E Çevrimdışı

ersin11

Yeni Üye
7 Şub 2020
20
37
Merhaba arkadaşlar tv paneli kırıldı 55ud9300 vestele ücretli panel sordum yokmuş aynı tv'mi 2.650 tl önerdi.bende üst model olurmu falan dedim örnek verdim
NOT;benim tv Kozmetik revizyonlu kılcal çizikli diye aldım ama herhangi birçizik yoktu MB120 anakart 2018'de almıştım
üst model alırsamda revizyonlu olucak

Örnek şu model olurmu dedim-----55u9500 alınırmı 2.990tl bu tv 2 yıl garantili olucak

--ayrıca kendi televizyonuma dışarda panel fiyatı sordum 3.500 tl geliyor 6 ay garantili
Gidip meşhur marketlerden değişik isimlerde tv alıcağıma vestel alırım diye düşünüyorum

Kesin karar vermedim Lütfen yorum ve yardımlarınızı bekliyorum... 55u9500 alınırmı
yada önerdiğiniz moldel varmı
Adem Helvacı Adem Helvacı F fikoloji TEKNOwest TEKNOwest teraspy teraspy MMTECH MMTECH Aragorn Aragorn

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

brk51

Yeni Üye
6 Ara 2020
25
36
Slm değerli ustalarım Grundig 55geu8950b modeli an itibariyla 4399 lira fiyatıyla indirime girdi.Tv de WCG,Micro Dimming,Hdr,Hareketli sahne iyşleştirme vpi:1700 ppr:900 hz ve İps panel gibi özellikler mevcut nasıldır tv hakkında hiçbir bilgi yada yorum bulamadım kararsız kaldım tavsiye edermisiniz yoksa aklımda toshiba vestel grubuna bazı tvler var bu fiyat bandında örneğin: Toshiba 55ul3b63dt veya Vestel 55u9400-55ua9600 kafam karıştı.Sizin değerli yorumları benim için önemli yardımlarınız için şimdiden teşekkürler kolay gelsin

C Çevrimdışı

cancri

Yeni Üye
26 Ara 2020
2
35
Estağfurullah. Benim de bir yanlışım olduysa affola.

Ben inanın burdaki 3 kişiye bakarak yazmadım bunu. Başka bir forumda bu açıklığın konusu var ve bir çok kişide var. O yüzden özellikle belirttim. Ayrıca sizle derdim yok söyledikleriniz bana karşı olduğu için cevap vermek istedim. Neyse konu arkadaşın dediği gibi çok uzadı burda kapatalım.

Hocam 58PUS8505 i bende bir ara almayı düşünmüştüm. Başka bir forumda bu tvnin konusu var. Forum adı vermek doğru olur mu burda bilmediğim için söylemiyorum fakat araştırırsanız karşınıza çıkar direkt zaten. Baya bir kişi almış. Enine boyuna orda tartabilirsiniz isterseniz.
Bende foruma bütçeme uygun televizyon tavsiyesinde bulundum cevap alamayınca mağazaya gittim gözüme kestirdiğim 3 markanın 3 farklı ürününü not aldım ertesi gün müşteri şikayetlerini incelledim,teknik özelliklerini kıyasladım, 58pus8505 biraz bütçemi aşıyor olsada aklımdaki tercih LG isede kumar oynayarak 2 yıl ek garantide yaptırarak Philips 58pus8505 aldım. Ürününü kullandıkça avantaj ve dezavantajlarını göreceğiz. Öncelikle görüntü kalitesi gayet iyi ama ses sistemi bekletimin üzerinde çıktı. Ambilight teknolojisi bence her televizyonda olmalı çok farklı bir izleme deneyimi sunuyor ki mağazada gezerken aman alt tarafı bir led ışık diye düşünmeme rağmen bu fikrim televizyonu kullandıktan sonra tamamen değişti.Sanırım VA panel oturma açına göre televizyonu çevirebilmek avantaj sağlıyor ama beğenmediğim bir durum var acaba ben mi beceremedim diye düşünüp destek hattını arayarak da teyit ettim google chrome ve diğer bilindik tarayıcılarını desteklemediğini kendisine ait tarayıcı olduğunu onu kullanabileceğimi ilettiler keşke böyle olmasaydı . Kendi uydu alıcısını kullanıyorum ondan mı bilmiyorum ama kanal geçişleri bana yavaş geldi,ama uygulamalardaki geçişleri hızlı ayrıca logitech akıllı klavyenin türkçe desteğini bir türlü bulamadım ingilizce karakter kullanmak zorunda kalıyorum ve bu gerçekten berbat bir durum umarım çözümü vardır. Hiç aklımda olmayan bir markayı almış bulundum ve ürünü kullandıkça artılarını ve eksiklerini görüp paylaşacağım.

Son düzenleme:
Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Merhaba arkadaşlar tv paneli kırıldı 55ud9300 vestele ücretli panel sordum yokmuş aynı tv'mi 2.650 tl önerdi.bende üst model olurmu falan dedim örnek verdim
NOT;benim tv Kozmetik revizyonlu kılcal çizikli diye aldım ama herhangi birçizik yoktu MB120 anakart 2018'de almıştım
üst model alırsamda revizyonlu olucak

Örnek şu model olurmu dedim-----55u9500 alınırmı 2.990tl bu tv 2 yıl garantili olucak

--ayrıca kendi televizyonuma dışarda panel fiyatı sordum 3.500 tl geliyor 6 ay garantili
Gidip meşhur marketlerden değişik isimlerde tv alıcağıma vestel alırım diye düşünüyorum

Kesin karar vermedim Lütfen yorum ve yardımlarınızı bekliyorum... 55u9500 alınırmı yada önerdiğiniz moldel varmı
Aynı tv 9500 den daha iyi olabilir

C Çevrimdışı

chaos knight

Aktif Üye
26 Şub 2019
141
Arkadaşlar merhaba, 55 inç tv için geçenlerde vatan bilgisayarda Axen 55ual92 modelini gördüm. Ben paneli çok beğendim yanında hemen Samsung modeli vardı parlaklığı daha yüksek ancak görüntü kalitesi olarak Axen daha iyiydi. samsung daha parlak olmasına rağmen daha düz bir görüntü kalitesi vardı. Axen ise gölgeleri siyahları ve parlak noktaları çok iyi veriyordu. Axen Va panel, karanlık ve aydınlık bölgeleri detay kaybetmeden 3 boyutlu bir şekilde görüntülüyor. Cihaz android li bir cihaz, açıkçası bu markadan beklemiyordum bu kadar kaliteli bir görüntüyü. Fiyatıda uygun ilgilenenlere bilgi vermek amacı ile paylaşmak istedim, Not: Marka ile uzaktan yakından alakam yoktur:) .

M Çevrimdışı

musti35

Yeni Üye
16 Nis 2018
25
41
Hocam 55tu8300 50/60 hz panele sahip malesef 100 hz değil. Samsung 100 hz panelleri artık qled modellerde ve 7 serisinden itibaren kullanıyor.

Toshiba cihazların genel olarak tüm Vestel üretimlerinden pozitif olarak ayrıştığını düşünsem de Samsungun görüntü ve sistem kalitesi fazlasıyla yukarıdadır. Çok büyük bir fiyat farkı yoksa samsung benim tercihim olurdu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam selamlar,

Özellikle Android tv istemenizin sebebini öğrenebilir miyim? Bunu sormamın sebebi harici android cihaz kullanarak fiyat performans acısından daha isabetli bir tercih bulma ihtimalidir yanlış anlamayın lütfen.

Merhaba hocam,
estağfurullah.

Babamlara alacağız.
ilave cihaz falan kullanmayı bilmiyorlar yaşlarından dolayı.
Hepsi bir arada olsun istedik

R Çevrimdışı

Redfortes

Yeni Üye
27 May 2020
5
31
Hangi tvyi tavsiye edersiniz.

Screenshot_20210131-155029.jpg

E Çevrimdışı

ersin11

Yeni Üye
7 Şub 2020
20
37
Aynı tv 9500 den daha iyi olabilir
hakkaten öylemi ya bende düşündüm ki benim Mb120 eskiyo
yeni Mb230 güncellme alır v.b demiştim kendimce...
formda çok güzel şey öğrendim benim9300 slim yani edge led imiş diyorum ki arka işığı düşürüyorum oda ışığı kapalı gözümü alıyo demekki edge led bana göre değilmiş

E Çevrimdışı

ekoko5454

Yeni Üye
30 Ocak 2021
11
33
55q60t vs 50pus 8505 vs tu8000 6 bin tl bütçede sizce hangisi kullanım amacı futbol ve film

Görünti kalitesi olarakta içlerinde en iyisi ?

E Çevrimdışı

Efrasiyab

Aktif Üye
20 Şub 2018
98
Merhaba hocam,
estağfurullah.

Babamlara alacağız.
ilave cihaz falan kullanmayı bilmiyorlar yaşlarından dolayı.
Hepsi bir arada olsun istedik
Son teknolojik cihazlara yatkınlığı olmayan bellirli yaş üstündeki kişilerin android tv sisteminde zorlanacağını ve sistemin sağladığı avantajlardan yeteri kadar faydalanamayacagini düşünüyorm.

O nedenle büyüklerimiz için alınacak tv lerin ışletim sisteminin basit olmasını, kumandasında youtube netflix amazon prime tuşlarının bulunmasını tavsiye ederim.

Illa android tv isteminiyorsa Philips android sistemi kullanır ama menüsü çok karmaşıktır. Sony android tvler ya da vestel üretimi android tv ler daha uygun olur gibi.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
hakkaten öylemi ya bende düşündüm ki benim Mb120 eskiyo
yeni Mb230 güncellme alır v.b demiştim kendimce...
formda çok güzel şey öğrendim benim9300 slim yani edge led imiş diyorum ki arka işığı düşürüyorum oda ışığı kapalı gözümü alıyo demekki edge led bana göre değilmiş
U 9500 mb 230 ikilisi için hoş olmayan geri bildirimler aldık forumda evet sizin model eski ama 9500 yerine daha güncel bir teklif olursa daha iyi olur, özellikle mb 130 anakartlı modeller olsa daha iyi olur

Geri
Üst Alt