M Çevrimdışı

Mmtselim

Yeni Üye
27 Ocak 2021
11
23
Televizyon önerirmisiniz Max bütçe 3000 TL öncelik 40-50 inc Netflix ve ip TV öncelikli ve takıntılı biriyim öncelik olmasa da yan açılardan da izlenecek renkleri doygun canlı olursa da iyi olur şimdiden teşekkürler

D Çevrimdışı

Dandalyus

Yeni Üye
28 Ocak 2021
4
52
Herkese iyi akşamlar. Kardeşim için 50" 4k televizyon tavsiyesi verirmisiniz. Bütçe en fazla 5000 TL. Neler yapacak IP TV, internetten dizi, film izler. Futbol maçları izler. Marka tercihim yok ama evimde Samsung 40D7000 kullanmaktayım fakat ilk ayında anakart bozuldu değişti başka hiç sorun çıkarmadı fakat arkadaşla aynı anda almıştık onun problemi ışık sızması idi. Arkadaşo THH, T. mahkemesi, İcra süründürdüler. O yüzden Samsung mümkünse istemiyorum. Şimdiden teşekkürler.

S Çevrimdışı

sinan0

Yeni Üye
28 Ocak 2021
3
23
maks 4500tl bütçem var. Ben görüntü kalitesi için 50pus7805 i en doğru cihaz olarak düşündüm. Nasıldır? Siz tavsiye eder misiniz?

E Çevrimdışı

Efrasiyab

Aktif Üye
20 Şub 2018
98
maks 4500tl bütçem var. Ben görüntü kalitesi için 50pus7805 i en doğru cihaz olarak düşündüm. Nasıldır? Siz tavsiye eder misiniz?
50 ve 58 inch panellerin kalitesi 49 ve 55 inch panellere nazaran düşüktür. Kötü değildir ama gerek görüntü upscale gerekse motion konusunda 49 ve 55 inchlere göre daha zayıftır. Bu nedenle de dikkat ederseniz 50 ve 58 inch cihazlar daha uygun fiyatlidir cunku bu paneller digerlerine gore nispeten daha ucuzdur.

Phillips'in görüntü kalitesi oldukça başarılıdır. Siz konusu model VA panel olduğu için kontrastı da oldukça iyidir tam karşıdan izlenecekse VA doğru tercihtir zaten. Ancak, phillips'in görüntü kalitesi ne kadar iyi olursa olsun panelin çıkabileceği limitler sınırlıdır.

Ben 50 ich philips kullanicisiyim, garanti süresi bittikten 4 ay sonra backlight arızası çıktı hemen. Ayrıca cihaz android olmamasına rağmen yoğun netflix kullanımında anakart hemen şişiyor ve cihazda agirlasmalar başlıyor. Panel tozlanmasi ise gözle görünür biçimde. Teledunya kullandığım icin Kanal geçişleri hakkında bilgim yok.

S Çevrimdışı

sinan0

Yeni Üye
28 Ocak 2021
3
23
50 ve 58 inch panellerin kalitesi 49 ve 55 inch panellere nazaran düşüktür. Kötü değildir ama gerek görüntü upscale gerekse motion konusunda 49 ve 55 inchlere göre daha zayıftır. Bu nedenle de dikkat ederseniz 50 ve 58 inch cihazlar daha uygun fiyatlidir cunku bu paneller digerlerine gore nispeten daha ucuzdur.

Phillips'in görüntü kalitesi oldukça başarılıdır. Siz konusu model VA panel olduğu için kontrastı da oldukça iyidir tam karşıdan izlenecekse VA doğru tercihtir zaten. Ancak, phillips'in görüntü kalitesi ne kadar iyi olursa olsun panelin çıkabileceği limitler sınırlıdır.

Ben 50 ich philips kullanicisiyim, garanti süresi bittikten 4 ay sonra backlight arızası çıktı hemen. Ayrıca cihaz android olmamasına rağmen yoğun netflix kullanımında anakart hemen şişiyor ve cihazda agirlasmalar başlıyor. Panel tozlanmasi ise gözle görünür biçimde. Teledunya kullandığım icin Kanal geçişleri hakkında bilgim yok.
Teşekkür ederim. Arızayı hallettiniz mi? Zorluk oldu mu tamir esnasında?

E Çevrimdışı

Efrasiyab

Aktif Üye
20 Şub 2018
98
Teşekkür ederim. Arızayı hallettiniz mi? Zorluk oldu mu tamir esnasında?
Açıkçası internet üzerindeki olumsuz geri bildirimler nedeniyle henüz philips servisine vermedim evime çok ama çok yakın olmasına rağmen. Led barlardan bir sıra arızalı diğerleri çalışıyor. Şu pandemi günlerinde hangi sürede teslim edeceklerine ve de bir yeri düzeltirken başka yerleri bozmayacağına emin olamadığım için henüz tamir ettiremedim.

Genel anlamda şu tavsiyeyi verebilirim. Her markanın üretiminde ve servislerinde sorun yaşanabilir. Philipste bu risk biraz daha yüksektir. Ama özellikle görüntü acısından çok başarılıdır. Ben bir daha bu markayı tecih eder miyim bilmiyorum ama 50 ich tv bir daha asla tercih etmem. 49 inche ya da 55 inche yönelirim

S Çevrimdışı

sinan0

Yeni Üye
28 Ocak 2021
3
23
Açıkçası internet üzerindeki olumsuz geri bildirimler nedeniyle henüz philips servisine vermedim evime çok ama çok yakın olmasına rağmen. Led barlardan bir sıra arızalı diğerleri çalışıyor. Şu pandemi günlerinde hangi sürede teslim edeceklerine ve de bir yeri düzeltirken başka yerleri bozmayacağına emin olamadığım için henüz tamir ettiremedim.

Genel anlamda şu tavsiyeyi verebilirim. Her markanın üretiminde ve servislerinde sorun yaşanabilir. Philipste bu risk biraz daha yüksektir. Ama özellikle görüntü acısından çok başarılıdır. Ben bir daha bu markayı tecih eder miyim bilmiyorum ama 50 ich tv bir daha asla tercih etmem. 49 inche ya da 55 inche yönelirim

Çok teşekkür ederim hocam.

MMTECH Çevrimdışı

MMTECH 

Aktif Üye
24 Mar 2020
101
31

Katılıyorum, 50" 7805 VA panel zaten, IPS değil.

E Çevrimdışı

Efrasiyab

Aktif Üye
20 Şub 2018
98
Bildiğim kadarıyla 50 ve 58 inch paneller VA yapısında ve direct led oluyor, istisnalar olabilir tam olarak bilmiyorum. Bu panellerin üreticileri de Çinli oluyor. Tabiiki Çin her türdeki kalite skalasında ürün yapıyor onu biliyorum ama patent haklarıyla ilgili olsa gerek 50 ve 58 inch yoğunluğu belirli firmalarda ve kalite de limitli bir seviyede bu panellerde.

Benim panel yapısı tercihim kesinlikle VA yapısıdır. Duruma göre ips de kullanabilirim ama direct led olmak şartıyla. Kısa bir süre edge led ips kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki, filmleri altyazılı izleyen biriyseniz edge led ips panelden uzak durmalısınız.

50 ve 58 inch paneller kötü değildir ama 49 ve 55 ler onlardan daha iyi ve kalitelidir. Bütçe durumuna göre çok zorlamıyorsa 49 veya 55 tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eger butce sikintisi varsa ve bu paneller tercih edilecekse en azindan 3 yil sureyle garanti veren ureticiler tercih edinebilir.

C Çevrimdışı

Conqueror1453

Yeni Üye
29 Ocak 2021
4
41
Arkadaşlar merhaba yeni üyeyim hatta bir foruma bile ilk defa üye oluyorum bir yanlışım olursa şimdiden affola benim bir Televizyona ihtiyacım var uzun zamandır araştırıyorum bu gün Sony Kd 49-XH8077 modelinin m. markt ta 5500 tl ye düştüğünü gördüm geçtiğimiz ay bu televizyon 9000 tl leri görmüş neden bu kadar düşmüştür diye kafam karışmadı değil ama almayıda düşünüyorum sizden ricam bu tv nasıl alınırmı 5000 tl bütçem var bunun yerine lg nin yada samsungun muadil tvlerine baksammı çok fazla anladığım konular değil normal ev kullanıcısıyım normal uydu kullanacağım belki türkcell tv plus internetten film izliycem izleme mesafem yaklaşık 3 - 3.5 m birde sürekli tam karşıdan değil birazda açılı izliyeceğim tv yi sizlere zahmet bana bir fikir verirseniz bahsettiğim sony için yada diğer modellerdede öneride bulunursanız çok minnettar olurum hepinize şimdiden çok teşekkür ederim

R Çevrimdışı

Redfortes

Yeni Üye
27 May 2020
5
31
2000 - 3000 bin bandında bir tv arıyorum vestel , hi level öneriliyo genelde iyimidir başka bir öneriniz varmı marka model yazarsanız sevinirim.
49" inç civarı tercihim aşağı yukarı

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Arkadaşlar merhaba yeni üyeyim hatta bir foruma bile ilk defa üye oluyorum bir yanlışım olursa şimdiden affola benim bir Televizyona ihtiyacım var uzun zamandır araştırıyorum bu gün Sony Kd 49-XH8077 modelinin m. markt ta 5500 tl ye düştüğünü gördüm geçtiğimiz ay bu televizyon 9000 tl leri görmüş neden bu kadar düşmüştür diye kafam karışmadı değil ama almayıda düşünüyorum sizden ricam bu tv nasıl alınırmı 5000 tl bütçem var bunun yerine lg nin yada samsungun muadil tvlerine baksammı çok fazla anladığım konular değil normal ev kullanıcısıyım normal uydu kullanacağım belki türkcell tv plus internetten film izliycem izleme mesafem yaklaşık 3 - 3.5 m birde sürekli tam karşıdan değil birazda açılı izliyeceğim tv yi sizlere zahmet bana bir fikir verirseniz bahsettiğim sony için yada diğer modellerdede öneride bulunursanız çok minnettar olurum hepinize şimdiden çok teşekkür ederim
O fiyatlara ''yerse'' çekmişler resmen.Tv olması gereken rakkamlara gelmiş.
Yan açılardan da izleyebilmek için ideal.Maksimum 530 Nit parlaklığa 1100:1 (IPS paneller ortalama 1000:1) kontrasta sahip.5 milisaniye tepkime (gray to gray),titreme yok.
Kenar led aydınlatmaya sahip ki biz genelde direkt led (arka aydınlatma) tavsiye ederiz.
O yüzden Lg 55UN7400 (şu an 5900 TL) ya da Philips PUS7805 (ŞU AN 5455 TL)

Tüm bunların içinde Sony daha yüksek parlaklığa sahip.
Sıralaman şu şekilde olabilir
1.Sony
2.Lg
3.Philips

Va panel tavsiyem de Philips 50 PUS8505'dir

D Çevrimdışı

Dandalyus

Yeni Üye
28 Ocak 2021
4
52
Herkese iyi akşamlar. Kardeşim için 50" 4k televizyon tavsiyesi verirmisiniz. Bütçe en fazla 5000 TL. Neler yapacak IP TV, internetten dizi, film izler. Futbol maçları izler. Marka tercihim yok ama evimde Samsung 40D7000 kullanmaktayım fakat ilk ayında anakart bozuldu değişti başka hiç sorun çıkarmadı fakat arkadaşla aynı anda almıştık onun problemi ışık sızması idi. Arkadaşo THH, T. mahkemesi, İcra süründürdüler. O yüzden Samsung mümkünse istemiyorum. Şimdiden teşekkürler.
49" de olur. Fiyat mi box s 4k alacağımız için en fazla 4500tl ye indi. Yerli yabancı markalar olabilir. Samsung hariç. Önümüzdeki hafta almayı düşünüyoruz.

C Çevrimdışı

Conqueror1453

Yeni Üye
29 Ocak 2021
4
41
O fiyatlara ''yerse'' çekmişler resmen.Tv olması gereken rakkamlara gelmiş.
Yan açılardan da izleyebilmek için ideal.Maksimum 530 Nit parlaklığa 1100:1 (IPS paneller ortalama 1000:1) kontrasta sahip.5 milisaniye tepkime (gray to gray),titreme yok.
Kenar led aydınlatmaya sahip ki biz genelde direkt led (arka aydınlatma) tavsiye ederiz.
O yüzden Lg 55UN7400 (şu an 5900 TL) ya da Philips PUS7805 (ŞU AN 5455 TL)

Tüm bunların içinde Sony daha yüksek parlaklığa sahip.
Sıralaman şu şekilde olabilir
1.Sony
2.Lg
3.Philips

Va panel tavsiyem de Philips 50 PUS8505'dir
Öncelikle ilgin alakan için çok teşekkür ederim sony tvnin fiyatından işkillendiğim için bahsetmişti dediğin doğru olabilir yalnız önerdiğin tvler boyut olarak bana büyük burda benim hatam var kusura bakma tavsiye isterken belirtmeyi unutmuşum maksinum 50 inc bir tv arıyorum ve philips almayı açıkçası düşünmüyorum ( forumdaki bahsedilen servis sorunlarından sebep) malum genel olarak hepimiz kıt kanaat geçinmeye çalışan insanlarız o yüzden hem uygun hem iyi olsun istiyoruz benimde derdim her ne kadar elektronik şans işide olsa bir kere alıp uzunca yıllar sorunsuz kullanmayı istemek o sebepten sizlerin değerli fikirleri, önerileri benim için çok önemli 49-50 inç lg yada samsung sony KD 49 XH8077 ayarında bir tv yada sony al gitsin derseniz tavsiyelerinizi değerlendireceğim tekrra tekrar çok teşekkür ederim özellikle Adem Helvacı Adem Helvacı üstadım sizinde önerinizi alabilirsem çok memnun olacağım cümleten hayırlı günler

Geri
Üst Alt