U Çevrimdışı

Uqurckr

Yeni Üye
25 Ocak 2021
14
28
Merhaba hayırlı akşamlar forumu 2 haftadır takip ediyorum neredeyse tavsiye başlığını komple okudum diyebilirim tabiki eskiye pek inmedim çünkü güncel modeller üzerinden tavsiyeleri okudum az çok.
Yakında evleneceğim için tv tavsiyesine ihtiyacım var aklımda 2 marka 3 model var.
Tv karşıdan izlenicek çok az da olsa Tv kanalları en çok Netflix ve oyun oynamak için kullanılıcak.
Lg nanocell816
Lg nanocell866
Sony Xh8096

Başka tavsiyeleriniz var ise onlara da bakabilirim Samsung gibi.

Ayrıca Türkiyede üretilen tüm Lg tv lerin üretiminde çalışıyorum.Arçelik-Beko-Grundig-Altus ve TCL dahil belirtmek isterim.
Madem Lg montajında çalışıyosun neden tavsiye istiyosun diyenler olabilir biz hazır panel montajı yapıyoruz ve ben paketleme işindeyim tv ayakları garanti vs. tv görüntüsünü görme şansım çok az görsem de saniyelik izleme şansım var ses kalitesi veya 4K normal Tv kanalları izleme şansım hiç yok yardımcı olursanız çok sevinirim çok teşekkürler şimdiden.

F Çevrimdışı

ferdi28

Yeni Üye
26 Ara 2017
9
Merhaba

Samsung 50TU8500
Samsung 50Q60T
Özelliklerine baktığımda pek fark yok gibi geldi fiyatları da yakın ama iyi anlayan tavsiye verirse sevinirim. Samsung Dex kablosuz bağlantı uyumu iyi olması için Samsung marka düşünüyorum.

E Çevrimdışı

ersin11

Yeni Üye
7 Şub 2020
20
37
Selamlar hocalarım benim 55ud9300 panel kırıldı stok olmayınca aynı modeli verelim dedi vestel 2.650tl neyse başka üst model olmazmı dedim örnek 55u9500 tv bunada 2987 tl panelini öğrenmek istedim 2 gündür dönecekler burda baktım problem yaşanıyormuş 55u9500bu modelde
velhassın gözüm ağrıdı forumda arma yapmaktan bana STABİL bi 55 inç ne önerirsiniz Vestel ona göre önerinizi alayım lütfen yardım
Adem Helvacı Adem Helvacı F fikoloji

D Çevrimdışı

dedekorkud

Yeni Üye
28 Ocak 2021
1
36
merhabalar arkadaşlar
yarın satışta olacak a101 ürünü var ve hepsiburadadan beğendiğim bir ürün var ikisi arasında siz olsanız ne dersiniz uzun ömürlü olabilecek
işyerimde reklam vs kampanya videoları yayınlanacak sabahtan akşama açık olacak öneriniz ne olur. birisi büyüklük için ideal fakat güvenemiyorum grundig e fakat toshibada iyi gibi ekran boyutu hariç uzun ömürlü ve gündüzden akşama yayın verebileceğim hdmi üzerinden tv arıyorum.
Bunlardan hangisini önerirsiniz
Toshiba 58UL3A63DT yarın a101 de satışta o yüzden biraz acildir :)
Grundig 65 GEU 7830 B

mi box 4s var bu arada android olup olmamasıda çok önemli değil.
hangisi dersiniz ?
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam sizin görüşlerinizde önemli

J Çevrimdışı

jeambeam

Yeni Üye
28 Ocak 2021
1
39
Adem Helvacı Adem Helvacı üstadım bilgi birikim paylaşımın için öncelikle teşekkür ediyorum. youtube kanalından geldim buralara , youtube kanalına da tv ararken geldim.

şimdi benim bütçem maks 3bin olarak belirledim. dubleks bir ev ve üst kattaki salona tv yi koyacağım 3 metre gibi bir mesafesi olacak hemen hemen. açısı karşıdan izlenecek şekilde belki çok hafif bir 30 derece yandan izlenebilir.

şimdi gezerken onvo , nordmende , grundig ve toshibaları gördüm. forumu 800. sayfadan beri okudum.

güzel bir android box ayarladım dynalink , yasal lisanslı netflix 4k falan mevcut. o yüzden uhd bir tv alayım dedim. olay şu ki, iptv izlenecek , netflix ve bir adet de mac mini bilgisayarım var 2012 model onu bağlamayı düşünüyorum. bir de kardeşim var , güzel bir kasa var , arada belki büyük ekran oyun keyfi için bağlarım onu da.

tv nin kendi içeriğiyle işim yok açıkçası , yani işletim sistemi şu bu vs. ama mesela ram ve işlemci kablosuz görüntü aktarımında çok önemli orada da üzmezse sevinirim. daha çok film vb içerikler için kullanılacağından hareketli ekranlarda görüntünün iyi olması gerekiyor. ve hdr şart (zaten çoğunda var).

az önce gezerken 43gcu7900b gördüm fiyatı iyiydi ama grundig o eski grundig değil onu da biliyorum.

marka takıntım kesinlikle yok , toshiba yazması veya abcd yazması hiç önemli değil.

net görüntü ve hareketli sahnelerdeki performansı bana yeter.

sonuçta multimedya ekranı olarak kullanılacak. tabi var mıdır bilmiyorum ama bluetooth hoparlör falan bağlama imkanı olursa mis gibi olur. qled, nanocell şu bu önemli değil 43" civarı yeterli olur diye düşünüyorum. yardımcı olursanız inanılmaz mutlu olurum.

saygılarımla.

Kisuke Urahara Çevrimdışı

Kisuke Urahara 

Aktif Üye
21 Mar 2019
434
Toshiba 65UL2063DT 65" Ultra HD Smart Led TV a101 den satın aldık. Tv 6 ay sonra kardeşim kendi evinde kullanacaktı. Vestel Servis 6 ay sonra kurulumunu yaparız garantisi 6 ay sonra başlar ancak tv nin paneli kırık olursa vs..panel ücreti vs. alınır haberiniz olsun dedi. Bizimkiler kutu sağlam bir şey yok kalsın, 6 ay sonra açalım dediler. Gelip kurulumunu yapın dedim .Servis dün geldi . Kutunun dışında hiç hasar olmamasına rağmen tv paneli kırık çıktı. Ucuz kurtardık. Siz siz olun 5 -6 ay garanti için bekletmeyin. Yenisi ile değişim olacak.

IMG_20210127_18003362a8fb9994499c9d.jpg

Son düzenleme:
Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
A1016
Toshiba 65UL2063DT 65" Ultra HD Smart Led TV a101 den satın aldık. Tv 6 ay sonra kardeşim kendi evinde kullanacaktı. Vestel Servis 6 ay sonra kurulumunu yaparız garantisi 6 ay sonra başlar ancak tv nin paneli kırık olursa vs..panel ücreti vs. alınır haberiniz olsun dedi. Bizimkiler kutu sağlam bir şey yok kalsın, 6 ay sonra açalım dediler. Gelip kurulumunu yapın dedim .Servis dün geldi . Kutunun dışında hiç hasar olmamasına rağmen tv paneli kırık çıktı. Ucuz kurtardık. Siz siz olun 5 -6 ay garanti için bekletmeyin. Yenisi ile değişim olacak.

IMG_20210127_18003362a8fb9994499c9d.jpg
A101 gibi yerlerden böyle büyük ekran tv alırsanız bırak eve gelmeyi orada açıp bakın, ne şartlarda taşınıp depolanıyor Allah bilir

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Merhaba

Samsung 50TU8500
Samsung 50Q60T
Özelliklerine baktığımda pek fark yok gibi geldi fiyatları da yakın ama iyi anlayan tavsiye verirse sevinirim. Samsung Dex kablosuz bağlantı uyumu iyi olması için Samsung marka düşünüyorum.
Samsung Q60T resim kalitesi

10 (8+2) Bit VA-Panel
+Siyah seviyesi
+Kontrast 7000:1
+Dual Led
+Wide Color Gamut
-Local Dimming Yok
Maksimum Parlaklık 500 Nit
-Dar Görüş Açısı
-Yansıma Yapan Ekran
-Dolby Vision Yok

Panel Hız & Hareket Değerleri

60Hz Panel
+Tepki Süresi~8ms
-Hareket bulanıklığını azaltma
+Arka Işık Titremesi Yok
-Görüntü Titremesi Tamamen Kaldırılamıyor

Oyun

+Input Lag~10ms
+Auto Low Latency Mode
-VRR Yok
-HDMI 2.1 Yok

Ses

2x20W (RMS)
Anlaşılabilir ses, ancak çok az bas
-DTS Yok
+HDMI eARC
+Dolby True HD üzerinden Dolby Atmos

Samsung TU8500'de parlaklık daha düşük 320 Nit.Wide Color Gamut yok.
Artısı ise tepkime süresi 5 milisaniye.Bu hareketin biraz daha akıcı olabileceğini gösteriyor örnek olarak futbol maçındaki topun takılmadan hareket etmesi gibi,fakat bu milisaniye farkını insan gözünün algılaması pek mümkün değil.

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Merhaba hayırlı akşamlar forumu 2 haftadır takip ediyorum neredeyse tavsiye başlığını komple okudum diyebilirim tabiki eskiye pek inmedim çünkü güncel modeller üzerinden tavsiyeleri okudum az çok.
Yakında evleneceğim için tv tavsiyesine ihtiyacım var aklımda 2 marka 3 model var.
Tv karşıdan izlenicek çok az da olsa Tv kanalları en çok Netflix ve oyun oynamak için kullanılıcak.
Lg nanocell816
Lg nanocell866
Sony Xh8096

Ayrıca Türkiyede üretilen tüm Lg tv lerin üretiminde çalışıyorum.Arçelik-Beko-Grundig-Altus ve TCL dahil belirtmek isterim.
Madem Lg montajında çalışıyosun neden tavsiye istiyosun diyenler olabilir biz hazır panel montajı yapıyoruz ve ben paketleme işindeyim tv ayakları garanti vs. tv görüntüsünü görme şansım çok az görsem de saniyelik izleme şansım var ses kalitesi veya 4K normal Tv kanalları izleme şansım hiç yok yardımcı olursanız çok sevinirim çok teşekkürler şimdiden.
Sony'yi daha sorunsuz buluyorum.
Eğer karşıdan izleyeceğim diyorsan Samsung Q70 (penel açıklığı sorunu yaşayıp iade eden veya etmek isteyenler oldu) ya da Philips 50/58 PUS8505'de olabilir.

MMTECH Çevrimdışı

MMTECH 

Aktif Üye
24 Mar 2020
101
31
Lg nanocell816
Lg nanocell866
Sony Xh8096

İyi de 866 bunların dengi değil ki fiyat olarak ta anlamışsındır zaten, az para vereceksen sony daha fazla vereceksen 866 veya karşıdan izleyeceğin için Q70T olabilir ama ben 866 seçerdim local dimming ve direkt 10 bit, türkçe akıllı kumanda avantajı da var.

U Çevrimdışı

Uqurckr

Yeni Üye
25 Ocak 2021
14
28
Sony'yi daha sorunsuz buluyorum.
Eğer karşıdan izleyeceğim diyorsan Samsung Q70 (penel açıklığı sorunu yaşayıp iade eden veya etmek isteyenler oldu) ya da Philips 50/58 PUS8505'de olabilir.
Samsung tvlerine genel olarak çok bakmadım sevenler de var sanırım Q serilerini ama philips pus8505 te en fazla 58 inç olarak öneriyorsunuz forumda okuduğum kadarıyla.
Sony’e biraz daha sıcak bakıyorum açıkçası ama Lg biraz aklımı kurcalıyo akıllı kumandası ve ince olmasından dolayı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İyi de 866 bunların dengi değil ki fiyat olarak ta anlamışsındır zaten, az para vereceksen sony daha fazla vereceksen 866 veya karşıdan izleyeceğin için Q70T olabilir ama ben 866 seçerdim local dimming ve direkt 10 bit, türkçe akıllı kumanda avantajı da var.
Bunların bi tık üstü sanki bir de hdmi 2.1 var sanırım Sony bana biraz daha alınası geliyo ama Lg kalitesini biliyorum dediğiniz gibi akıllı kumandası ve 10 bit olması avantajı bir de local dimming özelliği de öyle.
Son an bi karar verip iki modelden birini seçmem gerek ama bilemiyorum inşaallah birini aldığımda öbürü için beni pişman etmez çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
N Çevrimdışı

Nautilus

Aktif Üye
13 Haz 2019
294
43
Yıllardır Philips PFS 8109 modelini kullanıyorum, Android smart, kamerası var, uzaktan elle ses geçişi vs yapılıyor, micro dimming var çok acaip bi model almışız şans eseri ve şimdiye kadar beni çok iyi idare etti. Ekran panlinin kalitesi çok iyi geliyor bana ama yan yana karşılaştırma şansım olmadığı için güncel modellere göre nasıldır bilemiyorum. Şimdi yeni bir TV almak istiyorum ve bu kalitenin altına düşsün istemiyorum. Philips PUS9435 modelini gördüm, fiyatı iyi görünüyor yine android smart ekstra bi box ihtiyacı da olmayacak. Acaba görüntü kalitesi yine memnun eder mi yoksa bu ayarad şunu al çok daha iyi diyebilceğiniz bi model var mıdır?
Aynı panelden bende alıp kullandım.Goruntu kalitesi harikadır.

Geri
Üst Alt