Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Ömür konusunda hiç bir markanın diğerine üstünlüğü yok açık ve net.Merhaba Adem Bey,
Cevabınız için teşekkür ederim, evet bu teknoloji işinde elimde bomba varmış gibi geliyor hep .
Aslında benim salon oturuşu "U" ve yandan 2.5 metre, karşıdan 3.5 metre mesafeden TV'ye bakıyoruz; Nano796 sadece yakınlık/uzaklık kriterine göre mi değerlendirirsiniz yoksa TU8500'e göre oyunlarda ek performans katkısı var mı? Bir de yakınlık kısmını tam anlayamadım, göz yorgunluğu açısından mı yoksa görüntü kalitesi açısından mı söylediniz? LG teknolojisinin buradaki farkı nedir? Bilgisizliğime verin
Bir de hangisi daha uzun ömürlü olur. Eski 42" samsung led tv'mi 8 yıldır kullanıyorum maşallah, hala canavar gibi, cizgi , ölü nokta yok.. Tabi teknoloji işi biraz şans..
Tekrar teşekkürler, bu cevabınız üzerine karar alırım diye düşünüyorum. Sizden son kez bilgi koparmaya çalışıyorum
Sağlıcakla.
Benim bu tezime çok muhalefet gelir lakin yıllar beni geçmişte haklı çıkarttı, bu gün haklı çıkartıyor, yarın haklı çıkartmaya devam edecek diye düşünüyorum.
Haklı çıkmam biz tüketicilerin zararına olsa da, durum bu ne yazık ki.
LG deki sıkıntı panelin içerisindeki likit kristallerin dizilim şekli. yatay dizilimdir diğer panel tiplerinin aksine, bu kendisine geniş görüş açısı verip merkez dışı kontrast sapması sorununu ortadan kaldırsa da, ne yazık ki panel tepki hızı ve düşük kontrast oranı yan etkilerini de yanında getirir.
Dikey hizalama dediğimiz VA paneller ise bu hizalanma şekli nedeniyle oyun performansında lg panellere nazaran daha yüksek değerlerde pozitif sonuç verir, ancak U düzeninizde yukarıda yazdığım MDKS yani Merkez DIşı Konrast Sapması sorununu doğrurur, nedir bu? Yanlardan baktığınızda mesela bir insan yüzünün sınırlarında yırtılma, ten rengini de hayalet görmüş gibi görürsünüz.
Her ne kadar yeni nesil üretimler VA yerine SVA PVA SPVA şeklinde üretilip bu sorun optimize edilmeye çalışılsa da bana göre sorunuı tamamen ortadan kaldıramamıştır.
Ürün tercihlerinizi bu doğrultuda yapmanızın daha doğru olacağı görüşündeyim.