Merhabalar,
Öncelikle zaman ayırıp bilgisini paylaşan ve emeği geçen herkese teşekkürler. Forumda 808 sayfayı değil ama epey fazla sayfa ve yorum okudum. TV anakartları (en azından MB130 vs MB230), karma panel nedir vs hakkında da epey bilgi edindim. Mesajımı da ayrıntılı yazdım ki belki başkalarına da faydası dokunur.
Sorum bazı mesajların tekrarı gibi görünebilir ama bir kaç hafta içinde güncel fiyatlar o kadar çok değişti ki, bu fiyatlarla yeniden değerlendirmeyi hak ediyor diye düşünüyorum.
Salonda uzun yıllardır Plazma TV kullanıyorum ve çok memnunum. Yatak odası için ilave bir TV'ye ihtiyacım var. İhtiyaçlarım şu şekilde:
- 3.500 - 4.750 TL bandında
- 55"
- Yan açılardan izlenebilmeli. Asacağım yer hafif yanda kalıyor. (Sanırım tek seçenek IPS panel oluyor bu durumda)
- Bluetooth kulaklık bağlantısı sorunsuz olmalı (yan odada bebeğim uyuyor)
- Kullanım amacı (TV kanalları izlemeyeceğim)
- Netflix
- Amazon TV
- SSport Plus (Mümkün mü bilmiyorum, maçlarda topun motion blur'unu azaltabilirse ilk tercihim o TV olur)
- Plex (FullHD ve 4K filmler)
- Görüntü kusurlarını gözüm çok rahat fark eder ama uygun maliyetli bir şey baktığımdan bazı kusurları görmezden gelebilirim. (Ölü piksel hariç)
- Roku, eski Apple TV ve Mi Box var ama altta ünite olmayacağından mecbur kalmadıkça ikinci bir elektrik ve kutuyu vs. sabitlememeyi tercih ederim.
Forum yorumlarını okudukça tercihlerim değişti. Daha çok tavsiye edilen ve bir zamanlar ekonomik olan modellerin fiyatları çok değiştiği için elemek zorunda kaldım. Sona kalan listem, güncel fiyatlar ve düşüncelerim şu şekilde:
- Vestel 55U9500 4.300 TL: Fiyatı son 6 ayda epey arttı. Forumda MB230 olması olumsuz bulunmuş MB230 olması benim yukarıdaki koşullarımı engellemiyor yanlışım yoksa.
- Vestel 55UA9600 4.700 TL: Fiyatı 6 ay öncekine yakın. Android olması sanki uygulama seçeneklerimi artırıyor ama normal smart TV'ler bile yavaşken android ne verimde çalışır bilemiyorum.
- Regal 55R7550UA 4.000 TL: Fiyatı yakın zamanda çok arttı.
- Regal 55R7560UA 4.400 TL: Fiyatı yakın zamanda çok arttı.
- Özel durum: Regal 55R8560 online bir mağazada 4.100 TL'ye var ama mağaza yorumları karışık olduğu için güvenemedim, diğer yerlerde 5.100 TL
İlk önceleri Vestel'in yan markası Regal'e Vestel'e yakın paralar vermek mantıklı gelmiyordu. Forumdaki olumlu yorumlardan sonra Regal ilk tercihim olmuştu. Ancak ben araştırma yaparken 1-2 hafta içerisinde Regal'in fiyatları çok arttı ve Vestel'i geçti. Şu anda bu fiyatlarla Vestel mi Regal mi bilemiyorum.
Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler,
Edit: IPS yazacağıma VA yazmışım, düzelttim.