Değerli kardeşim hoşgeldin;
O terzilerden bir tanesi de benim, Evimdeki salonda kullandığım klima arasıra su damlatıyor evin içine ama elim gitmiyor ''neden?'' diye bakmak için
Elbette gönlüm size 9650 önermek ister ancak o üretimde IPS panel yok sizin de tespit ettiğiniz üzere
)
HDR Hıgh Dynamic Range Yani yüksek kontrast aralığı
WCG Wide color gamut yani gerçeğe daha yakın ve zengin renkler
DV Dolby Vision yani Daha zengin renk aralığı, Daha fazla parlaklık vs
HB Hıgh Brıghtnes yani daha yüksek ışık kaynağı
anlamı taşır. Tabi teknik detayları daha uzun ancak ben halk dilinde yazmayı uygun gördüm.
Elbette donanımsal olarak istediğimiz verimi alamadığımız için yazılımsal varyasyonlara gidiliyor bu nedenle her ne kadar aslında istemiyor olsam da bu uygulamaların var olmasını ben donanımın yetersiz olması nedeniyle uygun buluyorum.
Siz çok daha iyi bilirsiniz ki 2ghz bir işlemcinin gücü donanımsalolarak yetmiyor ise OC yöntemi ile daha yüksek performans alınabiliyor. Tabi ki bunun yan etkileri oluyor ek uygulamalar gerektiriyor, işte tv dünyasındaki bu ek yazılımların da iyi yanıda kötü yanı da oluyor elbette. Dünyadaki değişmez sonuç olan ETKİ/TEPKİ meselesi.
Kötüdür, çabuk bozulur, çakma görüntüdür vs vs gibi söylemleri de duyarsınız ancak günümüzde çakma olmayan görüntü yokki artık zira hepsi dijital şifrelenip sıkıştırılıp sonra encode edildiğine göre zaten doğal olarak bütün görüntüler çakma değil mi günümüzde ?
bana net bir ekran boyutu vermeniz mümkün olur mu? zira arama kıstasımı ne kadar daraltırsam o kadar iyi olur benim için. 55 mi araştırayım yoksa 65 mi ?
Ayrıca ne zaman ve kadar istiyorsanız yazın ben uzjn da olsa okurum yazılarınızı mutlaka satır satır hem de