S
SeninEserin
Yeni Üye
- 30 Kas 2020
- 6
- 28
55nano916 televizyon için hareketli tv askı aparatı ne önerirsiniz acaba
Aragorn
Adem Helvacı
Faydamız oldu ise ne mutlu abi ne demek ? ?Abi çok teşekkür ederim. Soru işareti kalmadı. Uzun vadede herhangi bir sorun olduğunda çözüm bulabilme adına Samsung alacağım. Hem daha az para vermiş oluruz. Tekrardan teşekkür ederim abi. Allah razı olsun.
Vogels kullanıyorum evimde fakat feci pahalı ve gereksiz inanın.55nano916 televizyon için hareketli tv askı aparatı ne önerirsiniz acaba Aragorn Adem Helvacı
Ben de bu fiyatı görünce almaya niyetlendim. Tcl firması satış sonrası hizmetlerde ve garanti süresinde handikaplı olsa da bu fiyat aralığında Vestel, Regal, Toshiba ile kıyaslayınca alınabilir gibi duruyor. Özellikle 55p8m modeliyle ilgili internette teknik detay bulmak çok zor, üstadlar bilgi sahibiyse yardımcı olurlar umarım. Regal 55R7560 ile TCL 55P8M arasında kaldım özellikle.TCL nin 55 inç televizyonu kuponla 4500 e geliyor. Bu fiyata alınır mı? Alternatifi Toshiba 55ul3b63 veya Toshiba 58ua modeli
İleri düzey teknik detay kime bilmiyor hocam. Kimse bizim gibi meraklı da değil açsın baksın incelesin vs.Ben de bu fiyatı görünce almaya niyetlendim. Tcl firması satış sonrası hizmetlerde ve garanti süresinde handikaplı olsa da bu fiyat aralığında Vestel, Regal, Toshiba ile kıyaslayınca alınabilir gibi duruyor. Özellikle 55p8m modeliyle ilgili internette teknik detay bulmak çok zor, üstadlar bilgi sahibiyse yardımcı olurlar umarım. Regal 55R7560 ile TCL 55P8M arasında kaldım özellikle.
anladım hocam yani normalde 65 inc 2.2 mt civarı bütün izleyeceğim herşey 4k olursa uygun olabilir değil mi ama izleyeceklerimin çogu belkide 1080p olacak o yüzden o mesafede max 60 inc olmalı diyorsunuz peki 55 alırsam nasıl olur hocam 4k nın detaylarını o mesafeden görebilirmiyim sonuçta bu konudaki ilk tabloya göre 4k 55 inc tv icin 1.7 metreden izlemelisiniz diyor tabi 2.atılan tabloada durumun biraz daha farklı .Mesafe - Boyut konusunda; piksel sayısı - büyüklüğü baz alınıyor. Sizin durumunuzdaki birisi için(2.2 mt), 1080P içerik söz konusuysa minimum 40"-45" bir ekran tavsiye ediliyor. 4K içerik içinse minimum 60"-65" bir ekran tavsiye ediliyor. İçerik kalitesine bağlı olmak koşuluyla, boyut büyüdükçe ekrana yakınlaşma durumu söz konusu. Mantıken ters ve saçma gibi geliyor fakat bu durumu da şöyle açıklıyorlar; Piksel sayısı arttıkça, piksel boyutu küçülür. Bir görüntü ne kadar çok pikselden oluşuyorsa o kadar çok detay sunar. Fakat bu küçük pikselleri, dolayısıyla detayları görebilmek mesafe uzadıkça zorlaşır. O yüzden daha yakın oturmak detayları farketmeniz açısından önemlidir. Daha az sayıda ve daha büyük pikselleri ise uzak mesafeden görmeniz daha kolaydır. Kalitesiz bir içeriği, daha büyük bir ekrandan, daha yakından görüp keyfinizi kaçırmak da istemezsiniz. 480P bir içeriği 65" bir ekrana yaydığınızı hayal edin.. İğrenç oldu değil mi
Öneriler böyle. Bu standartları belirleyenlerin bir bildikleri vardır diyelim ve sonuca gelelim
Kısacası 2.2 metreye kadar 60" bir televizyon sizi memnun edebilir. Daha sonra küçük oynatmalar yapar, 2.5 metrelere çıkarım derseniz 65" i de düşünebilirsiniz.
hocam aslında mesafemi tekrar ölçtümde nerdeyse tam 2 metre civarı oluyoranladım hocam yani normalde 65 inc 2.2 mt civarı bütün izleyeceğim herşey 4k olursa uygun olabilir değil mi ama izleyeceklerimin çogu belkide 1080p olacak o yüzden o mesafede max 60 inc olmalı diyorsunuz peki 55 alırsam nasıl olur hocam 4k nın detaylarını o mesafeden görebilirmiyim sonuçta bu konudaki ilk tabloya göre 4k 55 inc tv icin 1.7 metreden izlemelisiniz diyor tabi 2.atılan tabloada durumun biraz daha farklı .
hocam benim odada TV'yi duvara koyacağım sabit duracak yani uzanma mesafemle tam 2 metre oluyor eşyaları daha fazla hareket ettiremiyorum duruma göre uzaklaşma yakınlaşma yok yani bende sabit 2 metre he uzanarak değilde oturacaksam tabi biraz daha yaklaşabilirimOturacağınız yer veya televizyonu koyacağınız yer sabit değilse neden sorun olsun ki
Hani odanın eni, boyu 2 metre olur da uzaklaşmak mümkün olmaz ama ekran küçültüp yakınlaşmak her zaman mümkün. Duruma göre yaklaşır, uzaklaşırsınız.
43 lerde benim beğendiğim tv ler Lg un7400 ve Philips pus7505.Parasından bağımsız olarak 7400 al derim açıkçası ama o zaman da 4.000'i geçiyorsun.Sadece hepsiburada da mevcut bu tv taksit fiyatı ile 4000 binlere dayanıyor anladığım kadarıyla bu bütçede eldeki imkanlar dar bütçeyi 4000 tl yapsak ips panel özellikli tv skalamız artar mı peki?