albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
olur tabi. Emekliler sonuçta. Daha ucuza alabilirsek daha iyi olur. Genel olarak sony, samsung tvler hakkında fikrim var ama yerli markaları hiç bilmiyorum hocam. Kendim 3 yıldır LG Oled 65b7v kullanıyorum. Öncesinde de sony 55cd9305 kullandım 6 ay, satıp kurtulup oledi almıştım. O yüzden incelediğim her led LCD tv bana kötü geliyor maalesef. Sanki kendime alıyormuş gibi bakıyorum şu an ama sanırım hata yapıyorum. O yüzden fiyatı yüksek tvlere elim gidiyor.
öneriniz ne olur? bugün vestel 55ua serisine bakındım mesajınızdan sonra ama android problemli denmiş burada. Ram azmış baya. bir de vestel-android, ilk seri üretim...pek güvenemedim. Sony xd serisinde bile android pek randımanlı gelmemişti bana. menü kullanımı kolay gelmemişti. Babama daha da zor gelir.
VA panel olması tercihim. Babam film düşkünüdür. Karanlıkta da izler. Şu an samsung 40c650 kullanıyorlar. Yeni TV alınınca birini babam diğerini annem kullanacak :)
Adem Helvacı Adem Helvacı
kardeşim sen doğru adresi bulmuşsun zaten:ok

B7 panel de bana göre oldukça iyidir,tek eksi tarafı 2017 ve eskileri olarak ekran yanığı riski daha fazladır ve iyi dikkat
edilirse sorunsuz gider!

Babanın Android le işimi var?? yada önemlimi bu?

Not;şu anda Androlu paneller arasında en iyisi Sony dir,diğer hepsi bu konuda sıkıntılıdır!
ama Andro var diye de panelmi alınır?

ona ilk etapda 50/8505 tavsiye ediyorum(açılı izleme yoksa tabiki)+Android lidir!

bu arada kullandığı Samy C65x seriside hala çok iyidir!

50/8505 ben de çok yeni almıştım

daha da uygun olanı ise Grundig GCU8900(VA panel) ama 50 olanı,fiyatı şu sıralar güzel ve sanırım hala bulunuyor(2019 model)

A Çevrimdışı

aberen

Yeni Üye
24 Kas 2020
5
28
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir televizyon alma heyecanıyla yepyeni bir maceraya atılmış gibi oldum :) Bir yerden sonra artık televizyon almak istediğimi unutarak daha fazla bilgi edinebilmek adına sadece sayfa sayfa yorum okurken buldum kendimi ? Tabi sonunda amacımı hatırladım.
4500₺ üst sınır olmak üzere, 50-55 inç bir 4k smart tv almak istiyorum. Futbol ve netflix (bazen web browser üzerinden film) sık kullanılanlarım. Günlük kullanımda standart özellikler yeterli olacaktır zaten. Boyut-fiyat açısından bakarak 58U9500’e niyetlenmiştim ancak vazgeçtim gibi. Şu an için iki şık arasındayım diyebiliriz.
Samsung 50TU7000
Philips 50PUS7505
Görüş ve önerilerinizi merak ediyor, yardımınızı rica ediyorum. Kalın sağlıcakla :)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Üstadım albanez albanez, tavsiye üzerine foruma yeni kayıt oldum. Televizyon konusunda Verdiğiniz tavsiyeleri de biraz okudum. Yardımların ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Abi öncelikle yeni taşınacağım evine televizyon alacağım. Odamdaki mesafeyi göz önüne aldığımda 50- 55 inç bir televizyon düşünüyorum. Oledlere baktım fakat bütçemi biraz aşıyor ve de yanma riski olduğunu duydum.

Philips 58pus8505 düşünüyordum. Bir yandan da Sony 55xh9096 ve samsung 55q80t modeli baktım ama bu iki televizyon yaklaşık 10k fiyatlarına çıkıyor. Bütçeyi çok zorlarsam o bütçelerede çıkabilirim ama sizce değermi onu bilmiyorum.

Genel Televizyon kanallarını izliyorum. Ayrıca maç ve netflixde aktif kullanıyorum. Televizyon olarak ne tavsiye edersiniz abi?
8505 olursa 50 tercih et öncelikle! ama başlığı var oraya bak daha evvel

Sony XH9x/Samy Q8T tabiki daha iyi paneller,işin bütçe kısmı sana kalıyor artık

ancak iki katı gibi fiyat farkı vardır! değermi diye bana sorarsan;cevabım "değmez" olur!
ama param var takılmıyorum aradaki farka olurken daha da iyisi olsun diye şayet düşünürsem
o zaman XH9x alırım

İ Çevrimdışı

İbrahimK

Yeni Üye
24 Kas 2020
5
32
8505 olursa 50 tercih et öncelikle! ama başlığı var oraya bak daha evvel

Sony XH9x/Samy Q8T tabiki daha iyi paneller,işin bütçe kısmı sana kalıyor artık

ancak iki katı gibi fiyat farkı vardır! değermi diye bana sorarsan;cevabım "değmez" olur!
ama param var takılmıyorum aradaki farka olurken daha da iyisi olsun diye şayet düşünürsem
o zaman XH9x alırım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Philips 50 hz panele sahip sanırım. Sony 100hz. Maç izlerken veya aksiyon sahnelerinde bu fark göze çarparmı? O kadar kararsızımki bütçeyi zorlasam sony de alabilirim, fakat kararsızım aradada 4000 TL gibi bir fark var.

E Çevrimdışı

emrahsnr

Aktif Üye
15 Ara 2019
85
44
kardeşim sen doğru adresi bulmuşsun zaten:ok

B7 panel de bana göre oldukça iyidir,tek eksi tarafı 2017 ve eskileri olarak ekran yanığı riski daha fazladır ve iyi dikkat
edilirse sorunsuz gider!

Babanın Android le işimi var?? yada önemlimi bu?

Not;şu anda Androlu paneller arasında en iyisi Sony dir,diğer hepsi bu konuda sıkıntılıdır!
ama Andro var diye de panelmi alınır?

ona ilk etapda 50/8505 tavsiye ediyorum(açılı izleme yoksa tabiki)+Android lidir!

bu arada kullandığı Samy C65x seriside hala çok iyidir!

50/8505 ben de çok yeni almıştım

daha da uygun olanı ise Grundig GCU8900(VA panel) ama 50 olanı,fiyatı şu sıralar güzel ve sanırım hala bulunuyor(2019 model)
androidle hiç işi yok. Ona netflix, YouTube, amazon prime olsun, internet girebilsin, düzgün film izlesin full hd ve yerel kanallardan yeter hocam.
samyden çok memnun. Hatta ben bile gidince bayılıyorum TVnin görüntüsüne. Orijinal dvd (bakın Blu-ray değil, 576p olan dvd film) bile mükemmel gösteriyor. Ben oled tv'de dvd izleyemiyorum. orhginal DVD arşivim çöp oldu :) bd filmler ise fiyatlarından dolayı hiç almadım bile...netten indirip izliyorum kendim. gerçi artık onu da yapmıyorum stream servisler yüzünden...
toparlarsam,
8505 dediğiniz philips heralde. Hocam philipse bi önyargım var...özellikle çinlilere satıldıktan sonra. bir de androidi sıkıntılı diye okuyorum hep yıllardır. kendi kendine açılmalar, kapanmalar vs....panelin içine toz girmeler...bir de peder bey 55" istiyor daha çok. 50"'ye küçük der şimdi...poff..valla kendime alsam daha az stres olurdum.
tekrar sağolun yorumlar için.

sayın Adem Helvacı Adem Helvacı,

siz ne diyorsunuz son olarak; a101de bu perşembe bir toshiba satılacak. Sayın albanez albanez, daha uygun fiyatlılara yönlendirdi babamlara alacağım için. haklı da. ben gidiyorum 7-8-9-10 bin TL'lik TVlere bakıyorum....vestel-arçelik-grundig de olur....yoksa valla gidip samsung 55q60r veya 55q70t alacağız :(

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Philips 50 hz panele sahip sanırım. Sony 100hz. Maç izlerken veya aksiyon sahnelerinde bu fark göze çarparmı? O kadar kararsızımki bütçeyi zorlasam sony de alabilirim, fakat kararsızım aradada 4000 TL gibi bir fark var.
fark vardır elbette!
ama bu fark her 50Hz panel de aynı olmaz

sen bence XH9x alabiliyorsan bu adrese git!

ama 4 kağıt demek 1 tane daha panel almak demektir yaw:hmm

ne demişler eskiler;oturup düşünmektense-uyuz olup kaşınmak daha iyidir:haha1

o zaman daha üstüne çıkıp 55/Oled de alabilirsin

benim yazılarıma dikkat etmişsen ben öyle 10 kağıt yok 15 kağıt v.s diye eskimiş LCD işine para vermem!
gidin OLED alın bunu diyorum genelde

LCD de limitim en babasından 6/7 kağıtdır benim,hatta ona bile ciddi acırım!

bazı falsolar vardır herkes anlamıyor özellikle 50Hz panel de ama bazıları da şak diye çakazlıyor!

8505 örneğin Direct-LED ve oldukça iyi sayılır,ama maçı izlerken işi de bildiğim için çok rahat değilim
DSE efekti yok! bu en güzel tarafı(çok hafif var ama kesinlikle rahatsız etmiyor!)

Blooming yok sayılır! ama Sony XH 9o/95 de var az da olsa! ve bu panel hesap da "FALD"
iyide ben de FALD panelin Kralı var yaw ne blooming ne de DSE var!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Bir de unutmadan buradaki çoğu üyeler Donanım bilmem ne forumda da üyeler!
gidip orada soruyormusunuz bunları:haha1

C Çevrimdışı

Civileng

Yeni Üye
9 Kas 2020
16
37
Merhabalar,
43-50 inç arası, direct led, ips ekran, hareketli sahnelerde, futbol izlerken takılmaların, gölgelenmelerin olmayacağı bir TV arıyorum, bütçem 5000 tl. Önerilerinizi bekliyorum.
Adem Helvacı Adem Helvacı albanez albanez

E Çevrimdışı

enesberasahin

Yeni Üye
24 Kas 2020
7
20
Merhabalar ailem televizyon almayı düşünüyor bütçemiz max 2000 tl onu da taksite böldürürsek televizyon alışkanlığı olarak bazen ailecek film izleriz tam karşısında yaklaşık 3 metre mesafede oturuyoruz normal televizyon izlerkende telvizyona maksimum 45 derece açı yapıcak şekilde oturuluyor smart tv olucak şekilde düşünüyoruz ama androidli olursa daha mı iyi olur şeklinde bi düşünce de oluştu kafamızda ya da düz tv+android box mı daha iyi olur hangı marka ve modellerden uzak durmalıyız bu indirim günlerinde alınır mı tavsiyelerinizi bekliyorum

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
Şöyle bir fırsata denk geldim Trendyol'da ilgilenen varsa bakabilir.

Telefunken 58TU7540 4K Smart Tv 3643 TL , Vestel servis garantisindeymiş , kurulum montaj ücretsizmiş.

Bu fiyata bu boyutta hem de vestel garantili iyi bir fırsat gibi sanki.

Geri
Üst Alt