albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Hocam size yazmadı bunları.Tırnak içine almadığı için size yazmış gibi anlaşıldı.Dh'de aynı dediğiniz gibi tartışma çıktı ve bu tartışmaya verdiği cevabı burada alıntıladı.
OK anlaşıldı o zaman,msg ı da kaldırdım bu arada+

o malum şahıs buradan geç de olsa şutlanmıştır,DH/TF/FT v.s gibi forumlar da bu tiplerden bolca vardır
böyle satıcı/marka yalakası/firma elemanları v.s oralarda bolca vardır,bunlarla muhabbet yapmak isteyenler
aynen oraya girsinler hiç haybeye bu foruma gelip de bizim de asabımızı bozmasınlar,burada bilgi yoktur
tavsiye de aslında yoktur,Forum sahibi ve bir kaç arkadaş gönüllü olarak,maksat muhabbet olsun diye
forum kurmuşlar bir de kafamıza göre takılıyoruz+

Son düzenleme:
P Çevrimdışı

placebo

Yeni Üye
22 Eki 2020
10
52
OK anlaşıldı o zaman,msg ı da kaldırdım bu arada+

o malum şahıs buradan geç de olsa şutlanmıştır,DH/TF/FT v.s gibi forumlar da bu tiplerden bolca vardır
böyle satıcı/marka yalakası/firma elemanları v.s oralarda bolca vardır,bunlarla muhabbet yapmak isteyenler
aynen oraya girsinler hiç haybeye bu foruma gelip de bizim de asabımızı bozmasınlar,burada bilgi yoktur
tavsiye de aslında yoktur,Forum sahibi ve bir kaç arkadaş gönüllü olarak,maksat muhabbet olsun diye
forum kurmuşlar bir de kafamıza göre takılıyoruz+
Devamında yazdıklarımı da buraya alıntılasaydım yanmıştım demek ki. Yanlış aktarım için tekrar kusura bakmayın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam size yazmadı bunları.Tırnak içine almadığı için size yazmış gibi anlaşıldı.Dh'de aynı dediğiniz gibi tartışma çıktı ve bu tartışmaya verdiği cevabı burada alıntıladı.
Desteginiz için teşekkür ederim. Aslında tırnak içinde ama çok ufak kalmış anlaşılmıyor.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Konuya dönersem;55 ve üstü normal de ne IPS ne de VA olmaz,bence düşünün bir kez daha
ancak ben bu işlerden hiç çakmam büyük olsun benim olsun diyenler varsa o zaman MARKA değil de
yerli montaj ucuz bir panel alsınlar,hiç olmazsa haybeye fazla para vermemiş olurlar,yok yerli işi de
beni kesmez MARKA olmalı en az 65 olmalı diyen varsa,gitsin bassın alsın güle güle kullansın+

++

IPS;şu anda MARKA lar da veya yerli ler de vs adam gibi budur filan denecek bir panel yoktur!

sadece bazı bir iki istisnalar olsa da onlar da özellikle ciddi pahalıdır yada bana göre pahalıdır diyeyim!

iyi bir TV olarak peki hangi IPS ler var diye sorarsanız;el-cevap>>NANOCell panelli TV ler:okdir
gerisi tabiri caizse osuruk! haybeye bunlara IPS diye parar verirsiniz,bunun yerine gidin herhangi
bir VA alın çok daha iyidir:ok

LGE/Grundig/TPV ve bir kaç üretici NANO ları kullanıyor/kullandı ama bugün için sayıları çok ciddi
düşmüştür! bu paneller öncelikle pahalıdır,herkes alıp takmıyor bunları,üreticisi LGD de nedense ısrarla
bunun fiyatlarını indirmiyor!

Grundig;veya bunu "Arçelik Grubu" olarak yazmak gerekiyor Arçelik/Beko/Grundig

bu grupta sadece 2019 model GCU9800 vardır NANOCell olarak(55/65) ancak sıfırları yoktur,arada teşhir çıkıyor!
benim hala takibimde dir,denk getirirsem bunu alacağım!

Başka bir üretici de NANO lar yoktur!

Geriye bir tek LGE kalıyor,ancak ciddi pahalı,ve ciddi bir indirim olursa(özellikle Teşhir de)yine en büyük adayımdır:hmm

ben bunun haricinde hiç bir IPS tavsiyesi yapmıyorum,ama kimisi beğenir alır v.s ona da karışmam

Daha önce kullandığım geçenler de sattığım Grundig 49VLX9750(2018 model) bu da IPS idi ama NANO değildir
ancak çok çok iyi çıktı(benim için)aldığım resim kalitesi NANO kadar olmasa bile beni fazlasıyla kesmişti!

Elimde yine başka bir 42 lik Tosh IPS vardır onu kullanmaya devam ediyorum,benim aşırı parlak/canlı/anime renkli
gibi resimlerle işim olmadığı için bana IPS daha iyi geliyor,zaten en doğru renk üretimi de IPS lerde+Monitör
olarak da kullanabiliyorum! örneğin yeni 50/8505 aldım VA panel ama bunların çoğunu yapamıyorum!
Monitör olarak berbat zira AÇI vermiyor bu meret yaw,sırf bunun için çok yakında bunu da şutlayacağım
ancak onun haricinde "normal bir TV" olarak kullanımı çok çok iyi,Android olması zaten beni ilgilendirmiyor

IPS alacaklar bence iyi düşünsünler;bana sıkı bir IPS lazım diyen adam ise on kere düşünsün
ama ucuz yollu yerli işi bir IPS bana yeterlidir diyen adamda gitsin herhangi bir Vestel örneğin alabilir
veya Arçelik ler resim olarak biraz daha iyidir veya benim bir önceki gibi bir IPS olursa bir de ucuz olursa
süper olur ama "YOK" böyle bir IPS piyasada

Not;Philips 8505 in 43 ve 65 liği IPS dir,43 TR de bulunmuyor ama ben 65 liğini de hiç beğenmedim
ve çok da pahalı o spec.lerine göre o zaman gidin Vestel alın çok daha az para vermiş olursunuz!

Philips in her tarafı MARKA olsa bence bu da hikaye

LGE&TPV(Philips) IPS de bir tek LGE kaldı,TPV de yoktur;ancak bu iki üretici de artık bir tek "OLED" lere
ağırlık veriyorlar,LCD leri hem yaramaz hem ciddi pahalı,ucuz olsa amenna diyeceğim ama pahalı ve de değmez!

NanoCell olan TPV ve LGE görürseniz alın derim,ama fiyatlarına bakın! ancak gelin bir bilene sorun,satıcılara veya
bahsettiğimiz malum tiplere değil;IPS farklı bir paneldir,sonra alıp da pişman olmayın,ben niye buna para bastım diye!

P Çevrimdışı

placebo

Yeni Üye
22 Eki 2020
10
52
Konuya dönersem;55 ve üstü normal de ne IPS ne de VA olmaz,bence düşünün bir kez daha
ancak ben bu işlerden hiç çakmam büyük olsun benim olsun diyenler varsa o zaman MARKA değil de
yerli montaj ucuz bir panel alsınlar,hiç olmazsa haybeye fazla para vermemiş olurlar,yok yerli işi de
beni kesmez MARKA olmalı en az 65 olmalı diyen varsa,gitsin bassın alsın güle güle kullansın+

++

IPS;şu anda MARKA lar da veya yerli ler de vs adam gibi budur filan denecek bir panel yoktur!

sadece bazı bir iki istisnalar olsa da onlar da özellikle ciddi pahalıdır yada bana göre pahalıdır diyeyim!

iyi bir TV olarak peki hangi IPS ler var diye sorarsanız;el-cevap>>NANOCell panelli TV ler:okdir
gerisi tabiri caizse osuruk! haybeye bunlara IPS diye parar verirsiniz,bunun yerine gidin herhangi

LGE/Grundig/TPV ve bir kaç üretici NANO ları kullanıyor/kullandı ama bugün için sayıları çok ciddi
düşmüştür! bu paneller öncelikle pahalıdır,herkes alıp takmıyor bunları,üreticisi LGD de nedense ısrarla

bu grupta sadece 2019 model GCU9800 vardır NANOCell olarak(55/65) ancak sıfırları yoktur,arada teşhir çıkıyor!

Geriye bir tek LGE kalıyor,ancak ciddi pahalı,ve ciddi bir indirim olursa(özellikle Teşhir de)yine en büyük adayımdır:hmm

ben bunun haricinde hiç bir IPS tavsiyesi yapmıyorum,ama kimisi beğenir alır v.s ona da karışmam

Daha önce kullandığım geçenler de sattığım Grundig 49VLX9750(2018 model) bu da IPS idi ama NANO değildir
ancak çok çok iyi çıktı(benim için)aldığım resim kalitesi NANO kadar olmasa bile beni fazlasıyla kesmişti!

Elimde yine başka bir 42 lik Tosh IPS vardır onu kullanmaya devam ediyorum,benim aşırı parlak/canlı/anime renkli
gibi resimlerle işim olmadığı için bana IPS daha iyi geliyor,zaten en doğru renk üretimi de IPS lerde+Monitör
olarak da kullanabiliyorum! örneğin yeni 50/8505 aldım VA panel ama bunların çoğunu yapamıyorum!
Monitör olarak berbat zira AÇI vermiyor bu meret yaw,sırf bunun için çok yakında bunu da şutlayacağım
ancak onun haricinde "normal bir TV" olarak kullanımı çok çok iyi,Android olması zaten beni ilgilendirmiyor

IPS alacaklar bence iyi düşünsünler;bana sıkı bir IPS lazım diyen adam ise on kere düşünsün
ama ucuz yollu yerli işi bir IPS bana yeterlidir diyen adamda gitsin herhangi bir Vestel örneğin alabilir
veya Arçelik ler resim olarak biraz daha iyidir veya benim bir önceki gibi bir IPS olursa bir de ucuz olursa

Not;Philips 8505 in 43 ve 65 liği IPS dir,43 TR de bulunmuyor ama ben 65 liğini de hiç beğenmedim
ve çok da pahalı o spec.lerine göre o zaman gidin Vestel alın çok daha az para vermiş olursunuz!

LGE&TPV(Philips) IPS de bir tek LGE kaldı,TPV de yoktur;ancak bu iki üretici de artık bir tek "OLED" lere
ağırlık veriyorlar,LCD leri hem yaramaz hem ciddi pahalı,ucuz olsa amenna diyeceğim ama pahalı ve de değmez!

NanoCell olan TPV ve LGE görürseniz alın derim,ama fiyatlarına bakın! ancak gelin bir bilene sorun,satıcılara veya
bahsettiğimiz malum tiplere değil;IPS farklı bir paneldir,sonra alıp da pişman olmayın,ben niye buna para bastım diye!
Teşekkür ederim

S Çevrimdışı

sahmelik

Yeni Üye
18 Eki 2020
31
41

++

GCU9800 den buldum ama fiyatı 9000tl diyo yuh dedim
Edit : 9805 miş

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
ben de buldum MM de ve fiyat 7.2 kağıt üstelik 1.5 senedir Teşhir de duruyor :kiskis
bana yinede uyar ve almaya gittim o zaman indirim vardı(güyya indirim 2 günlükmüş) fiyat 4.977 idi!!
bir baktım fiyat 7.2 olmuş,şaka gibi yaw,hala duruyor 7.2 ile 5 kağıda düşerse o zaman kaparım artık
yada biraz daha beklerim 3.5/4 lere de bu gidişle düşer o zaman alırım:haha
nasılsa acelem yok!

9800 üm yanına Sony XF9005 asmışlar onun da fiyatı 7.4 ama onuda alan yok:deli1
adama diyorum ki ülen bu 7.2 ama Sony de 7.4 hangisini alırsın ??
abi ben 9800 alırım tabiki ama bu fiyatdan değil tabiki diyor

Bana 5 kağıda 9005 verseler kaparım yoksa almam 7/8 gibi bir fiyata
9800 de 5 kağıt olursa aslında alırım hatta ilk tercihim 9800 olur ikinci tercih 9005 olur

ama ikisinin de fiyatları bir kaç aydır gıdım inmedi!

A Çevrimdışı

AmehmetAltay

Yeni Üye
23 Eki 2020
26
47

LG 55SM9010PLA bulunan mağaza var mı acaba. 2019 model sıfır kutu bulunmaz ama iyi durumda uygun fiyata teşhir var midir diye düşünüyorum.​

Y Çevrimdışı

yugams

Aktif Üye
28 Eki 2017
139
Arkadaşlar vestel ve alt markalarında alınabilecek en iyi fiyat performans tv hangisi 65" te?

F Çevrimdışı

FİLMCİ

Yeni Üye
10 Kas 2019
32
47
Arkadaşlar yazlık için ips va farketmez donanımsal 100/120 hz en uygun hangi paneli bulabiliriz marka yerli yabancı farketmez grundig gcu9800 alacaktım stoklarda yok.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
sen o sanırım DH den tanıdığım "film" cimisin:hmm

9800 bulursan banada haber ver olurmu?
ancak bu panel salt filimci ye pek uymaz,ama farketmez dersen o zaman uyar!
100Hz paneller Sony/Samsung/LGE nin üst segmentlerin de bulunuyor sadece

A Çevrimdışı

AmehmetAltay

Yeni Üye
23 Eki 2020
26
47
sen o sanırım DH den tanıdığım "film" cimisin:hmm

9800 bulursan banada haber ver olurmu?
ancak bu panel salt filimci ye pek uymaz,ama farketmez dersen o zaman uyar!
100Hz paneller Sony/Samsung/LGE nin üst segmentlerin de bulunuyor sadece
Üstadım film ve belgesel seyretmek için 49/50" en başarılı tv olarak neyi önerirsin? Satışı süren ve bütçe limitsiz

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
bulabilirsen Sony den 49luk XG 8396
LGE den NANOCell panelli 49luk 816/866(Sony daha iyidir!)

alternatif Philips 8505-50"

Geri
Üst Alt