yaw 65lik panelin 50Hz olanımı alınır??? markasını yiyeyim
55 bile olsa bence 50 defa düşünün!
42den büyük 50Hz olmaz/alınmaz,ama mecburen alınıyor artık!
elini sallasan bütün paneller 50lik,ama 50lik kesmiyor yaw,100lük lazım
markaya sakın para vermeyin
o işler 10 sene önce bitmiştir!
MARKA mı kaldı yaw,hepsi Çin malı,sadece birilerinin adı başka ama Çin li de artık sahada
"IPS" alacaklar bazı gerekçeler sunsunlar???
kendimden örnek veriyorum;ben alırım zaten aldım ve de kullanıyorum,sonra bir daha aldım,sonra sattım
bir daha aldım sattım en Grundig idi sattığım,şu anda elimde bir tane daha var 42lik(2011 model)
bunu satmam nerede trak orada bırak olur kendisi artık
VA derseniz ok dir,fazla eşelemeyin,alın gitsin ama yok 65 isterim derseniz yok 75 filan derseniz orada durun derim!
IPS derseniz o zaman da;şundan bundan v.s diye sayın bakalım??? nedir IPS ile olan ilişkiniz neden IPS
Bir de bu IPS muhabbetlerini özellikle DH de üyeyseniz orada yapıyormusunuz acaba??
bence yapın,çok güzel ve teknik v.s cevaplar alırsınız ama fazla cart-curt ederseniz illa IPS diye
adamı orada döverler benden uyarması
++
Adam DolbyVision soruyor;abi sen bunu MODA olduğu içinmi sormaktasın diye adama sormak lazım öncelikle!
Adam DolbyAtmos varmı diyor hatta illa olmalı diyor,ama ne AVR den ne de Speak.dan haberi yok hatta bunlarla
hiç işi bile olmayacak ama DA illaki olacak diyor!
HDR den nasıl yayın izlenir bunuda bilmiyor,hadi öğrendi diyelim,aldığı panel hesap da HDR işliyor!
2.1 HDMI yok diyor;bunun da ucu açık olduğunu pek bilmiyor!
Üreticiler malı gazlıyabilmek için zaman zaman bir sürü şeyler çıkarıyor! balıklama bunların üstlerine atlanıyor!
50Hz lik panel modası bitti yaw,ülen 2010 da bile olsak yine bitmişti yıl 2020 hala 50!
bu arada 2009/10 da ise Samsung ve LGD ile AUO da CMO da 200Hz lik paneller de vardı!
Sharp bir ara 400(480Hz)panel üretti ama talep görmedi,"pahalı" diye
yaw Sharp bu işin atası yaw,tabiki pahalı mal üretecek
200Hz lik(240Hz)panelleri de aslında beceremediler çaktırmdan bitirdiler seriyi!
100Hz de yine sorun varmı?? bence var,en iyisi 50lik yapalım,fazla başımız ağrımasın dediler
gerisini de "yazılımla" yırtarız dediler ve öyle yapıyorlar!
Sizin "MARKA" dediğiniz adamlar işte böyle! Çin lide aynen bu yoldan geliyor!
Sharp hariç bir tane adam yok bu işte tam doğru üretim yapacak beceride olan!
o da Foxxcona satıldı(TV işleri) Amerika kıtasında ise komple bu işlerini HiSense ye sattı!
ortada "adam" yok,olanların da bazıları OLED ile yola devam ediyorlar ki OLED de bence hepsi de çok iyiler!
manyak rakamlara "LCD" satılıyor yaw! işin tuhafı bunları alanlarda var tabiki,gel sana OLED verelim diyoruz
bu manyak paralara o zaman da abi "yanarım" diyor?