o eski paneller yok artık kyle
-75/85 için tek alternatif bence Samsung QLED serisi 7/8 ama bütçe yetermi bilemiyorum
-Bütçe güzel ama bahsettiğim serilere yetermi ona sen bak artık
-kardeşim bunu geç bir kalem,o az şu yok bu bilmem ne filan,bu iş senin "şansına" kalıyor!
"Panel piyangosu" bunun ismi yaw
ülen bu kadar para bayıldım da bu mu çıkacaktı deme sonra,Sony alırsan işin hepten zora girer
bu tip sorunlar da,Samsung alırsan da o belki biraz daha insaflı çıkabilir,yüksek bütçeli TV lerde
daha esnek oluyorlar,5/10 kağıt lık paneller de ise genel de sallayıp geçiyorlar
-o yüzdeli izleme olayları bunlar da çok güzel olur,ancak panel 75 ve üzeri ise o işler de biraz
sakata biniyor özellikle HD kanallar aman aman olamıyor bu ebatlarda,Dahili alıcısı sıkıntılı oluyor
çıkan resim sein kesermi orasını bilemme,o zaman ext.Receiver gerekiyor onun da sıkısı olacak!
75 ve üzeri biz de genel de mesafeye göre alınıyor ama burada bence bir bilinçsizlik var şöyleki
adam diyor 5/6mt. den izleyeceğim yaw bu meretler 5/6mt.den izlenmez öncelikle!
sonra Browser dan bilmem neyi, açacağım film filan izleyeceğim diyor yaw bu da olmaz
sana gelen kalite 4K olur o zaman eyvallah! ama SD&HD yada çakma 4K olursa v.s new olacak o zaman??
resim kalitesi ciddi düşecektir!
dolayısıyla panel büyüklüğü-izleme mesafesi işleri biraz karışık oluyor bu ebatlarda!
-2.1 ler en üst segment lerde vardır!! ama 1 port veya 2 port olabiliyor,bunlar daha OLED ler de vardır(son modeller de)
-"Upscaling" bunu unut kardeşim,kim yapacak bu işleri ??? 75lik panel ve upscaling...
işin bu kısmı bence sakat,bunu sonra görüşürüz
-sana zaten ya OLED gider ama ebatı düşüreceksin ya da 75 de gider ama VA panel gerekli ki bu dediklerim de zaten
VA paneldir ler,açı sorunu olmayacaksa bu güzel!
-Audio kısmı benim işim değildir,onları bu işleri bilen olarak sen veya anlayan birileri yönlendirecektir
-Bu üst segmentlerde DV+DA var ama her seride yine yok bunu soracaksın !!
bu ayrı bir iş,bana göre salt bunlara göre panel alınmaz henüz çok erken bunlar
Sony çakal yaw en üst seride iki panel var birisi bunlar destekli diğeri yok!
karar verince bana bildirirsin ona da sonra bakarız
-şimdi birisi Sony XH9x lar(bunda iki model vardır!) ama ben tercihimi Samsung dan yana kullanırım
OLED lerin zaten hemen hepsi yi bana göre ve cebi biraz kalın olan adam haybeye LCD lere yönelmesin bence
65 alsın alsın OLED alsın
Ekran yanması+çeşitli logo izleri kalması v.s derken evet bu riskleri hala var ve eskisi gibi olmasa da
netice de vardır,LGE bu konularda gördüğüm kadarıyla nisbeten daha ılımlı ama Sony(A8/9 lar)bu konuda
adamı çok fena üzüyor!
sonuç olarak her panel bir risk taşıyor ama örneğin "genel ekran yanması" olmadığı müddetçe ki bunun oranı
kanal logolarına göre daha azdır! bu tür bir yanma da LGE paneli değiştirmeye başladı ancak Logo yanmaları ayrı bir konu
veya çeşitli static image lar,Logo da fazla sıkıntı çıkarmaz,neticede iz kalsa bile diğer kanal izi üstüne biner ve fazla
göze batmıyor! bunu henüz çözemediler,çözseler bu iş patlar millet korkudan bunları alamıyor yaw
yaw bu devirde artık LCD mi kaldı,git OLED paneli al kullan ama fiyatları absürt meretlerin,risk de ciddi can sıkıcı
20 kağıt veya 35 kağıt yaw 2.el Arabamı alıyorsun