yaw kardeşim senin gittiğin yerin üreticisi çakalın en önde gidenidir,bu işi taaa 70 lerden ve CRT zamanından
beri hep böyle yaparlar,biz eskiden buna "Sony işleri" derdik,en basitin den olay şu oluyor Sony de
sana iki üç tane model gösterirler farklı paralarda ve bunlardan birisini sana mutlaka satarlar ve bunu
öyle güzel yaparlarki soluğu aynen evde alırsın paneli satın almış olarak!
sonra bu işleri diğerleri de öğrendi onlar da yaptı(capon lardan bahsediyorum) sadece bir kaç tanesi böyle
marketing hatta daha açık tabiriyle müşteriyi kandırma numaraları yapmadılar,örneğin Pio/Sharp/Pany
veya Hitac/ ve daha da eskileri
2.1 işi değil şu anda yarın da çözülecek durum değildir! bence sen buna kafayı takma
++
Philips 8505 serisi
43/65 bunları unut
70 bunu da geç
geriye ne kaldı 50/58,ben de 50 var,58 almadım,çünkü 58 ler biraz 50 ye göre sıkıntılı(teknik bazı sebeblerden)
peki hangisi alınır dersen,ben bu seriden aslında hiç birisini benim elim almazdı ama diğer başlıkta da yazdım
kızım illa yine Philips olsun dedi+Vatan dan indirim çeklerimiz vardı v.s bana çok uygun rakama geldiği için
aldım! peki kötümü ettim dersen;bunun da kısa cevabı Hayır dır,varsın dursun bir süre sonrası Allah kerim
Dün Pic.Mode>>"prof.ISF Daytime" bölümünü kendimce ayarladım,ayrıca yabancı bir forumdan da bazı
detaylarını alıp uyguladım...
Burada asıl önemli olan Kaynak cihaz/cihazlar dır!!! ben şimdilik harici Receiver Kathrein-913 ile bunu yaptım ki
çıkan netice her cihaz da farklı olur veya bayağı farkeder v.s ben bu değerleri vereceğim kendi başlığında ama
onu alıp da kullananlar için nasıl netice verir orasını bilemem,bende iyiyken sen de kötü olur/olabilir
kısaca "resim kalitesi" oldukça iyi,bunu beğendim,yoksa ben kolay mal beğenmem ama bunda en büyük
pay sahibi kişi ise Kati-913 dir,yani ben buna şimdi dandik bir Receiver bağlasaydım manzara böyle olmadı tabiki!
Kati o konuda iyi değil çok çok iyi,her panel de kendisini hemen belli ediyor
Not;bu arada Kati den Astra 19. de ki Alman kanalları üzerinden ayarladım! bunların çoğu
720p yayınlar dır! ancak bu heriflerin 720 leri bizim Türksat daki haybeden 1080i ler den çok daha iyidir!
Ben işin "resim kalitesine" bakarım gerisi hikaye dir benim için ya da teferruat diyelim buna!
Panelin Dahilisini ben kullanmıyorum,o benim işim değildir! ancak ilk gelene servis yüklemişti TS uydusunu
ve diğerlerini ama açıkçası pek beğenmedim ve zaten reset atıp sildim hepsini,dün de öyle yaptırdım fişe taktılar
panel açıldı sizin işiniz bitti deyip adamları yolcu ettim
Sonuç,bu 8505 mereti alınırmı,bence alınır ama ben sadece 50 derim belki 58 de diyebilirim o kadar
diğer ebatlar IPS ve de iyi değil(spec.leri düşük IPS bunlar) 70 de sanırım TR de yok varsa da o da yaramaz!
"Açı durumu" çok kötü uyarayım! berbat bir açı veriyor,bana göre 5 derecede bozuluyor
ne üst den ne altdan yanlardan filan olmuyor,direk karşıdan maz 5/10 dereceden izlenir bu meret
ancak çoğu insan için belki 20/30derecede farketmeyebilir ama bana gelmez
Mesafeniz artarsa açınız da biraz kademeli olarak artar!