albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Blu-Ray oynatici vardi lakin bozuldu ürün çöp oldu hocam. Elimde kalan blu-ray disklerinide PS5 takip izlerim diye düşünmüştüm.
Hocam oyun fiyatlari çok yüsek girecek piyasaya artik bir adet futbol birde aksiyonlu oyunlar yeterli olur.
Aklima takilan sorulardan biride şuan bu hocam HDMI2.1 destegi ne kadar gerekli televizyonda PS4 PRO içinde bir şeyler söylenilmişti öncelerden böyle lakin 2.0 yeterli oldu. Bügün sony yetkili servisine gidip sormayi düşünüyorum.

Elimde panel olarak 55PUS7304 televizyon var.
Ses sitemi olarak logitech z906.

Diskleri PS4/5 çok güzel oynatır,yeniden BD ye ihtiyacın yoktur,bu konuda bu Box lar çok iyidir:ok
Oyun fiyatları ayrı bir alem,herifler makineye beleş verseler çok daha iyi yaw! bol bol o zaman oyun satarlar
makinenin de parası defalarca çıkar!

HDMI2.1 konusu hala belirsiz! ne HDMI Lisans Sahibi ne de TV üreticiler bu konuda hiç bir şey
açıklamıyorlar! gördüğüm kadarıyla TV satışlarını tetiklemek adına da 2.1 desteğini yeni çıkacak
serilere koyacaklardır veya OLED ler de zaten var(o da yeni modeller de)

sonuç olarak 2.1 konusu daha uzun süre gündem de kalır ama tam neticesi ne zaman oturur onu bilemem
ama bildiğim bir şey var o da benim 2.1 e ihtiyaç duyacak herhangi bir işim de yoktur:kiskis

Bayi bilmez,Satıcı hiç bilmez oldu da bilse sana bunu söylemez ve bu konuyu şu anda hiç kimse bilmiyor!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
55u9400 televizyonum bugün geldi kurulum yapılacak merak ettiğim internet üzerinden film izlenebiliyor mu? Bazı yerlerde tarayıcı yoo denmiş ama bazıları da yüklenebiliyor yazmış

önce hayırlıyısla hele bir kurulsun sonra girer biraz tanırsın özelliklerini v.s
durumunu az çok anladığın da yeniden sorarsın

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
çok para kafayı yemiş o z9se 1100 tlden x9se 700 tlden fazla para vermeyin z9x henüz çok yeni ve pahalı ne z9s ne x9s sizi üzmez görüntü olarak
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

abi lisans vermiyorlar ne netflix doğru düzgün çalışıyor şu anda en üst modelinde (z9x) netflix 4k hdr ama ses stereo atmos olayını çözemediler youtube 4k o da hdr değil v.s. streaming olunca çuvallıyor çinliler dune bile ama hddten bağla kralını oynatır her 3 model de z9x > z9s >x9s modeller karışık ama büyüklük sırasına koydum

yaw bu Zidoo/HiMedia/Zappiti/Dune v.s gibi yıllar öncesinin efsane cihazları günümüzde resmen bitik gibi
hem bir dünya para,sonra kurların geldiği durum ortada sonra da dandik Çin BOX lar bile artık bunlar
kadar iyi,ben de iki tane var birisini MP diğerini de ıvır-zıvır işler için kullanıyorum artık,IPTV de bunlarda zaten oluyor
ve sağlam bir server da varsa NF 4k olmasa bile(hesap da 4 ama değil aslında)izleniyor
KODI ye güzel bir addon yükle ve bazı uygulamalarda(örneğin "SEREN" de)herifler FILM leri org.BD diskten veriyorlar yaw
20/40/60GB gibi dosya boyutları! 4K da var onlar da 60/80GB gibi ama benim Net hızım 50MB olduğu için
bu dosyalarda çuvallıyor ve bu hızım yemiyor bunları ama 30/40GB lık BD leri de güzel açabiliyor!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Merhabalar
albanez albanez Can bey öncelikle selamlar.
43-49 inç arası maksimum 3000 TL bandında smart özellikli televizyon ihtiyacım var. 4k vs önemli değil. Smart derken netflix olsun kafi.
çocuklar tv den çizgi film vs izleyecek. kullanım amacı netflix ve standart türksat yayınları olacak.

İşin erbabı ustalarımızın tavsiyelerini rica ediyorum.

Can Bey e diye cümleme başlama sebebim kendisini 12 yıl kadar önceden dh forum aracılığıyla tanırım.
Hala evimde Can Bey in tavsiyesi üzerine aldığım 47 Panasonic G serisi plazma kullanıyorum.

Bbu ebatlar için Sony bile olsa 3 kağıt dan fazla verilmez yaw! hatta o bile çok
Yerli montaj panellere bakacaksın artık,sakın bu ebatlar için "MARKA" diye bir panel alma!!

49 da dahil sayılır artık,bu ebatlar artık vasat/dandik v.s TV lerdir! kalitei filan arama,hoş 55 olsa belki
biraz daha kalite artar v.s ama 40/48 arası kısaca pek iş yok,onun için diyorum MARKA bile olsa almayın diye
Market den ucuz yollu bir panel olacak

D Çevrimdışı

Dizayn054

Yeni Üye
6 Eki 2020
12
34
Diskleri PS4/5 çok güzel oynatır,yeniden BD ye ihtiyacın yoktur,bu konuda bu Box lar çok iyidir:ok
Oyun fiyatları ayrı bir alem,herifler makineye beleş verseler çok daha iyi yaw! bol bol o zaman oyun satarlar

HDMI2.1 konusu hala belirsiz! ne HDMI Lisans Sahibi ne de TV üreticiler bu konuda hiç bir şey
açıklamıyorlar! gördüğüm kadarıyla TV satışlarını tetiklemek adına da 2.1 desteğini yeni çıkacak

sonuç olarak 2.1 konusu daha uzun süre gündem de kalır ama tam neticesi ne zaman oturur onu bilemem
ama bildiğim bir şey var o da benim 2.1 e ihtiyaç duyacak herhangi bir işim de yoktur:kiskis

Bayi bilmez,Satıcı hiç bilmez oldu da bilse sana bunu söylemez ve bu konuyu şu anda hiç kimse bilmiyor!
Bu PS5 konsolun TV ike beraber oturmasi yaklaşik olarak 2 veya 3 seneyi bulacak. Gidip PS4 veya Blu-Ray disk okuyucu alip tekrar yoluna bakmak daha iyi gibi görünüyor şuanlik.
2.1 baglantili TV lerin fiyatlari nasil olacağıda 3 aşagi 5 yukari şuanda belli zaten hocam. 2 seneye kadar 2.1 TV lerin fiyatlari 12.5 13K üzerinde olur.

C Çevrimdışı

Cenk_33

Yeni Üye
5 Eyl 2020
32
51
B
önümüzdeki haftalarda A101 de satışa çıkacak hi level 50uhl670cihaz hakkında bilgi sahibi olanlar varmı acaba
Bu TV yanılmıyorsam önümüzdeki hafta 2399 TL ye A 101 e tekrar geliyor...
Alıp kullanan arkadaşlar son tahlilde bu model hakkında ne düşünüyor? Bu fiyata alalım mı yoksa çok zor olsa da 50 UHL 650 yi aramaya devam mı edelim?
Saygılarımla
Adem Helvacı Adem Helvacı
F fikoloji
albanez albanez

D Çevrimdışı

Deathrain

Yeni Üye
22 May 2020
4
28
Merhaba,
Yeni bir televizyon alacağım. Bütçem max 4000 TL. vestel 58u9500 ve 58u9400 araştırmalarım arasında. 55" ten büyük 4k tv tavsiyeniz var mıdır?
58u9500 de mb230 da sorunlar var deniyor ben daha önce mb130s olan 49ud8460 kullanmıştım o da çok iyi sayılmazdı :)

D Çevrimdışı

Dizayn054

Yeni Üye
6 Eki 2020
12
34

Hocam merhaba dün dediğim gibi sony yetkili mağazasina gittim ve dediginiz gibi kimse bir bilgi vermedi. HDMI 2.1 ile ilgili şuan bilgi varmi yokmu bilmiyorum ama kimseden çit çikmiyor.?
Veya ellerindeki TV’leri satmak için bilgi vermiyorlar. AVM’de gezerken bir mağazada Philips 65PUS8505 Gördüm Fiyati ise 8.750 TL. Sizin incelemenizi bekliyorum.Dün baya bi baktiniz nasil memnunmusumuz.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
yaw kardeşim senin gittiğin yerin üreticisi çakalın en önde gidenidir,bu işi taaa 70 lerden ve CRT zamanından
beri hep böyle yaparlar,biz eskiden buna "Sony işleri" derdik,en basitin den olay şu oluyor Sony de
sana iki üç tane model gösterirler farklı paralarda ve bunlardan birisini sana mutlaka satarlar ve bunu
öyle güzel yaparlarki soluğu aynen evde alırsın paneli satın almış olarak!

sonra bu işleri diğerleri de öğrendi onlar da yaptı(capon lardan bahsediyorum) sadece bir kaç tanesi böyle
marketing hatta daha açık tabiriyle müşteriyi kandırma numaraları yapmadılar,örneğin Pio/Sharp/Pany
veya Hitac/ ve daha da eskileri

2.1 işi değil şu anda yarın da çözülecek durum değildir! bence sen buna kafayı takma

++

Philips 8505 serisi

43/65 bunları unut
70 bunu da geç

geriye ne kaldı 50/58,ben de 50 var,58 almadım,çünkü 58 ler biraz 50 ye göre sıkıntılı(teknik bazı sebeblerden)
peki hangisi alınır dersen,ben bu seriden aslında hiç birisini benim elim almazdı ama diğer başlıkta da yazdım
kızım illa yine Philips olsun dedi+Vatan dan indirim çeklerimiz vardı v.s bana çok uygun rakama geldiği için
aldım! peki kötümü ettim dersen;bunun da kısa cevabı Hayır dır,varsın dursun bir süre sonrası Allah kerim

Dün Pic.Mode>>"prof.ISF Daytime" bölümünü kendimce ayarladım,ayrıca yabancı bir forumdan da bazı
detaylarını alıp uyguladım...

Burada asıl önemli olan Kaynak cihaz/cihazlar dır!!! ben şimdilik harici Receiver Kathrein-913 ile bunu yaptım ki
çıkan netice her cihaz da farklı olur veya bayağı farkeder v.s ben bu değerleri vereceğim kendi başlığında ama
onu alıp da kullananlar için nasıl netice verir orasını bilemem,bende iyiyken sen de kötü olur/olabilir

kısaca "resim kalitesi" oldukça iyi,bunu beğendim,yoksa ben kolay mal beğenmem ama bunda en büyük
pay sahibi kişi ise Kati-913 dir,yani ben buna şimdi dandik bir Receiver bağlasaydım manzara böyle olmadı tabiki!

Kati o konuda iyi değil çok çok iyi,her panel de kendisini hemen belli ediyor:ok

Not;bu arada Kati den Astra 19. de ki Alman kanalları üzerinden ayarladım! bunların çoğu
720p yayınlar dır! ancak bu heriflerin 720 leri bizim Türksat daki haybeden 1080i ler den çok daha iyidir!

Ben işin "resim kalitesine" bakarım gerisi hikaye dir benim için ya da teferruat diyelim buna!

Panelin Dahilisini ben kullanmıyorum,o benim işim değildir! ancak ilk gelene servis yüklemişti TS uydusunu
ve diğerlerini ama açıkçası pek beğenmedim ve zaten reset atıp sildim hepsini,dün de öyle yaptırdım fişe taktılar
panel açıldı sizin işiniz bitti deyip adamları yolcu ettim :hoba1

Sonuç,bu 8505 mereti alınırmı,bence alınır ama ben sadece 50 derim belki 58 de diyebilirim o kadar
diğer ebatlar IPS ve de iyi değil(spec.leri düşük IPS bunlar) 70 de sanırım TR de yok varsa da o da yaramaz!

"Açı durumu" çok kötü uyarayım! berbat bir açı veriyor,bana göre 5 derecede bozuluyor
ne üst den ne altdan yanlardan filan olmuyor,direk karşıdan maz 5/10 dereceden izlenir bu meret
ancak çoğu insan için belki 20/30derecede farketmeyebilir ama bana gelmez

Mesafeniz artarsa açınız da biraz kademeli olarak artar!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Ancak TPV fiyatlara bayağı bir zam yapmış yaw,ülen dün Bismillah yeni çıkardınız malları bugün
ZAM da neyin nesi oluyor yaw:hayir

Ben 50lik olanını 5.599,03 kağıda almıştım(Vatan) abi herifler "3" kuruşu bile almışlar yaw:kas
dün gittiğim de baktım 6.099,- kağıt

D Çevrimdışı

Dizayn054

Yeni Üye
6 Eki 2020
12
34
yaw kardeşim senin gittiğin yerin üreticisi çakalın en önde gidenidir,bu işi taaa 70 lerden ve CRT zamanından
beri hep böyle yaparlar,biz eskiden buna "Sony işleri" derdik,en basitin den olay şu oluyor Sony de
sana iki üç tane model gösterirler farklı paralarda ve bunlardan birisini sana mutlaka satarlar ve bunu
öyle güzel yaparlarki soluğu aynen evde alırsın paneli satın almış olarak!

sonra bu işleri diğerleri de öğrendi onlar da yaptı(capon lardan bahsediyorum) sadece bir kaç tanesi böyle
marketing hatta daha açık tabiriyle müşteriyi kandırma numaraları yapmadılar,örneğin Pio/Sharp/Pany
veya Hitac/ ve daha da eskileri

2.1 işi değil şu anda yarın da çözülecek durum değildir! bence sen buna kafayı takma

++

Philips 8505 serisi

43/65 bunları unut
70 bunu da geç

geriye ne kaldı 50/58,ben de 50 var,58 almadım,çünkü 58 ler biraz 50 ye göre sıkıntılı(teknik bazı sebeblerden)
peki hangisi alınır dersen,ben bu seriden aslında hiç birisini benim elim almazdı ama diğer başlıkta da yazdım
kızım illa yine Philips olsun dedi+Vatan dan indirim çeklerimiz vardı v.s bana çok uygun rakama geldiği için
aldım! peki kötümü ettim dersen;bunun da kısa cevabı Hayır dır,varsın dursun bir süre sonrası Allah kerim

Dün Pic.Mode>>"prof.ISF Daytime" bölümünü kendimce ayarladım,ayrıca yabancı bir forumdan da bazı
detaylarını alıp uyguladım...

Burada asıl önemli olan Kaynak cihaz/cihazlar dır!!! ben şimdilik harici Receiver Kathrein-913 ile bunu yaptım ki
çıkan netice her cihaz da farklı olur veya bayağı farkeder v.s ben bu değerleri vereceğim kendi başlığında ama
onu alıp da kullananlar için nasıl netice verir orasını bilemem,bende iyiyken sen de kötü olur/olabilir

kısaca "resim kalitesi" oldukça iyi,bunu beğendim,yoksa ben kolay mal beğenmem ama bunda en büyük
pay sahibi kişi ise Kati-913 dir,yani ben buna şimdi dandik bir Receiver bağlasaydım manzara böyle olmadı tabiki!

Kati o konuda iyi değil çok çok iyi,her panel de kendisini hemen belli ediyor:ok

Not;bu arada Kati den Astra 19. de ki Alman kanalları üzerinden ayarladım! bunların çoğu
720p yayınlar dır! ancak bu heriflerin 720 leri bizim Türksat daki haybeden 1080i ler den çok daha iyidir!

Ben işin "resim kalitesine" bakarım gerisi hikaye dir benim için ya da teferruat diyelim buna!

Panelin Dahilisini ben kullanmıyorum,o benim işim değildir! ancak ilk gelene servis yüklemişti TS uydusunu
ve diğerlerini ama açıkçası pek beğenmedim ve zaten reset atıp sildim hepsini,dün de öyle yaptırdım fişe taktılar
panel açıldı sizin işiniz bitti deyip adamları yolcu ettim :hoba1

Sonuç,bu 8505 mereti alınırmı,bence alınır ama ben sadece 50 derim belki 58 de diyebilirim o kadar
diğer ebatlar IPS ve de iyi değil(spec.leri düşük IPS bunlar) 70 de sanırım TR de yok varsa da o da yaramaz!

"Açı durumu" çok kötü uyarayım! berbat bir açı veriyor,bana göre 5 derecede bozuluyor
ne üst den ne altdan yanlardan filan olmuyor,direk karşıdan maz 5/10 dereceden izlenir bu meret
ancak çoğu insan için belki 20/30derecede farketmeyebilir ama bana gelmez

Mesafeniz artarsa açınız da biraz kademeli olarak artar!
Cevaplariniz için çok teşekkürler hocam açi problemi olabilir benim için. Düz izleme gibi bir şansim yok 4 5 derece açim vardir muhakkak paneli koydugum yerde. Sizin dediginiz gibi Q sersine göz atip sonra almak daha faydali olacak. 2021 serilerini bekleyelim desek dolar almiş başini gidiyor fiyatlar gün geçtikçe şişiyor erken davranmak mantikli PS5 unutup yolumuma bluray ile devam etmenin mantikli oldugunu düşünüyorum.

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Ancak TPV fiyatlara bayağı bir zam yapmış yaw,ülen dün Bismillah yeni çıkardınız malları bugün
ZAM da neyin nesi oluyor yaw:hayir

Ben 50lik olanını 5.599,03 kağıda almıştım(Vatan) abi herifler "3" kuruşu bile almışlar yaw:kas
dün gittiğim de baktım 6.099,- kağıt
Hocam amazon.com.tr de 5.5 e inmiş indirimde alacak arkadaşlar oradan da alabilir.

K Çevrimdışı

krtl07

Yeni Üye
7 Eki 2020
5
30
Arkadaşlar lg 49nano866 tv yi 6474 tl ye aldım. sizce iyi mi yaptım kafam karıştı biraz. yorumlarınız neler. Bir de kargodan tv yi alırken nelere dikkat etmeliyim. şimdiden teşekkürler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

K krtl07, Adem Helvacı Adem Helvacı

I Çevrimdışı

ismailcan17

Yeni Üye
30 Eyl 2020
15
34
Selam dostlar bugün satin almış olduğum televizyonun kurulumu yapıldı genel olarak kafama takılan 2 şey var
Birincisi ekran ile kasa arasında biraz açıklık var. Hatta üstten biraz kasayı ittirince alttan panel esniyor. Normal midir?
Bir de full siyah foto açtığımda ekranın küçük kısmında hafif grimsi leke kalıyor ama izlerken hiçbişey gözükmüyor servis buna normal dedi bende önemsemedim açıkçası..

Geri
Üst Alt