M Çevrimdışı

MeTaL

Yeni Üye
21 Eyl 2020
24
41
bu ikisi arasında ben de bir şey yazayım

Gamer iseniz direk Samy 6/7/8 OK dir
FILM için XF9x OK dir

"ortaya karışık" yaparsanız;ikisi de uyar ama ben bunda da yine Samy derim!
FILM ağırlığı yine biraz olursa bu sefer de Sony derim gibi bazı ön kriterlerim vardır

ama bunları çok ucuza veriyorlarsa o zamna da elime ilk değeni alır giderim yaw:hihi

"FILM" derken dalgaya düşmeyin;örneğin Browser dan şuraya girdim 1080p film
izledim bunu geçin bir kalem bu FILM filan değildir!
Şu programa girdim film izledim bu da değildir

-ya Bluray ya Bluray dir bahsettiğim doğru kaynaklar ister 2k olsun ister 4k olsun
BD cihazları prof.FILM için ilk ve tek kriterdir!

-DVD leri artık saymıyorum,bunu çok çok az kullananlar olsa da bu da doğru bir panel FILM kriterdir hala!
ancak 4K paneller işin bu kısmında çok fena çuvallıyorlar yaw!

-Ext.Receiver dan da FILM işi olmaz daha doğrusu biraz olur,o da yüksek bit-rate li yayın bulursanız çok da
güzel olur ama Türksat uydusunda böyle FILM veren tek bir tane bile kanal yoktur,gidilecek adres ise
Astra192/28 gibi uydulardır,özellike bazı Alman/Fransız kanlları bu konuda süperler heriflerin SD filmleri bile bizim
HD lerden hem resim hem de ses olarak çok daha iyilerdir!

Özellikle Alman/Fransız ortak kanalı olan ARTE-HD yi izleyin,heriflerin eski ANALOG 35mm lik filmleri
bile nasıl verdiklerini görürsünüz!

720 diye verdikler yayınlar ile bizim 1080 lerden daha iyidir!

-ext.HDD den yine kısmen olur ama her cihazla olmasa bile güzel bir MediaPlayer ile bu iş yine güzel olur

++
Bu paneller 1080/24fps yi güzel işleyemiyorlar maalesef! Sony burada biraz öne çıkıyor eskiden beri!!

Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Aslında kendi çapında oldukça geniş bir 2K/4K film arşivim (40+TB) var. Bu bilgiler doğrultusunda çok da oyun oynamayan birisi olarak (zira oyun için 27" üstü monitör ciddi şekilde dikkat dağıtıyor) sanırım tercihimi bu iki model arasında kampanyası en güzel olandan yana kullanacağım :) ...

Filmler.jpg

C Çevrimdışı

ceritli

Yeni Üye
10 Haz 2018
77
50
netflix ve amazon prime önceliğiniz ise nvidia hddten film oynatacağım diyorsanız zidoo dune gereksiz bir alet nvidia ve zidoodan artısı üste koyduğu fiyat
Zidonun hangi modelini önerirsiniz ve de nereden bulabilirim . sahibinden de bi arkadaş Z9S satıyor 1400 TL demiş. Türkiye'den alınmış 10 ay daha garantisi olduğunu yazmış.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
onu Ertuğrul daha iyi cevaplar,Zidoo lar bildiğim kadarıyla artık eski havasında değiller
gibi geliyor bana,ama özellikle MP olarak kullanacaksan yine de Sadays da bilir bakalım
ne diyecektir

D Çevrimdışı

Dizayn054

Yeni Üye
6 Eki 2020
12
34
Merhabalar üstadlar yardiminiza ve bilginize ihtiyaçim var şimdiden verdiginiz degerli bilgiler için teşekkür ederim.

PS5 ve Film izlemek için televizyon arayaşindayim. En çok film izlemek ve Ps5 hafta sonlari 2 3 saat oynanilacak degerli dostlar. Buna göre 55’ veya 65’ inç televizyon önerisinde bulunabilirmisiniz.Şunuda eklemek istiyorum blu-ray filmler PS5’ te izlenecektir. Bütçe 10.000 TL

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Bluray için illa PS5 gerekmiyor!
bunlar sen de BD-disk ler olarakmı var?

Samsung ilk sıraya yaz Q serisi

D Çevrimdışı

Dizayn054

Yeni Üye
6 Eki 2020
12
34
Evet hocam disk olarak da var hdd arşivimde var agirlik olarak hdd arşivinde diyebilirim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
abi Disk başka HDD başka

şimdi sen de Bluray varmı veya PS4?

PS5 çok yakında sahaya çıkıyor,alt komşum var hergün soruyor,hemen basıp alacağım diye:haha
adam paso "MAÇ" hastası yaw!

yarın paneli alıp da ülen bunda HDMI2.1 desteği yok demeyin!
haa ne kadar gerekli orası biraz meçhul!

sen bence PS5 çıkmasından sonra panel işine gir
bakalım insanlar neler yazıyor?

OLED lerin çoğunda yeni modeller de 2.1 var ama LCD ler böyle değildir!

senin elinde hangi panel var şimdi??? veya hangi cihazlar video&audio

I Çevrimdışı

ismailcan17

Yeni Üye
30 Eyl 2020
15
34
55u9400 televizyonum bugün geldi kurulum yapılacak merak ettiğim internet üzerinden film izlenebiliyor mu? Bazı yerlerde tarayıcı yoo denmiş ama bazıları da yüklenebiliyor yazmış

D Çevrimdışı

Dizayn054

Yeni Üye
6 Eki 2020
12
34
Blu-Ray oynatici vardi lakin bozuldu ürün çöp oldu hocam. Elimde kalan blu-ray disklerinide PS5 takip izlerim diye düşünmüştüm.
Hocam oyun fiyatlari çok yüsek girecek piyasaya artik bir adet futbol birde aksiyonlu oyunlar yeterli olur.
Aklima takilan sorulardan biride şuan bu hocam HDMI2.1 destegi ne kadar gerekli televizyonda PS4 PRO içinde bir şeyler söylenilmişti öncelerden böyle lakin 2.0 yeterli oldu. Bügün sony yetkili servisine gidip sormayi düşünüyorum.

Elimde panel olarak 55PUS7304 televizyon var.
Ses sitemi olarak logitech z906.

S Çevrimdışı

sadays

Aktif Üye
26 Eyl 2020
263
55
Zidonun hangi modelini önerirsiniz ve de nereden bulabilirim . sahibinden de bi arkadaş Z9S satıyor 1400 TL demiş. Türkiye'den alınmış 10 ay daha garantisi olduğunu yazmış.

çok para kafayı yemiş o z9se 1100 tlden x9se 700 tlden fazla para vermeyin z9x henüz çok yeni ve pahalı ne z9s ne x9s sizi üzmez görüntü olarak
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

onu Ertuğrul daha iyi cevaplar,Zidoo lar bildiğim kadarıyla artık eski havasında değiller
gibi geliyor bana,ama özellikle MP olarak kullanacaksan yine de Sadays da bilir bakalım
ne diyecektir

abi lisans vermiyorlar ne netflix doğru düzgün çalışıyor şu anda en üst modelinde (z9x) netflix 4k hdr ama ses stereo atmos olayını çözemediler youtube 4k o da hdr değil v.s. streaming olunca çuvallıyor çinliler dune bile ama hddten bağla kralını oynatır her 3 model de z9x > z9s >x9s modeller karışık ama büyüklük sırasına koydum

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

marcuria

Yeni Üye
6 Eki 2020
1
50
Merhabalar
albanez albanez Can bey öncelikle selamlar.
43-49 inç arası maksimum 3000 TL bandında smart özellikli televizyon ihtiyacım var. 4k vs önemli değil. Smart derken netflix olsun kafi.
çocuklar tv den çizgi film vs izleyecek. kullanım amacı netflix ve standart türksat yayınları olacak.

İşin erbabı ustalarımızın tavsiyelerini rica ediyorum.

Can Bey e diye cümleme başlama sebebim kendisini 12 yıl kadar önceden dh forum aracılığıyla tanırım.
Hala evimde Can Bey in tavsiyesi üzerine aldığım 47 Panasonic G serisi plazma kullanıyorum.

Geri
Üst Alt