C Çevrimdışı

ceyhun507

Yeni Üye
12 Eki 2019
13
40
Horizon707 Horizon707

ben fiyatları takip etmiyorum ama 50lik 8900 için 3.7 çok para yaw,neden zam yapmışlar anlamadım bu panel
3/3.2 gibiydi hatta bazı indirimli günler de 2.6/2.8 leri de görmüştür! şimdi 1 kağıt zamlı gibi

bunların resim işleme kaliteleri oldukça iyi diğer yerli montajcılar dan! özellikle en üst serileri ciddi iyi bu konuda
++

TCL den öyle aman aman bir şey çıkmayacaktır,acele etmeyin,bu herifler sadece USA pazarında varlar(dış pazar olarak)
ancak orada da bu paneller F/P olduğu için satılabiliyor VIZIO ile birlikte veya HiSense ile birlikte
Ben önce fiyatlarına bakmak istiyorum,gerisi sorun değil ama fiyat yenecek bir şeyse o zaman oturur konuşuruz
yok değilse sallar geçeriz onu da:kiskis

albanez üstadın önerisiyle (Allah razı olsun) bir kaç öyle 50lik gcu8900ü aldım mediamarkt'tan 2.820 liraya, gayet memnunum, resim kalitesi iyi, uygulama olarak netflix ve youtube gayet iyi çalışıyor ama başka hiçbir uygulama yok, yükleme şansı da yok, bluetooth da yok, kumanda algılama sorunu da var maalesef. Fiyatlar ara ara düşüyor takip etmek lazım.

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
albanez üstadın önerisiyle (Allah razı olsun) bir kaç öyle 50lik gcu8900ü aldım mediamarkt'tan 2.820 liraya, gayet memnunum, resim kalitesi iyi, uygulama olarak netflix ve youtube gayet iyi çalışıyor ama başka hiçbir uygulama yok, yükleme şansı da yok, bluetooth da yok, kumanda algılama sorunu da var maalesef. Fiyatlar ara ara düşüyor takip etmek lazım.
C ceyhun507 DLNA özelliğini hiç kullandınız mı TV'nin. PLEX'in DLNA server özelliğini kullanarak ayrı Android Box almaya gerek kalmayabilir diye düşündüm ama her tvnin DLNA'sı iyi çalışmıyor malum.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
TCL ile alakalı ilk okuduğum,Avrupa çıkışının US modellerinden teknik kapasite olarak
gerisinde oldukları(örneğin Local-Dimming de TCL iyidir ama Avrupa da serisinde bu yok!)

C ve X serilerinin altında olan P serisi çıkacakmış EU ya

sanırım 8/7/6 diye giderek alt serilere inen versiyonları olacak...

şimdi benim yorumum şu,özellikle Avrupa TV pazarı biraz geri ve saçma işlerin peşinde koşuyorlar
örneğin ANDROID diye takılmışlar Çin linin 3kuruşluk ve de neredeyse tamamen illegal(ama Hukuki
boşluklar sebebiyle Rus/Ukraynalı hacker ların verdikleri programlar ile sözüm ona legal veya göz boyanan
işler sebebiyle TV üreticileri Avrupada ilk öne çıkardığı Android oluyor ve haliyle TV nin gelişmiş bir çok
özellikleri de panele konmuyor! ülen 500 kağıtlık hatta 250 kağıtlık BOX lar aynı işi daha güzel yapıyor:haha

Bizde müşteri gidiyor şunu arıyor veya soruyor ....abi Netflix varmı??... yok YT de 4K desteği varmı
yok anasının nikahı varmı gibisin de panelin olması gereken özelliklerini bırakıp ıvır zıvır işlerle uğraştığı için Çin liler çakal
hemen isteğe göre mal çıkarıyorlar piyasaya!

Tizen/WebOS/Andro ve diğer uygulamalar zaten TV nin kendi sisteminin içine ediyor!

43-75 ebatlar arası sanırım nereden ucuz panel bulmuşlarsa takıp Android i de dayayıp pazara çıkacaklar
ben TR ye çok tatlı fiyatlarla çıkacaklarını sanmıyorum malum döviz kurları v.s bakımından

Not;en alt seriler de Android olmuyor TCL de!(sanırım EU için bu 610 serisi)

TCL de aslında çok sıkı TV ler de yapabiliyor örneğin bunların buldukları Quantum-dot,miniLED,OLED,Al Vid-Process gibi

X serisi sanırım 2012 de gelecek EU için!

örneğin P7 serisi ülkelere göre değişen ve 43" fiyatı olarak belirledikleri 470 den başlıyor lafı beni kıllandırdı yaw
bu fiyat aşırı pahalı bence 43" lük bir panel için,yaw artık 43 dediğiniz ebat giriş ve hiç bir artı özellikle taşımayan
TV lerdir!

neyse bekleyip görelim

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383

Bunları daha önce yazmıştım defalarca bu heriflerin SMART ları beş para etmez,hatt adı Smart bile değildir yaw
ama Youtube takılırım,NetFlix izlerim gerisi hikaye diyenler için o zaman uygun olur,çok isteyen gider bir tane BOX alır
onu kullanır!
Bir de dikkat edeceğiniz husus şudur adamlar serisine bakmadan birine NetFlix koyuyor bir başka üst seriside ise NF yok!
Bluetooth da öyle her seride bulunmuyor gibi çok saçma uydulamaları vardır

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
C ceyhun507 DLNA özelliğini hiç kullandınız mı TV'nin. PLEX'in DLNA server özelliğini kullanarak ayrı Android Box almaya gerek kalmayabilir diye düşündüm ama her tvnin DLNA'sı iyi çalışmıyor malum.

bunda DLNA çalışırmı? ben sanmam
ayrıca "PLEX" nerede yüklü olacak? bunların TV lerine uygulama yükleyemezsiniz!! hatta silemezsiniz bile!
en fazla ana menüden kaldırırsınız

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Arçelik Grubunun Beko/Grundig/Arçelik TV lerini alacaksınız SMART dahil her bir şeyini tek tek inceleyin zira bunlar piyasa
işi her bir şeyi yapan diğer Markalar gibi değildir!

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
bunda DLNA çalışırmı? ben sanmam
ayrıca "PLEX" nerede yüklü olacak? bunların TV lerine uygulama yükleyemezsiniz!! hatta silemezsiniz bile!
en fazla ana menüden kaldırırsınız
Yok hocam PLEX masaüstünde kurulu şimdilik ama ilerde Home Server toplayıp oraya aktarmayı düşünüyorum aile bireylerini alıştırabilirsem. O zaman mecburen gidip birde Mi TV stick alırım o şekilde halledilir.

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
Açıkçası TCL'den benim de bir beklentim yok. Tabi ben olaya pc monitörü olarak kullanılabilirlilik açısından bakıyorum yani benim perspektifim daha spesifik. Okuduğum kadarıyla 2021 ve 2022 yıllarında monitör pazarı sıçrama yaşayacak. Özellikle hdmi 2.1 in yaygınlaşması ile gerçek 10bit (frc ile olmayan) fald panellerin ve 100+hz lerin büyük panellerde hızlı ve gecikmesiz olarak yaygınlaşması bekleniyor. Ben de bu monitörler yaygınlaşana kadar 40-55 arası monitör olarak kullanabileceğim bir TV alıp geçişi bu şekilde yapacağım. Daha sonra istediğim özelliklerde monitörler çıkınca da monitör olarak kullandığım tv yi oturma odasına alıp monitöre geçiş yaparım diye düşünüyorum.

Hal böyle olunca yurt dışında oled tv leri monitör olarak kullanan var mı varsa yorumları nasıl vs okumaya başladım. Vardığım kanı şu, LG'nin özellikle yeni çıkarttığı CX ve GX serisi hem lag konusunda hem griden griye gecikme konusunda baya yol almış ve monitör olarak kullanıma oldukça uygun. Tek sorun panelin yanma riski ki bunu da masaüstünde sabit öğe kullanmayarak ve yüksek parlaklıkta kullanılmadığı sürece sorun olmayacağı belirtiliyor.

Dolayısı ile monitör olarak istediğim özelliklere en uygun olarak ips ve fald panel olamsından dolayı LG 55nano916'yı ilk sıraya koyup kampanya kovalarken ileride bunu oturma odasına almayı düşündüğüm için LG OLED55CX6LA ya kayma yaşayabilirim. Ya da Arçelik veya Beko oledleri de düşünebilirim ama LG de olan hdmi 2.1 bu tv lerde yok ne yazıkki.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aklımdaki model bunun 55 olanı.

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Yok hocam PLEX masaüstünde kurulu şimdilik ama ilerde Home Server toplayıp oraya aktarmayı düşünüyorum aile bireylerini alıştırabilirsem. O zaman mecburen gidip birde Mi TV stick alırım o şekilde halledilir.

İşin içinde PC varsa bence en yisi o dur:ok istediğin her bir atraksiyonu yapabilirsin+konu hk.bilgin de varsa
PC den istediğin her şeyi yaparsın ve TV sana "Monitör" gibi bir kullanım sağlar ki bu da sana yeter!

TV lerin böyle numaraları yapma yetenekleri de yoktur hatta hiç olmasın daha iyi yaw

Bence herkes bir BOX almalıdır diye düşünmekteyim:ok

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
S sasuta

sana bu paneller olmaz kardeşim macera arama kendine,ayrıca işin ağırlığı "Monitör" gibi
kullanmaksa zaten TV ile olmaz,kaldı ki şimdiler de eskiden olduğu gibi sıkı 32/37 veya 40 lık
süper Monitör olabilecek TV ler de yok artık!

en iyisinden bir tane 49 luk panel alacaksın,onlar da NANO filan olunca absürt pahalı yaw:hayir
VA si da bok IPS leri yaklaşık öyle,ancak IPS leri kısmen çok daha iyi diyebilirim!

ama F/P olarak veya modeli 1/2 yıl geçmiş v.s olursa ve de tatlı fiyata bulunursa bence o zaman alınır

sıkı bir Monitör bakarım dersen bu sefer çok daha pahalıya mal olacaktır

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
İşin içinde PC varsa bence en yisi o dur:ok istediğin her bir atraksiyonu yapabilirsin+konu hk.bilgin de varsa
PC den istediğin her şeyi yaparsın ve TV sana "Monitör" gibi bir kullanım sağlar ki bu da sana yeter!

TV lerin böyle numaraları yapma yetenekleri de yoktur hatta hiç olmasın daha iyi yaw

Bence herkes bir BOX almalıdır diye düşünmekteyim:ok
Doğrudur bence HTPC yerine merkezi server şeklinde Plex çalıştırıp kullanıcı tarafında da Android Box daha mantıklı ama her türlü çok kullanışlı PLEX eklenti vb. ile Netflix in yerini rahat dolduruyor.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Hal böyle olunca yurt dışında oled tv leri monitör olarak kullanan var mı varsa yorumları nasıl vs okumaya başladım. Vardığım kanı şu, LG'nin özellikle yeni çıkarttığı CX ve GX serisi hem lag konusunda hem griden griye gecikme konusunda baya yol almış ve monitör olarak kullanıma oldukça uygun. Tek sorun panelin yanma riski ki bunu da masaüstünde sabit öğe kullanmayarak ve yüksek parlaklıkta kullanılmadığı sürece sorun olmayacağı belirtiliyor.

bence bunlar biraz marketing tarzı anlatımlar oluyor!

-bir kere LGE hala burn-in sıkıntısı üzerinden en az atan üretici konumunda ama Pany ise bu konuda
en iyisi(neden?? çünkü herifler geçmişte komple Pio ekibini hem de ciddi rakamlar vererek Transfer etmişlerdi
ve bu çocuklar Pany OLED de süper iş çıkarıyorlar:ok)

-C/G v.s kısmen daha iyiama static-image dan ziyade özellikle bu panellerin monitör gibi kullanılması zaten
eşyasının tabiyatına aykırı bir durum,şöyleki ebat da küçük olunca(örneğin 48 lik de) pixel-pitch ölçüsü ciddi
ufak olunca bunları tek tek temizlemek ciddi zor oluyor ki bunu bir tek Pio ekibi başarıyor Pany ler de!

-şimdi burn-in(panelin komple yanma riski-veya bölgesel)riski özellikle işin içine monitör kullanımı girince
ister istemez static bölgesel bir hareketsizlenme durumu sebebiyle(o bölgede)zaten riski arttırır!
Panel-light/Brightness bunlarda kısmen düşük,bu kimisi için negatif durum olsa da örneğin benim için hiç değildir
çünkü OLED lerin bu değerleri zaten düşüktür! bunu da henüz aşamadılar ve dolayısıyla NIT değerleri yükseklere
çıkamıyor zira bugünkü yapısıyla çıksa hepten yanacka OLED ler yaw:polis

ancak 2018/19 dan itibaren LAG ve bağlı hız sorunları ciddi derecede aşıldı OLED ler de! bu çok iyi bir şey
ama ebat büyüdükçe hız da düşüyor haliyle!

O Çevrimdışı

Orkan

Yeni Üye
16 Tem 2020
11
46
Cevaplar için teşekkürler Grundig 50GCU8900 banada dış görünüşü falan olarak hakkında okuduğum geri dönüş olarak fiyatına göre güzel gözüktü eğer 3000 civarı bir fiyata bulabilirsem ona atlamayı düşünüyorum. Ancak sıkıntı şu ki şuan en ucuz görebildiğim fiyat 3700 hiç bir yerde indirimde değil beklemek sıkıntı değil de M Morphoid nereden aldığınızı ve nerelerde indirime girdiğini söylerseniz memnun olurum. Onun dışında A101 e online satışla Hi-Level 49UHL650 gelmiş 2099TL fiyatı var hala Samsung VA panel ise ve görüntü kalitesi güzel ise almayı düşünebilirim. Yanına da Xiaomi Mi TV Stick almayı düşündüğüm için Smartı önemli değil görüntü kalitesi iyi olsun sesi de idare etsin yeter. Çünkü bu Grundig i iyi fiyata bulmazsam u9400 bile olsa bu 50inç Vestel lere 3000 bayılmak mantıklı gelmiyor. Hi-Level 49UHL650 şuan 2100 eder mi alıp kullanan arkadaşlar memnun mu yazarlarsa sevinirim. Eğer hala Samsung VA ise ve güzelse bu işi ucuz yollu halletme ihtimali var gibi duruyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada TCL işinden ümidi kesmek mi gerekli konulara baktım da ses seda çıkmamış hala albanez albanez çok ümitli değil gibiymiş ilk haberler çıktığında, şuan durum nedir bilgisi olan var mı? Kayda değer bir şeyler çıkarırlarsa ilk etapta bekle derseniz beklerim.

Screenshot_20200905-200930_Instagram.jpg

İlk başta 615, 715, 815 modelleri gelecekmiş, yılbaşından sonra başka modeller de getireceklermis.

Son düzenleme:
P Çevrimdışı

Pars_54

Yeni Üye
22 Ağu 2020
15
29
Regal 55R7560UA modeli hepsiburadada 2900 lira şu an. Ne dersiniz alınır mı?

Geri
Üst Alt