Z Çevrimdışı

Zygomatic 

Yeni Üye
27 Ağu 2020
29
29
Şuan
Hocam
Vestel 58U9500 58" ve Regal 58R7540UA 58' hakkındaki yorumunuz nedir. Birbirinden farkı var mı? ikisi arasında 400 tl kadar fark var. Sorunsuz düzgün mü vestel bilgim yok. fiyatları bana tam uyuyor. Ama fiyatı uyuyor diye tatmin etmeyecek tv de almak istemiyorum. Gerekirse bekler üstüne biraz koyarım
Şuan ben samsung 55ud9360 modeline yogunlaştım hem samsung va panel diğerlerinde doğrudan samsung va yok hep karma ama suan icin stoklarda yok stoklarda gelmesini bekliyorum. u9500lerde 5 farkli panel kullanilmis adem abinin cektigi son videolara goz atabilirsin cokta tavsiye etmedigi bir model olarak yorumlasim. bundan sa bence daha yeni model olan ve u9400 u tavsiye ederim daha cok tutuluyor ama ben kendim 55ud9360in stoklara girmesini bekliyorum bakalim girecek mi göreceğiz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

vestel u9400 lerın 55 ile 58 ekran modellerın paneli nedir 58 ınch neredeyse daha ucuza satılıyor
40u9400 Samsung VA / 50u9400 hkc - Panda VA / 55u9400 Boe VA / 58U9400 Panda VA - Tmc VA / 65u9400 Boe VA
Panel farkından ötürü 58 de adem abinin çok hoşlanmadığı panda va panel kullanıldığından ötürü fiyatlar bu şekildedir diye düşünüyorum

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Yeni TV alma işine girişeli 2 gün oldu ve saatlerce forumları gezdikçe burada en iyi kitlenin olduğunu gördüm. Hiç toxic bir kitle değil DH gibi insanların bütçelerine karışan yok gerçekten bilgili arkadaşlar var öncelikle forumda emeği geçen herkese teşekkür etmek isterim. Uzun süredir televizyon isteyen annem için televizyon almaya karar verdik.TV 48 inç ve üzeri olsun istiyorum (gerçi en son 48 inç üç sene önce tv aldığımızda yaygındı şuan 50 inç standart galiba). Modellere iki gündür bakıyorum gerçekten çok pahallı fiyatlar 3000-4000 arası en mantıklı gibi ama parasını hak edecek model bulmak zor görünüyor. Zaten 4300 civarında koreli şirketlerin idare eder modelleri başlıyor o yüzden bazı yerli modeller mantıklı gelmedi. Şuan baktığımda albanez albanez beyin önerdiği Grundig 50GCU8900 var fiyatıda 3700TL, ama bu fiyatı hak eder mi emin değilim. 3250 TL'ye VESTEL 50U9400 var ama Panda panelmiş galiba ondan ucuz. 3300 TL'ye TOSHIBA 49V6863 var biraz eski model olmasına rağmen mantıklı duruyor. Bunun dışında VESTEL üretimi olan 58 inç modeller var ama hepsi Panda VA imiş galiba 55ler daha kaliteli gibi. Ama 55inç modellerde 4000 e yaklaşıyor zaten , büyük ihtimalle TV şimdilik küçük oturma odasında ileride de yatak odasında kullanılır. 49-50 ideal boyut gibi. Kısacası kafam baya karıştı bu dolar kuru yeniden artarsa fiyatlar iyice yükselecek gibi erken vakitte almakta fayda var. Biraz öneri verip yazdığım modeller değer mi fiyatları mantıklı mı yada tavsiye edebileceğiniz başka modeller var mı f/p olarak yorum yaparsanız sevinirim.

Birde bu yerli üretim TV lerde PLEX kullanma şansımız var mı DLNA desteği düzgün çalışıyormu bilgisi olan yazarsa sevinirim. PLEX olmazsa mecburen birde Android box alınacak.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Beyler piyasada ki 50/58 lik panellerin hemen hepsi resim kalitesi olarak yaklaşık aynıdır!

Benim tavsiyem 50lik mal için 3 kağıt
58 lik mal içinde 4 kağıtdır

Benden fazlası gıdım çalışmaz bunlara,MARKA larını hepsini yedim,daha doğrusu hiç birisi benim
damak zevkime uygun değildir ve malum Sony/Samsung un bu ebatları içinde aynı lafı söylüyorum
ve yüksek fiyat farkını sadece ve sadece MARKA sına kaptırırsınız!

50/58 lik panellerin ayrıca hiç birisi aman aman iyi TV ler de değildir ve zaten olamazlar!
Dolayısıyla fazla para bayılmaya hiç gerek yoktur!

Yukarıda yazdım 3/4 kağıt eder bunlar hatta o rakamlar bile çok bunlara!
ancak malum piyasa adeta TEKEL gibi olduğu için tüketici lehine hiç bir gelişmeler de olamıyor
maalesef!
Siz bu fiyatlara şöyle 300/500 kağıt fazla da verebilirsiniz,ama 500 bile çoktur,gerisini siz hesaplayın

Sony den 50 lik mal var ama sadece Markası Sony iteleyin geçin bunu!
Samsung Txx serileri o kadar başarılı ki bunların en büyük yalaka test sitesi olan RTINGS bile
artık yeter demiş ve notlarını müthiş kırmış!
Bu site malum Samsung cudurlar ve biraz da Sony cidirler,sakın bana bu kabil siteleri "referance"
diye göstermeyin ltf,sonra küfür ederim:rant1

Not;daha "Contrast" değerlerini bile yanlış ölçüyorlar yaw!
Samsung lar kafadan 5/6bin lerde geziyor,ama bu panellerin QLED olanları bile taş patlasın ANSI ye göre
2200/2600 dan fazla CR değerine sahip değiller,çünkü henüz o seviyeye çıkamadı Samsung lar!
Gerçek en yüksek TFT_LCD panel CR değeri Sharp dadır(o da her serisi değildir)

Samsung/Sony de onun için FALD dedikleri panellerin nasıl kötü çalıştığını bilenler biliyor!
Contrast için bazı tipler Forumlarda bilmişlik yapıp yok 10bin yok 5bin diye sadece sallıyorlar!

Aman diyeyim bu tiplere itibar etmeyiniz,Allaha şükürler olsun bu sitede böyle çakal satıcı tipli
üyeler yok ama TF/DH ye dikkat!

M Çevrimdışı

Morphoid

Yeni Üye
19 Ağu 2020
6
Yeni TV alma işine girişeli 2 gün oldu ve saatlerce forumları gezdikçe burada en iyi kitlenin olduğunu gördüm. Hiç toxic bir kitle değil DH gibi insanların bütçelerine karışan yok gerçekten bilgili arkadaşlar var öncelikle forumda emeği geçen herkese teşekkür etmek isterim. Uzun süredir televizyon isteyen annem için televizyon almaya karar verdik.TV 48 inç ve üzeri olsun istiyorum (gerçi en son 48 inç üç sene önce tv aldığımızda yaygındı şuan 50 inç standart galiba). Modellere iki gündür bakıyorum gerçekten çok pahallı fiyatlar 3000-4000 arası en mantıklı gibi ama parasını hak edecek model bulmak zor görünüyor. Zaten 4300 civarında koreli şirketlerin idare eder modelleri başlıyor o yüzden bazı yerli modeller mantıklı gelmedi. Şuan baktığımda albanez albanez beyin önerdiği Grundig 50GCU8900 var fiyatıda 3700TL, ama bu fiyatı hak eder mi emin değilim. 3250 TL'ye VESTEL 50U9400 var ama Panda panelmiş galiba ondan ucuz. 3300 TL'ye TOSHIBA 49V6863 var biraz eski model olmasına rağmen mantıklı duruyor. Bunun dışında VESTEL üretimi olan 58 inç modeller var ama hepsi Panda VA imiş galiba 55ler daha kaliteli gibi. Ama 55inç modellerde 4000 e yaklaşıyor zaten , büyük ihtimalle TV şimdilik küçük oturma odasında ileride de yatak odasında kullanılır. 49-50 ideal boyut gibi. Kısacası kafam baya karıştı bu dolar kuru yeniden artarsa fiyatlar iyice yükselecek gibi erken vakitte almakta fayda var. Biraz öneri verip yazdığım modeller değer mi fiyatları mantıklı mı yada tavsiye edebileceğiniz başka modeller var mı f/p olarak yorum yaparsanız sevinirim.

Birde bu yerli üretim TV lerde PLEX kullanma şansımız var mı DLNA desteği düzgün çalışıyormu bilgisi olan yazarsa sevinirim. PLEX olmazsa mecburen birde Android box alınacak.
50GCU8900'ü 3000 TL civarında denk getirebilirseniz alınabilir, ben 2700 TL'ye aldım 3 hafta önce ama doların da bu 3 haftada biraz yükseldiğini ve halâ yükselmekte olduğunu unutmamak lazım. Ayrıca 3 hafta önceye göre 50GCU8900 stokları birkaç yerde tükendi, misal Teknosa ama Vatan'da stok var.

58GCU8900 ise daha bulunabilir durumda sanırım, onun da fiyatı 3600'e düşmüştü ben araştırırken, az kalsın alıyordum ama koyacağımız sehpaya sığmayacağı için almaktan vazgeçtik.

50GCU8900 için yaptığım yüzeysel inceleme 574'cü sayfada mevcut eğer görmedi iseniz ve ilginizi çekerse.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
50 tercih edin 58 leri değil!

F/P olarak zaten 8900 ler her zaman bu konuda en iyisi idi

NetFlix var ama Bluetooth yok! biz kurduk 1 saat BT yi nasıl açarız diye aradık durduk yaw
sonra MH yi aradık ve de olmadığını öğrendik yuhhh yaw dedik telefonu kapadık:deli1
ülen BT siz artık TV kaldımı be

Arçelik grubu nedense bu seride adam gibi düzgün fiyat vererek malları sattı!

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Cevaplar için teşekkürler Grundig 50GCU8900 banada dış görünüşü falan olarak hakkında okuduğum geri dönüş olarak fiyatına göre güzel gözüktü eğer 3000 civarı bir fiyata bulabilirsem ona atlamayı düşünüyorum. Ancak sıkıntı şu ki şuan en ucuz görebildiğim fiyat 3700 hiç bir yerde indirimde değil beklemek sıkıntı değil de M Morphoid nereden aldığınızı ve nerelerde indirime girdiğini söylerseniz memnun olurum. Onun dışında A101 e online satışla Hi-Level 49UHL650 gelmiş 2099TL fiyatı var hala Samsung VA panel ise ve görüntü kalitesi güzel ise almayı düşünebilirim. Yanına da Xiaomi Mi TV Stick almayı düşündüğüm için Smartı önemli değil görüntü kalitesi iyi olsun sesi de idare etsin yeter. Çünkü bu Grundig i iyi fiyata bulmazsam u9400 bile olsa bu 50inç Vestel lere 3000 bayılmak mantıklı gelmiyor. Hi-Level 49UHL650 şuan 2100 eder mi alıp kullanan arkadaşlar memnun mu yazarlarsa sevinirim. Eğer hala Samsung VA ise ve güzelse bu işi ucuz yollu halletme ihtimali var gibi duruyor.

Bu arada TCL işinden ümidi kesmek mi gerekli konulara baktım da ses seda çıkmamış hala albanez albanez çok ümitli değil gibiymiş ilk haberler çıktığında, şuan durum nedir bilgisi olan var mı? Kayda değer bir şeyler çıkarırlarsa ilk etapta bekle derseniz beklerim.

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Horizon707 Horizon707

ben fiyatları takip etmiyorum ama 50lik 8900 için 3.7 çok para yaw,neden zam yapmışlar anlamadım bu panel
3/3.2 gibiydi hatta bazı indirimli günler de 2.6/2.8 leri de görmüştür! şimdi 1 kağıt zamlı gibi

bunların resim işleme kaliteleri oldukça iyi diğer yerli montajcılar dan! özellikle en üst serileri ciddi iyi bu konuda
++

TCL den öyle aman aman bir şey çıkmayacaktır,acele etmeyin,bu herifler sadece USA pazarında varlar(dış pazar olarak)
ancak orada da bu paneller F/P olduğu için satılabiliyor VIZIO ile birlikte veya HiSense ile birlikte
Ben önce fiyatlarına bakmak istiyorum,gerisi sorun değil ama fiyat yenecek bir şeyse o zaman oturur konuşuruz
yok değilse sallar geçeriz onu da:kiskis

M Çevrimdışı

Morphoid

Yeni Üye
19 Ağu 2020
6
Horizon707 Horizon707 , Vatan Bilgisayar'da gece indiriminde 50'lik için yanılmıyorsam 3100 TL'lik fiyat, 58'lik için 3600TL'lik indirimi gördüm ve tam 58'liği almak üzereyken ölçüler nedeniyle vazgeçmek zorunda kaldık. Tekrar düşünelim edelim derken ertesi gün indirim bitti zaten, tekrarlamadılar da, canımız sıkıldı kaçırdık indirimi diye, birkaç gün sonra GG'dan 50'liğin indirime girdiğini görünce nerdeyse havada kaptım. :)

Gittigidiyor'da Teknosa mağazasından aldım, günün ürünü olarak indirime girmişti, hem Teknosa'nın hem de GG'nin indirimi vardı. Teknosa.com'da da fiyatının 3000 TL'ye düştüğünü gördüm aldıktan birkaç gün sonra, o da günlük bir indirimdi sanırım.

Bu ürünü almayı kafaya koyduktan sonra yaptığım tek şey yaklaşık bir hafta boyunca her gün düzenli olarak GG, HB, Vatan, Akakçe, vb. yerlere günde bir defa girip 4K TV fiyatlarına bakmak oldu, belki hata kaza güzel bir indirime denk gelirim diye ki şans bu sefer yüzümüze güldü ve GG'da yakaladık. :)

Son düzenleme:
Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Horizon707 Horizon707

ben fiyatları takip etmiyorum ama 50lik 8900 için 3.7 çok para yaw,neden zam yapmışlar anlamadım bu panel
3/3.2 gibiydi hatta bazı indirimli günler de 2.6/2.8 leri de görmüştür! şimdi 1 kağıt zamlı gibi

bunların resim işleme kaliteleri oldukça iyi diğer yerli montajcılar dan! özellikle en üst serileri ciddi iyi bu konuda
++

TCL den öyle aman aman bir şey çıkmayacaktır,acele etmeyin,bu herifler sadece USA pazarında varlar(dış pazar olarak)
ancak orada da bu paneller F/P olduğu için satılabiliyor VIZIO ile birlikte veya HiSense ile birlikte
Ben önce fiyatlarına bakmak istiyorum,gerisi sorun değil ama fiyat yenecek bir şeyse o zaman oturur konuşuruz
yok değilse sallar geçeriz onu da:kiskis
Bende ilk sıkı takipçisi olduğum Linus Tech Tips te görmüştüm TCL markasını iki sene önce. İnceleyip f/p ürünü olduğu için alınır diyorlardı ki zaten çok satıyor. Sonra bu sene yine Amazonda çok satılan bir modelin incelmesini yaptılar 460 dolar a 65lik panel + fire TV yazılımlı adamlar baya iyi işler yapıyorlar fiyatları da uygun ama dediğinizde haklısınız USA gibi bir ana pazarları varken bizde kendileri pek satış işiyle uğraşmazlar.

Horizon707 Horizon707 , Vatan Bilgisayar'da gece indiriminde 50'lik için yanılmıyorsam 3100 TL'lik fiyat, 58'lik için 3600TL'lik indirimi gördüm ve tam 58'liği almak üzereyken ölçüler nedeniyle vazgeçmek zorunda kaldık. Tekrar düşünelim edelim derken ertesi gün indirim bitti zaten, tekrarlamadılar da, canımız sıkıldı kaçırdık indirimi diye, birkaç gün sonra GG'dan 50'liğin indirime girdiğini görünce nerdeyse havada kaptım. :)

Gittigidiyor'da Teknosa mağazasından aldım, günün ürünü olarak indirime girmişti, hem Teknosa'nın hem de GG'nin indirimi vardı. Teknosa.com'da da fiyatının 3000 TL'ye düştüğünü gördüm aldıktan birkaç gün sonra, o da günlük bir indirimdi sanırım.

Bu ürünü almayı kafaya koyduktan sonra yaptığım tek şey yaklaşık bir hafta boyunca her gün düzenli olarak GG, HB, Vatan, Akakçe, vb. yerlere günde bir defa girip 4K TV fiyatlarına bakmak oldu, belki hata kaza güzel bir indirime denk gelirim diye ki şans bu sefer yüzümüze güldü ve GG'da yakaladık. :)
O zaman 1 hafta takip edelim bakalım belki güzel bir indirime denk geliriz de nasip olursa bende kapabilirim oturma odasındaki 2014 UE6500 samsung ile yer değiştirip.:sirit

ALwuhusH Çevrimdışı

ALwuhusH

Aktif Üye
12 Ağu 2020
268
Cevaplar için teşekkürler Grundig 50GCU8900 banada dış görünüşü falan olarak hakkında okuduğum geri dönüş olarak fiyatına göre güzel gözüktü eğer 3000 civarı bir fiyata bulabilirsem ona atlamayı düşünüyorum. Ancak sıkıntı şu ki şuan en ucuz görebildiğim fiyat 3700 hiç bir yerde indirimde değil beklemek sıkıntı değil de M Morphoid nereden aldığınızı ve nerelerde indirime girdiğini söylerseniz memnun olurum. Onun dışında A101 e online satışla Hi-Level 49UHL650 gelmiş 2099TL fiyatı var hala Samsung VA panel ise ve görüntü kalitesi güzel ise almayı düşünebilirim. Yanına da Xiaomi Mi TV Stick almayı düşündüğüm için Smartı önemli değil görüntü kalitesi iyi olsun sesi de idare etsin yeter. Çünkü bu Grundig i iyi fiyata bulmazsam u9400 bile olsa bu 50inç Vestel lere 3000 bayılmak mantıklı gelmiyor. Hi-Level 49UHL650 şuan 2100 eder mi alıp kullanan arkadaşlar memnun mu yazarlarsa sevinirim. Eğer hala Samsung VA ise ve güzelse bu işi ucuz yollu halletme ihtimali var gibi duruyor.

Bu arada TCL işinden ümidi kesmek mi gerekli konulara baktım da ses seda çıkmamış hala albanez albanez çok ümitli değil gibiymiş ilk haberler çıktığında, şuan durum nedir bilgisi olan var mı? Kayda değer bir şeyler çıkarırlarsa ilk etapta bekle derseniz beklerim.
49UHL650 nezaman geldi online coktandir takip ediyorum gormedim hic

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
49UHL650 nezaman geldi online coktandir takip ediyorum gormedim hic
Sistem hatası mı bilmiyorum ama geri kaldırmışlar. Dün yoktu bugün a101 in sitesinde gözüküyordu ama şimdi kontrol ettim yeniden kaybolmuş.

Sistem hatası mı bilmiyorum ama geri kaldırmışlar. Dün yoktu bugün a101 in sitesinde gözüküyordu ama şimdi kontrol ettim yeniden kaybolmuş.
Belki yakın zamanda satılacaktır yanlışlıkla koymuşlardır.

Y Çevrimdışı

Yunus2626

Yeni Üye
4 Eyl 2020
1
30
Öncelikle merhaba. Forumda yeniyim. Çok bütçemi zorlamak istemediğim için Vestel TV bakarken burda buldum kendimi yaklaşık 3 4 gündür nerdeyse her konuyu okumaya çalıştım. Sizin 55 inç tavsiyeniz ne olur? Vestel in bu televizyonu Samsun'da Qledi LG de Nanocelli aratmaz dediğiniz ? ( vatanda 65u9500 gördüm şahsen çok soluk geldi bana yanında 65q70t vardi?)

D Çevrimdışı

D3.Davut

Yeni Üye
19 Haz 2020
13
44
Screenshot_2020-09-05-16-41-10-860_com.dmall.mfandroid.jpg
. Selam arkadaşlar bu tvler hakkında bilgi sahibi olan varmı Xiaomi TV ler alınır mı

Geri
Üst Alt